FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
113
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 249

Aquamaris
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Aquamaris » 19 avg 2025, 09:51

svemalim1 je napisao/la:
19 avg 2025, 01:18
post onog cike radovica, koji je do sad imao tacne info.
Sad ćemo malo pričati o strateškom partneru, šta nam se to nudi i šta naše pametnice odbijaju. Kad imamo u našem klubu ljude koji ne igraju pošteno, onda ću se ja potruditi da tu grešku poništimo i da igramo pošteno. Da ne bude kasnije, nije to bilo ponuđeno, nije se čulo, da se delegati peglaju sami od sebe pa prosipaju priču kao sa Diglisićem da nije ušao jer mu to nije preporučila ambasada i slične gluposti koje su nam pričane i lagane.

Pa da krenemo, priča oko Sanina je krenula negdje u martu, aprilu, kada je na insistiranje skupštine, delegata u skupštini, Nihad Odobašić, član skupštine i član radne grupe koja je radila na poslu sa Diglisićem, koji je dobar sa NB, tražio je da mu da kontakt od Sanina pa da oni popričaju. Sanin je u početku odbijao da stupi u kontakt nakon prošlog puta i onoga što mu se desilo. Ipak, na kraju je popustio i dao odobrenje da se proslijedi kontakt Odobašiću da mogu popričati. Mislim da je i tu ključnu ulogu odigrao baš NB iako je Sanin na početku striktno odbijao da priča sa nama. Mislim da je to rečeno i ranije.

Nakon tog sastanka odlučeno je da se počne sa konkretnim radom i konkretnom pričom. Radna grupa na čelu sa Gredićem je odmah započela sa radom. Stigli smo do dijela o tom ulaganju samo u sportski dio kluba. Sanina nekretnine ne interesuju, ne interesuje ga pomoćni, ne interesuje ga šuma, ne interesuju ga bageri i gradnja na pomoćnom terenu. Samo čisto ulaganje u sportski dio i da se u tome ogleda naša saradnja. Normalno, kod ulaganja u sportski dio, računaju se i ulaganja u stadion, omladinsku školu, kamp, administraciju i ostalo što je bitno.

Dalje, u startu je dao do znanja, da ne počinju priču ako nisu spremni da mu omoguće sljedeće:
- na čelu projekta želi da bude NB. O tome nema priče. Jasno im je rečeno, ako nisu spremni to da odobre, nema potrebe da dalje pričaju.
- da on imenuje ljude u UO i NO, klub imenuje nekoliko ljudi u te organe.
- da ima dio ljudi u skupštini, normalno, da on bude u prednosti, +1 u odnosu na klub.

Ključno je da NB bude na čelu projekta, o ostalom se da pričati i moguće su korekcije. Odmah da naglasim, jasno je rečeno da nema pitarskog modela ulaganja, to je ključno. Znači nema para ispod stola, nema laganja, petljanja i ono ključno nema posudbe para. Nije moguće da on ode a da mu mi dugujemo nekoliko miliona koje nam je posudio. Jasno je riješeno pitanje duga i način kako će se to riješiti.

Kako je planirano ulaganje, kada, šta, koliko, rate, nemam namjeru da pišem. Bitno je da imamo i imate ključne smijernice. Okupljena je dobra ekipa koja će činiti UO i NO. Pojedinci će biti šokirani kad čuju ko je tu ali ne u lošem smislu.

Konkretne ideje koje će nam se ponuditi:
1. Detaljno češljanje papira, da konačno čujemo koliko imamo duga, prema kome imamo i ostalo što je neophodno, a ne da to bude samo cca.
2. Što se tiče duga, ići će se ODMAH u smijeru da se očisti dug prema PU i da se ta omča skine sa Želje. Ako je PU spremna da otpiše kamate ići će odmah uplata kompletnog duga.
3. Petoricu u UO imenuje on, ostale imenuje klub. Otprilike 5:4 da bude.
4. Skupština da ide na 13 delegata, to nije konačna cifra delegata, moguće su korekcije. To je inicijalno samo. Do ponude i skupštine će biti jasno.
5. Ideja je da se pokrene turnir u čast našeg Štrausa, koji će se igrati jednom godišnje, 8 ekipa u 2 grupe, normalno, Željo, Šturm, Panathinaikos, selekcija Japana i drugi.
6. Spremna je kompletna hijerarhija i ustrojenje kluba, od predsjednika, UO, NO, direktora, trenera, sportskog direktora. U pitanju su ozbiljni treneri i radili su u puno jačim ligama od naše. Na mjestu sportskog direktora je spremno jedno golemo ime. Imaju dakle spremnu kompletnu priču, u pripremi je i administracija i ostale bitne funkcije u klubu.

Mislim da je dosta, to je potrebno da čujete. Imam još bruku detalja, ali neću da pišem, ako bude potrebno i ako budu još jače opstrukcije, onda ću i o tome pisati. Zamolio bih da mi ne pišete u pp da me nešto dodatno pitate o projektu i planu. Plan je dugoročan, poredano je detaljno šta se mora uraditi u pola godine, godinu i tako dalje.

Što se tiče priče o parama, nema, ima, mislim da nema potrebe o tome pričati. To su gluposti. Prije nego što radna grupa stupi u kontakt sa njim, kako je i spomenuto tamo on mora poslati podatke o poslu, kompanijama, kapitalu, prihodima i ostalom šta je još potrebno. Tako da je to jedan od zadataka radne grupe na čelu sa Gredićem. Prije nego što ponuda dođe na skupštinu kao prijedlog, oni moraju ocijeniti da li je sposoban, da li je plan po mjeri kluba i u skladu sa onim što klub želi i ostalo. Mislim da nema potrebe da se opterećujete po tom pitanju.
Nadam se kada dodje investitor da ce njemu i slicnim biti puknuta taraba

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 19 avg 2025, 11:02

Ima li neko da potvrdi ovu mahalsku da su radovi stali jer su TEK SAD skontali da bi kopanjem brda na juznoj strani pokrenuli kliziste?

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 19 avg 2025, 11:09

svrakino1921 je napisao/la:
19 avg 2025, 06:58
Ja mislim da naš stadion ostaje sa tri tribine
Šteta
A mogao je Grad Sarajevo kao Glavni Grad voljene BiH imat iole normalno - moderan stadion kao i ostali Glavni gradovi ostalih Država

Jazuk
Ja ne kontam eto to sto govore za kliziste. Svi zivi su znali da ce biti problem kliziste jer ti je trbina u brdu. Kako rijesiti ja sad nisam gradevinski inzinjer ali ovi sto su projektovali valjda jesu i oni bi trebali znati i moraju riješiti ovaj problem . Sad najlakše bi bilo ko sto se radi kad neko pravi kucu na dijelu gdje ima klizista pa oko kuce zasadi puno drveca kako bi moglo drzati da nista ne krene . Ali hajde ja vjerujem da ce skontati soluciju za taj problem . Ali ja sam cuo prije 2, 3 mjeseca da fazon za izgradnju juga nece nikako moci sa 4.7 miliona maraka da tu fali preko milion jos kako bi mogli zavrsiti . Jer ta cifra od 4.7 miliona je napravljena prije par godina kad nije jos udarila ova inflacija i kad je građevinski materijal bio jeftiniji . Jer građevinski materijal kad je krenula korona je samo krenuo naglo da skuplja i od tad iz mjeseca u mjesec je sve skuplje.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Cwutd
Kontakt:

Post Postao/la Cwutd » 19 avg 2025, 11:09

Nije istina samo je došlo do pomjeranja Šipova nego što je predvidjeno po projektnoj dokumentaciji. Pozdrav svim zeljovcima novi sam kolačić!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 19 avg 2025, 11:12

BarbareZeljin je napisao/la:
19 avg 2025, 09:25
Ne bih da se nasladjujem,niti pametujem sa onom poznatom jesam vam rekao. Meni nepada na pamet da vam trazim svoj post,a mozda ce se neko i sjetiti. Sta sam vam pricao za Magodu i jug.
Da ce znajuci njega,sigurno ispasti neki cirkus ili da ce se probijati rokovi i da ce on u svemu tome biti dobar. Naravno da ce proci firma,u kojoj on ima svoj tal od projekta.
Pa prciao sam vam da 2 godine nije u stanju da provede tendere nabavke opreme za pozorista. Da vidite koje su to igre i mijenjanje cijena. I kako nestaju hiljade maraka.
Ne znam sta je problem sa jugom. Ali sam znao da ce biti neki problem,cim ide preko Magode.
Moze biti problem i to sto vlada KS nema feninga,i da su ljudi obustavili radove. Jer im nesto nisu prebacili.
Mada i ova firma sa jednim bagerom djeluje ono bas ozbiljno.
Ako su tacne te informacije za kliziste. U te stvari se ne razumijem,ali se sjecam da je i prije par godina bila prica,da se stari jug nece skroz razvaljivati bas da se ne pokrene kliziste. I da ce kao ostati onaj gornji dio tribine. A da se nova tribina pravi da donjem dijelu juga i uz teren.
Kako je moguce da to strucnjaci nisu znali i da je sad neki problem oko klizista.
Rijesice se to sve,ali tako vam je to sa ovim genijalcem iz ministarstva. Nije da trojka nece da uradi stvari,pogotovo populisticke. Ali njihov najveci problem je taj,sto ne znaju da kradu,a lopov u njima je veci od njihovog neznanja. Pa oni kad zaseru,to 6 vlada SDA ne moze obuhvatiti sa svojim lopovlucima.
Dobre namjere im isceznu u zelji za vlastitim promocijama i licnim interesima,koji su i za SDA lopove previse.
25 godina su krali ,ali ovi su eksperti za 7 godina vlasti,napravili haos,korupciju,nepotizam.
Dino Konakovic SDA jugend,evo ne trebamo se pravitj ludi,citamo svi za sta ga optuzuju godinama.Samo zadnji primjer.
Covjek sa svojom zenom hladno ugasio Al Jazeru,gurajuci kumove,zenu i prijatelje.
Al Jazera bila zlatna koka medisjke scene u BiH.
Prije 7-8 godina imali astronomske plate ljudi. Ovaj je uspio sa svojim pajtosima da otjera ljude,koji nece da cuju vise da se vrate.

Tako sad ne vezano za jug. Pritisak Zeljinih navijaca,ne samo po pitanju juga,nego i investitora mora biti ogroman i vec sada pokrenut.
Nismo ni svjesni kakve hinje i interesne sfere ce pokusavati sve to da sjebu.
Evo sjebali su puno puta,ko nam garantuje da nece ni sada.
Ne smijemo biti pasivni. A jesmo .
Nemam pojma sta investitor nudi,ali mi zdrav razum govori da ovako vise ne moze. Udavicemo se u prosjeku i u vlastitoj nervozi od nesupijeha godinama.
Malo ti je post previse stranacki. Nikoga nije briga za stranke i ministre, prolazni ljudi. Interesuje nas podrska klubu. Ni jedna stranka nam nije donijela dobro, nazalost nas je unazadila svaka i davala lazna obecanja.

Ovi sad su kao fol nesta poceli, imaju po meni jos fore 20tak dana, ako se ne promjeni nesto i niko ne oglasi, natovarati im se na kosti, jer kako su mogli slikati se i obecavati, neka sad rjesavaju.

Kliziste je od kad postoji grad zna se za kliziste. Jugoslavija ga je podupirala za prugu kad je nekad isla tuda. Sve se moze, pitanje volje i strucnosti.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 avg 2025, 11:30

Cwutd je napisao/la:
19 avg 2025, 11:09
Nije istina samo je došlo do pomjeranja Šipova nego što je predvidjeno po projektnoj dokumentaciji. Pozdrav svim zeljovcima novi sam kolačić!
Prava istina je da su radovi trenutno obustavljeni jer jos nije uplacena prva transa.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 19 avg 2025, 11:39

irfo je napisao/la:
19 avg 2025, 11:30
Cwutd je napisao/la:
Prava istina je da su radovi trenutno obustavljeni jer jos nije uplacena prva transa.
Hvala na info. Nadam se da imaju u planu da zakite zenicane kad legne prva rata od Jabera, da ne bude da cekaju investitora da im rijesi sve probleme.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 avg 2025, 11:44

Anpa je napisao/la:
19 avg 2025, 11:39
irfo je napisao/la:
Cwutd je napisao/la:
Hvala na info. Nadam se da imaju u planu da zakite zenicane kad legne prva rata od Jabera, da ne bude da cekaju investitora da im rijesi sve probleme.
Mi nemamo veze sa placanjem, to je kanton

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 19 avg 2025, 11:56

irfo je napisao/la:
19 avg 2025, 11:44
Anpa je napisao/la:
irfo je napisao/la:

Upravu si, sad sam bas gledao ko je sta potpisao i ko je osigurao sredstva.

Nosilac i implementator projekta je Općina Novo Sarajevo, koja je uspješno provela proceduru javne nabavke, dok je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo osiguralo sredstva od 4.700.000 KM.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 19 avg 2025, 12:08

Adzem znaci ostaje. Ukoliko mu daju otkaz u nekom narednom periodu tuziti one koji nisu prihvatili ponudjenu ostavku.
Pročepit će negdje.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 avg 2025, 12:27

Ovaj mali Jokanovic (16) sto je dosao iz Zrinjskog masina
Golcinu zabio Posusju, a i prije toga je jednu odigrao protiv Sirokog i zabio dva gola
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 19 avg 2025, 12:38

irfo je napisao/la:
Anpa je napisao/la:
irfo je napisao/la:

Ne znam kakvu satisfakciju imas da glumis insajdera nekog ali zamolio bih te da ne lupas gluposti kad vec nemas pojma.

Rahatlokum
Kontakt:

Post Postao/la Rahatlokum » 19 avg 2025, 12:41

nije mi jasno ako ce vec novi jug biti odma iza gola, zasto se ima potrebe da se rovi stari jug ako ima problem sa klizistem, zar se nije moglo naci neko drugo rjesenje, da se naspe zemlja, izlije ploca i izravna ili tako nesto hmm.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 19 avg 2025, 12:46

enterofuryl je napisao/la:
19 avg 2025, 12:38
Ne znam kakvu satisfakciju imas da glumis insajdera nekog ali zamolio bih te da ne lupas gluposti kad vec nemas pojma.
Ne bih da se mijesam u vase razmjene, ali je objavljeno je u medijima da je nosilac ugovora Opcina Novo Sarajevo, a sredstva su osigurana od strane Ministarstva.

Po toj logici Ministarstvo treba da proslijedi kes Opcini, a ista da izvrsi uplatu na racun izvodjaca radova u datom trenutku.

Jedino sto ne moze biti tacno je da je zapelo oko uplate i da je neki drugi razlog u pitanju.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 avg 2025, 12:52

irfo je napisao/la:
Anpa je napisao/la:

Kakav je ovo sad indijanac

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 19 avg 2025, 12:55

irfo je napisao/la:
19 avg 2025, 12:52
irfo je napisao/la:

Nije ovo tvoj forum pa da nazivas ljude indijancima. Glumis insajdera nekog a pojma nemas o cemu pricas. Kanton je novac davno prebacio opcini i nema veze to sto pricas sa istinom.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 19 avg 2025, 12:56

Sad ce nas ubijedit da je kanton uplatio pare u klub a da klub proslijedi ovima sto rade :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 19 avg 2025, 12:59

dubioza144 je napisao/la:
19 avg 2025, 12:56
Sad ce nas ubijedit da je kanton uplatio pare u klub a da klub proslijedi ovima sto rade :urnebes:
Ne bi trebao klub imati veze sa placanjem, jer je Opcina potpisnik ugovora sa firmom iz Zenice.

iguita

Post Postao/la iguita » 19 avg 2025, 13:09

[quote=irfo post_id=10278244 time=1755595815 user_id=1701]
[quote=Cwutd post_id=10278217 time=1755594592 user_id=54911]
[/quote]

[/quote]

Tako je

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 avg 2025, 13:10

19 avg 2025, 12:55
irfo je napisao/la:
19 avg 2025, 12:52

Nije ovo tvoj forum pa da nazivas ljude indijancima. Glumis insajdera nekog a pojma nemas o cemu pricas. Kanton je novac davno prebacio opcini i nema veze to sto pricas sa istinom.
Nije istina, indijance nazivam ljude koji ulete u konverzaciju tvrdeci da drugi lupaju gluposti, a u ovoj situaciji samo ti lupas gluposti. Kanton nije nista prebacio jos uvijek.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 27 gostiju.