Premijer liga BiH - aktuelno
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ne vidim svrhu raspravljanja o utakmicama tipa Sloga - Borac.
Isto je bilo i prošle godine, isto će biti i ove.
Okrenimo se stvarima o kojima ima smisla diskutovati.
Isto je bilo i prošle godine, isto će biti i ove.
Okrenimo se stvarima o kojima ima smisla diskutovati.
Koševo Zapad
Bar si priznao ovo za guranje u proslosti. A ovo ostalo sto si napisao, saglasan sam i sa tim. Sad ti je prica normalnija.goGlobal je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:52Kkav chatGPT, ja sam se drzao samo cinjenica. Ne treba jaro nikakva umjetna inteligencija. Pa nismo coravi pored ociju. Sve sto sam naveo su cinjenice. Trenutno ste vi na zubu, sve stoji kako i jeste. Al bilo je i moje Sarajevo pod pogurancima kao i Zeljo, Zrinjski takodjer. Sve sam ti napisao. Pa vece su pljacke bile u vakat Pusine i kompanije u Savezu nego sad. Samo sto se nije o tome plaho pisalo, nisu mediji i internet bili toliko digitalizovani. Pa j....ni Usanovic, Dominkovic i co. su vise zla nanijeli fudbalu u BiH negoResolute je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:31Jedino mogu povjerovati u cinjenicu da si ovo preko chatgpt sastavio, i nalijepio ovdje. Jer sve i da se zezas, sprdas, provociras.. ovoliki post napisati sa ovakvom materijom istog ,a pogotovo ako si ozbiljan.. neki F je u pitanju i to dooobar dooobar F.goGlobal je napisao/la: ↑17 avg 2025, 22:34
Jako dobar spin. Samo da se razumijemo, ne postoji hrvatski dio, koji bi silno zeljeli i vi a i 'majorizirani' , postoje po konfiguraciji drzave Bosne i Hercegovine, potpisom Dejtonskog mirovnog sporazuma dva entiteta, Federacija Bosne i Hercegovine, genicidna tvorevina tzv. Republika Srpska i Distrikt Brčko. Na zalost svih nas, povrsinsko-procentualno manji entitet sa administrativnim sjedistem u Banja luci je u skladu sa odobrenjem dva druga naroda i ostalih narodnosti dobio ili bolje definisano dodijelio sebi ime tzv. Republika Srpska, sto samo po sebi alaudira na etnicki ociscen prostor po pitanju druga dva naroda, ali napisat cemo, ociscen od bosanaca i hercegovaca, obzirom da vi a na veliku zalost i 'majorizirani' ne priznajete drzavu i stanista na kojim obitujete stoljecima. No, da ne duljimo o teritorijalno-politicnkim temama, osvrnuvsi se na fudbalske okolnosti. Ovaj ritam i silni poguranci Borca su minorni, koliko se u sustini gura kroz nacionalni kljuc Zrinjski iz pozadine (iako ruku na srce, ljudi igraju ako nista lopte). Koliko god mi smatrali da je Vico taj koji gura Borac (ima istine) i utice na regularnost samog prvenstva, zapostavljamo cinjenice da porodica gdina Vice kompletna navija za Zeljeznicar (sto mozete jasno provjerit upitom doticnog), dok gdin Vico ascare radi mira u kuci tolerise nuspojave, koje cesto ispod radara medijima prolaze na racun Zrinjskog, podvizima preko sudacke organizacije od strane gdina Beusa.
ps: navodi 'gdin' sluze u svrhe personalizacije, daleko od toga da su pomenuti gospoda. To su obicni imbecili i rusitelji sporta u BiH, jer tim cinom urusavaju u sferama fudbala/nogometa ono malo optimizma koji smo mogli graditi za svijetliju buducnost svih nasih klubova a posebice reprezentacije nakon Safetovog plasmana na SP u Brazilu.
Sadasnja garnitura, mislim treba bit realan. Vico je ako nista kroz sredstva UEFE i deuge grantove, koliko toliko usmjerio fokus na infrastrukturu ma kakva ona bila. Naravno da nema optimalnih. Ali mene ato se tice, nek bude Vicin Vico na celu FNS/BiH samo daj da izbacimo
Jeb..i nacionalni kljuc i da se igra regularno prvenstvo podobno i prihvatljivo za sve nas. Mene ne zanimaju ni prefiksi ni opredjeljenja klubova i navijackih grupa pa krvnim
zrncima ako ce se vidjeti napredak samog fudbala, srzi sporta oko kojeg se svi okupljamo. Da odemo ako nista povremeno na neko veliko takmicenje, ne mora redovno, al daj povremeno. Da nam klubovi igraju regularno evropska takmicenja. Pa mi smo evo za 22g. zajednicke lige imali nakvih Play-offova sa nazovimo ih velikanima evropskog fudbala i na kraju nas ljudi iznabijaju da nam nije do same lopte. Pa smo se u medjuvrememu doveli do okolnosti da nas izbacuju poluamaterske ekipe iz San Marina, s Malte i slicnih 'velefudbalskih nacija' da bi u protekle tri sezone malo na misice, vise na srecu zrijebanja Zrinjski i Borac pokazali na evropskoj sceni da postojimo. Ako se zadovoljavamo kao fudbalska nacija (a jesmo) tim podvizima, bolje da ne igramo nikako.
Da jeste, doveli smo se do toga da nas nabijaju ribari i kojekakvi konobari, ali ja mislim da je to vise iz nekog cinculiranja/kalkulisanja nasih ekipa nego sto je stvarna slika svega. Niko mi ne moze reci da sarajevo godinama ne moze doci do samog kraja kvalifikacija, nego ispada od kojekakvih olupina. Ili da Borac ispada od Santa Kolome kojekakve, ili Zrinja da se na guzovacu bori sa Islandom nekim. Do nas je ovdje sve
Ljudi dragi, ne mozete porediti Velez sa Slogom, Radnikom, Rudarom.. ili Sarajevo, Zelju, Zrinjski. Taj Velez kakav god da je, to je ime u nasem svijetu fudbala, koji odlicnu atmosferu ima. Borac je prosuo bodove tamo proslo kolo, sto znaci da cim ozbiljnija ekipa izadje, Borcu voda u usi udje. Cekaju se tekme medjusobne ove cetvorke pa da vidimo ko je gdje.
A ovi sto prde za jucerasnju tekmu kako sloga nema suta, pa evo izvolite, neka vase ekipe izdominiraju Slogu. Logicno je da ce uci sa manjim gasom protiv Borca, a sa mnogo jacim protiv Sarajeva. Radnik recimo svake godine igra protiv Borca sa 101% svojih mogucnosti.
A ovi sto prde za jucerasnju tekmu kako sloga nema suta, pa evo izvolite, neka vase ekipe izdominiraju Slogu. Logicno je da ce uci sa manjim gasom protiv Borca, a sa mnogo jacim protiv Sarajeva. Radnik recimo svake godine igra protiv Borca sa 101% svojih mogucnosti.
Toliko je Velez zaklan od sudija u toku utakmice sa Borcem da Velezu nije sviran ocit crveni….elSaik je napisao/la: ↑18 avg 2025, 08:04Najjači su ovi, imate li dokaze?
Imam dokaz: 1 šut prema golu za 90 minuta ekipe koja kući dominira. Ne treba mi veći dokaz.
Pusti šuplju, fino reci, došla naredba RS klubovima, srBski svet, srBsko nebo, srBski Borac i ćao. Kad te nije stid igre i suđenja kad kolju ekipe koje smiju i žele igrati, najmanje te stid treba biti što neki klubovi ne smiju centra preći.
Evo sada cu se usrati u gace od cinjenice “imali jedan sut ka golu”

-
- Kontakt:
Onda dodju ovi iz saveza,izdaju saopstenje da je sve regularno osim da se Borcu nije svirao karton,regularan im je i gol iz ofsajda Radnika. Inace taj cirkus savez izda saopstenje jednom godisnje kad se Borcu nije nesto sviralo,inace nikad nebi saopstenje nikakvo izadli,liga koja se igra zbog bijednika iz BL.MikiPirs je napisao/la: ↑18 avg 2025, 09:20Toliko je Velez zaklan od sudija u toku utakmice sa Borcem da Velezu nije sviran ocit crveni….elSaik je napisao/la: ↑18 avg 2025, 08:04Najjači su ovi, imate li dokaze?
Imam dokaz: 1 šut prema golu za 90 minuta ekipe koja kući dominira. Ne treba mi veći dokaz.
Pusti šuplju, fino reci, došla naredba RS klubovima, srBski svet, srBsko nebo, srBski Borac i ćao. Kad te nije stid igre i suđenja kad kolju ekipe koje smiju i žele igrati, najmanje te stid treba biti što neki klubovi ne smiju centra preći.
Evo sada cu se usrati u gace od cinjenice “imali jedan sut ka golu”![]()
![]()
-
- Kontakt:
Bosnjo je glup i nikad pameti nece doci. Sto ti kazes, bitno je ismijavat Velez koji je sve losiji, Slobodu koja se gotov ugasila, Celik i Jedinstvo kojih godinama nigdje nema, a borac sebi trasira put do titule tako sto mu je pola utakmica rekreativno otprilike.rishovski je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:20Sami smo sebi krivi,keslamo se sto su Tuzla,Zenica,Bihać;druga liga.Takmičimo se ko će koga više ocrniti,nazivamo jedni druge četnicima,ustašama.. Zato Borac lagano 36 bodova ove sezone,ni oro ni kopo...
I još navijaju nek ispadne Velež nek uđe Gošk... E moji Bošnjaci...
Al dobro, ista ta Sloboda i Celik zapinju puno vise protiv Sarajeva i Zelje, nego protiv zrinjskog i borca. I to je cinjenica.
Jer Bosnjo je glup.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
Sve stoji sto si napisao i to je cinjenica. Nije problem sto zapinje vise protiv nas Sloboda,Celik nego protiv njih,problem je sto tu tekmu gledaju kao da je zadnja u zivotu,nema veze poslije te pobijede sto ce zijaniti glat od Borca ili Zrinjskog,mucno je bilo gledat kako tu Slobodu Borac ponizava sto se tice sudjenja.antisisoja1919 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 09:48Bosnjo je glup i nikad pameti nece doci. Sto ti kazes, bitno je ismijavat Velez koji je sve losiji, Slobodu koja se gotov ugasila, Celik i Jedinstvo kojih godinama nigdje nema, a borac sebi trasira put do titule tako sto mu je pola utakmica rekreativno otprilike.rishovski je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:20Sami smo sebi krivi,keslamo se sto su Tuzla,Zenica,Bihać;druga liga.Takmičimo se ko će koga više ocrniti,nazivamo jedni druge četnicima,ustašama.. Zato Borac lagano 36 bodova ove sezone,ni oro ni kopo...
Al dobro, ista ta Sloboda i Celik zapinju puno vise protiv Sarajeva i Zelje, nego protiv zrinjskog i borca. I to je cinjenica.
Jer Bosnjo je glup.
-
- Kontakt:
Pa taj ker je u njemackoj namjestio utakmice a da nece ovdje. Vule je oyebina samo takva. Davao sam sebi golove i uvijek rukama penale napravio. Vrijeme da ljudi se probude a ne da padaju na propagandu po novinama portalima, da su to "ljudi" "sportisti" "moralisti".. jest al u kur....mosarajvosa83 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 08:35Evo kaze Vule da je steta sto su bili loai u zavrsnici hahahah ovo je komedija svega mi,ovo samo mogu srbi napraviti,ljudi su ocevi ovih show rijalitija hahah
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
-
- Kontakt:
Ovo je samo njima zanimljivo i nikome vise,bolesna sorta
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Pitari ne sikirajte se, trece mjesto nece doci u pitanje.
Svaka pobjeda Borca probudi forumski puk.

[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Evo sloga upravo prešla centar
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Niko nama nije kriv osim nas samih sto je klub bio doveden do 18 miliona KM duga i skoro na glasanje o stečaju gdje je isti već bio spreman a Bilino Polje već dodijeljeno drugom novoosnovanom klubu i prestanite tražiti krivca u drugima. Sve su to naše legende i naši sugrađani i lokalna politika uradile.
Pa nisu Dodik i Čović krivi sto je Čelik imao 150 blokada na računu i neisplacenih 55 igrača.
Ali eto kako su neki medju nama sjebali sve i napravili nestvarne dugove postoje i heroji sa druge strane koji su se izborili za spas, posluju legalno, nakon 20 godina Čelik ima račun. Ima jos posla ali velika je vjerovatnoća da će se iduce sezone u ovo vrijeme nakon 7 godina igrati Čelik- Željo, Sarajevo, Borac ,Zrinjski, Velež, Široki..
U-19 je nakon godina borbe i nakon 7 godina vraćen u PL i prosli vikend je ostvario pobjedu. Sada je red na prvi tim.
Tako da nemojte nikoga optuzivati za neuspjeh svog kluba nego isključivo lokalne legende, uprave, strukture, politiku grada i lihvare koje svaki klub ima kao i lešinare koje kruze da i oni čopaju mrtvu lešinu kakva je Čelik bio gdje je doveden i pokraden do nestvarnog minusa za BH uslove. Takav zlocin nam ni Dodik ni Čović ne bi napravili da su upravljali.
Pa nisu Dodik i Čović krivi sto je Čelik imao 150 blokada na računu i neisplacenih 55 igrača.
Ali eto kako su neki medju nama sjebali sve i napravili nestvarne dugove postoje i heroji sa druge strane koji su se izborili za spas, posluju legalno, nakon 20 godina Čelik ima račun. Ima jos posla ali velika je vjerovatnoća da će se iduce sezone u ovo vrijeme nakon 7 godina igrati Čelik- Željo, Sarajevo, Borac ,Zrinjski, Velež, Široki..
U-19 je nakon godina borbe i nakon 7 godina vraćen u PL i prosli vikend je ostvario pobjedu. Sada je red na prvi tim.
Tako da nemojte nikoga optuzivati za neuspjeh svog kluba nego isključivo lokalne legende, uprave, strukture, politiku grada i lihvare koje svaki klub ima kao i lešinare koje kruze da i oni čopaju mrtvu lešinu kakva je Čelik bio gdje je doveden i pokraden do nestvarnog minusa za BH uslove. Takav zlocin nam ni Dodik ni Čović ne bi napravili da su upravljali.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Samo da se ugasi Sloboda. Amin 

imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Sustina, bravo!avenija je napisao/la: ↑18 avg 2025, 10:25Niko nama nije kriv osim nas samih sto je klub bio doveden do 18 miliona KM duga i skoro na glasanje o stečaju gdje je isti već bio spreman a Bilino Polje već dodijeljeno drugom novoosnovanom klubu i prestanite tražiti krivca u drugima. Sve su to naše legende i naši sugrađani i lokalna politika uradile.

- robertkosar
- Kontakt:
Ooo dzesi majmune jesil to napokon sisao sa drveta

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Ne spominjes sta su uradili Olimpiku, Doboj Kaknju, Bosni Visoko, Zvijezdi, Tuzli City i prosle godine Stupcanici.antisisoja1919 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 09:48Bosnjo je glup i nikad pameti nece doci. Sto ti kazes, bitno je ismijavat Velez koji je sve losiji, Slobodu koja se gotov ugasila, Celik i Jedinstvo kojih godinama nigdje nema, a borac sebi trasira put do titule tako sto mu je pola utakmica rekreativno otprilike.rishovski je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:20Sami smo sebi krivi,keslamo se sto su Tuzla,Zenica,Bihać;druga liga.Takmičimo se ko će koga više ocrniti,nazivamo jedni druge četnicima,ustašama.. Zato Borac lagano 36 bodova ove sezone,ni oro ni kopo...
Jer Bosnjo je glup.
Sve to stoji Avenija ali ja pričam o tome da se ovdje šprda sa našim klubovima i da mi vodimo neke ratove između sebe i uživamo u tome... Kad si vidio da ovi iz hrvatskog ili srpskog korpusa žele da se Borac ili Široki npr ugase.. A ovdje se otvoreno navija da Sloboda crkne,da se Čelik ugasi,da se Velež izbaci iz lige,meni je to bolesno... Spali smo na 3 kluba...avenija je napisao/la: ↑18 avg 2025, 10:25Niko nama nije kriv osim nas samih sto je klub bio doveden do 18 miliona KM duga i skoro na glasanje o stečaju gdje je isti već bio spreman a Bilino Polje već dodijeljeno drugom novoosnovanom klubu i prestanite tražiti krivca u drugima. Sve su to naše legende i naši sugrađani i lokalna politika uradile.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Trenutno korisnika/ca: rodjeeni1922, supervizor i 22 gosta.