BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vaya
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Vaya » 17 avg 2025, 22:39

costacurta08 je napisao/la:
17 avg 2025, 20:41
Vaya je napisao/la:
17 avg 2025, 19:58
perun je napisao/la:
17 avg 2025, 19:00

Eto ti nisi površan kad ti je mjerilo samo broj poena a zanemaruješ da je Atić puno energičniji i korisniji u odbarani od Muse.
Hoće Musa dati 10 poena špancima, nema govora ali će zato potrošiti još toliko lopti i shodno tome upropastiti isto toliko napada..
Atic da posjeduje identican kosarskaski opus i kosarkasku manifestaciju koju trenutno ima Musa, opet ne moze biti Musi ni do koljena, jer je glup kao **** (ne pricam o kosarkaskoj inteligenciji, nego o obicno inteligenciji), zato sto je mentalni patuljak i sto je radi svoje glave upropastio svoju karijeru, koja je mogla biti vasionska...zato napisati da nije tolika steta sto nece biti Muse, jer imamo Atica je ravna samoubistvu...

Kod Muse znas, da ako sveze jednu ili dvije partije lose, da ce u njemu se probutiti krajiski inat, te da ce isporuciti 25 poena u razumnu potrosnju lopti u trecoj utakmici, pa makar nasuprot njega stoji USA, a kod Atica znas da kad odradi jednu vrhunsku partiju, da ga nakon toga nema 3 ni na vidiku... Zato dok je ovaj igrao za Real, drugi je igrao za Igokeu...a to da bude tako su odlucili ljudi, koji znaju o kosarci bolje nego ti i ja...
Atić na ovim pripremama izgleda kao neko ko je radio na poslu od 7 do 17 i došo kući, zovu ga na basket a on iako umoran izaći će nevoljno, ali da ipak ispoštuje raju da ne kažu da je shupak. Ne liči ni na što. :roll:
Realno su naš nivo ove drugorazredne ekipe evropske košarke. Prema prikazanoj igri u ovih nekoliko utakmica, bez Muse sa povrijeđenim Castanedom, Miralemom, Gegićem i bezličnim Atićem ne očekujem ništa na prvenstvu. Ako prođu grupu isto ko da su osvojili prvenstvo.
Jbg...nismo svi isti...pogotovo u psiholoskom profilu...neko mentalno jordan, a neko je kwame brown...

Atic se tamsn ustalio u rotaciju Breogana u ACB ligi, ali kako mu stari preseli onu noc kad smo igrali protiv Hrvatske...i od tada se haman decko nije sastavio sa loptom...nisu mu ni produzili ugovor i zato se vratio u Bosnu...

Jbg, pucali su i veci pod pritiskom... Na vrhuncu karijere jedan Adriano kada mu je otac umro, ****'o Inter i Europu i otis'o rekreativno igrat fudbal u Brazil, dok s druge strane imas Ronalda koji u 40 se postavlja prema fudbalu k'o da mu je 25...

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 17 avg 2025, 23:32

Tonut iz Olimpije Milano se povrijedio...upitan je za EB...ja kako se sjecam, na proslom EB, kada je Italija pobjedila Srbiju, njega je prosralo i on ih je uhakao tricama...

Alberto Abalde se povrijedio kod Spanaca i nece ga biti na EB... Kada bi Aldama i Diaz jos otpali :pray: ... Kukali su Spanci nesto, da se i Brizuela povrijedio u utakmici protiv Francuske...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 avg 2025, 23:35

Takodjer i Mario Saint-Supery povrijedjen. On je zamisljen da igra umjesto Browna.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 17 avg 2025, 23:37

Samo neka lome koscice, rupturiraju misice i zatezu ligamente--- :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 avg 2025, 23:41

Vaya je napisao/la:
17 avg 2025, 23:37
Suti, nama jedna povreda poremeti 50% sastava :urnebes:

Oni uvijek mogu iskopati nekog korektnog igraca iz ACB lige. Da je nama ovako kao Spancima, trenutno bi nam Sejfic bio prvi centar :rol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 17 avg 2025, 23:49

DamirT je napisao/la:
17 avg 2025, 23:41
Vaya je napisao/la:

Oni uvijek mogu iskopati nekog korektnog igraca iz ACB lige. Da je nama ovako kao Spancima, trenutno bi nam Sejfic bio prvi centar :rol:
Ja se nadam da smo po tom pitanju ispucali nasu dozu baksuzluka...pogotovo sa ovom Musinom operacijom...imali smo Xaviera i Gegu koji su dosli poslije operacija...Atic koji isto nije igr'o...evo sad malo se haman i Halilovic negdje ugruh'o...

Dragi Boze...smiluj se i nemoj vise od ovoga...

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 18 avg 2025, 00:11

DamirT je napisao/la:
17 avg 2025, 23:41
Vaya je napisao/la:

Još da onaj Amer iz Gruzije hoće nekako da propusti EB pa bi uz Musu (vjerujem da će igrati jer to Krajišnik moj, izvinite što ga prisvajam :D ) imali možda najjači vanjsku liniju u grupi. Vjerovatno će Musa biti najbolji bek u grupi (ako bude na nekih 60%-70%. Mene što se tiče (a mislim i svih ovdje) neka propusti prvu protiv domaćina pa onda protiv Španije da ganjamo 2-0.

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 18 avg 2025, 00:19

boatenkk je napisao/la:
17 avg 2025, 21:55
selam, hvaljen isus, marija.. kako god hocete..

javljam se iz minkenske bolnice.. sa dzenanom je sve okej.. nalazi su dobri i konci ce spasti do petka..

ali neka nas brine atmosfera u reprzetaciji.. nije bajna.. puno teskih karaktera i seronja.. mozda bi bilo i bolje da nema muse jer je i on seronja.. moguce da je sihr u piranju kao kod ahmedhodze.. tesko ce igrati poslje ovog ciklusa
Hvala ti na informacijama. Vidimo svi da nesto ne stima u ekipi. :yawn:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 18 avg 2025, 00:28

Nevjerovatno je da nema nigdje ni izbliza nikakve info o tome sta se s njim dešava, kako tece oporavak i kakvi su izgledi da bude na prvenstvu. Hocu da vjerujem da je to iz kakvih taktickih razloga. Inace se zna da smo k'o hala otvoreni, nista ne znamo sakrit, pa za nadati je se da smo se opametili malo.
Ono dijete je ludo, ja sam ubijeđen da, ako bude i promil šanse da igra, da će doći.
A kako je krenulo i kako ekipe izgledaju, u grupi ce biti svega. Jedino je izvjesno da ce domacin sve izgubiti, ovo ostalo- svako haman svakog moze dobiti. Sigurno se nece desiti situacija da u zadnjoj utakmici mi i Gruzija imamo po jednu pobjedu i u direktnom dvoboju odlucujemo o sudbini, iako na papiru tako izgleda.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 avg 2025, 00:46

231983 je napisao/la:
18 avg 2025, 00:28
Nevjerovatno je da nema nigdje ni izbliza nikakve info o tome sta se s njim dešava, kako tece oporavak i kakvi su izgledi da bude na prvenstvu. Hocu da vjerujem da je to iz kakvih taktickih razloga. Inace se zna da smo k'o hala otvoreni, nista ne znamo sakrit, pa za nadati je se da smo se opametili malo.
Ono dijete je ludo, ja sam ubijeđen da, ako bude i promil šanse da igra, da će doći.
A kako je krenulo i kako ekipe izgledaju, u grupi ce biti svega. Jedino je izvjesno da ce domacin sve izgubiti, ovo ostalo- svako haman svakog moze dobiti. Sigurno se nece desiti situacija da u zadnjoj utakmici mi i Gruzija imamo po jednu pobjedu i u direktnom dvoboju odlucujemo o sudbini, iako na papiru tako izgleda.
Ne moramo mi i Gruzija imati po jednu pobjedu da bi direktan dvoboj odlučivao. Mi smo imali dvije pobjede, Litvanija jednu, pa su pobjedom u direktnom duelu u zadnjoj utakmici prošli a mi ispali.

slika

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 18 avg 2025, 01:43

Da. U biti, ključno je da Gruzija ne bude imala dvije više pobjede od nas prije tog zadnjeg duela sa njima.

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 18 avg 2025, 01:45

TripleThreat je napisao/la:
18 avg 2025, 01:43
Da. U biti, ključno je da Gruzija ne bude imala dvije više pobjede od nas prije tog zadnjeg duela sa njima.
Čemu se nadate? Pretanka smo repka. :yawn:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 18 avg 2025, 04:51

Drape je napisao/la:
18 avg 2025, 00:46
231983 je napisao/la:
Ne moramo mi i Gruzija imati po jednu pobjedu da bi direktan dvoboj odlučivao. Mi smo imali dvije pobjede, Litvanija jednu, pa su pobjedom u direktnom duelu u zadnjoj utakmici prošli a mi ispali.

slika
J̌asno, i sad boli 😭
Mozda nam se ovaj put vrati za sve nesrece koje su nas stizale ranije

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 18 avg 2025, 04:51

Drape je napisao/la:
18 avg 2025, 00:46
231983 je napisao/la:

slika
J̌asno, i sad boli 😭
Mozda nam se ovaj put vrati za sve nesrece koje su nas stizale ranije

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 avg 2025, 04:53

jbt ,koliko novih padobranaca na temi :crazy: :crazy: Limassol na vas ceka :!:

Musa will be unavailable for the Bosnia and Herzegovina National Team’s next preparation games, and his participation in EuroBasket will depend on the progress of his recovery.

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 18 avg 2025, 08:21

BiH je odlično odigrala dvomeč protiv Britanije i Belgije. Posebno kada je u pitanju defanzivni aspekt.
Bosna u Kastanedi, Musi i Alibegoviću ima ofenzivni potencijsal, no na EP će se više morati osloniti na defanzivni potencijal visoke spoljne linije (Lazić koji će biti najvažniji čovjek u odbrani na EP; Gegić, Atić, Vrabac) gdje su ti visoki spoljni atletski potentni i viši od protivnika i uz puno trčanja i preuzimanja sposobni da onemoguće brzi protok lopte protivnika, to su u meču protiv Belgije izvanredno radili.

BiH će na EP imati u rotaciji samo jednog igrača uspod dva metra (Arslanagič osim protiv Kipra neće ni minut odigrati), odigraće čitavo EP sa četiri dvometraša u petorci a podosta vremena kada Ksavijer bude odmarao sa svih pet dvometraša u petorci, po tome su apsolutno jedinstveni na EP, tiu uvijek može biti problem da vas protivnik pretrči, zatrpa poenima iz brze tranzicije, tu će trebati puno trčanja, zalaganja, preuzimanja, valjaće pokušati parirati koliko toliko u igri u polju u toj brzoj tranziciji, ako protiv Italije, Španije i Grčke BiH uspije svesti broj izgubljenih lopti na prihvatljivu mjeru, manje od 15, može se nadati dobrim stvarima.

Odbrana za selekciju BiH jeste kudikamo važnija, i preduslov je ostvarivanju dobrih rezultata, no valjaće i u napadu dobro odigrati, Musa i Alibegović će odraditi svoje, Za Musu ispade dobar prelazak u Dubai, da je ostao u Realu, u ovoj situaciji nakon povrede nema šanse da bi igrao EP, Real bi ga sprečio, takođe nemsa šanse da ga Dubai na bilo koji način sputava, zapravo njima kao timu koji tek gradi svoju reputaciju, iako to ne donosi materijalne koristi kao u fudbalu, ide u prilog da ima što više igrača na EP i da Musa što bolje odigra. Alibegović je uvijek opasno nabrijan kada igra za selekciju BiH, za ova dva momka, Džanana i Amara kada za BiH igraju važi pravilo "mir u glavi, vatra u srcu", to bi navijači BiH morali cijeniti.
I ovi visoki spoljni, visoki za svoju poziciju, Gegić, Lazić i Atić kojima je defanziva prioritet, odradiće u napadu šta je do njih, ako Vrabac poludi povremeno i u napadu kao što mu se to desilo u meču protiv Francuske, dobro i jest. Kamenjaš će korektno odraditi svoje, navijači moraju imati na umu da nije isto igrati protiv ABA igrača i igrati protiv elitnih EL i NBA centara, no Kenan će odigrati na potrebnom nivou.

Ostaju dvije nepoznanice gdje teško da i Bećiragić zna na čemu je. Kastaneda izlazi iz povrede, muči se, uvijek je muka kada omaleni plej izlazi iz povrede, i nemoguće je imati predstavu kakav će biti kada počne EP.
Još veća je nepoznanica Nurkić. Jusuf ima i ofenzivni i defanzivni potencijal, snagom dominira, kada je koncentrisan, teško da ima boljeg u zaštiti opbruča. Kada je koncentrisan. Njegova tjelersna sprema nije bila dobra početkom priprema, protiv Belgije vidjelo se da na bolje ide, no i dalje je upitno kakav će biti na EP, i kondiciono, i ono što je kod Nurkića uvijek problem jeste "glava". Kakav će "biti sa glavom" na EP.

Problem za BiH jeste što je igru i postavke, i defanzivne i ofenzivne lako iskautirati. Tu i navijači znaju kakva če biti igra i u napadu i u odbrani, koje su napadačke opcije, Bećiragić se drži svog nekog šablona, teško, zapravo nema šansi da se tu pripremi neki napadački "specijal", prekaljeni maheri Skariolo, Džikič kao i Spanulis koji je več pokazao da zna znanje, će umjeti naći slabe strane.

Što se tiče protivnika BiH, Abalde propušta EP i to je veliki hendikep za Španiju, jedan jako dobar, zahvalan i koristan igrač kojeg Musa dobro poznaje. Tonut vjerovatno propušta EP, no Italijani imaju prejaku spoljnu liniju, imaju odlične spoljne igrače (vjerovatno Bartolani) koji će priskočiti tako da to nije Italijanima problem.

Hashanaga
Kontakt:

Post Postao/la Hashanaga » 18 avg 2025, 11:00

Castaneda i Miki na magnetnoj pri povratku u BiH. Ostaje pitanje šta u slučaju da Castaneda ne bude mogao ići. Čisto sumnjam da će Boston pustiti Garzu da dođe

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 avg 2025, 11:02

“Kad smo ušli u program ovih priprema, mi smo očekivali i nameravali, planirali da bude to malo drugačije. Pre svega, očekujući da od početka priprema tu budu Castaneda, koji nam je jedan od najvažnijih igrača, Amar Alibegović, Kenan Kamenjaš. Tako da nam je to u startu usporilo naše planove.
Pogotovo ovo sa Castanedom, koji je apsolutno van forme. Tek je počeo da trenira pre tri dana pomalo. Na utakmici protiv Crne Gore, u dogovoru sa njim, dobio je samo tri minuta, da može da oseti malo teren. Mislim da nas to izuzetno mnogo koči, što se tiče taktičkog dela.

Što se tehničkog dela tiče, mislim da sam samo 50 posto zadovoljan, 50 posto nisam. Pre svega, načinom pristupa utakmici, kao da je revijalnog tipa. Mi se ipak pripremamo za Evropsko prvenstvo.

Nije dovoljno doći i reći: ‘Ja, kad dođe Evropsko, ću igrati’. To treba da se zaradi, a to se sada zarađuje. Trudimo se da kroz razgovore i sastanke objasnimo igračima da nijedan trening ne sme biti revijalnog karaktera, kamoli utakmica. Zaista, kao da smo igrali NBA All-Star utakmicu.”
“Imaćemo dovoljno vremena i utakmica za podizanje forme. Ali, isto tako i u utakmicama i na treninzima treba biti apsolutno maksimalan. Znači ovo što smo dosad radili, moramo podići za još 30-40 posto intenzitet.

Ne možda intenzitet treninga, koliko intenzitet našeg mentalnog treninga, odnosno pristupa. Znate, nije dovoljno samo to. Moraće se ubaciti agresivnost, mnogo veća odgovornost na svakom treningu. Ako to ne uspe, biće veliki problem. Ali nije nemoguće. Važno je da igrači prihvate takmičarski mentalitet”
“Pratimo rezultate, ali nismo gledali ništa. Trenutno smo koncentrisani na sebe. Ali ćemo uskoro morati početi raditi i taj deo, jer dolazi vreme. Poslednjih desetak dana fokusiraćemo se i na to.“
“Mene brine mentalna spremnost, koja apsolutno nije na visokom nivou. To je najveći problem. Jer kondiciju vrlo brzo može kroz trening da stekne. Mentalna spremnost je žrtva, koncentracija. Mi tu upadamo, mene ne brinu druge stvari. Mi ćemo za 15 dana doći na dobar nivo. Ja to i igračima govorim, a ako se ne spremimo, raspašćemo se kao biseri sa đerdana. To nema nikakve sumnje. To je jedan mač koji stoji iznad glave.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 avg 2025, 11:07

Ali stvarno ovi naši novinari su mi nevjerovatni, pa yebem mu mater je li moguće da nas toliko ne zanima košarka, da je fudbal ima li bi dvadesetak novinarčića koji bi trčali za trenerom i igračima.

Je li problem kontaktirati Bećiragića, pitati ga šta je sa Castanedom, šta se dešava sa Halilovićem. Da li u slučaju povrede Xaviera imamo pravo pozvati nekog stranca (Alec Peters ima naš pasoš, sjesti zamoliti čovjeka :mrgreen: ). Vidjeti šta se dešava sa Musom, nego ovdje trebamo bacati grah, e stvarno mi nije jasno. Hajde ss.ba, ali ovi lafo profesionalni portali, ma jad.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2025, 11:12

Poslije turnira u Belgiji, koji je reprezentacija Bosne i Hercegovine osvijala zahvaljujući pobjedama nad Velikom Brotanijom i domaćinom, novi problemi za stručni štab.

Prema posljednjim informacijama na povrede se žale Xavier Castaneda i kapiten Miralem Halilović.

Po dolasku u Bosnu i Hercegovinu oni će biti podvrgnuti magnetnoj rezonanci kako bi se utvrdio stepen eventualne povrede.

Adis Bećiragić 20. augusta morat će saopštiti putnike za Kipar, a prethodno je pod velikim znamom pitanja bio nastup Džanana Muse. Šta više njegovo igranje na Eurobasketu čini se nevjerovatnim jer je nedavno operisan.

Šrta će odlučiti Adis Bećiragić znat ćemo već u srijedu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.