Lalat dao otkaz a Gala autogolPact1921 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 22:27Evo ima jedan trener upravo slobodan a iskazao je zelju da bi trenirao Zeljeznicar . Inace je danas dao otkaz u buducnosti iz podgorice , a to je najsmireniji trener ikad zvani Nenad Lalatovic . Pazi mi bi ili ispali iz lige sa njim ili bi sve osvojili sa njim nema sredine .
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- gegenpressing
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Brohra ribo se...
Hoces mi ti zabranit?Nisam ja izmislio,ovo su iz kluba potvrdili klixu,nisam ja reko ni napiso.
Upravni odbor je u subotu obavio sastanak sa stručnim štabom, a odluka će biti donesena do srijede", rekli su za portal Klix.ba iz kluba s Grbavice.
Ko sto neko rece na zvanicnoj,mi sad trebamo sa slika uocit da nije usvojena ostavka il sta.Ako je puno sto trazimo da smo obavijesteni,onda okej.
Rodjeni su pitarske picke!
Ma istrpiti do te skupstine u nadi da cemo proigrati, a i ako ne proigramo to je taman krajem septembra valjda i tad ce se moci imati jasna slika da li je ovo zbog velikih promjena u ekipi ili nemamo pojma sa zivotom.
I nadam se ulasku tog investitora mada iskreno nesto u ne vjerujem da ce dobiti zeleno svjetlo da udje u klub, previse mi budji imamo u klubu.
I nadam se ulasku tog investitora mada iskreno nesto u ne vjerujem da ce dobiti zeleno svjetlo da udje u klub, previse mi budji imamo u klubu.
Kako ćemo tek biti dobro obavješteni kad dođe investitor i kad se većina rupa iz kojih izlaze poluinformacije i spinovi zatvori. Jedva čekam.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Vi zaboravljate ko sjedi u skupstini,nebi ja tako zurijo sa tim ulaskom i pricom kako je sve zavrseno.Vec vidjen scenarijo.Ko se jednom opece,taj i u jogurt puse.
Rodjeni su pitarske picke!
Nisam htio da aludiram da je završeno. Nipošto. Shvati ovo kao mantru. Nejse, ako je vjerovati mahali, ako Skupština ne prihvati investitora vraćamo se Badžaku i pretpostavljam praksi neplaćanja poreza te dovođenja igrača koje će poreska plaćati. Možda će investitor lakše ući kad poreska uzme pomoćni pa ne budemo morali razmišljati o imovini.
Edit : U suštini, ja sam protiv toga da klub ima vlasnika ali, na žalost, nama je nužno zlo jer evidentno nam treba nešto da donese stabilnost i kontinuitet.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 18 avg 2025, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- Riquelme1921
- Kontakt:
A šta klub pušta Krpića i Radovca a zna i sam da je pitanje kola kad će nas Adžem napustiti, nigdje veze.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Izvinite na upadu, Avdo Cosic menadzer uglavnom za Holandeze i otac vaseg golmana Alvina, objavio nekog igraca ali pokrio facu i najavio da dolazi kod vas. Vjerovatno Holandez jos neki.
Izvinite na upadu, ako smeta nek mod. obrise.
Izvinite na upadu, ako smeta nek mod. obrise.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
post onog cike radovica, koji je do sad imao tacne info.
Sad ćemo malo pričati o strateškom partneru, šta nam se to nudi i šta naše pametnice odbijaju. Kad imamo u našem klubu ljude koji ne igraju pošteno, onda ću se ja potruditi da tu grešku poništimo i da igramo pošteno. Da ne bude kasnije, nije to bilo ponuđeno, nije se čulo, da se delegati peglaju sami od sebe pa prosipaju priču kao sa Diglisićem da nije ušao jer mu to nije preporučila ambasada i slične gluposti koje su nam pričane i lagane.
Pa da krenemo, priča oko Sanina je krenula negdje u martu, aprilu, kada je na insistiranje skupštine, delegata u skupštini, Nihad Odobašić, član skupštine i član radne grupe koja je radila na poslu sa Diglisićem, koji je dobar sa NB, tražio je da mu da kontakt od Sanina pa da oni popričaju. Sanin je u početku odbijao da stupi u kontakt nakon prošlog puta i onoga što mu se desilo. Ipak, na kraju je popustio i dao odobrenje da se proslijedi kontakt Odobašiću da mogu popričati. Mislim da je i tu ključnu ulogu odigrao baš NB iako je Sanin na početku striktno odbijao da priča sa nama. Mislim da je to rečeno i ranije.
Nakon tog sastanka odlučeno je da se počne sa konkretnim radom i konkretnom pričom. Radna grupa na čelu sa Gredićem je odmah započela sa radom. Stigli smo do dijela o tom ulaganju samo u sportski dio kluba. Sanina nekretnine ne interesuju, ne interesuje ga pomoćni, ne interesuje ga šuma, ne interesuju ga bageri i gradnja na pomoćnom terenu. Samo čisto ulaganje u sportski dio i da se u tome ogleda naša saradnja. Normalno, kod ulaganja u sportski dio, računaju se i ulaganja u stadion, omladinsku školu, kamp, administraciju i ostalo što je bitno.
Dalje, u startu je dao do znanja, da ne počinju priču ako nisu spremni da mu omoguće sljedeće:
- na čelu projekta želi da bude NB. O tome nema priče. Jasno im je rečeno, ako nisu spremni to da odobre, nema potrebe da dalje pričaju.
- da on imenuje ljude u UO i NO, klub imenuje nekoliko ljudi u te organe.
- da ima dio ljudi u skupštini, normalno, da on bude u prednosti, +1 u odnosu na klub.
Ključno je da NB bude na čelu projekta, o ostalom se da pričati i moguće su korekcije. Odmah da naglasim, jasno je rečeno da nema pitarskog modela ulaganja, to je ključno. Znači nema para ispod stola, nema laganja, petljanja i ono ključno nema posudbe para. Nije moguće da on ode a da mu mi dugujemo nekoliko miliona koje nam je posudio. Jasno je riješeno pitanje duga i način kako će se to riješiti.
Kako je planirano ulaganje, kada, šta, koliko, rate, nemam namjeru da pišem. Bitno je da imamo i imate ključne smijernice. Okupljena je dobra ekipa koja će činiti UO i NO. Pojedinci će biti šokirani kad čuju ko je tu ali ne u lošem smislu.
Konkretne ideje koje će nam se ponuditi:
1. Detaljno češljanje papira, da konačno čujemo koliko imamo duga, prema kome imamo i ostalo što je neophodno, a ne da to bude samo cca.
2. Što se tiče duga, ići će se ODMAH u smijeru da se očisti dug prema PU i da se ta omča skine sa Želje. Ako je PU spremna da otpiše kamate ići će odmah uplata kompletnog duga.
3. Petoricu u UO imenuje on, ostale imenuje klub. Otprilike 5:4 da bude.
4. Skupština da ide na 13 delegata, to nije konačna cifra delegata, moguće su korekcije. To je inicijalno samo. Do ponude i skupštine će biti jasno.
5. Ideja je da se pokrene turnir u čast našeg Štrausa, koji će se igrati jednom godišnje, 8 ekipa u 2 grupe, normalno, Željo, Šturm, Panathinaikos, selekcija Japana i drugi.
6. Spremna je kompletna hijerarhija i ustrojenje kluba, od predsjednika, UO, NO, direktora, trenera, sportskog direktora. U pitanju su ozbiljni treneri i radili su u puno jačim ligama od naše. Na mjestu sportskog direktora je spremno jedno golemo ime. Imaju dakle spremnu kompletnu priču, u pripremi je i administracija i ostale bitne funkcije u klubu.
Mislim da je dosta, to je potrebno da čujete. Imam još bruku detalja, ali neću da pišem, ako bude potrebno i ako budu još jače opstrukcije, onda ću i o tome pisati. Zamolio bih da mi ne pišete u pp da me nešto dodatno pitate o projektu i planu. Plan je dugoročan, poredano je detaljno šta se mora uraditi u pola godine, godinu i tako dalje.
Što se tiče priče o parama, nema, ima, mislim da nema potrebe o tome pričati. To su gluposti. Prije nego što radna grupa stupi u kontakt sa njim, kako je i spomenuto tamo on mora poslati podatke o poslu, kompanijama, kapitalu, prihodima i ostalom šta je još potrebno. Tako da je to jedan od zadataka radne grupe na čelu sa Gredićem. Prije nego što ponuda dođe na skupštinu kao prijedlog, oni moraju ocijeniti da li je sposoban, da li je plan po mjeri kluba i u skladu sa onim što klub želi i ostalo. Mislim da nema potrebe da se opterećujete po tom pitanju.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Od tebe bazdi sta god da napises
Mr.sh sa teme uhljupe
Kad tako gledamo onda i zrinjski ispada iz lige..NoDi80 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 22:04Iskreno meni je pogresno kad bi sad prihvatili ostavku Adzema
Ljudi prvi smo na tabeli i to bez poraza, a u subotu igramo kuci sa Zrinjskim
Pa nismo pitari jebote da tjeramo covjeka koji je prvi na tabeli
Razumijem ja to sve da je losa igra, ali meni su bitniji bodovi i pozicija na tabeli
Treba pustiti covjeka da radi,jer ako pobjedimo u subotu mi cemo sve bolji biti
Fk Željezničar.
Dozvolili smo sebi da je pobjedit Zrinjski nemoguca misija jer oni su Zrinjski.Eto sta je najveci problem.
U slucaju odlaska Marina i Madzida nama uprava daje jasan znak u kojem pravcu ce ici nasa sezona. Marin i Sedorf izgledaju odlicno u tandemu i sa svakom utakmicom ce biti bolji. Za njega imamo zamjenu na papiru, Sukilovic i Osmanovic, ali nisu taj kvalitet i Marin ce nam faliti na terenu i u svlacionici.
Ukoliko Madzid ode, mi ostajemo bez najboljeg igraca. Godinama je nas problem sto ne volimo domace igrace pa se sad laprda kako je Madzid los, a sa njegovim izlaskom protiv Veleza smo vidjeli sav kvalitet ostalih ofanzivnih igraca koji se boje primiti loptu i povuci je prema naprijed. Njega su pojedinci uzeli na zub prosle godine kada im je rekao da ne daju svoj maksimum, da ne treniraju kako treba i da se zbog toga ne pobjedjuje. Rezultat toga je da su se za njega poceli raspitivati nakon dva mjeseca, a ovi kojima je ocitao bukvicu nece maknuti dalje od Zelje. Dijete nije za kapitena, stavljen mu je teret, a i pored toga vrli trener ga je prozvao na pressici kako smo tek nakon njegovog izlaska dosli do gola.
Bez njih dvojice smo 50% slabiji i nasa jos jedna sezona ce biti izgubljena tako da se nadam da ce, ako postoji zvanicna ponuda, ona biti odbijena za obojicu
Ukoliko Madzid ode, mi ostajemo bez najboljeg igraca. Godinama je nas problem sto ne volimo domace igrace pa se sad laprda kako je Madzid los, a sa njegovim izlaskom protiv Veleza smo vidjeli sav kvalitet ostalih ofanzivnih igraca koji se boje primiti loptu i povuci je prema naprijed. Njega su pojedinci uzeli na zub prosle godine kada im je rekao da ne daju svoj maksimum, da ne treniraju kako treba i da se zbog toga ne pobjedjuje. Rezultat toga je da su se za njega poceli raspitivati nakon dva mjeseca, a ovi kojima je ocitao bukvicu nece maknuti dalje od Zelje. Dijete nije za kapitena, stavljen mu je teret, a i pored toga vrli trener ga je prozvao na pressici kako smo tek nakon njegovog izlaska dosli do gola.
Bez njih dvojice smo 50% slabiji i nasa jos jedna sezona ce biti izgubljena tako da se nadam da ce, ako postoji zvanicna ponuda, ona biti odbijena za obojicu
- svrakino1921
- Kontakt:
Ja mislim da naš stadion ostaje sa tri tribine
Šteta
A mogao je Grad Sarajevo kao Glavni Grad voljene BiH imat iole normalno - moderan stadion kao i ostali Glavni gradovi ostalih Država
Jazuk
Šteta
A mogao je Grad Sarajevo kao Glavni Grad voljene BiH imat iole normalno - moderan stadion kao i ostali Glavni gradovi ostalih Država
Jazuk
Ako je ovo sve tačno, jedina greška je što skupština nije organizovana na pauzi, tada prihvaćeno ovo ili odbijeno, pa da se krene u novu sezonu. Nema smisla dovesti trenera pa ga za tri mjeseca mijenjati jer dolazi investitor, a isto tako mislim da se ova Uprava oslanja na to da će doći investitor pa ne rade previše. Gradnja južne tribine je još jedan dokaz da kod nas je bitno biti podoban a ne sposoban. Iznad južne tribine čitavo brdo, a oni nisu pomislili da bi se moglo pokrenuti klizište. Dovezli dva bagera, slikali se sa načelnicom i ministrom i sada neka čeka bolja vremena. Vrijeme idealno za radove, ali parkiraj bagere, neka čekaju novog statičara.svemalim1 je napisao/la: ↑19 avg 2025, 01:18post onog cike radovica, koji je do sad imao tacne info.
Sad ćemo malo pričati o strateškom partneru, šta nam se to nudi i šta naše pametnice odbijaju. Kad imamo u našem klubu ljude koji ne igraju pošteno, onda ću se ja potruditi da tu grešku poništimo i da igramo pošteno. Da ne bude kasnije, nije to bilo ponuđeno, nije se čulo, da se delegati peglaju sami od sebe pa prosipaju priču kao sa Diglisićem da nije ušao jer mu to nije preporučila ambasada i slične gluposti koje su nam pričane i lagane.
Pa da krenemo, priča oko Sanina je krenula negdje u martu, aprilu, kada je na insistiranje skupštine, delegata u skupštini, Nihad Odobašić, član skupštine i član radne grupe koja je radila na poslu sa Diglisićem, koji je dobar sa NB, tražio je da mu da kontakt od Sanina pa da oni popričaju. Sanin je u početku odbijao da stupi u kontakt nakon prošlog puta i onoga što mu se desilo. Ipak, na kraju je popustio i dao odobrenje da se proslijedi kontakt Odobašiću da mogu popričati. Mislim da je i tu ključnu ulogu odigrao baš NB iako je Sanin na početku striktno odbijao da priča sa nama. Mislim da je to rečeno i ranije.
Nakon tog sastanka odlučeno je da se počne sa konkretnim radom i konkretnom pričom. Radna grupa na čelu sa Gredićem je odmah započela sa radom. Stigli smo do dijela o tom ulaganju samo u sportski dio kluba. Sanina nekretnine ne interesuju, ne interesuje ga pomoćni, ne interesuje ga šuma, ne interesuju ga bageri i gradnja na pomoćnom terenu. Samo čisto ulaganje u sportski dio i da se u tome ogleda naša saradnja. Normalno, kod ulaganja u sportski dio, računaju se i ulaganja u stadion, omladinsku školu, kamp, administraciju i ostalo što je bitno.
Dalje, u startu je dao do znanja, da ne počinju priču ako nisu spremni da mu omoguće sljedeće:
- na čelu projekta želi da bude NB. O tome nema priče. Jasno im je rečeno, ako nisu spremni to da odobre, nema potrebe da dalje pričaju.
- da ima dio ljudi u skupštini, normalno, da on bude u prednosti, +1 u odnosu na klub.
Ključno je da NB bude na čelu projekta, o ostalom se da pričati i moguće su korekcije. Odmah da naglasim, jasno je rečeno da nema pitarskog modela ulaganja, to je ključno. Znači nema para ispod stola, nema laganja, petljanja i ono ključno nema posudbe para. Nije moguće da on ode a da mu mi dugujemo nekoliko miliona koje nam je posudio. Jasno je riješeno pitanje duga i način kako će se to riješiti.
Kako je planirano ulaganje, kada, šta, koliko, rate, nemam namjeru da pišem. Bitno je da imamo i imate ključne smijernice. Okupljena je dobra ekipa koja će činiti UO i NO. Pojedinci će biti šokirani kad čuju ko je tu ali ne u lošem smislu.
1. Detaljno češljanje papira, da konačno čujemo koliko imamo duga, prema kome imamo i ostalo što je neophodno, a ne da to bude samo cca.
2. Što se tiče duga, ići će se ODMAH u smijeru da se očisti dug prema PU i da se ta omča skine sa Želje. Ako je PU spremna da otpiše kamate ići će odmah uplata kompletnog duga.
4. Skupština da ide na 13 delegata, to nije konačna cifra delegata, moguće su korekcije. To je inicijalno samo. Do ponude i skupštine će biti jasno.
5. Ideja je da se pokrene turnir u čast našeg Štrausa, koji će se igrati jednom godišnje, 8 ekipa u 2 grupe, normalno, Željo, Šturm, Panathinaikos, selekcija Japana i drugi.
6. Spremna je kompletna hijerarhija i ustrojenje kluba, od predsjednika, UO, NO, direktora, trenera, sportskog direktora. U pitanju su ozbiljni treneri i radili su u puno jačim ligama od naše. Na mjestu sportskog direktora je spremno jedno golemo ime. Imaju dakle spremnu kompletnu priču, u pripremi je i administracija i ostale bitne funkcije u klubu.
Mislim da je dosta, to je potrebno da čujete. Imam još bruku detalja, ali neću da pišem, ako bude potrebno i ako budu još jače opstrukcije, onda ću i o tome pisati. Zamolio bih da mi ne pišete u pp da me nešto dodatno pitate o projektu i planu. Plan je dugoročan, poredano je detaljno šta se mora uraditi u pola godine, godinu i tako dalje.
Što se tiče priče o parama, nema, ima, mislim da nema potrebe o tome pričati. To su gluposti. Prije nego što radna grupa stupi u kontakt sa njim, kako je i spomenuto tamo on mora poslati podatke o poslu, kompanijama, kapitalu, prihodima i ostalom šta je još potrebno. Tako da je to jedan od zadataka radne grupe na čelu sa Gredićem. Prije nego što ponuda dođe na skupštinu kao prijedlog, oni moraju ocijeniti da li je sposoban, da li je plan po mjeri kluba i u skladu sa onim što klub želi i ostalo. Mislim da nema potrebe da se opterećujete po tom pitanju.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Za ovaj cirkus sa južnom tribinom neko će morati odgovarati, jer za klizište iznad juga se znalo prije raspisivanja tendera, zato je i mijenjan projekat nekoliko puta i išlo se u faznu izgradnju. Sramotno je da je ova firma tek sad kao skontala da postoji problem, a znalo se sve, geološka i geostatička istraživanja su bila izvršena prije godinu dana. Užasno je što prođe august bez ikakvih radova, a svaki mjesec odlaganja znači veće troškove nabavke materijala jer poskupljenja u građevini su skoro svakodnevna. Za 4,8 miliona KM naredne godine u ovo doba nećeš moći napraviti ni čeličnu konstrukciju.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Šošić kakav takav, i dalje nešto izvuče i napravi na utakmici. Podsjeća me na Štilu u zadnjoj sezoni, loš/spor/carini loptu, i onda bum asistencija ili gol. Daleko od toga da ga poredim sa Štilinim kvalitetama, ali eto po učinku i igrama me podsjeća na tu njegovu posljednju sezonu.1921boy je napisao/la: ↑18 avg 2025, 21:25Veze mi nemamo.Donose se nerezonske odluke.Evo sad se prica o prodaji Sosica i Karamarka,to bi bio udarac samo takav.Sve i da dovedemo adekvatne zamjene bio bi udarac.Na sve to i ovo brukanje sa trenerom,on nas bruka,mi njega brukamo.avalPacidoroP je napisao/la: ↑18 avg 2025, 21:07Ma onako, realno i pošteno, mi ne znamo đe udaramo.
Samo investitor,sve ostalo je sviranje kurcu.
Ako prodamo Karamarka, mi ćemo teško do Evrope. Jedino što i valja u ovoj sezoni je konačno defanziva, a ona donosi i bodove i pobjede. Više puta sam pisao da je Borac u Evropi protiv mnogo skupljih i kvalitetnijih protivnika spašavala kvalitetna defanzivna linija, i sve su utakmice bile na 1-2 gola.
Ako prodamo obojicu, ili barem jednog, nama se drastično smanjuju šanse za Evropu, o nekom većem iskoraku ili tom famoznom smanjivanju razlike između prve trojke u odnosu na nas, ne treba ni trošiti riječi.
I ako baš se neko mora prodati, prije bih prebolio Šošića nego Karamarka. Jer na osnovu kvalitetne odbrane, mi ostale segmente u hodu možemo stepenicu po stepenicu nadograđivati.
- jointunija
- Kontakt:
Bato,taj portal je na platnom spisku fks,trebao si to znati,njima je i cilj unositi nemir u naše redove.1921boy je napisao/la: ↑18 avg 2025, 22:59Hoces mi ti zabranit?Nisam ja izmislio,ovo su iz kluba potvrdili klixu,nisam ja reko ni napiso.
Upravni odbor je u subotu obavio sastanak sa stručnim štabom, a odluka će biti donesena do srijede", rekli su za portal Klix.ba iz kluba s Grbavice.
Ko sto neko rece na zvanicnoj,mi sad trebamo sa slika uocit da nije usvojena ostavka il sta.Ako je puno sto trazimo da smo obavijesteni,onda okej.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
-
- Kontakt:
Ne bih da se nasladjujem,niti pametujem sa onom poznatom jesam vam rekao. Meni nepada na pamet da vam trazim svoj post,a mozda ce se neko i sjetiti. Sta sam vam pricao za Magodu i jug.
Da ce znajuci njega,sigurno ispasti neki cirkus ili da ce se probijati rokovi i da ce on u svemu tome biti dobar. Naravno da ce proci firma,u kojoj on ima svoj tal od projekta.
Pa prciao sam vam da 2 godine nije u stanju da provede tendere nabavke opreme za pozorista. Da vidite koje su to igre i mijenjanje cijena. I kako nestaju hiljade maraka.
Ne znam sta je problem sa jugom. Ali sam znao da ce biti neki problem,cim ide preko Magode.
Moze biti problem i to sto vlada KS nema feninga,i da su ljudi obustavili radove. Jer im nesto nisu prebacili.
Mada i ova firma sa jednim bagerom djeluje ono bas ozbiljno.
Ako su tacne te informacije za kliziste. U te stvari se ne razumijem,ali se sjecam da je i prije par godina bila prica,da se stari jug nece skroz razvaljivati bas da se ne pokrene kliziste. I da ce kao ostati onaj gornji dio tribine. A da se nova tribina pravi da donjem dijelu juga i uz teren.
Kako je moguce da to strucnjaci nisu znali i da je sad neki problem oko klizista.
Rijesice se to sve,ali tako vam je to sa ovim genijalcem iz ministarstva. Nije da trojka nece da uradi stvari,pogotovo populisticke. Ali njihov najveci problem je taj,sto ne znaju da kradu,a lopov u njima je veci od njihovog neznanja. Pa oni kad zaseru,to 6 vlada SDA ne moze obuhvatiti sa svojim lopovlucima.
Dobre namjere im isceznu u zelji za vlastitim promocijama i licnim interesima,koji su i za SDA lopove previse.
25 godina su krali ,ali ovi su eksperti za 7 godina vlasti,napravili haos,korupciju,nepotizam.
Dino Konakovic SDA jugend,evo ne trebamo se pravitj ludi,citamo svi za sta ga optuzuju godinama.Samo zadnji primjer.
Covjek sa svojom zenom hladno ugasio Al Jazeru,gurajuci kumove,zenu i prijatelje.
Al Jazera bila zlatna koka medisjke scene u BiH.
Prije 7-8 godina imali astronomske plate ljudi. Ovaj je uspio sa svojim pajtosima da otjera ljude,koji nece da cuju vise da se vrate.
Tako sad ne vezano za jug. Pritisak Zeljinih navijaca,ne samo po pitanju juga,nego i investitora mora biti ogroman i vec sada pokrenut.
Nismo ni svjesni kakve hinje i interesne sfere ce pokusavati sve to da sjebu.
Evo sjebali su puno puta,ko nam garantuje da nece ni sada.
Ne smijemo biti pasivni. A jesmo .
Nemam pojma sta investitor nudi,ali mi zdrav razum govori da ovako vise ne moze. Udavicemo se u prosjeku i u vlastitoj nervozi od nesupijeha godinama.
Da ce znajuci njega,sigurno ispasti neki cirkus ili da ce se probijati rokovi i da ce on u svemu tome biti dobar. Naravno da ce proci firma,u kojoj on ima svoj tal od projekta.
Pa prciao sam vam da 2 godine nije u stanju da provede tendere nabavke opreme za pozorista. Da vidite koje su to igre i mijenjanje cijena. I kako nestaju hiljade maraka.
Ne znam sta je problem sa jugom. Ali sam znao da ce biti neki problem,cim ide preko Magode.
Moze biti problem i to sto vlada KS nema feninga,i da su ljudi obustavili radove. Jer im nesto nisu prebacili.
Mada i ova firma sa jednim bagerom djeluje ono bas ozbiljno.
Ako su tacne te informacije za kliziste. U te stvari se ne razumijem,ali se sjecam da je i prije par godina bila prica,da se stari jug nece skroz razvaljivati bas da se ne pokrene kliziste. I da ce kao ostati onaj gornji dio tribine. A da se nova tribina pravi da donjem dijelu juga i uz teren.
Kako je moguce da to strucnjaci nisu znali i da je sad neki problem oko klizista.
Rijesice se to sve,ali tako vam je to sa ovim genijalcem iz ministarstva. Nije da trojka nece da uradi stvari,pogotovo populisticke. Ali njihov najveci problem je taj,sto ne znaju da kradu,a lopov u njima je veci od njihovog neznanja. Pa oni kad zaseru,to 6 vlada SDA ne moze obuhvatiti sa svojim lopovlucima.
Dobre namjere im isceznu u zelji za vlastitim promocijama i licnim interesima,koji su i za SDA lopove previse.
25 godina su krali ,ali ovi su eksperti za 7 godina vlasti,napravili haos,korupciju,nepotizam.
Dino Konakovic SDA jugend,evo ne trebamo se pravitj ludi,citamo svi za sta ga optuzuju godinama.Samo zadnji primjer.
Covjek sa svojom zenom hladno ugasio Al Jazeru,gurajuci kumove,zenu i prijatelje.
Al Jazera bila zlatna koka medisjke scene u BiH.
Prije 7-8 godina imali astronomske plate ljudi. Ovaj je uspio sa svojim pajtosima da otjera ljude,koji nece da cuju vise da se vrate.
Tako sad ne vezano za jug. Pritisak Zeljinih navijaca,ne samo po pitanju juga,nego i investitora mora biti ogroman i vec sada pokrenut.
Nismo ni svjesni kakve hinje i interesne sfere ce pokusavati sve to da sjebu.
Evo sjebali su puno puta,ko nam garantuje da nece ni sada.
Ne smijemo biti pasivni. A jesmo .
Nemam pojma sta investitor nudi,ali mi zdrav razum govori da ovako vise ne moze. Udavicemo se u prosjeku i u vlastitoj nervozi od nesupijeha godinama.
Kada je ovo napisano? Stvarno ako ovo opstruiraju treba nas ugasiti.svemalim1 je napisao/la: ↑19 avg 2025, 01:18post onog cike radovica, koji je do sad imao tacne info.
INVESTITOR ili TAVORENJE.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 16 gostiju.