Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la soko » 18 avg 2025, 18:40

Centre forward je napisao/la:
18 avg 2025, 18:10
Pa dobro, kakva je sad ta Kalifornija ?

Je li ko Vučićeva Srbija sa medija i po riječima Siniše Malog, ili je k'o Srbija u realnosti ?

Jesu li prostori oko Velikih Jezera (Chicago i co.), možda i "najnormalniji" za život nekakvog normalnog čovjeka, kad se sve uzme u obzir ?
California ti je jedna od najboljih mjesta za zivjeti. To ti je ono taj American dream. Samo ima milioni ljudi poput artista, glumaca, muzicara koji nemaju nikakvog drugog iskustva sto se tice posla pa ako ne uspiju, rade kojekakve slabo placene poslove ili se razocaraju u zivot pa se okrenu alkoholu, drogi pa zavrse na ulici. Lijepo vrijeme pa dosta beskucnika gleda da odu dole.
Al sad skolovani ljudi, pogotovo doktori, tech poslovi, it software, avio/space industrija jako dobro placeno. Puno vise neg po drugim mjestima. Mali milion start up kompanija, bogatasa zato su i cijene kuca tako visoke. Svako hoce fino. Nece niko otici u ****.i misuri ili alabamu.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 avg 2025, 18:41

Yebo je grom i Amerika vise. Razmijenite brojeve pa pisite
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 avg 2025, 18:42

feniksptica je napisao/la:
18 avg 2025, 18:41
Yebo je grom i Amerika vise. Razmijenite brojeve pa pisite
Imas ignore brate. Nismo pisali o Americi ima sigurno 3 mjeseca, bar sto se tice Alema i mene

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 18 avg 2025, 18:53

Bukvalno ste prije mjesec pisali, fkt smarate

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 18 avg 2025, 18:58

Kako se kreću cijene putera u SAD? :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 18:59

JayCatwright je napisao/la:
18 avg 2025, 18:53
Tu je @admin bio glavni kreator/pokretac diskusije, interesovalo covjeka medju-rasni odnosni u USA. Ali haj nebitno

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 avg 2025, 19:03

alemsa je napisao/la:
18 avg 2025, 18:59
JayCatwright je napisao/la:
18 avg 2025, 18:53
Tu je @admin bio glavni kreator/pokretac diskusije, interesovalo covjeka medju-rasni odnosni u USA. Ali haj nebitno
Ja i ti smo zadnji put poceli diskusiju o inflaciji ja mislim tamo drugi quarter.
A ovo drugo jeste admin poceo.
Sad je Rio :kafa: mozda ga piva iz Amerike povukla
Nismo mi uvjek haha

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 19:07

soko je napisao/la:
18 avg 2025, 19:03

Ja i ti smo zadnji put poceli diskusiju o inflaciji ja mislim tamo drugi quarter.
A ovo drugo jeste admin poceo.
Sad je Rio :kafa: mozda ga piva iz Amerike povukla
Nismo mi uvjek haha
Nemamo se pravo nadovezati, nema veze, nek pisu ljudi o svojim stvarima/temama.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 avg 2025, 19:28

Ovdje se smije o americkoj politici, a ne smije o nasoj :lolno:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 19:30

Sheyi je napisao/la:
18 avg 2025, 19:28
Vjerovatno zato sto se vasa okrene na rat ili Bosnjaci vs Srbi. Dok je ovo kao da pricas o politici Svabije, nema nekih tih tenzija.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 18 avg 2025, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2025, 19:31

Apelujem da se otvori posebna tema. Situacija u SAD-u :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 18 avg 2025, 20:55

Ima li ko iz Travnika da mi.predlozi neki plan sta sve da posjetim, gdje su dobri kafici, kolaci..cevapi ?

Znam za plave vode, sarenu dzamiju, stari grad..imal kakav skriveni biser. Ne mora sve za jedan dan, bit cu dva dana :mrgreen: mogu i neke lokacije oko grada do 15-20min voznje.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 avg 2025, 21:44

alemsa je napisao/la:
18 avg 2025, 19:30
Sheyi je napisao/la:
18 avg 2025, 19:28
Vjerovatno zato sto se vasa okrene na rat ili Bosnjaci vs Srbi. Dok je ovo kao da pricas o politici Svabije, nema nekih tih tenzija.
Evropska politika na jednoj slici

slika
:mrgreen:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 18 avg 2025, 21:51

Sacekali kulturno koji minut.

Dok americki ministar vanjskih poslova (de facto) gazdu Putina ceka 8 sati. To je pravi power play. :yawn:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 avg 2025, 22:02

Sve je to idiotska posla. Kao sto je prije i Srbocetnicki diktator Tito palio kubanke kod Nixona kao eto on da pokaze nesto. A samo ovakvim postupcima pokazes da si pun kompleksa.

Ali dobro je ovo Izrael odradio sve i sa Ukrajinom, ono vazi u svijetu zakon jacega. Ko ce njima sta reci, kad Rusija aneksitra 30% Ukrajine kao da kazes keks.

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 18 avg 2025, 22:03

Donald Duck na odličnom putu da zaustavi rat u Ukrajini. Potrebno je samo da Volodimir potpiše da petina Ukrajine ide Vladimiru. Kakav je genije Donald. :yawn:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 18 avg 2025, 22:04

Inače, u dokumentu je spomenuto i nekoliko navoda koji očigledno ne odgovaraju istini. Na primjer, naglašeno je da pravo glasa na izborima u BiH imaju punoljetni građani, ali i maloljetnici sa napunjenih 16 godina života, ako su zaposleni. To nije tačno, jer Izborni zakon BiH izričito ističe da pravo glasa imaju državljani BiH sa navršenom osamnaestom godinom koji su upisani u birački spisak.

Navedeno je da je bruto domaći proizvod BiH po glavi stanovnika 20.400 dolara, iako je, prema podacima Svjetske banke BDP BiH 8.960 dolara. Konfuzija je vjerovatno nastala jer BiH ima realni BDP po paritetu kupovne moći 20.000 dolara, što je sasvim druga kategorija u odnosu na BDP zemlje po glavi stanovnika koji, kao što smo rekli, iznosi 8.960 dolara.

Osim toga, kao prva NATO misija BiH naveden je SFOR, koji je počeo 1996, a ne IFOR, koji je imao ključnu ulogu u prvoj godini nakon potpisivanja Dejtona razdvajanja zaraćenih strana 1995.

Takođe, navedeno je da se članovi Predsjedništva BiH na poziciji predsjedavajućeg rotiraju u skladu s izbornim rezultatima, što takođe nije tačno, već je to bilo samo nakon prvih izbora poslije Dejtona, a nakon toga je redoslijed fiksiran bez obzira na ukupan broj osvojenih glasova pojedinih članova Predsjedništva.

U dokumentu stoji da su posljednji izbori u BiH bili u februaru 2023. godine, što takođe nije tačno, već je krajem januara izabrana nova vlast na nivou BiH nakon izbora u oktobru prethodne godine.

Kada je riječ o navodima da Srbi pričaju ekavicom, navedena je rečenica "Knjiga svetskih činjenica, neophodan izvor osnovnih informacija", kao primjer rečenice kako govore Srbi u BiH.

Kako je objavljeno u dokumentu, BiH ima 20 aerodroma, iako, prema zvaničnim podacima, u BiH postoje četiri aerodroma: Sarajevo, Banjaluka, Tuzla i Mostar.

Inače, ovo nije prvi put da nova američka administracija pravi materijalne greške u dokumentima, dopisima i depešama koje šalje. Nedavno je Donald Tramp, predsjednik SAD, Željku Cvijanović dok je bila predsjedavajuća Predsjedništva BiH u pismu oslovio sa "gospodine predsjedniče".
Trampova administracija je napravila i više ozbiljnih grešaka i nevezano za BiH. Na primjer, kada su uvodili globalne tarife, uveli su tarife i nenaseljenom ostrvu Nortfolk na kojem žive samo pingvini, Gazu u Palestini zamijenili su provincijom Gaza u Mozambiku, dok je Ministarstvo zdravlja u studiji "Učinimo Ameriku ponovo zdravom" citiralo nepostojeće stručne radove, u tekstu koji je vjerovatno generisao čat bot.

Rezultat velikog broja grešaka je otpuštanje hiljada federalnih radnika, stručnjaka iz raznih oblasti, s ciljem smanjenja troškova javne administracije. U ranijem periodu, nezavisno od toga čija administracija je vodila Bijelu kuću, svi zvanični dokumenti SAD bili su među najpouzdanijim i najprofesionalnijim, a novinarima i stručnoj javnosti služili su kao pouzdan izvor informacija.
Izvjestaj CIA o BiH :urnebes: :tokralju:

Ovo je kad otpustis one birokrate i uhljebe, a ostavis iskljucivo poznavaoce golfa i one sa potpisom “christian, father” na twiteru.

Jesam rekao da je izvjestaj CIA?

Rahmetli USA.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2025, 22:21

Kako je objavljeno u dokumentu, BiH ima 20 aerodroma, iako, prema zvaničnim podacima, u BiH postoje četiri aerodroma: Sarajevo, Banjaluka, Tuzla i Mostar.
:urnebes:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 18 avg 2025, 22:38

DamirT je napisao/la:
18 avg 2025, 22:21
A bihac, a TREBINJE :bih:

Edit: evo pitao chat gpt-a i on navodi 20-24 aerodroma cak spominje nekakve aerodrome u Jajcu i Bugojnu iz vremena NDH

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2025, 23:14

lol89 je napisao/la:
18 avg 2025, 22:38
DamirT je napisao/la:
18 avg 2025, 22:21
A bihac, a TREBINJE :bih:

Edit: evo pitao chat gpt-a i on navodi 20-24 aerodroma cak spominje nekakve aerodrome u Jajcu i Bugojnu iz vremena NDH
Valjda bi se trebali racunati funkcionalni aerodromi. :mrgreen:

Jbg ako se broji i Trebinje trenutno, a ne znam ni da su poceli ista graditi. Znam da je bila neka frka oko tog aerodroma prije par godina.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 3 gosta.