BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vaya
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Vaya » 18 avg 2025, 18:11

TripleThreat je napisao/la:
18 avg 2025, 18:05
U suštini, treba nam da dobijemo Kipar i Gruziju, jer koliko je realno da Gruzija dobije dvije od tri top 3 reprezentacije u grupi? Ja ne bih rekao da je to baš realan ishod, bez obzira što su manje-više svi pogođeni povredama.
Kod svih ima povreda i otkazivanja...osim u Gruziji...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 18 avg 2025, 18:16

Vaya je napisao/la:
18 avg 2025, 18:11
18 avg 2025, 18:05
U suštini, treba nam da dobijemo Kipar i Gruziju, jer koliko je realno da Gruzija dobije dvije od tri top 3 reprezentacije u grupi? Ja ne bih rekao da je to baš realan ishod, bez obzira što su manje-više svi pogođeni povredama.
Kod svih ima povreda i otkazivanja...osim u Gruziji...
Tako je, ali šta ćeš, tako to biva od godine do godine... I mi smo 2022. bili kompletni čini mi se, od onih koji su mogli da nastupaju za nas.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 avg 2025, 18:27

Svako ko smatra da Arslanagic, Hrelja, Campara, Penava, Sikiras, Mutic, Gacic, Delalic, Ilic i co...mogu igrati ozbiljnu kosarku na Eurobasket nivou, pojma nema o kosarci.

Svako ko misli da je bolje bilo pozvati Garzu umjesto Castanede, ne razumije kosarku. Taj segement se pokazao nefunkcionalnim i neodoraslim na WC turniru u Poljskoj kad nam je napad vapio za plejmejkerom, i svi smo se hvatali za glavu kako se mucimo s organizacijom igre. U takvim situacijama bi potpisali i vanformicnog Castanedu da 5min organizuje napad.

Ko god se poziva na Djedovica da uskace naknado, ne razumije sta su pripreme i sta to znaci za igraca da s neba padne a i trenera i tim. Da je trebao biti od pocetka, ok.
Prvi bih potpisao da se Garza zovne da imamo bilo kakvog ozbiljnog pleja pa makar on bio ostarjeli Gordic ili nezainteresovani Kondic. Ali nemaaaa, to su cinjenice. Ne mozemo pleja preko noci izmisliti i zamjeniti ga centrom.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 18 avg 2025, 18:52

FIBA izbacila novi Power Ranking i čini mi se da smo na 18. mjestu ispod Portugala.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 18 avg 2025, 19:02

I 10 min Xaviera je korisnije od Arslanagica, Atica i Gegica pri organizaciji napada. Ako ne bude i Muse, onda njegov moguci izostanak dolazi do izrazaja.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 avg 2025, 19:04

Kaže Adis nema nikakavih problema sa Castanedom, već je on "isprepadan".
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 avg 2025, 19:06

U četvrtak će se znati informacija za Musu.

Miralem se vraća za 7 - 10 dana.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 avg 2025, 19:06

CAZIN je napisao/la:
18 avg 2025, 18:52
FIBA izbacila novi Power Ranking i čini mi se da smo na 18. mjestu ispod Portugala.
bili smo 11 ili 13 ja mislim prije ovih belaja :mrgreen:

Evo slusao i ja Adisa , Castaneda ce igrat na euru, Halilovic manja povreda igrace, Musa ne zna se jos nista

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 avg 2025, 19:08

Samo jedna utakmica protiv Belgije, otvorena u subotu :D

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 18 avg 2025, 19:16

I eto, reče Adis da je Castaneda definitivno planiran da bude na EB i da osjeti samo bolove, a ne da je povreda neka u pitanju. I jasno je stavio na znanje kad bi upitan oko Garze i kad reče da nam ne treba još dodatnih visokih igrača, nego da nam treba keca. Valjda je ovo konačna tačka na "i" za pojedince oko te priče oko Garze.

Također, rekao je da Nurkić sve bliži optimalnoj formi i da je zadovoljan onim što vidi. Generalno, zvučao je poprilično vedrije nego prije 10-15 dana.

I da, reče za Musu da bi igrao odmah sad da se on pita :mrgreen:
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 18 avg 2025, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 18 avg 2025, 19:16

Adis vala nista rekao…. Castaneda niti vamo niti tamo

Za musu tek u cetvrtak nova info

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 18 avg 2025, 19:22

Upravo ono sto sam vidio u vezi Castanede protiv CG... On meni ne djeluje bas toliko da je van forme (ok, van si igrackog ritma), ali on meni prvenstveno djeluje dobro rezervisan...sto i to razumijem...neka trenira dobro i neka odigra jos ove testne utakmice, plus Kipar...bice on dobro aBd na kraju...

Adis opet objasnio strucnjacima relacija Castaneda - Garza...Citiram, ti komentari dolaze u navijackom naboju, tj. daj ti nama nabacaj drva i neka se mlate...🤣

Samo ovdje se moram sjetiti Adisu i strine i tetke...sad pametuje kako ne mozemo bez playa, a do utakmice protiv Hrvatske u Skenderiji je srao, kako nama ne treba novi stranac na playu, jer i ako ga budemo ganjali - imamo Robersona...

Halilovic bezbeli do kraja sedmice ce da bude ok i igra...

Za Musu ce se znati u cetvrtak...moze biti da ne igra, da igra malo i da igra skroz...kad bi ga samo mogli imati protiv Spanije i Gruzije...🤲

Ja bih se napravio fakin...ako jos jedinu utakmicu igramo protiv Belgije... Ja bih provjerio da li Srbija igra ijednu pripremnu ove sedmice (osim Slovenije u subotu u BG)...ako ne igraju, ja bih napravio da ih zovnemo, srijeda ili cetvrtak...i napravio ih jednu laksu, trening - utakmicu zatvorenog tipa...jest da njima to ne treba, ali mislim da nama bi godilo..

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 18 avg 2025, 19:31

Znaci ovi maloumnici sa BHBasketa opet slagali, ne znam koja im je svrha sa dramatiziranjem i senzacionalizmom. Veoma cudni likovi.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 18 avg 2025, 19:32

18 avg 2025, 19:16
I eto, reče Adis da je Castaneda definitivno planiran da bude na EB i da osjeti samo bolove, a ne da je povreda neka u pitanju. I jasno je stavio na znanje kad bi upitan oko Garze i kad reče da nam ne treba još dodatnih visokih igrača, nego da nam treba keca. Valjda je ovo konačna tačka na "i" za pojedince oko te priče oko Garze.

Također, rekao je da Nurkić sve bliži optimalnoj formi i da je zadovoljan onim što vidi. Generalno, zvučao je poprilično vedrije nego prije 10-15 dana.

O Musi mozemo ovako ili onako, ali se ne moze osporiti da mu je igranje za reprezentaciju uvijek bio prioritet, u svim okolnostima i situacijama. :salut: Mene je posebno kupio u doba korone, kad je bio pozitivan, pa onda naknadno se testirao negativan, i odmah na prvi avion da stigne na utakmicu kvalifikacija.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2025, 19:34

Jakobsen91 je napisao/la:
18 avg 2025, 19:32

O Musi mozemo ovako ili onako, ali se ne moze osporiti da mu je igranje za reprezentaciju uvijek bio prioritet, u svim okolnostima i situacijama. :salut: Mene je posebno kupio u doba korone, kad je bio pozitivan, pa onda naknadno se testirao negativan, i odmah na prvi avion da stigne na utakmicu kvalifikacija.
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 18 avg 2025, 19:36

Jakobsen91 je napisao/la:
18 avg 2025, 19:32

100%.

Eto ima i još svježiji primjer iz novembra. Friško svjež s povrede, pod injekcijama haman došao igrati.

Pametnomdosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametnomdosta » 18 avg 2025, 19:37

Vaya je napisao/la:
18 avg 2025, 17:28
**** te led, o cemu se ovdje vodi rasprava zadnje 3 strane i kakvi mentoli sve komentarisu stvari...

Nije mi uopce cudo sto je stanje naseg drustva ovakvog i sto nam je pored svih realnih nezaobilaznih problema drzava otisla u 3 PM...

I delegati i dalhe pricaju koji ce ti **** Castaneda, sto nisi zvao Garzu...pa da je Garza neko krilo od cca 2m, ala Atic ili neki profil Muse...ne, nego sto si zvao jednog jedinog playa sto imas, a nisi zvao frajera od 210...
Stvarno presmješno, ko se sve bavi ozbiljno i javno komentarisanjem a nisu ni za veselu svesku igrali, šatro vole repku, a ovamo ubiše mućki s leđa nogama, srozavaju momke koji su trenutno u repki, po principu "mojne ga, driu ga" komentarisanje. Svaka momak čast na komentaru...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 18 avg 2025, 19:40

marlostanf1eld je napisao/la:
18 avg 2025, 19:31
Znaci ovi maloumnici sa BHBasketa opet slagali, ne znam koja im je svrha sa dramatiziranjem i senzacionalizmom. Veoma cudni likovi.
Šta očekivati od portala koji daje medijski prostor i intervijuše irelevantne persone za BH košarku, tipa Biberovića, a pljuje one koji se odazivaju selektoru.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 18 avg 2025, 20:33

Drape je napisao/la:
18 avg 2025, 20:30
slika

slika
Jos Aldama i Diaz, te potencijalno Brizuela... :mrgreen:

Samo sto ce takvu Spaniju i Gruzija da uzme...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: rishovski i 44 gosta.