MostarNeretva je napisao/la: ↑19 avg 2025, 04:16
Bajraktarevic jos uvijek macak u vreci. Mnogi kazu zovu se neki drugi igrachi koji isto nemaju puno minuta .. al vecina tih igracha ime puno bolje motoricke sposobnosti od Barjaktarevica. Ja od njega vise ne ocekujem neki potez ili dribling. Prvi put kada odigra tekmu nekih 70+ minuta i neka dokaze da moze da sparta naprijed nazad i da pokriva odredjeni dio terena u obadvije faze u Evropskom tempu za Barbu ce biti neupitan.
Pa svi mi zelimo da je vec sada Bajraktarevic novi Pjanic i sl.
Koliko se prije para mjeseci lajalo na Barbu i trosilo energije u vezi Muftica, doduse od onih narkomana is Svrakinog i Dobrinje najvise. Pa je sada toliko jasno da decko ima milion mana i da je nezreo za bilo kakvog poziva.
To je odprilike to sto sada imamo i nadati se najbolje. Barbi podrska sto ne odustaje od koncepije igra i trazi najbolje igrache koji se odgovarati koncepciji. Dodavanje novih mladih igracha investicija za buducnost, neprocjenjivo.
Ma daj covjece jesi ti ozbiljan? Esmir macak u vrecu..pa sta su onda Ifet, Kulenovic, Basic, itd? Oni nisu macak u vreci jer znas sta od njih mozes dobit...jedno veliko nista.
Necu da glumim advokata esmiru ali zaista ono sam vise puta pisao je tolko logicno da je nemoguce da i ovakav ublehas poput barbe to ne vidi. Dakle poenta je da ti prema naprijed si tanak ko rizla...i imas u Esmiru atipcnog igraca koji ti moze uc i donijet dosta toga prema naprijed ako ganjas rezultaz. Sto je pokazao i protiv holandije i madjarske ..nezgodan igrac totalno, a zna s loptom vise nego 90% ekipe. Ok izgubimo od Austrije mozda nista ne bi pokazo, al makar znas da ako mu das 10/15 min da ce MOZDA nesto uradit.
Niko ne kaze da Esmir treba igrat 90min, al jbt doces u situaciju da ce ti trebat go i imaces ko protiv SM na klupi samo prekobrojne defanzivce i ponekog loseg ofanzivca kojeg svakako ne mislis ubacivat...
Pa jbt nama je trebo dzeko ulazit protiv ybnog San Marina da damo go...nismo im sutnuli na go do tad i ti kazes STA CE NAM ESMIR? Ja mislim da bi protiv SM on sa svojom tehnikom i bezobrazlukom povaljo ove amatere ko bekane..
Evo jes da je ruzno rec, al nek zovne 2/3 menadzerakih ako vec mora, ali jbt Barbarezu pola spiska su igraci koji samo popunjavaju broj..nijednog od njih niti misli uvodit niti ce oni sta pokazat ako ih uvede..dobro mu je jucer reko onaj novinar...sa druge strane imas sigurno 4/5 igraca koje ne zoves a koji bi mogli bit korisni
Evo za Muftica ja prvi kazem nema sta da trazi u rep zato sto je jednostavno prenizak i koliko god dobro brani sklon kiksevima...proslo kolo mu dade lik go polujakim sutem sa 30 metara U NJEGOV UGAO.Medjutim sam je selektor rekao da ce 3. golman bit uvijek iz PL..pa sta fali da bude 3. ak je vec najbolji ili jedan od najboljih golmana lige? Lik laze bezobzirno i pravi nas budalama...