soko je napisao/la: ↑18 avg 2025, 16:16
Treba ki.ta. Imam jako dva dobra prijatelja nasa. Jedan radi za space x kao mehanicar, zena isto sastavlja djelove, nema ni highschool. Ovaj drugi radi network tehnicar, tuce 250k, zena sjedi kod kuce, trenira i sunca se. Non stop idu po Europi, Aspen, Havaji.
A da ne pricam o ovim sto su fakultete zavrsili.
Pa dobro malo pretjerujem, 250k je skoro 6 puta vise od drzavnog prosjeka, a troduplo vise od kuce gdje dvoje radi. I to zavisno gdje zivi u Cali, u San Franciscu kad sam bio 2016-e moj jaran s curom zivio renta/kirija stana od 40 kvadrata 3k tad placali bez troskova, Boga pitaj koliko je sad. Izalazili po kaficima i to, obicna piva budlight $12 placo jednu. I to moras drzati sa sobom (oko na picu), nije to kao u ostslim dijelovima drzave, odes u wc ostavis pice na stolu ono i ne mislis, ja otiso u wc vratio se nema pica, neko ukro/popio, je.bo sve ako lazem. Zato imaju najvise beskucnika i ostslo, ko moze priustiti taj standard i da zivi komforno, mozda mali %. Jebte nedaju ti u wc, zbog beskucnika, to u zivotu nigdje nisam vidio. Mi cugali u onom famoznom parku "Dolores park", sisli u grad, zajmilo me u wc (da prostis), govorim jaranu stani na semaforu eno hotela nekog da idem u wc, neda lik sto radi, natezo se s njim 10 minuta pa jebte vidis da nisam beskucnik, na kraju me pusti.