BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TripleThreat
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la TripleThreat » 18 avg 2025, 20:35

Vaya je napisao/la:
18 avg 2025, 20:33
Drape je napisao/la:
18 avg 2025, 20:30
slika

slika
Jos Aldama i Diaz, te potencijalno Brizuela... :mrgreen:

Samo sto ce takvu Spaniju i Gruzija da uzme...
U tome je problem... Još prvu igraju sa njima. Teško mi je očekivati da onda Španci ne bi ušli naelektrisani u meč protiv nas ako bi izgubili tu prvu protiv Gruzije.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 18 avg 2025, 20:43

TripleThreat je napisao/la:
18 avg 2025, 20:35
Vaya je napisao/la:
Drape je napisao/la:
slika

slika

U tome je problem... Još prvu igraju sa njima. Teško mi je očekivati da onda Španci ne bi ušli naelektrisani u meč protiv nas ako bi izgubili tu prvu protiv Gruzije.
Na hajr da nam bude... :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 avg 2025, 20:47

Vaya je napisao/la:
Drape je napisao/la:
slika

slika

Da oni odigraju prvi meč i neka obnove povredu pred kraj meča i svi sretni, osim Gruzije. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 avg 2025, 21:04

MElloo je napisao/la:
18 avg 2025, 16:00
Jer Adis ima tih 8-9 igraca koji mu igraju +musa i nurkic.I on dalje ne razmislja.Pozove koga mu se kaze od ostalih, za neke vjv nikad nije ni cuo tipa Mutic.
I to je radilo zadnjih godina jer su svi vecinom bili zdravi
Sad vec ima problem,Musa upitan, Castaneda Halilovic upitni, pa onda na zimu kvale Muse Nurkica Kamenjasa nema, sta onda?
Onda dolazi na naplatu jer nije prosirivao roster i spiskove, i nije vodio racuna pa imal jos neko ko moze pomoci.
Delalic 3 puta vazniji igrac Bosni od Vrabca, dodju utakmice repke ovaj 13. igrac a Vrabac 25 min igra.Pa i meni bi bilo krivo :mrgreen:
Ma hajde to objasni likovima koji ne prate te igrace kao ni Adis i onda misle da je svejedno je li Sejfic ili Maric 15. igrac na spisku (ili potencijalni prvi visoki koji uskace umjesto nekog povrijedjenog). Dodju ovdje i krevelje se, kaze nebitan je 12. igrac, a eto mi imamo 11 nba zvijezda. U kosarci je svaki bitan, pogotovo na prvenstvu gdje igras 5 utakmica u 7 dana i gdje te jedna povreda totalno moze poremetiti.

Pjanic je cijelu karijeru u Njemackoj, a jedno vrijeme je igrao bas dobru kosarku. Adis je u tom periodu pozivao Rijada Avdica, sad poziva Jasmina Jakupovica i onda odjednom: "Odakle se ovaj Pjanic pojavio?!" :shock: Mutica uzme klub koji godinama igra dobro u Eurokupu, a ovi nasi nikad culi za njega nisu. Marica uzme klub iz najjace evropske lige, a kod nas Sejfic i Loncar redovno ispred njega. Durmo gotovo redovno ide na 20 poena i 10 skokova u Madjarskoj, mnogi koji imaju ozbiljan staz u aba ligi nisu bolji od njega, ali mi jednostavno nismo imali svoj klub da isprofilisemo takve igrace. On kod Adisa nikad ni minutu nije dobio. Amsal Delalic jednu sezonu razvalio u Borcu, Adis ga tad samo jednom uveo pola minute u igru i odmah izveo uz viku i galamu. Zrno takodjer brutalna polusezone, suter kakav nam treba, nikad nije ni debitovao. Sjecam se kad je Gataric haman kao tinejdzer odigrao strasnu polusezonu u Sparsima (bio je playmaker kakvog dugo nismo imali iz omladinskih selekcija), a ovaj iz iste ekipe zove Avdica koji im je tad bio deveti igrac u rotaciji. Ilic nikad nije dobio pravu priliku, iako sigurno moze dati bar 10 minuta. Nakon one odlicne sezone u Bosni, zasluzio je da mu se da neka prilika i u reprezentaciji. Campara je imao jednu odlicnu sezonu u aba ligi sa Splitom. Poslije je stalno imao nekih povreda i nazalost pao s formom. Kod Bosnica je on recimo bio dio rotacije, pa koliko-toliko. Imao je potencijal da bude barem stabilna rezerva u aba ligi, ali povrede i nerad su ga kostale toga. Reprezentacija ga je mogla u tome malo pogurati, ali dzaba kad mu Adis ne da minute ni u Kini. Ne kazem da je on neka igracina, ali je bolji igrac od Arslanagica, i to znaju svi koji su ih pratili kroz karijeru. Nije ga Real bez razloga uzeo ko tinejdzera, nije bez razloga odigrao 3 sezone u aba ligi itd - o cemu ovaj drugi samo moze sanjati. Napravi mu 3 akcije da ostane sam na distanci i zabice 1-2. Opet kazem, meni je ok da mu je Arsla ispred Sanija jer je brzi i lakse prelazi u polje napada, ali mi je glupost da ovog zoves na sva okupljanja i posadis ga na kraj klupe i u najnebitnijim utakmicama.

Ne kazem da bi ovi igraci sigurno donijeli nekakav preporod u reprezentaciju, ali definitivno ne bi bili igrac manje na parketu. Od nekih bi se mogao dobiti igrac rotacije, od nekih igrac zadatka, a neke bi bilo kakva minutaza u reprezentacija mogla pogurati u karijeri (pogotovo ove mladje). Meni nije jasno koja je uloga Firica i Abaza u ovom trenerskom stafu, valjda bi i oni mogli malo pogledati neke nove igrace, ako vec Beciragic nije sklon tim stvarima.

On danas kod imenjaka u intervjuu rece da nije gledao protivnike u pripremnim utakmicama i da mu je najbitnije da mi budemo kako treba. Sve je to ok, to jeste najbitnije, ali ako ne znas vrline i mane svojih protivnika - ti si donji. Sustina ovakvih utakmica je da u detalj poznajes svakog protivnickog igraca, ali i da znas sistem koji kao tim forsiraju. Musa se mora povesti, taman mogao zaigrati samo u zadnjoj utakmici. Nama ce ona 95% biti odlucujuca, jer je mala vjerovatnoca da mi ili Gruzija do nje ostvarimo vise od 2 pobjede.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 18 avg 2025, 21:11

Zar nije rekao da Gruzijce nije gledao, a ove ostale tu i tamo? Mada se slažem u svakom slučaju da je skauting jako bitan segment, ali eto, znamo da Adis nije neki strateg. Mada ipak mislim da je makar neke osnovne karakteristike tih ekipa pohvatao.

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 18 avg 2025, 21:18

TripleThreat je napisao/la:
18 avg 2025, 20:35
Vaya je napisao/la:
Drape je napisao/la:
slika

slika

I da gruzija dobije spaniju a zatim i kipar, a mi samo kipar, opet 5.kolo odlucuje. Tako da, moraju se dobit 3 tekme do gruzije pa da ta utakmica ne odlucuje o putniku u 2 krug.
S omjerom 2-2 gleda se medjusobni, tako da...

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 18 avg 2025, 21:29

Ghuraba je napisao/la:
18 avg 2025, 21:04
MElloo je napisao/la:
Jer Adis ima tih 8-9 igraca koji mu igraju +musa i nurkic.I on dalje ne razmislja.Pozove koga mu se kaze od ostalih, za neke vjv nikad nije ni cuo tipa Mutic.
Sad vec ima problem,Musa upitan, Castaneda Halilovic upitni, pa onda na zimu kvale Muse Nurkica Kamenjasa nema, sta onda?
Onda dolazi na naplatu jer nije prosirivao roster i spiskove, i nije vodio racuna pa imal jos neko ko moze pomoci.
Delalic 3 puta vazniji igrac Bosni od Vrabca, dodju utakmice repke ovaj 13. igrac a Vrabac 25 min igra.Pa i meni bi bilo krivo :mrgreen:
Ma hajde to objasni likovima koji ne prate te igrace kao ni Adis i onda misle da je svejedno je li Sejfic ili Maric 15. igrac na spisku (ili potencijalni prvi visoki koji uskace umjesto nekog povrijedjenog). Dodju ovdje i krevelje se, kaze nebitan je 12. igrac, a eto mi imamo 11 nba zvijezda. U kosarci je svaki bitan, pogotovo na prvenstvu gdje igras 5 utakmica u 7 dana i gdje te jedna povreda totalno moze poremetiti.

Pjanic je cijelu karijeru u Njemackoj, a jedno vrijeme je igrao bas dobru kosarku. Adis je u tom periodu pozivao Rijada Avdica, sad poziva Jasmina Jakupovica i onda odjednom: "Odakle se ovaj Pjanic pojavio?!" :shock: Mutica uzme klub koji godinama igra dobro u Eurokupu, a ovi nasi nikad culi za njega nisu. Marica uzme klub iz najjace evropske lige, a kod nas Sejfic i Loncar redovno ispred njega. Durmo gotovo redovno ide na 20 poena i 10 skokova u Madjarskoj, mnogi koji imaju ozbiljan staz u aba ligi nisu bolji od njega, ali mi jednostavno nismo imali svoj klub da isprofilisemo takve igrace. On kod Adisa nikad ni minutu nije dobio. Amsal Delalic jednu sezonu razvalio u Borcu, Adis ga tad samo jednom uveo pola minute u igru i odmah izveo uz viku i galamu. Zrno takodjer brutalna polusezone, suter kakav nam treba, nikad nije ni debitovao. Sjecam se kad je Gataric haman kao tinejdzer odigrao strasnu polusezonu u Sparsima (bio je playmaker kakvog dugo nismo imali iz omladinskih selekcija), a ovaj iz iste ekipe zove Avdica koji im je tad bio deveti igrac u rotaciji. Ilic nikad nije dobio pravu priliku, iako sigurno moze dati bar 10 minuta. Nakon one odlicne sezone u Bosni, zasluzio je da mu se da neka prilika i u reprezentaciji. Campara je imao jednu odlicnu sezonu u aba ligi sa Splitom. Poslije je stalno imao nekih povreda i nazalost pao s formom. Kod Bosnica je on recimo bio dio rotacije, pa koliko-toliko. Imao je potencijal da bude barem stabilna rezerva u aba ligi, ali povrede i nerad su ga kostale toga. Reprezentacija ga je mogla u tome malo pogurati, ali dzaba kad mu Adis ne da minute ni u Kini. Ne kazem da je on neka igracina, ali je bolji igrac od Arslanagica, i to znaju svi koji su ih pratili kroz karijeru. Nije ga Real bez razloga uzeo ko tinejdzera, nije bez razloga odigrao 3 sezone u aba ligi itd - o cemu ovaj drugi samo moze sanjati. Napravi mu 3 akcije da ostane sam na distanci i zabice 1-2. Opet kazem, meni je ok da mu je Arsla ispred Sanija jer je brzi i lakse prelazi u polje napada, ali mi je glupost da ovog zoves na sva okupljanja i posadis ga na kraj klupe i u najnebitnijim utakmicama.

Ne kazem da bi ovi igraci sigurno donijeli nekakav preporod u reprezentaciju, ali definitivno ne bi bili igrac manje na parketu. Od nekih bi se mogao dobiti igrac rotacije, od nekih igrac zadatka, a neke bi bilo kakva minutaza u reprezentacija mogla pogurati u karijeri (pogotovo ove mladje). Meni nije jasno koja je uloga Firica i Abaza u ovom trenerskom stafu, valjda bi i oni mogli malo pogledati neke nove igrace, ako vec Beciragic nije sklon tim stvarima.

On danas kod imenjaka u intervjuu rece da nije gledao protivnike u pripremnim utakmicama i da mu je najbitnije da mi budemo kako treba. Sve je to ok, to jeste najbitnije, ali ako ne znas vrline i mane svojih protivnika - ti si donji. Sustina ovakvih utakmica je da u detalj poznajes svakog protivnickog igraca, ali i da znas sistem koji kao tim forsiraju. Musa se mora povesti, taman mogao zaigrati samo u zadnjoj utakmici. Nama ce ona 95% biti odlucujuca, jer je mala vjerovatnoca da mi ili Gruzija do nje ostvarimo vise od 2 pobjede.
Sve potpisujem, od rijeci do rijeci...pogotovo za sve ove igrace, zamisli kakvu bi onu prevagu cinili u ovakvim kvalifikacijama za EB i WB...Zamisli na primjer, da si u zadnjem krugu kvalifikacija, protiv Kipra i Francuske u igri imao Marica, Sikirasa i Mutica...cisto da ih isprobas i vidis kakav nivo igre pruzaju, te da skontas da li se na njih moze racunati u buducnosti...ali hajd sad...neka se fokusirana EB, pa cemo gledati poslije sta i kako...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 avg 2025, 21:48

Ghuraba je napisao/la:
18 avg 2025, 21:04
MElloo je napisao/la:

Jer kontinuitet je jako bitan ova repka to najbolje zna.Sad kad dodje jesen i kvale i moramo se oslanjati na igrace koji nikad nisu igrali za repku ili su igrali jako malo ( a mozda ih i ne zovne)
Igramo sa turskom i srbijom koje imaju ogromne baze igraca a mi budemo li izvodlil sejfice arslanagice i jakupovice na teren bit ce svaka 30 razlike
Mogao bi bit problem i na ovom euru ako se dese povrede a i ovako smo roviti

Svi ti koje si ti nabrojao bi bolje posluzili i na ovom euru i proslim kvalama od onih koje je zvao

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 18 avg 2025, 22:03

definitivno ce ovaj Eurobasket biti veliko njesra, prvenstveno zbog toga sto dosta veliki broj odlicnih igraca propusta eurobasket zbog povrede i kojekakvih skandala, toliko je lose da cak ako BiH osvoji eurobasket, ne bi mi bilo toliko drago jer nismo pobijedili reprezentacije u najjacem rosteru

uglavnom vec razmisljam dvaput isplatil mi se gledati eurobasket

al zato da je olimpijada, svi bi igrali uprkos povredi :D
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 18 avg 2025, 22:21

Ako prođemo grupu nakon 30 godina, bice da zbog oslabljenih protivnika.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 18 avg 2025, 22:23

guzobran je napisao/la:
18 avg 2025, 22:03
definitivno ce ovaj Eurobasket biti veliko njesra, prvenstveno zbog toga sto dosta veliki broj odlicnih igraca propusta eurobasket zbog povrede i kojekakvih skandala, toliko je lose da cak ako BiH osvoji eurobasket, ne bi mi bilo toliko drago jer nismo pobijedili reprezentacije u najjacem rosteru

Vala bash...i to sto kazes...
Bash mi je zao sto Spanija nece doci u onom sastavu sa proslog EB, te sto nas ne bi otresla 30 razlika...
Posebno mi je zao sto nece biti DiVicenza u ekipi Italije, jer su tanki sa suterima, tako da bi im on pravo legao...

Evo sve suza suzu goni...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 avg 2025, 22:26

guzobran je napisao/la:
18 avg 2025, 22:03

Kad uzmeš titulu ko te pita u kojem su rosteru drugi bili. Šuti i slavi. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 avg 2025, 22:34

Otkako se kod nas Musa povrijedio, ja sam totalno prestao da gledam rostere ostalih reprezentacija i da se zanimam za povrede njihovih igraca. :mrgreen: Sad samo molim Boga da on ide i da ce moci igrati bar zadnje dvije utakmice u grupi. Ovo sto Adis kaze da ce se znati u cetvrtak - to je svakako poznato, jer dotad mora poslati zvanicni spisak igraca. Malo mi i to daje nadu vise, jer mozda zele do zadnjeg momenta da sakriju informaciju da ce biti u rosteru. Musa je lud i on ce igrati ako postoji i promil sanse za to. Nek mu dobro zastite trbusni zid kakvim dekama (svakako je tanak u struku, pa se to nece ni primijetiti :mrgreen: ) i da ga aBd gledamo na Kipru. :mrgreen:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 18 avg 2025, 23:14

Mislim da je on jednostavno otpao. Ne mogu zamisliti da nakon operacije kile (valjda je to?) igra sa oporavkom od 2 sedmice. I da nekako zaigra utakmicu-dvije, to bi u najboljem slucaju bilo rovito, a i svakako bez ozbiljnog treninga sedmicama.

Mozda je neko ovdje to laserski operisao pa da opise oporavak.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 18 avg 2025, 23:18

Ako se spisak peedaje 20-og kako onda može da se zna za Musu u četvrtak malo nema logike ali nema veze.

Btw da li će niti stream za utakmicu protiv Belgije?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 avg 2025, 23:41

Kajzer10 je napisao/la:
18 avg 2025, 23:14
Mislim da je on jednostavno otpao. Ne mogu zamisliti da nakon operacije kile (valjda je to?) igra sa oporavkom od 2 sedmice. I da nekako zaigra utakmicu-dvije, to bi u najboljem slucaju bilo rovito, a i svakako bez ozbiljnog treninga sedmicama.

Mozda je neko ovdje to laserski operisao pa da opise oporavak.
Nije otpao teoretski.Laparoskopskom operacijom si ti spreman za aktivnost, kako su i rekli, za 7-10 dana.Mislim da ovdje i pricamo o toj operaciji, jer tu gotovo da i nema oziljka,a i svaka druga operacija ovog tipa zahtijeva mjesec-dva oporavka.Zato i postoji sansa.

E sad, meko tkivo uvijek "trazi" nekoliko sedmica da bi ti bio skroz fit, tako da ce sve biti do Muse.Ako bude igrao, sigurno je da nece biti 100% i da ce imati odredjene bolove.To je tako.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 avg 2025, 03:09

„Nije to sad neka ozbiljna operacija, čim je klub objavio da bi možda mogao da bude spreman za EuroBasket.“

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 19 avg 2025, 08:22

Gledam sastave velikih evropskih ekipa za ovaj Eurobasket... Pa Srbija ce se doslovno prosetati do zlata.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 19 avg 2025, 09:05

johntravolta123 je napisao/la:
16 avg 2025, 17:32
Jedna utakmica sa Belgijom kuci bi trebala bit sa publikom
Vjrv sljedeca subota
:D

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 19 avg 2025, 09:10

moreno123 je napisao/la:
19 avg 2025, 08:22
Gledam sastave velikih evropskih ekipa za ovaj Eurobasket... Pa Srbija ce se doslovno prosetati do zlata.
Italija ce ih dobiti ako se sretnu prije finala

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 11 gostiju.