FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
87
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 231

goGlobal
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la goGlobal » 17 avg 2025, 02:06

Utakmica bila prosla. Treba jos svasta zategnuti ali to ce SS sigurno u tri, cetiri kola vec utegnuti. Adem, nije sto je sad hajp oko njega, ali zna igru. U par navrata je bas znao izbaciti igrace Posusja i uposliti Keyremeha i onu trutinu Renana (ne mogu shvatit da je jos uvijek toliko psihicki skrhan, da se ne moze trznuti ni milimetar naprijed). Kera je radilica na terenu kao i uvijek. Nedostaje nam Jatta da malo agresivnosti unese u igru, momak ima preglednost vrhunsku. Drago mi zbog Julardzije da je dobio minuta. Beganovic je u momentima vise smetao nego sto je bio od koristi na terenu. Desna strana nam je lose izgledala totalno. Al, zanemarimo sve to. Najdraze mi je bilo kad je Husref prisao sjeveru i zahvalio se aplauzom svim prisutnim na stadionu. Kao sto neko napisa, bod iz Šehera sa Vrbasa bi bio zadovoljavajući, ipak misljenja sam da mi mozemo citav plijen u Sarajevo donijeti. Kad smo najgore stajali tad smo najopasniji bili. Samo nek na tranziciji porade i kad ekipa igrq ovako visok presing kao sto je Posusje nama veceras, treba ih izakcijat ko sestar da se pogube i na brze kontre dejatvovat. Mlinaricu vise prostora treba dodijeliti i uposljavati ga cesce. Momak ce bit prava puskica samo da se koji put repetira. Sretno nam!
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 17 avg 2025, 02:07

mosarajvosa83 je napisao/la:
16 avg 2025, 23:33
bordobijeli je napisao/la:
16 avg 2025, 23:20
mosarajvosa83 je napisao/la:
16 avg 2025, 23:11
Standarna Hisrefova utakmica. Bez glave i repa,oci krvare,od napadacke ekipe napravi uvijek starinsku ekipu koja se brani.,bez ikakve vizije i plana. Da ponovim opet,ono sto je Zekic igrao protiv Borca,SB,rununa,Trnave je nemoguca misija za Husa. Hisref voli krkanse igrace koji malo znaju sa loptom,koji trce i to je to,izbij ,nabij. Sta reci za uvodjenje Nurkovica i Juraldzije i pstavljanje Jatte na tribinama. Husrefe umjesto da odes u penziju nastavljas sa talovima, cisto sumnjam u buducnosti da ce nam igrati nove Jatte,Ristovski,Elezi bicemo rasadnik novih Nurkovica i nekakvih iz Igmana,antitalenata iz nekih skola fudbala. Svaki iole mladji trener kao Maksimovic ili Vule ce da ga natrpa. Sto vise Dzenisa,Obuca i slicnih vedeta i nemamo sta da se brinemo.
Vi stvarno ne razumijete sport ako mislite da neko nakon 5 dana s ekipom može nešto više uraditi. Ok ne svidjati se Husref skontali smo .
Ma ja ba, zato uvedes Juraldziju i Nurkovica da pokazes kako to veliki trenerski magovi rade. Ovdje nece igrat ko je najbolji to je vec definitivno. Za sta mu sluzi ovaj nestrucni stab? Vise je Mesnjak i likovi koje veze nemaju sa nama pokazivali,neevirali se nego Obuca ili ovaj Dzenis, mada to nam je sve poznato vec,Vol.245,ko nas hebe, ovo nam je mjera. Da ponovim opet ovim fudbalskim znalcima,Zoran Zekic je Klop za sve ove u nestrucnom stabu,mada me je razocarao u svakom pogledu al hajd. Nije dovoden trener na osnovu kvaliteta vec je doveden trneer i ljudi koji su podobni. Po cemu Nurkovic da dobije minute umjesto Hamzica i Vrbana,zna li neko od ovih sto im je trener ispred kluba? Nek nam je Bog na pomoci kad nas strucni stab pocne da predlaze nova pojacanja tipa Tucakovic i slicni.
Nurkovic ima puno vise minuta u premier ligi nego Vrban i Hamzic zajedno, sasvim logican potez.
Promjeni nik u mosazekic 😂

bordospartanac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo ko

Post Postao/la bordospartanac » 17 avg 2025, 02:09

To je to.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 17 avg 2025, 02:13

Po staroj dobroj navici prelistam sve što se pisalo u toku same utakmice i neposredno poslije nje.

Zaključujem da TV gledaoci nisu bili zadovoljni većim dijelom, ali ko je očekivao da ćemo unatoč izvrsnoj ekipi po imenima rastočiti Posušje taj misli da je fudbal ustvari eFootball na Playstationu.

Ekipa je nakon dugo - dugo vremena postavljena u 4 2 3 1 i nije to baš tako lagana tranzicija ma koliko neko mislio. Jednostavno moraju se steći određene rutine u pozicioniranju i kretanju. Za takvo nešto ipak treba malo više treninga pa i utakmica.

Osim toga, zaboravlja se na psihološki aspekt tima, koji je klonuo duhom nakon ispadanja u Evropi i to nakon sjajne 1. utakmice, nakon koje su igrači vrlo vjerovatno bili sigurni u uspjeh, međutim... zatim šok na otvaranju sezone, ušao im u glavu dodatni strah pa nakon svakog primljenog gola noge se svežu, pa onda i iznenadan odlazak trenera.

Ekipa je vidno bila pod pritiskom rezultata i posljedično u grču. Shodno višak netačnih pasova, nesigurnost u zadnjoj liniji te manjak lucidnosti ali i hladne glave u završnici.

Ja sam zadovoljan prikazanim, podsjetit ću samo na nekolilo šansi koje pamtim, možda ne baš hronološkim redom;
- Ljajić za Kyeremeha, udarac u bliži ugao, mala mreža s vanjske strane
- Sale prečka
- Ljajić povratna, Kuprešak šut pa Beganović na odbicu
- Paskalev glavom posred golmana

Bilo je tu još šansi kao što je Mlinarićev udarac glavom, pa lijevom nogom, kao i Guliashvilijev "šut" koji je Kyeremeh zamalo stigao.

Sasvim dovoljan broj izglednih prilika, međutim završnica nije bila baš najbolja.

Da kapiten nije početničkom greškom prodao loptu i da nismo brzo poslije vodstva primili gol, večeras bi pobjeda bila i ubjedljivija.

Kratko još o pojedincima, Beganović je baš tanak generalno, Paskalev i Renan večeras pogubljeni. Guliashvili standardno već solira i forsira, ne bi bilo loše da malo protiv Rudara presjedi na klupi.

Kyeremeh uvijek borben, pa neke sitne greške mu ne može čovjek ni spočitavati. Krdžalić ima šlifa, njemu samo treba kontinuiteta.

Ristovski uglavnom beton, a Ljajić je majstor svog zanata.

Žao mi je Elezija, i njegova povreda je dobrim dijelom utjecala na dešavanja na terenu i mogućnosti u toku igre, te se nadam da nije dislocirao rame.

Fokusirati se na zadnju liniju, utegnuti je maksimalno moguće i vratiti se iz Banja luke barem s jednim bodom, akoBogda.

Volim te Saraj'vo!
šta šta je, je*em ti

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 17 avg 2025, 02:15

Sigurno da ovo moramo raditi kroz sezonu da bi ga uvodili u jedan pravi sistem, jer njegov kontinuitet još uvijek sigurno nije na pravom nivou. On pokaže to na trenutak, no sigurno da će trebati vremena da to održava. Korz jednu sezonu mi moramo biti tu oprezni, da ne ode u kontra smjeru, da se ne daj Bože ne povrijedi ili nešto, rekao je Ćosić

Gospodin Sigurni :bih:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 17 avg 2025, 02:34

Ozalosceni mosabeograd83, rimsko carstvo, bioštica i ostali...koliko su igraci ubijeni u pojam strah ih loptu dodat i kad su samii...šefe tezak posao je pred tobom kakvo si rasulo docekao

Oliveira je nakon onog mahanja rukom Husrefu zavrsio svoje siguran sam a kritican je da ne moze gore

Tribine su svoje rekle 😍😍
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 17 avg 2025, 02:42

ajdohordas je napisao/la:
17 avg 2025, 00:29
Stvarno debilski i seljacki ono križanje Zekića...
Kakvom strucnjaku je to palo napamet zivog me zanima...
Uradjeno zato sto ti navijaci daju podrsku, stanu iza tebe a ti odes bez ijednog intervjua ili poruke zahvale navijacima. Krajnje nekorektno a malo kome je podrska data kao njemu. To govori i krpa koja je po meni debilna nevezano jer je Zekic valjda se to treba necim zasluzit a ne tek tako.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 17 avg 2025, 05:12

slika

Sarajevo je život nama, ne stanica prolazna...

Bordo jutro 🇱🇻

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 17 avg 2025, 05:47

Jedna od dražih pobjeda u zadnje vrijeme. Nadam se da ce Husref u narednom periodu, Krdzalica koristiti kao U21 opciju i Ristovskog staviti na desnog beka, nije Premier liga da ne moze 90 minuta ordinirati protiv Herrere, Alica i sličnih ubleha.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 17 avg 2025, 07:53

Ocekivano teska utakmica. Zoran Zekic je totalno unistio ekipu,kondiciono i mentalno. Rasulo. Zlikovac a ne trener. Zasluzuje on puno gore od onog simpaticnog transparenta.
Novi sistem,novi trener,uigravanje nije bilo puno bolje ni za ocekivati. Pobjeda je bitna.
Brine pad forme pojedinih igraca,posebno Gulija. Prvenstvo je dugo ,treba raditi,da se anulira ovaj los start. Nece biti lahko,nimalo.
Podrska Sefu i Mirvicu !!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 17 avg 2025, 08:00

luckystrike je napisao/la:
17 avg 2025, 00:56
johntravolta123 je napisao/la:
17 avg 2025, 00:51
riki46 je napisao/la:
17 avg 2025, 00:42

Ubi me ako to nije uradio neko s ovog foruma. Stvarno glupo i bezobrazno.
Pa to je na istoku kod veterana
Nije nego na sredini. Stihi je napravio Zoranu trans i držao ga jedno vrijeme prema Sjeveru kod Aga, ali ne znam je li i ovo njegova ideja.

Možda je neko mislio da će biti simpatično, ali po meni je ispalo bezveze prema Zoranu - koji kako god da je otišao, a prave razloge još uvijek ne znamo - zbog osvojenog Kupa i emocije koju je pokazivao nije ovo zaslužio.
Meni je ono bas dobra zafrkancija

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 17 avg 2025, 08:17

I ne mogu da spomenem karte za djecu. Povedes citavu porodicu i potrosis minimum 100 maraka. Mnogi to ne mogu izdrzati svaku utakmicu i odustat ce od dovodjenja djece na stadion ili ce dovoditi svaku drugu, trecu utakmicu... Gdje dvoje radi, lakse je ali gdje jedno radi bgm tesko.
Trebaju olaksati roditeljima i pustiti besplatan ulaz za djecu. Svakako djeci moras kupiti na stadionu sok i cips barem jednom u toku utakmice i opet ce nesto zaraditi. Ali isto tako dobijas navijace za buducnost ako se djeca naviknu i zavole utakmice.
Moraju u klubu razmisliti o ovome

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 avg 2025, 08:33

Lucas je napisao/la:
16 avg 2025, 23:18
nokee je napisao/la:
16 avg 2025, 23:14
Na koliko se ugradio nas Huss? 2 godine? Vec vidim a i on jedno 200k u padje za raskid.. Njegovo shvatanje fudbala vs Zekic ili bilo koji moderniji trener je kao dva različita sporta.
Moderni Zekic protiv Posusja prosle sezone:
2:2 na Kosevu
0:0 u Posusju gdje nismo pogledali na gol
1:2 pobjeda u Posušju, u manje-više revijalnoj utakmici
Nemoj historicaru da ti nabrajam sve bruke Husrefa. Nemoj!
Isto tako kad ponovimo demoliranja Željezničara na Grbavici, Zrinjskog u Mostaru i Borca u BL kao sa Zekicem, pisi onda slobodno.. A profilima ljudi kao ti je samo pitanje vremena kad ce mo i ovaj trener dosaditi pa ce krenuti pljuvanje.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 avg 2025, 08:38

keli je napisao/la:
17 avg 2025, 02:34
Ozalosceni mosabeograd83, rimsko carstvo, bioštica i ostali...koliko su igraci ubijeni u pojam strah ih loptu dodat i kad su samii...šefe tezak posao je pred tobom kakvo si rasulo docekao

Oliveira je nakon onog mahanja rukom Husrefu zavrsio svoje siguran sam a kritican je da ne moze gore

Ma kakve tribine,najbitnije sta forum kaže :mrgreen: .

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 avg 2025, 08:47

Posle prespavane noci zadovoljan sam sa 3 boda.

Nemoze niko dat nikakvu ocjenu za Husrefov rad (to nebi bilo fer) jer covjek je tek ti i primarno sto je treba Husref je sinoc uradio.

Al ako gledamo neke sitnice koje husref uradio drugacije od Zekica, musija out banic in krdzalic in jatta out

Takodje najbolji detalj je sloboda RISTOVSKOG posebno u jednom momentu 5 igraca posusja prosao i uzo 700 kvadrata terena

Ako sam ja ikakav poznavaoc fudbala mi imamo prenisku i premrsavu (fizicki nejake igrace) ekipu

Guli keremeh elezi jovic djordjevic nesmiju igrat zajedno od pocetka

Ako dodamo tome jos sa je kupresak nizi (moze proc) uz to i adem i renan su nizeg rasta rasta

U odbrani pogotovo imamo problem tacnije jedino Ristovski (najbolji igrac stoper pl bh u histori i ovo on storadi je nista sta ce radit za 2-3 mjeseca, Gojkovic je top al realno Ristovski je za 6 klasa bolji) sto ima sve paskalev odlicna rezerva al nista posebno

Husref sa ovom ekipom moze osvoiti 3ce mjesto i to ako uspije smanjit sebicnost, da odbrani kup i da osvoji super kup nema sanse, osim ako do kraja prelaznog roka nedovedemo spica NIVO BENKE, Cimirota i stopera nivo Ristovskog..

Ovo ne govorim da Hus nebi osvoio prvenstvo al uracunao sam VICU I BEUSA i njihove igre..

Btw; sinoc se vidjelo da je Husa pregazilo vrijeme, jer je maksimovic koji je ispo iz lige sa par takticki poteza pokazao da je nogomet u bh mnogo vise napredovao nego se misli

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 avg 2025, 08:52

keli je napisao/la:
17 avg 2025, 02:34

Oliveira je igrač manje na terenu a sinoć i Guly.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 17 avg 2025, 09:02

Tatamata1946 je napisao/la:
17 avg 2025, 08:17
I ne mogu da spomenem karte za djecu. Povedes citavu porodicu i potrosis minimum 100 maraka. Mnogi to ne mogu izdrzati svaku utakmicu i odustat ce od dovodjenja djece na stadion ili ce dovoditi svaku drugu, trecu utakmicu... Gdje dvoje radi, lakse je ali gdje jedno radi bgm tesko.
Trebaju olaksati roditeljima i pustiti besplatan ulaz za djecu. Svakako djeci moras kupiti na stadionu sok i cips barem jednom u toku utakmice i opet ce nesto zaraditi. Ali isto tako dobijas navijace za buducnost ako se djeca naviknu i zavole utakmice.
Slazem se. Bezobrazno su digli cijene djecije karte. Ako ne vodis djecu neces mu ni usaditi obicaj da kasnije kad odraste ide na utakmice.
U novi boj ...

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 17 avg 2025, 09:10

nokee je napisao/la:
17 avg 2025, 08:33
Lucas je napisao/la:
16 avg 2025, 23:18
nokee je napisao/la:
16 avg 2025, 23:14
Na koliko se ugradio nas Huss? 2 godine? Vec vidim a i on jedno 200k u padje za raskid.. Njegovo shvatanje fudbala vs Zekic ili bilo koji moderniji trener je kao dva različita sporta.
Moderni Zekic protiv Posusja prosle sezone:
2:2 na Kosevu
0:0 u Posusju gdje nismo pogledali na gol
1:2 pobjeda u Posušju, u manje-više revijalnoj utakmici
Nemoj historicaru da ti nabrajam sve bruke Husrefa. Nemoj!
Isto tako kad ponovimo demoliranja Željezničara na Grbavici, Zrinjskog u Mostaru i Borca u BL kao sa Zekicem, pisi onda slobodno.. A profilima ljudi kao ti je samo pitanje vremena kad ce mo i ovaj trener dosaditi pa ce krenuti pljuvanje.
Demoliranje željezničara 0-0 :lolno: :lolno:
Jedino demoliranje koje ja pamtim u novijoj historiji je 0-3,ko li ono bi trener :hmmmmm:

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 17 avg 2025, 09:14

hz033 je napisao/la:
17 avg 2025, 09:02
Tatamata1946 je napisao/la:
17 avg 2025, 08:17
Slazem se. Bezobrazno su digli cijene djecije karte. Ako ne vodis djecu neces mu ni usaditi obicaj da kasnije kad odraste ide na utakmice.
Ma bogami bar za djecu trebaju vratiti karte na 5 KM. Evo pokusajmo naci opravdanje za djeciju kartu od 10 KM - pa nemoguce je opravdati. Ima li iko da moze to nekome u Klubu objasniti.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 17 avg 2025, 09:16

keli je napisao/la:
17 avg 2025, 02:42
ajdohordas je napisao/la:
17 avg 2025, 00:29
Stvarno debilski i seljacki ono križanje Zekića...
Kakvom strucnjaku je to palo napamet zivog me zanima...
Uradjeno zato sto ti navijaci daju podrsku, stanu iza tebe a ti odes bez ijednog intervjua ili poruke zahvale navijacima. Krajnje nekorektno a malo kome je podrska data kao njemu. To govori i krpa koja je po meni debilna nevezano jer je Zekic valjda se to treba necim zasluzit a ne tek tako.
Eto Ajdo sljedecu utakmicu dodjes i kazes ljudima da im je to križanje Zekića seljacko i debilsko. Ljudi uvijek tu sjede.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], DinGospo21, Hamagara, Proximic, riki46, Riziko, Vanja8 i 448 gostiju.