FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 20 avg 2025, 08:53

Iako ga cijenim kao nijednu legendu Bayerna i smatram ga ocem svega ovoga što je postignuto u zadnjih 45 godina, mora se tužna srca priznati da nakon priznanja krivice i odležane ćorke to više nije onaj čovjek. Pogubio se, ne zna gdje udara, ne pronalazi prave ljude da nastave kako on misli da treba i dalje vuče sve konce i ne shvata da on više nije ona zmijurina koja ruši sve pred sobom, izlazi uvijek kao pobjednik i ulijeva strahopoštovanje i kod neprijatelja.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 20 avg 2025, 11:42

samo da ne popusti neko i otkupi nkunkua, ima platu koje se mi pokusavamo rijesiti a nije budala da ide za manje. logicno. posudba i podjela plate je ok.
inace, karl kao zamjena.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 20 avg 2025, 11:47

Iako sam misljenja da Uli treba napustiti kormilo.
Odluka da se ne dopusti kupovina Nkukua je apsolutno ispravna.

Eberl iako u nezahvalnoj poziciji zbog internih struja ocito ne moze privuci prave igrace (svi ga redom odbijaju) ili mu fali kreativnost (Sane - Diaz; Coman - Nkuku).
Bolje samo posudbe.
Nur der FCB

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 avg 2025, 13:30

Bitno je da se hvale godišnjom zaradom na onom sastanku :urnebes:

Ma ovo je sve piši propalo nakon što nisu uspjeli dovesti Wirtza. Ono k.určenje Ulija po medijima je tragikomično, jednostavno uprava se mora mijenjati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 avg 2025, 14:05

Otišli Sane,Coman,Tel,Muller a Musiale nema najmanje pola godine došao Diaz,Bischof i Tah.Utakmica 70+ u sezoni a kadar manji nego prošle. :crazy:
O čemu oni pričaju na sastancima jer cijeli ovaj prelazni rok izgleda bezidjeno i pogubljeno samo neko lutanje a vrijeme teče jer ostalo je još 10 dana do kraja prelaznog roka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 20 avg 2025, 14:10

To je rat između Eberla i Ulinatora. Pobjednik je već unaprijed poznat. Ulinator je bio protiv prodaje Comana pod ovim uvjetima ali je naizgled popustio, da bi sada uzvratio udarcem ispod pojasa. I sad vas kao svi redom odbijaju, pa naravno kad niko pametan neće doći na posudbu na jednu sezonu. Može doći eventualno neki otpadak, znači da ste primorani na loše rješenje. Ceh će platiti - Eberl, jer on će snositi odgovornost za fail.

Koja je strana tu u pravu? Po meni i jedna i druga, ili ni jedna ni druga.

Sportski direktor, ko god to bio, ne može raditi bez ovlasti i po kontradiktornim uputama. Najprije štedi, prodavaj, a onda se daju ogromni novci za pojedine igrače (Wirtz, Diaz), pa ko je tu lud? Svaki slučaj se gleda drukčijim naočalama, pri čemu odluku donosi nadzorni, pa se čovjek pita što onda glavni nadzornik ne radi onda i službeno taj poso, da se zna ko je odgovoran.

S druge strane, ne mogu se vaši polovnjaci dat budzašto da bi se nečiji tuđi kupovali za ogromne pare. Neko tome mora stati na kraj jer to vodi u propast. Vi niste klub koji stalno kupuje sa najgornje police (i to se radi, ali u iznimnim slučajevima), mora se uvoditi svoj podmladak, što u posljednje vrijeme nije bio slučaj. Trener uvijek ide linijom manjeg otpora jer ovisi o rezultatima, ali treba ga natjerati da slijedi klupsku strategiju koja ide dugoročno, gleda više sezona unaprijed i vodi računa o financijskoj održivosti u ovim neprijateljskim okolnostima ogromne inflacije potpirene dotokom arapskog i drugog kapitala u velike klubove.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 20 avg 2025, 14:18

Meni samo nije jasno zasto ne zele cvrste kupovine. Trenutno su preko 7mil€ u plusus sto se tice transfera. Gdje su pare od klupskog SP? Ne znam, meni ovo djeluje kao totalno rasulo u Bayernu. Hoenessu treba zabraniti prilaz klubu na 1000km

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 avg 2025, 14:30

Uliju je istekao rok trajanja.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2025, 14:53

Cekamo povrede pa ce opet prica nismo imali srece sa povredama :rol:

Katastrofalno odradjen transfer rok.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 avg 2025, 15:04

S jedne strane je ovo i logičan slijed jer se godinama u nazad stavlja fokus na campus a iz istog se ne koriste igrači naustrb minuta već potrošenih zvijezda.
Ja djelimično podržavam ovaj potez.
Puno su izgubili sa zapostavljanjem campusa jer nismo imali trenera sa mudima.

Do naredne sezone bez ikakvih problema Kompany može implementirati najmanje 3 mlada igrača i odmah imamo i vise nego popunjen roster.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 20 avg 2025, 15:05

Nije to da nisu imali sreće sa ozljedama nego su ih one spriječile za bolje rezulttate a oni pušili i u punom sastavu punom parom.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 avg 2025, 15:12

Implementirat će, ko što je i do sada implementirao. Koliko su minuta dobili u Superkupu :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2025, 15:33

Mi smo u eri Robbena i Ribery uzeli samo 1 LP.

Gurat će oni Leona životom pa će mu produžit ugovor sa umanjem platom.

Sad će se omladinci gurati pa pustiše Wannera da ode u PSV ili će gdje će već, pustili Marokanca u Španiju, Tilmana nisu vratili (preskup im bio), puštali su Stillera, propustili neke transfere itd.

Sve je ovo zbog senilnosti određenih ljudi koji ne žele dati Bayern drugima i ponašaju se kao da im je to privatna imovina.

HerrMarkusen
Kontakt:

Post Postao/la HerrMarkusen » 20 avg 2025, 15:35

Ko zadnji ostane neka izgasi svjetlo 😂😂
Mia San Mia

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 20 avg 2025, 15:49

Buy back klauzula je uključena, dečko je tražio garanciju igranja i dobit će je što je pošteno. Nakon njegovog odlaska klub je u plusu 22,5mil€ ne računajući uštede na plate.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 20 avg 2025, 16:50

Puštanje Wannera je krajnje problematično u trenutnom kontekstu - manjak ofanzivnih rješenja, izostanak Musiale, guranje mladih... U ovom narativu on je morao biti sigurno rješenje.

Jako cijenim postove @leader, ali mislim da nije stvar u ratu Eberla i Ulija. Bayernov problem je konzervatizam i slabo praćenje novih trendova. Danas kad svi žele igrati moneyball, Bayern gradi ekipu kao da je sredina 90ih. Liverpool zadnjih deset godina treba biti uzor.

Kad sve sabereš i oduzmeš - Uli i Kalle su problem. Dok se oni pitaju proces će biti upitan, a stvari treba vrednovati primarno po procesu, a tek kasnije po rezultatu.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 20 avg 2025, 19:00

Neutral je napisao/la:
20 avg 2025, 15:33
Mi smo u eri Robbena i Ribery uzeli samo 1 LP.
Pa dobro, tada su Barcelona i Real bili jednostavno bolji. Chelsea je anomalija koja se dešava valjda jednom u 100 godina. A i Robben i Ribery su pola karijere proveli u bolnici.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 avg 2025, 19:31

Joj ovaj se javlja sa Barcelonom, kao oni bili nešto bolji. Zguzili ih 7:0 :rol:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 20 avg 2025, 19:49

Jesmo kao ožalošćena porodica :rol: ali ne treba kukati avazile da se dušmani naslađuju.
Zbiti redove i udriii :zviz:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 20 avg 2025, 20:19

Meni bi prelauni rok bio ok da nismo Comana prodali, bili bi jači nego prošle godine. Sane, Miller… ni jedan nije za prve postave, ostalo buranija, nije ni za rezerve. Recimo Diaz za Saneta, Bischof za Paliju plus Tah bonius. Koman ili odgovarajuće krilo je potrebno da bi se Olise mogao pomjeriti u sredinu AM’ jer ne vidim da bi nekoga mogli kupiti za tu poziciju, a da ne traži brdo para za platu. Koman, Diaz, Olize, Kane… pa da pitamo: Imali ko jači. Ove Wannere, Aznaue i ostale što su prodali, kao da su mene pitali. I da budemo realni kakv ba Stiller, Tilman, Nubel… i koga ste još pominjali, materijal za Kuzena, Dortminda, Śtudgarta…

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.