Sve te nabrojane ekipe, Sarajevo bi trebalo prepišati bez po muke, da je normalnih okolnosti.
U sve četiri utakmice, da se sastavi jedan tim od ta četiri, najboljih igrača, ne bi mogao primirsati naših 11.
Rudar Prijedor, Sloga, Posušje, Radnik, mene bi bilo stid da iko od ovih ikad otkine bod Sarajevu.
To je 16 utakmica x 3 boda = 48
Nek se oklizneš u 2-3 utakmice, maks da izgubiš 8-9 ak bodova = 40ak (već smo pet zijanili, nemamo više prava na kiks ovdje)
Tako da svaki izgovor na prosuti bod protiv takvih rivala je smiješan, a mi smo već 5 prodali koje sada moramo namiriti u derbijima.
Velež i Široki su nagazne mine i tu će se svima desiti da tu i tamo prospu bodove (Borac protiv Večleža, Široki protiv Zrinjskog).
U tim utakmicama moramo biti maksimalni kući a na strani bi bio zadovoljan sa po 3/6 bodova.
Dakle 8 utakmica, 6 x3 = 18 bodova. (nek bude i 4 x3 = 2 x 1 = 14 bodova)
Već tu imaš 55-60 ak bodova.
12 je velikih utakmica (Borac, Zrinjski, Željo).
Ako smo mogli tu proći sa nekih 18-20/36, ako žečlimo titulu sad moramo zbog ovih manjih ići na 25 bodova.
Za titulu će ove godine biti dovoljno siguran sam 75-80 bodova. Preko neće niko otići.
Rudar Prijedor 12 bodova
Posušje 12 bodova
Radnik 12 bodova (već smo 2 izgubili) - Moraćeš negdje kroz remije ili dodatnu pobjedu u derbijima namiriti.
Sloga 12 bodova (već smo 3 izgubili, moraćeš negdje u derbijima kroz remije namiriti)
Zrinjski 6 bodova
Borac 6 bodova
Željezničar 6 bodova
Široki 9 bodova
Velež 9 bodova
= 78 bodova.
Ovo je titula 90%.
U ovoj kalkulaciji imaš 8 poraza u čitavoj sezoni.
Da li je moguće jeste, da li će biti zavisi od atmosfere u i oko kluba tokom ovog sad perioda i uvoda u sezonu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!