Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

L_blancos
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la L_blancos » 20 apr 2011, 11:41

[youtube][/youtube]
Sta ovo bi Messiju na 3:00 :D
Inace veceras starteri:
Casillas
Arbeloa-Ramos-Carvalho-Marcelo
Pepe
Khedira-Xabi
Angel-Ozil-CR

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 20 apr 2011, 12:04

L_blancos je napisao/la:[youtube][/youtube]
Inace veceras starteri:
Casillas
Pepe
Khedira-Xabi
Angel-Ozil-CR
bez napadaca :?
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 20 apr 2011, 12:11

kivi je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:[youtube][/youtube]
Inace veceras starteri:
Casillas
Pepe
Khedira-Xabi
Angel-Ozil-CR
bez napadaca :?
Mislim da ce ovdje CR bit isturen a odmah tu iza njega Angel i Ozil, uglavnom trkaca formacija,samo tako i mogu parirat Barci..

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 apr 2011, 13:32

Samo hrabro i po trofej
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 apr 2011, 13:55

Llegó el día: a ganar la Copa del Rey!

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 20 apr 2011, 14:15

Mallenco ove sezone na utakmicama Reala:

Broj utakmica: 4
Broj pobjeda Real Madrida: 4
Broj utakmica u kupu: 1
Broj pobjeda Reala u kupu: 1
Ukupna gol razlika na 4 utakmice: 13:4

100% ucinak sa samo jednom domacom utakmicom, nije lose, jos kada uzmemo u obzir da nam je sudio u kupu protiv Seville na onoj utakmici na Sanchez Pizjuanu, nije lose, nije lose :)

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 20 apr 2011, 14:39

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/video- ... 48069.aspx

El Clasico '98-'10... Raul im je trp'o k'o veliki! :D :D
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 20 apr 2011, 16:49

kivi je napisao/la: bez napadaca :?
http://www.google.ba/search?q=nogometna ... 1&aql=&oq= i ukucaj pored toga Cristiano Ronaldo i provjeri koje pozicije moze igrati.

http://www.marca.com/marcador/futbol/20 ... l/bar_rma/
Tesko im je vjerovati ali eto, nebi se ljutio da ovako i bude. "Trivote" sa Xabijem, Khedirom i Pepetom, i u napadu sa Ronaldom (varljiva devetka) kojemu bi pomagali Di Maria i Turcin. Takodjer, pametno je ovo sa Arbeloom na beku i Ramosom na stoperu, vidjecemo na sta ce to izac. Uglavnom, pobjeda je nasa pa da nam kao i prije 3 godine opet prave spalir nakon osvojenog trofeja.

Cibeles !
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 apr 2011, 16:53

Na bild.de pišu da će Ozil igrat napad, a Ronaldo i Di Maria po krilima.
http://www.bild.de/sport/fussball/mesut ... .bild.html

Uglavnom biće zanimljivo kakvu će formaciju sad Mourinho postaviti. Ja bi volio Adebayora u napadu, jer je on ogroman, i mogao bi meč odlučiti jednim golom glavom.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 apr 2011, 17:39

Kad ste ufatili za formacije. Evo Barcina:
slika
Čelik Zenica 1945

siempreblancos
Kontakt:

Post Postao/la siempreblancos » 20 apr 2011, 17:57

@Portillo
*ebo ta google trazenja i sto ona govore. On je sigurno polivalentan igrac,tu nema govora,a mislim da ce pozicija isturenog spice u ovoj utakmici za njega bit najbolje rjesenje. U tom slucaju nece biti toliko rupa na Barcinim defenzivnim bokovima koji mogu uciniti puno vise stete od stopera koje ce pokrivati u nekoj fazi obrane ako je napadac. Uzimajuci dakako u obzir njegovu (ne)opravdanu privilegiju zanemarivanja defanzivnih zadaca mislim da je ovo pun pogodak. Jako zgusnuta sredina sa rotacijama Angela i Mesuta i eventualan bljesak Ronalda u 20.ak metara kada primi loptu mogu biti idealna formula za uspjeh.
Znas moje stavove o Benzu,mislim da nikad nece pruziti puno u ovakvoj okolini,a Adebayor: tresla se brda,rodio se mis. Blizi mi je srcu nakon partije sa Tottenhamom,ali u njega nemam toliko vjere za utakmicu ovakvog znacaja.
Ronaldo ce najbolje igrati tu poziciju isturenog napadaca i mislim da bi puno vise dobili na igri,karakteru i timskom duhu ukoliko bi to od sljedece pozicije postala njegova standardna pozicija. O tome nekom drugom prilikom.

Pitaju me ljudi za utakmicu,za rezultat,sto,di,kako. Kao da sam Mourinho,cudo jedno. Cijeli svoj zivot kako pratim Real imam taj neki osjecaj prije utakmice koji mi govori da ce Real pobjediti. Tada Real nijednu utakmicu nije izgubio,bablja posla,al eto,taj osjecaj danas nemam cijeli dan. Zivi bili,pa vidjeli.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 20 apr 2011, 18:09

siempreblancos je napisao/la: U tom slucaju nece biti toliko rupa na Barcinim defenzivnim bokovima koji mogu uciniti puno vise stete od stopera koje ce pokrivati u nekoj fazi obrane ako je napadac. Uzimajuci dakako u obzir njegovu (ne)opravdanu privilegiju zanemarivanja defanzivnih zadaca mislim da je ovo pun pogodak. Jako zgusnuta sredina sa rotacijama Angela i Mesuta i eventualan bljesak Ronalda u 20.ak metara kada primi loptu mogu biti idealna formula za uspjeh.
Istina, ali je opet pitanje da li Ronaldo moze vrsiti konstantan presing na Busquetsa kao sto je to radio Benzema.

Ronaldo kao stalni istureni napadac? Mislim da puno vise moze dati na poziciji tog ofanzivnog lijevog/desnog krila. Jer nije on statican(nijedan napadac naravno ne treba da bude) ali Ronaldo voli da se krece i cesto mijenja poziciju. Pitanje je koliko je to dobro. Vidjeli smo u par navrata da se nije isplatilo. Doduse, sada igramo protiv ekipe sa kojom cemo morati igrati defanzivnije pa Ronaldo mozda dodje do izrazaja, kao sto si rekao, u kontrama koristeci svoju brzinu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 18:11

sta se danas igra uopce, kup kralja?
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 20 apr 2011, 18:12

jax je napisao/la:sta se danas igra uopce, kup kralja?
Da, finale.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 apr 2011, 18:16

Jedan trofej za Real je već izgubljen drugi je nadohvat ruke ali tako blizu a tako daleko.. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

siempreblancos
Kontakt:

Post Postao/la siempreblancos » 20 apr 2011, 18:21

On kao istureni napadac na busquetsa vrsi presing samo u pocetnoj fazi napada,on cuva poziciju na terenu,ne igra flaster na igraca. Cesto ga se istice kao covjeka vanzemaljskih sposobnosti,nevjerovatne spreme. Nije mi jasno zasto to ne bi mogao napraviti sto se fizickog dijela njega tice. No tu postoji i ona druga,psihicka strana. Nije mi jasno zasto,ali doima se kao da se smatra previse vrijednim da sustavno ne odrađuje te uloge. E pa,vrijeme je da ga se natjera da to pocne radit. Nista on jos nije postigao za ovaj klub,klub kao instituciju ne govorim o rekordima koji krase vitrinu u njegovom peteroetažnom stanu. Truda,jos jako,jako puno truda ja zelim vidjeti od njega.

U tom drugom dijelu posta istices dvije opcije,ni sam ne znajuci kojoj se prikloniti. Vecina je takvih pogleda na Ronalda. On kao pojedinac moze dati puno,najvise na strani krilnog napadaca,slazem se. No,takoder sam misljenja da njegova privilegiranost u vecini situacija vise steti nego doprinosi momcadi i na polju uspjeha i na onom drugom polju duha. Treba njegove potencijale na toj poziciji koristiti jos eventualno jednu sezonu,a onda ga staviti u napad i dati nekim drugim pojedincima da kroje igru koja se nece zasnivati na indvidualnom moci nego na velikoj uigranosti. To sa njim na ovoj poziciji ne dobivamo. Nemamo karakter,nemamo osobnost. U pravu je bio di Stefano. Ne zelim govoriti jos neke stvari,ipak smo na forumu na kojem ima navijaca Barce i ne zelim im davati argument vise,al mislim da se moja poanta shvaca.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 20 apr 2011, 18:27

Da ima on fizicku spremu, ali kao sto si i sam vidio i na poziciji krila je cesto "zaboravljao" Adriana. Ali vidjecemo, mozda je bolje zaboraviti Busquetsa nego Adriana na krilu :) .

Ja prije svega Ronaldu zamjeram tu nedisciplinu kada igra na krilu, jer je neophodno protiv ozbiljnije ekipe udvajat protivnika i tako olaksat' beku. Primjer Maria-Marcelo.
Ja se nadam da to moze popraviti, jer kao sto ovdje isticemo puno je korisniji na krilu. A i ne moze Higuain da izvisi zbog Ronalda :mrgreen: :D .

siempreblancos
Kontakt:

Post Postao/la siempreblancos » 20 apr 2011, 18:31

Ne,nema selektivnosti koga je bolje zaboraviti,a koga ne. On mora pokrivati u obrani i obavljati svoju zadaću.
Vidis,na Pipitu sam skroz zaboravio,drag mi je,ali rece jednom veliki van Gaal: "Ne postoji zvijezde,samo momcadi."
Cijenim Gonzala,al treba vidjeti sto je najbolje,vrijeme ce svoje pokazati. Dodatak,njegova maticna pozicija je krilni napadac,a ne istureni 8-)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 20 apr 2011, 18:37

Ma moze Pipita sve da igra 8-) .

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.