FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 232

Noke995
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Noke995 » 18 avg 2025, 13:20

Shategabri je napisao/la:
18 avg 2025, 12:53
Ovako i mene dijaspora nazove, kaže hoćel to rat kod vas, reko vi gledate vijesti i zaključujete po tome.
Kad nije 30 godina izbio, neće ni sad.
Na tribinama je uvijek bilo orgijanja, ne vidim šta se promijenilo.
Nešto dumam, samo na Koševu meščini nikakvih povika nema.
Bar što pamtim..
MNON

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 18 avg 2025, 13:23

propoklopac je napisao/la:
18 avg 2025, 11:24
Lavcina je napisao/la:
17 avg 2025, 23:15
Ove sezone ce se Borac gurati jace. Tako da ovaj kiks Zrinjskog je onako.
Braca su to dogovorila svake godine se mjenja prvak izmedju ta 2 politicka kluba.
to je to!!
U ovoj situac.gdje ako si imalo kvalitet hladno zavrsis u grupama, gdje je ozbiljna lova za BH, oni to nece prepustiti slucaju!!!
Ove gdodine Zrinja ce biti potrosen grupama, ovaj drugi gura od prvog kola uz to kao slave neki rodjendan, moras biti masinerija ozbljna da bi to sve preskocio!

PS Samo pogledas jucerasnju utakmicu protiv Sloge kakav je to sistem, sastav protiv nas i koje loženje igraca Sloge, i ovo juce, od mix sastava do "prijateljske " energije na terenu...ii to tako imaju protiv 3 ekipe rs-a zagarantovanih 36 bodova..ko misli drugacije nek prati nastavak ;)
Sta ima ko mislit drugacije, prvo su izabrali ekipu u RS koja im je spremna dati 12 bodova, a ne ko po zasluzi treba. Onda su u tu ekipu doveli par igraca da se navikavaju u ligu i Mollsa, a onda su iz te ekipe prebacili Vuleta u Slogu, koji isto je spreman dat 12 boba. Onda su rekli Posusju vid, ostacete mi imamo 12 bodova, zapnite protiv ostalih nebil ostali u ligi. Malo mi je Radnik tu nejasan al ima i on deal stoposto.
Jedan pitarlike post. Ali tako izgleda.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 18 avg 2025, 13:39

Ovako i mene dijaspora nazove, kaže hoćel to rat kod vas, reko vi gledate vijesti i zaključujete po tome.
galantni već počeo skupljati humanitaru u darmštatu za žrtve u BiH

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 18 avg 2025, 13:41

Je li ko naručivao friško neke stvari iz fan shopa? Ima desetak dana kako sam naručio majice, duksericu, svašta nešto... isto da iz bangladeša ide, niti imaju kakav broj za praćenje pošiljke, nešto, baš nula bodova... isto člansku kad sam čekao majke mi
SARAJEVO SIAMO NOI <3

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 18 avg 2025, 13:45

Sve te nabrojane ekipe, Sarajevo bi trebalo prepišati bez po muke, da je normalnih okolnosti.
U sve četiri utakmice, da se sastavi jedan tim od ta četiri, najboljih igrača, ne bi mogao primirsati naših 11.
Rudar Prijedor, Sloga, Posušje, Radnik, mene bi bilo stid da iko od ovih ikad otkine bod Sarajevu.

To je 16 utakmica x 3 boda = 48
Nek se oklizneš u 2-3 utakmice, maks da izgubiš 8-9 ak bodova = 40ak (već smo pet zijanili, nemamo više prava na kiks ovdje)

Tako da svaki izgovor na prosuti bod protiv takvih rivala je smiješan, a mi smo već 5 prodali koje sada moramo namiriti u derbijima.

Velež i Široki su nagazne mine i tu će se svima desiti da tu i tamo prospu bodove (Borac protiv Večleža, Široki protiv Zrinjskog).
U tim utakmicama moramo biti maksimalni kući a na strani bi bio zadovoljan sa po 3/6 bodova.
Dakle 8 utakmica, 6 x3 = 18 bodova. (nek bude i 4 x3 = 2 x 1 = 14 bodova)

Već tu imaš 55-60 ak bodova.

12 je velikih utakmica (Borac, Zrinjski, Željo).
Ako smo mogli tu proći sa nekih 18-20/36, ako žečlimo titulu sad moramo zbog ovih manjih ići na 25 bodova.
Za titulu će ove godine biti dovoljno siguran sam 75-80 bodova. Preko neće niko otići.

Rudar Prijedor 12 bodova
Posušje 12 bodova
Radnik 12 bodova (već smo 2 izgubili) - Moraćeš negdje kroz remije ili dodatnu pobjedu u derbijima namiriti.
Sloga 12 bodova (već smo 3 izgubili, moraćeš negdje u derbijima kroz remije namiriti)
Zrinjski 6 bodova
Borac 6 bodova
Željezničar 6 bodova
Široki 9 bodova
Velež 9 bodova

= 78 bodova.
Ovo je titula 90%.
U ovoj kalkulaciji imaš 8 poraza u čitavoj sezoni.

Da li je moguće jeste, da li će biti zavisi od atmosfere u i oko kluba tokom ovog sad perioda i uvoda u sezonu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 avg 2025, 13:45

juka55 je napisao/la:
18 avg 2025, 13:41
Je li ko naručivao friško neke stvari iz fan shopa? Ima desetak dana kako sam naručio majice, duksericu, svašta nešto... isto da iz bangladeša ide, niti imaju kakav broj za praćenje pošiljke, nešto, baš nula bodova... isto člansku kad sam čekao majke mi
Ja sam davno odustao od online narudzbi bas radi toga. Odem i kupim. Dostava u gradu im traje po 3-4 sedmice, mogu mislit kako je kad salju u drugi kanton.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 18 avg 2025, 13:48

napoleon72 je napisao/la:
18 avg 2025, 13:45
juka55 je napisao/la:
Ja sam davno odustao od online narudzbi bas radi toga. Odem i kupim. Dostava u gradu im traje po 3-4 sedmice, mogu mislit kako je kad salju u drugi kanton.
Ma ne ide mi u glavu kako možeš u tome loše biti... yebote pa makar danas je to uvezano, brza pošta, sad pa sad... evo meni u Visoko možeš za dan realno poslat tu narudžbu... na hajr
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 18 avg 2025, 13:56

juka55 je napisao/la:
18 avg 2025, 13:48

Ma ne ide mi u glavu kako možeš u tome loše biti... yebote pa makar danas je to uvezano, brza pošta, sad pa sad... evo meni u Visoko možeš za dan realno poslat tu narudžbu... na hajr

Kad apsolutno ništa u klubu ne funkcioniše, iznenadio bih se realno kad bi mi narudžba došla u okviru jedne sedmice. Ovako nešto je i za očekivati
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 18 avg 2025, 14:06

Oerde je napisao/la:
18 avg 2025, 13:23
Lavcina je napisao/la:
17 avg 2025, 23:15
Ove sezone ce se Borac gurati jace. Tako da ovaj kiks Zrinjskog je onako.
Braca su to dogovorila svake godine se mjenja prvak izmedju ta 2 politicka kluba.
to je to!!
U ovoj situac.gdje ako si imalo kvalitet hladno zavrsis u grupama, gdje je ozbiljna lova za BH, oni to nece prepustiti slucaju!!!
Ove gdodine Zrinja ce biti potrosen grupama, ovaj drugi gura od prvog kola uz to kao slave neki rodjendan, moras biti masinerija ozbljna da bi to sve preskocio!

PS Samo pogledas jucerasnju utakmicu protiv Sloge kakav je to sistem, sastav protiv nas i koje loženje igraca Sloge, i ovo juce, od mix sastava do "prijateljske " energije na terenu...ii to tako imaju protiv 3 ekipe rs-a zagarantovanih 36 bodova..ko misli drugacije nek prati nastavak ;)
Sta ima ko mislit drugacije, prvo su izabrali ekipu u RS koja im je spremna dati 12 bodova, a ne ko po zasluzi treba. Onda su u tu ekipu doveli par igraca da se navikavaju u ligu i Mollsa, a onda su iz te ekipe prebacili Vuleta u Slogu, koji isto je spreman dat 12 boba. Onda su rekli Posusju vid, ostacete mi imamo 12 bodova, zapnite protiv ostalih nebil ostali u ligi. Malo mi je Radnik tu nejasan al ima i on deal stoposto.
Ma to je to generalno u centar, moze se na ovu pricu jos dodavati nalozenost svih ostalih ekipa na nas ili kad idu njima svi znaju da tu tesko uzimas bodove pa mixaju sastave, cuvaju igrace kartona i sl., ali tako nam je kako nam je

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 avg 2025, 14:10

18 avg 2025, 14:06
Oerde je napisao/la:
18 avg 2025, 13:23

to je to!!

Ma to je to generalno u centar, moze se na ovu pricu jos dodavati nalozenost svih ostalih ekipa na nas ili kad idu njima svi znaju da tu tesko uzimas bodove pa mixaju sastave, cuvaju igrace kartona i sl., ali tako nam je kako nam je
To je sistematsko unistavanje,ponizavanje da nam pokazu da smo niko i nista,mislim na sve i jedan BH klub,pa savez ti vodi covjek koji je psovao nasu drzavu na FB, naravno medije boli k nek samo karti ne fali. 3 puta Zrinjski prvak i 2 puta Borac do sada, cak i coravima je sve jasno, nasi klubovi,navijaci cekaju valjda jos 10 godina dok ovi uzmu jos 10 titula,dok promijene statut opet,onda mozda skontaju da je igranje ove lige debilizam.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 18 avg 2025, 14:21

Zasto cmizdrite na sudjenje kad mi nista ne radimo da to poboljsamo? Eto ne racunajte Zrinjski i Borac, kako Velez moze? Kako su oni sebi sve sredili? Nikad ih vise nece klati jer su se ljudi izborili za to. Sutra Zeljkanu ako Brkovic opet udje u klubu kao sto se pominje, imace i oni idealno sudjenje kroz mjesec dana. Samo mi nekako ne mozemo, sto li.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 18 avg 2025, 14:23

Hordas1990 je napisao/la:
18 avg 2025, 14:21
Zasto cmizdrite na sudjenje kad mi nista ne radimo da to poboljsamo? Eto ne racunajte Zrinjski i Borac, kako Velez moze? Kako su oni sebi sve sredili? Nikad ih vise nece klati jer su se ljudi izborili za to. Sutra Zeljkanu ako Brkovic opet udje u klubu kao sto se pominje, imace i oni idealno sudjenje kroz mjesec dana. Samo mi nekako ne mozemo, sto li.
Pokrali su Veleza protiv Zrinjskog pod bijelim brijegom zadnju tekmu bukvalno

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 18 avg 2025, 14:26

rimljanin90 je napisao/la:
18 avg 2025, 14:23
Pokrali su Veleza protiv Zrinjskog pod bijelim brijegom zadnju tekmu bukvalno
To je bilo prosle sezone. Od ove imaju svog covjeka u komitetu za sudije Semira Kaplana i razlika se bukvalno odmah vidi. I protiv Borca i protiv Zelje se vidjela. Ne silji im se sto su nekome simpaticni nego su se ljudi za to sami izborili i svaka im cast da se razumijemo.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 18 avg 2025, 14:44

Ma sta ima Velez, njim oni nisu zanimljivi, velez imao ili ne neko normalno sudjenje oni ce zavrsiti 5 ili 6...ovdje se prica o konkurentima za prvaka.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 18 avg 2025, 14:45

napoleon72 je napisao/la:
18 avg 2025, 13:45
juka55 je napisao/la:
Ja sam narucio dres u pre orderu i jos nije stigao, ko da sam na kosovu a ne na koševu

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 18 avg 2025, 14:47

Sta je sa Gojkom, je li potpisao? Zna li neko nesto?

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 18 avg 2025, 14:48

18 avg 2025, 14:44
Ma sta ima Velez, njim oni nisu zanimljivi, velez imao ili ne neko normalno sudjenje oni ce zavrsiti 5 ili 6...ovdje se prica o konkurentima za prvaka.
Pa eto u direktnom duelu protiv Borca odlicno sudjenje imali cist im crveni oprosten, znaci ima veze. A sto nisu kandidat za prvaka jbg ljudi niti su ikad u istoriji uzeli titulu niti imaju budzet za to, realno njihove ambicije i jesu otprilike Europa, mozda kup.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 avg 2025, 14:49

Noke995 je napisao/la:
18 avg 2025, 13:20
Nešto dumam, samo na Koševu meščini nikakvih povika nema.
Bar što pamtim..
Zavisi šta smatraš pred povicima :D
Misliš nacionalističkih?
Masovno nema sigurno.
Koševo Zapad

Harunga
Kontakt:

Post Postao/la Harunga » 18 avg 2025, 14:49

juka55 je napisao/la:
Prije 10 dana procivao, poručio četvrtkom naruđba došla u ponedjeljak... Drugi kanton,

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 avg 2025, 14:54

Kyle88 je napisao/la:
17 avg 2025, 11:12
Samozdravlje je napisao/la:
17 avg 2025, 00:42
Alen1987 je napisao/la:
17 avg 2025, 00:15

Ristovski ima strasan potencijal prema naprijed, ogromna šteta je gubiti ga na stoperu. Vidjelo se noćas kako zna povući loptu. Obavezno on na beka, a od ovih 5 prosjecnih stopera izabrati 2 koja su najmanje zlo.
Ti si moj covjek :clap: Bralic(191), Turda (188), Paskalev (186 cm), nije nizak ni Ristevski(185). Od prve trojica traziti i uigrati
stoperski par. Sa Jattom, pa i Kyremeh mogu dobro skociti. Uz dobrog na izlasku Banica, ne bi imali problema na prekidima.
Naravno dok se vrate Gojkovic (195 cm) i Mujkic (189 cm).
Mujkic def skok je inace kritican, ne znam sto se zaziva toliko na stoperu kad bi bio bolji na LB.

Ristovski u ovim utakmicama mimo derbija bi po mom nekom skromnom sudu bio bolji na stoperu nego na beku, jer bi imao vise prostora za iznijet loptu (naravno da ga zatvara Jatta ili sl), dovoljno je brz da stigne kontre bez klizecih startova i dovoljno inteligentan i iskusan da se zna postaviti.

Generalno mislim da nam ne treba puno igraca u zavrsnici kad malo ove automatizme sredimo nego da samo trebamo pronaci nacin da imamo na lopti Adema u nekoj zoni 11 ili 14.
Uz duzno postovanje, onda Ljajic moze igrati zadnjeg veznog, a Cimirot AM. Moze , ali ...
Sut(realizacija) i centarsut (asis.) borbenog i pristojnog Beganovica i Ristovskog, po meni i vjv. vecine neuporedivi.
Naci od ponudjenih 4-5 stopera najbolji par (Turda - Paskalev) (?) i u narednih 20 dana uigrati. Tj. svi na prirodne pozicije.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, Riziko, samoFKS, tajsamja, Vanja8 i 75 gostiju.