Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Nije najveci transfer lige Ljajic u Sarajevu, nego Laudrup u Celiku.
-
- Kontakt:
Ma bilo je top igraca Stanko Bubalo ,Zeka Turkovic , Dzelo Muharemovic , Erceg mali iz Posusja,Senad Brkic ,Vuksanovic Slavija, Grujic, Mulina ,Krunic,Šilic,šabic,Mesanovic,Beslija,Berberovic, Music , Hasancic, Wagner,Skoro,Biscevic,Maletic,Hrgovic ,Hasagic.
- invincible1921
- Kontakt:
Dobro bili su pitari tad bar po imenima osjetno jaci od ostalihgoGlobal je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:59Al morate priznati da se igrao bolji, borbeniji, na oko leprsaviji timski fudbal. Nije bilo plaho imena, nekih 'mega kapitalaca' igralo se srcem i za raju. To je meni licno nevjerovatno sta nam se danas servira. Sinoc gledam protiv Posusja, nikakve zari, poleta, jednostavno sve se pretvorilo u komercijalu kojoj mi jos uvijek mentalno nismo dorasli.bordobijeli je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:53
98 play of u Mostaru ubio nas Siroki Bubalo ,Filipovic itd 10 mrtvih šansi i Gogalic 0-1 iz jedne šanse . Al sve nam se to s kamatama vratilo kroz par sedmica u finalu gdje mi promasimo sve živo i tad su nas zakinuli za gol AvdicagoGlobal je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:40
Mislim da jeste, prvu zvanicnu ste vi igrali protiv Posusja (tada ujedinjenje HNS i NS liga 2001 godine) i ako se ne varam, izgubili ste 2:1 (mada nisam siguran, mozda ste i 1:1 igrali, mozda postoji podatak na netu). A mi smo igrali prvu sa Sirokim isto nerijeseno 0:0. Tad je bod u gostima bio ravan pobjedi. Ali ono sto je fascinantno, do 2003 se igrao bolji fudbal nego sad. A realno, vecina klubova ni opreme tupve nije imala a o raznoraznim njivama da ne pricam. Nekad bila gostovanja ko ekskurzije onim harmonika busevima. Jbga, godine lete.i
onda Zubanovic za očaj. Al to je fudbal a ne ovo u Doboju kad se zna unaprijed pobjednik.

=\_1921_/=
Da se podsjetimo tradicije busenja i nekih od najvecih pobjeda
U subotu Grbavica opet dominira
Željezničar - Zrinjski 3:1 1998
Željezničar-Zrinjski 3:0 2003
Željezničar - Zrinjski 3:1 2006
Za ove tri utakmice ne mogu da nadjem video
Željezničar - Zrinjski 3:1
Željezničar - Zrinjski 4:0
Željezničar - Zrinjski 4:2
Zrinjski - Željezničar 1:5
Zrinjski - Željezničar 0:2
Zrinjski - Željezničar 0:4
Željezničar - Zrinjski 2:0
Adzeme ponovite ovu utakmicu
Zrinjski - Željezničar 0:2 2025
U subotu Grbavica opet dominira

Željezničar - Zrinjski 3:1 1998
Željezničar-Zrinjski 3:0 2003
Željezničar - Zrinjski 3:1 2006
Za ove tri utakmice ne mogu da nadjem video
Željezničar - Zrinjski 4:0
Željezničar - Zrinjski 4:2
Zrinjski - Željezničar 1:5
Zrinjski - Željezničar 0:2
Zrinjski - Željezničar 0:4
Željezničar - Zrinjski 2:0
Adzeme ponovite ovu utakmicu
Zrinjski - Željezničar 0:2 2025
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 18 avg 2025, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
brig je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:58Da, plus je Široki posle Čelika razvalio 6:2 i vama omogucio finalebordobijeli je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:53
98 play of u Mostaru ubio nas Siroki Bubalo ,Filipovic itd 10 mrtvih šansi i Gogalic 0-1 iz jedne šanse . Al sve nam se to s kamatama vratilo kroz par sedmica u finalu gdje mi promasimo sve živo i tad su nas zakinuli za gol AvdicagoGlobal je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:40
Mislim da jeste, prvu zvanicnu ste vi igrali protiv Posusja (tada ujedinjenje HNS i NS liga 2001 godine) i ako se ne varam, izgubili ste 2:1 (mada nisam siguran, mozda ste i 1:1 igrali, mozda postoji podatak na netu). A mi smo igrali prvu sa Sirokim isto nerijeseno 0:0. Tad je bod u gostima bio ravan pobjedi. Ali ono sto je fascinantno, do 2003 se igrao bolji fudbal nego sad. A realno, vecina klubova ni opreme tupve nije imala a o raznoraznim njivama da ne pricam. Nekad bila gostovanja ko ekskurzije onim harmonika busevima. Jbga, godine lete.i onda Zubanovic za očaj. Al to je fudbal a ne ovo u Doboju kad se zna unaprijed pobjednik.
Sa vama je bilo bas velikih utakmica i klasika Premijer lige sa uvijek preko 10 000 ljudi. Gledaj ove, gledaj imena 0:2 pa 4:2
Škripari zajedno na sjeveru sa domaćom publikom bez policijske pratnje..kakva vremena.
Čelikov napad: Senad Brkić, Admir Hasancic i Matija Matko.

Ivo ištuk ove sezone osvaja PL sa Širokim nakon Leotara.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Široki i Zrinjski više od 30 godina imaju veliki rivalitet, uvijek napete utakmice kroz povijest i gdje se uvijek igra na nož, činjenica je da je Široki u padu već 4 godine bez Europe koju je igrao standarno, a Zrinjski igra zadnjih par godina najbolje.bordobijeli je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:03Složio bi se da nema pretjerane ljubavi izmedju Sirokog i Zrinjskog čak postoji i određeni rivalitet.
Jedan podatak Zrinjski na Pecari jednu jedinu pobjedu zadnjih 18 godina ima 2016. kada je onom krađom i najboljom odigranom utakmicom u povijesti Premijer lige slavio 3:4. Od tad 10 godina nemaju pobjede na Pecari.
Samo jedno ime
- invincible1921
- Kontakt:
2003. prvijenac Modrica
Jbt ba jel ovo Edin Avdic komentarise

=\_1921_/=
Jeste Edin Avdic je komentarisao, inace on navija za Zeljuinvincible1921 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 00:57
2003. prvijenac Modrica
Jbt ba jel ovo Edin Avdic komentarisezakleo bih se da jes, radio je u to vrijeme na ftv
“Igrao sam košarku u KK Bosna, ali navijam za FK Željezničar i NBA ekipu Juta Džez.” - Edin Avdic
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ako ista jedan od navedenih je imao mozda najacu izjavu svih vremena a to je Alen Škoro : “Nisam imao priliku uspjeti u Marseilleu, trener je cijelo vrijeme gurao nekog Drogbu...”bordobijeli je napisao/la: ↑18 avg 2025, 00:10Ma bilo je top igraca Stanko Bubalo ,Zeka Turkovic , Dzelo Muharemovic , Erceg mali iz Posusja,Senad Brkic ,Vuksanovic Slavija, Grujic, Mulina ,Krunic,Šilic,šabic,Mesanovic,Beslija,Berberovic, Music , Hasancic, Wagner,Skoro,Biscevic,Maletic,Hrgovic ,Hasagic.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Iako mi je najdraži igrač naš ikad (lično mi je uručio dres doduše s pijace, ali ta slika i zagrljaj nemaju cijenu) ta izjava nije tačna, tj nije nikad to on rekao.Pact1921 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 01:53Ako ista jedan od navedenih je imao mozda najacu izjavu svih vremena a to je Alen Škoro : “Nisam imao priliku uspjeti u Marseilleu, trener je cijelo vrijeme gurao nekog Drogbu...”bordobijeli je napisao/la: ↑18 avg 2025, 00:10Ma bilo je top igraca Stanko Bubalo ,Zeka Turkovic , Dzelo Muharemovic , Erceg mali iz Posusja,Senad Brkic ,Vuksanovic Slavija, Grujic, Mulina ,Krunic,Šilic,šabic,Mesanovic,Beslija,Berberovic, Music , Hasancic, Wagner,Skoro,Biscevic,Maletic,Hrgovic ,Hasagic.
Drogba i on nisu bili u istom periodu u Marseju

MNON
Ma pusti, neka raja misli da jest, sladje je.
-
- Kontakt:
Naravno jer nikad ne kiksate sa timovima iz RS kao sto kiksaju svi drugi protiv bilo koga, zato jer vam je svaki mec sa timovima iz RS namjesten,zato sto protiv vas ne postoji penal ili crveni.
-
- Kontakt:
Imal neka izjava mutovago Vinka,igracke Vicine kojeg svako malo smjeni pa ga vrati, imal izjave i Vuleta,da vidimo sta kaze nakon one sjajne partije? Kako ga nije stid na nekoj sljedecoj tekmi doci i pricati kako su digli formu i zaboravili ocajnu tekmu protiv Borca hahah na zalost svih igraca morace po 4 puta da trpe da ih Borac ka.ra bez da smiju dva pasa odigrat,mislim na ove jadnike iz RS.
- Combattente87
- Kontakt:
Može li neko reći ovoj dijaboli mosasamglup da inače izjave trenera idu nakon utakmice i da je ograničen ko balkon!? Hvala
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
Najjači su ovi, imate li dokaze?
Imam dokaz: 1 šut prema golu za 90 minuta ekipe koja kući dominira. Ne treba mi veći dokaz.
Pusti šuplju, fino reci, došla naredba RS klubovima, srBski svet, srBsko nebo, srBski Borac i ćao. Kad te nije stid igre i suđenja kad kolju ekipe koje smiju i žele igrati, najmanje te stid treba biti što neki klubovi ne smiju centra preći.
Imam dokaz: 1 šut prema golu za 90 minuta ekipe koja kući dominira. Ne treba mi veći dokaz.
Pusti šuplju, fino reci, došla naredba RS klubovima, srBski svet, srBsko nebo, srBski Borac i ćao. Kad te nije stid igre i suđenja kad kolju ekipe koje smiju i žele igrati, najmanje te stid treba biti što neki klubovi ne smiju centra preći.
Da smo cesce i vise spominjali sta nam rade s klubom, ne bi bilo u situaciji u kojoj smo sada. Bolje je spominjati, jer se 99% ljudi lozi na stvari koje nisu normalne, a i protiv zakonite suNoProfit je napisao/la: ↑16 avg 2025, 18:05Dobar dio ljudi je to vjerojatno prošao ili indirektno prisustvovao određenim situacijama na tribinama širom naše zemlje. Ne moraš na svaki upis o navijačkim grupama ubijati s jednom te istom pričom o propalitetima, klošarima, narkomanima i sl.. Shvatili smo te i prvi put. Što te ne zanima, preskočiš.![]()

Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Evo kaze Vule da je steta sto su bili loai u zavrsnici hahahah ovo je komedija svega mi,ovo samo mogu srbi napraviti,ljudi su ocevi ovih show rijalitija hahah
Trenutno korisnika/ca: robertkosar i 29 gostiju.