Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 12:53

rio_Ferdy88 je napisao/la:
18 avg 2025, 09:00

Cali ekonomija 4 na svijetu :kafa:

A Trump ima iskustva sa bankrotom više nego svi predsjednici zajedno :mrgreen:
Jeste suhih brojeva, sarena laz. Egzodus im se desava godinama, kakav Newsom pukotina lik. Pa nek idu, njih vecina Amerike smatra posebnom drzavom ionako, vlada im ne bi dala ali narodu ne bi smetalo :kafa: Pa nek pokusaju, sva im struja dolazi iz Utah-e , za pocetak :rol:
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 18 avg 2025, 13:50, ukupno mijenjano 2 puta.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 avg 2025, 13:02

alemsa je napisao/la:
18 avg 2025, 12:53

Jeste suhih brojeva, sarena laz. Egzodus im se desava godinama, kakav Newsome pukotina lik. Pa nek idu, njih vecina Amerike smatra posebnom drzavom ionako, vlada im mozda ne bi dala ali narodu ne bi smetalo :kafa: Pa nek pokusaju, sva im struja dolazi iz Utah-e , za pocetak :rol:
slika

:mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 18 avg 2025, 13:12

Newsom je jedini koji pokazuje nekakav stav i muda kod demokrata, svi ostali se zavukli u mišje rupe. :salut:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 18 avg 2025, 15:09

Ma kakav treći mandat. Do 2028. će biti u lošijem psihofizičkom stanju od Bidena.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 15:16

18 avg 2025, 13:02
alemsa je napisao/la:

Jeste suhih brojeva, sarena laz. Egzodus im se desava godinama, kakav Newsome pukotina lik. Pa nek idu, njih vecina Amerike smatra posebnom drzavom ionako, vlada im mozda ne bi dala ali narodu ne bi smetalo :kafa: Pa nek pokusaju, sva im struja dolazi iz Utah-e , za pocetak :rol:
slika

Pa jesu sto se tice prirode, plaza, vremena vjerovatno najbolji/ljepsi state. Medjutim sto se tice naroda, standarda zivota, regulacija ni blizu. Treba ti pola miliona dollara godisnje da zivis normalno. A ovo ostalo sve smatraju kancerioznim, da radis bilo sta moras se k'o astronaut obuci, prodji sa dizel autom da cadi, odma bi ti pauk digao auto itd. itd. :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 15:45

Cak i ugalj za rostilj ovaj obicni, oni imaju svoj specificni jer je ovaj kanceriozan, ugalj kad kupujem pise dole "ovaj ugalj in the state of California bi bio smatran kancerioznim" :rol:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 avg 2025, 16:08

Zato su u cijeloj SAD, haman sva teretna vozila dizelaši.

Tu nemaju alternativu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 avg 2025, 16:16

alemsa je napisao/la:
18 avg 2025, 15:16
18 avg 2025, 13:02
alemsa je napisao/la:

slika

Pa jesu sto se tice prirode, plaza, vremena vjerovatno najbolji/ljepsi state. Medjutim sto se tice naroda, standarda zivota, regulacija ni blizu. Treba ti pola miliona dollara godisnje da zivis normalno. A ovo ostalo sve smatraju kancerioznim, da radis bilo sta moras se k'o astronaut obuci, prodji sa dizel autom da cadi, odma bi ti pauk digao auto itd. itd. :rol:
Treba ki.ta. Imam jako dva dobra prijatelja nasa. Jedan radi za space x kao mehanicar, zena isto sastavlja djelove, nema ni highschool. Ovaj drugi radi network tehnicar, tuce 250k, zena sjedi kod kuce, trenira i sunca se. Non stop idu po Europi, Aspen, Havaji.
A da ne pricam o ovim sto su fakultete zavrsili.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 16:44

soko je napisao/la:
18 avg 2025, 16:16

Treba ki.ta. Imam jako dva dobra prijatelja nasa. Jedan radi za space x kao mehanicar, zena isto sastavlja djelove, nema ni highschool. Ovaj drugi radi network tehnicar, tuce 250k, zena sjedi kod kuce, trenira i sunca se. Non stop idu po Europi, Aspen, Havaji.
Pa dobro malo pretjerujem, 250k je skoro 6 puta vise od drzavnog prosjeka, a troduplo vise od kuce gdje dvoje radi. I to zavisno gdje zivi u Cali, u San Franciscu kad sam bio 2016-e moj jaran s curom zivio renta/kirija stana od 40 kvadrata 3k tad placali bez troskova, Boga pitaj koliko je sad. Izalazili po kaficima i to, obicna piva budlight $12 placo jednu. I to moras drzati sa sobom (oko na picu), nije to kao u ostslim dijelovima drzave, odes u wc ostavis pice na stolu ono i ne mislis, ja otiso u wc vratio se nema pica, neko ukro/popio, je.bo sve ako lazem. Zato imaju najvise beskucnika i ostslo, ko moze priustiti taj standard i da zivi komforno, mozda mali %. Jebte nedaju ti u wc, zbog beskucnika, to u zivotu nigdje nisam vidio. Mi cugali u onom famoznom parku "Dolores park", sisli u grad, zajmilo me u wc (da prostis), govorim jaranu stani na semaforu eno hotela nekog da idem u wc, neda lik sto radi, natezo se s njim 10 minuta pa jebte vidis da nisam beskucnik, na kraju me pusti.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 18 avg 2025, 17:15, ukupno mijenjano 1 put.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 18 avg 2025, 16:46

Djevojčica (16) izgubila život dok se iz Neuma vraćala u Zenicu, momak izgubio kontrolu nad Alfom i udario u drvo

Tragična saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 19:55 sati na magistralnom putu Mostar – Stolac, u mjestu Hodbina.

Kako smo već pisali, život je nakon saobraćajne nesreće izgubila 16-godišnja Zeničanka L.H.

Kako saznaje Crna Hronika, djevojčica se jučer vraćala iz Neuma gdje je bila na odmoru sa svojim momkom Z.M. (24) iz Zenice.

To potvrđuju i njihove zajedničke fotografije koje su objavljivali na društvenim mrežama nekoliko sati prije nesreće.

Prema informacijama koje imamo, 24-godišnji Zulfo M. je upravljao vozilom “Alfa Romeo” kada je izgubio kontrolu i udario u drvo.

Koliko je stravičan udar bio pokazuju i fotografije Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Na fotografijama se vidi potpuno uništeni automobil Alfa Romeo.

Mlade Zeničane su vatrogasci morali izvlačiti iz automobila kako bi pripadnici Hitne pomoći došli do njih.

Nažalost, djevojčica L.H. je podlegla povredama u mostarskoj bolnici nekoliko sati nakon nesreće.
Je li ovo Zulfo Madeško iz komentara?
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 18 avg 2025, 16:54

Kako ovakva pedofilija prolazi?
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 avg 2025, 17:23

alemsa je napisao/la:
18 avg 2025, 16:44
soko je napisao/la:
18 avg 2025, 16:16

Pa dobro malo pretjerujem, 250k je skoro 6 puta vise od drzavnog prosjeka, a troduplo vise od kuce gdje dvoje radi. I to zavisno gdje zivi u Cali, u San Franciscu kad sam bio 2016-e moj jaran s curom zivio renta/kirija stana od 40 kvadrata 3k tad placali bez troskova, Boga pitaj koliko je sad. Izalazili po kaficima i to, obicna piva budlight $12 placo jednu. I to moras drzati sa sobom (oko na picu), nije to kao u ostslim dijelovima drzave, odes u wc ostavis pice na stolu ono i ne mislis, ja otiso u wc vratio se nema pica, neko ukro/popio, je.bo sve ako lazem. Zato imaju najvise beskucnika i ostslo, ko moze priustiti taj standard i da zivi komforno, mozda mali %. Jebte nedaju ti u wc, zbog beskucnika, to u zivotu nigdje nisam vidio. Mi cugali u onom famoznom parku "Dolores park", sisli u grad, zajmilo me u wc (da prostis), govorim jaranu stani na semaforu eno hotela nekog da idem u wc, neda lik sto radi, natezo se s njim 10 minuta pa jebte vidis da nisam beskucnik, na kraju me pusti.
Ja idem u Californiju dva puta godisnje. San Diego i LA. Nekad u San Francisko.
Pivo isto kosta ko i ovdje u MN. Jos ja ne pijem bud light neg ganjam ove craft pivare. Najbolja ipa pivara je u Torrencu.
Stan u Irvine Cali skuplji za nekih 600-700 dolara neg ovdje gdje ja zivim, jako dobar suburb. A plata za 30-50% vise. To je za jednog inzinjera 50K godisnje.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 17:34

soko je napisao/la:
18 avg 2025, 17:23

Pivo isto kosta ko i ovdje u MN. Jos ja ne pijem bud light neg ganjam ove craft pivare. Najbolja ipa pivara je u Torrencu.
Stan u Irving Cali skuplji za nekih 600-700 dolara neg ovdje gdje ja zivim, jako dobar suburb. A plata za 30-50% vise. To je za jednog inzinjera 50K godisnje.
Ma daj bolan prosjecna plata u Cali 41k. Prosjecna kuca kosta 900k. Pa sracunaj koliko mu kosta rata mjesecno na 30 godina. Prosjecna kirija stana $2,850. Taj sto zaradjuje 41k, nema sanse da moze priustiti da zivi normalno (kao samac). Nego kao u Bosni da radi za 800 km, cisto prezivljavanje. Gorivo im $5 skoro. Pa ne bi napustali toliko da nije preskup standard.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 18 avg 2025, 17:47

RobertHrkac555 je napisao/la:
18 avg 2025, 16:54
Kako ovakva pedofilija prolazi?
Ma roditelji majmuni. Boli ih qrac (uz izgovor da su u obavezama, život borba, bla bla). Djeca zapostavljena, ovi stariji nejebičari to iskoriste.. i eto.

Ili su ganici.
The saddest thing in life is wasted talent.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 18 avg 2025, 18:10

Pa dobro, kakva je sad ta Kalifornija ?

Je li ko Vučićeva Srbija sa medija i po riječima Siniše Malog, ili je k'o Srbija u realnosti ?

Jesu li prostori oko Velikih Jezera (Chicago i co.), možda i "najnormalniji" za život nekakvog normalnog čovjeka, kad se sve uzme u obzir ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 avg 2025, 18:15

alemsa je napisao/la:
18 avg 2025, 17:34
soko je napisao/la:
18 avg 2025, 17:23

Stan u Irving Cali skuplji za nekih 600-700 dolara neg ovdje gdje ja zivim, jako dobar suburb. A plata za 30-50% vise. To je za jednog inzinjera 50K godisnje.
Ma daj bolan prosjecna plata u Cali 41k. Prosjecna kuca kosta 900k. Pa sracunaj koliko mu kosta rata mjesecno na 30 godina. Prosjecna kirija stana $2,850. Taj sto zaradjuje 41k, nema sanse da moze priustiti da zivi normalno (kao samac). Nego kao u Bosni da radi za 800 km, cisto prezivljavanje. Gorivo im $5 skoro. Pa ne bi napustali toliko da nije preskup standard.
Prosjecna plata je 76k.
Samac ne zivi u tom skupom stanu u velikim gradovima kao sto ne zivi ni u NYC, Londonu, Minhenu. Zivi sa cimerom.
To je istina da dosta raja bjezi u Texas rad cijena kuca al zato ce u Texasu cijene otici gore.
Plata u Californiji su dosta vece kod ovih trazeni poslova.
I kao takva state sto se tice bankrotiranja nisu najgori.
Per capita ili biznis. Tu su ovi sa juga najbolji

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 18 avg 2025, 18:18

Opet ovi i amerika :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 18:23

soko je napisao/la:
18 avg 2025, 18:15

Prosjecna plata je 76k.
Samac ne zivi u tom skupom stanu u velikim gradovima kao sto ne zivi ni u NYC, Londonu, Minhenu. Zivi sa cimerom.
To je istina da dosta raja bjezi u Texas rad cijena kuca al zato ce u Texasu cijene otici gore.
Plata u Californiji su dosta vece kod ovih trazeni poslova.
I kao takva state sto se tice bankrotiranja nisu najgori.
Per capita ili biznis. Tu su ovi sa juga najbolji
Ma jesu za neke poslove ali generalno to jednostavno nije istina burazeru, istina je nekom ko zaradjuje daleko iznad prosjeka. I onom u Bosni ko zaradjuje 5k bolje zivi nego neko u New Yorku, ali koliko ljudi zaradjuje toliko? Uozbilji se, pusti individualne primjere

slika

Sta ti pise 10% zaradjuju 150k-200k (ovo je po domacinstvu ne individue), a sta ti pise ispod 100k se u Cali smatra "low income", zbog visokog standarda zivota.

leo1946 je napisao/la:
18 avg 2025, 18:18
Opet ovi i amerika :urnebes:
Rio je poceo :mrgreen:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 avg 2025, 18:29

Stipu se gluposti aleme, uozbilji se.
Zna se gdje ljudi vise bankrotiraju per capita. To Californija nije neg crvene drzave sa juga.
Pise ti tu several counties. Pa nece neko ko radi u mcdonaldsu zivjeti u Beverly Hills ili centru San Diega.

https://www.llc.org/states-with-highest ... tcy-rates/
slika

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 avg 2025, 18:35

Pa nema te veze sa politikom nego sa cinjenicom da tamo nista nema (Mississippi, Alabama itd.), i New Mexico ti je plavi state pa je medju najsiromasnijih iz razloga sto je pustinja.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 5 gostiju.