FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Fura me ljetna noć, na Koševu se svjetla pale.
- feniksptica
- Kontakt:
Nadam se da ce Ajlin i nas klub pobijediti veceras
Treba nam to iz xy razloga
Treba nam to iz xy razloga
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Tako je mladicu, stalno, podlo i antiprosperitetno napredovanje ( citaj antidrzavnoVanja8 je napisao/la: ↑15 avg 2025, 19:09Clanovi FSKS-o nisu legalizovani i mi smo podnijeli zahtjev Organu FSKS koji je pravno priznat, mi nemamo sta da se sastajemo sa clanovima tijela koji nisu verificirani..._weella_ je napisao/la: ↑15 avg 2025, 17:34Ko je iole pismen pa malo progugla i pronaðe, vidi da smo mi čisti ko suza po svakoj propoziciji takmičenja. Nema šta Kantonalni Savez pitati Federalni, kaaao da oni daju sad mišljenje ako se mi plasiramo u tu ligu.
A mi tražili dozvolu samo za Kanton. Ko je ovdje lud, ne vidite način rada i klasično podmetanje nogu?
Jer niko prnut ne smije dok u konačnici ne pita tatu (Vico)
Za sva profesionalna takmičenja u BiH (Kantonalne lige su profesionalne nisu amaterske lige), samo je Comet nadležan i ako si tu uredno orijavio sve igrače mogu biti Ronaldo i Messi i uredno da igraju, bilo koju ligu.
Jasno se vidi način rada i sistemsko urušavanje bilo kakvog projekta koji bi mogao značiti napredak za nas. Na stranu sto u Savezima sjede totalne neznalice pa se sad sigurno sve prebacuje s nivoa na nivo do neke slijedece sjednice Izvrsnog odbora Ns BiH koji ce dici ruku i reci “to je novo pravilo ne moze B ekipa ovo i ono” a onda ce se odbiti nasa aplikacija.
Nikada nijedan tim nije došao na ozbiljnu ideju da oformi B selekciju, niti su naša pravila na bilo kojem nivou to definisala i sad je panika jer teoretski nas B tim moze igrati i Premijer ligu. Logično da će se naći model da ne možemo igrati, jer smo jedini izašli sa ozbiljnom idejom i ovo je razvojno vrhunski potez a i znamo kome i gdje šaljemo igrače (posudbe, malo kaljenja).
Na osnovu dostupnih informacija, u službenim nogometnim pravilnicima Bosne i Hercegovine — na državnom (NS/FS BiH), entitetskom (NS FBiH) ili kantonalnom nivou — nema eksplicitne odredbe koje izričito zabranjuju da “B tim” (rezervna ekipa) učestvuje u takmičenjima.
U Sloveniji, na primjer, rezervni timovi (kao NK Maribor B) mogu se takmičiti u ligaškom sistemu, ali ne smiju igrati u istoj ligi ili kup takmičenju kao njihov prvi tim. To je česta praksa u evropskom nogometu, ali nije univerzalan model i ne odnosi se nužno na BiH.
A pazi sad ovog primjera. Kako to nije bio problem.
“ HŠK Zrinjski II (ranije godine)
• Zrinjski je imao svoju drugu ekipu koja se takmičila u nižim ligama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.
• Tim je prvenstveno služio za razvoj omladinaca, ali nije bio dugotrajan projekat.”
Druga stvar, po njihovom saopstenju se vidi nervoza jer ih klub tako i posmatra kao jos uvijek nelegalne i svjesno ciljaju da unesu razdor pozivajuci se ," da eto, FK Sarajevo objasni svojim navijacima..." zasto nisu dosli na sastanak...
Koliki smo uhljupi, pa smo dozvolili da se svakakve spodobe, zeleci unijeti nemir odmah pozivaju na nase navijace, za izucavanje je koliko smo sami spremni nanijeti stete sopstvenom klubu...
More mars od kluba, mater vam vasu, jer vasa kompatabilnost za bilo kakvo rijesavanje problema se vidi u istom saopstenju, " FK Sarajevo ima dosta stranaca sto je nama nepoznanica..."![]()
![]()
Sa moje strane, cestitke klubu sto nije otisao na ovaj sastanak jer njima i treba neka vrsta legitimizacije preko najveceg kluba u drzavi...

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Na ovu zadnju rečenicu ti odgovaram da mi se napušiš k.... I meni i mojim 6 kamiona, i dođi po platu, kretenu.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑16 avg 2025, 14:42Ne znan ni ko si ni šta si, a niti me interesuje.Pitaristok je napisao/la: ↑16 avg 2025, 14:01Netačno. Sve si pomiješao. Osoba koja ima zdrastveno osiguranje na osnovu penzije, ne mora uplaćivati zdrastveno jer ga već ima po osnovu penzije. Sam si sebe pobio, ostvareno pravo se ne nadoknađuje novim uplatama, što isto važi i za penziono, šta će ga uplaćivati kad ga ne može ostvarivati.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑14 avg 2025, 17:46
Nije to bas tako. Osoba formalno-pravno može raditi do 65. godine, ili do 40g. radnog staža. U slučaju potrebe, poslodavac može Ugovorom o djelu zaposliti novog radnika, ili produžiti radno-aktivni period istom radniku na određeno vrijeme. To vrijeme mora biti jasno određeno ugovorom i ne može trajati duže od 6 mjeseci, s tim da se ugovor o djelu može obnavljati najviše tri puta.
Sto se tice prava i obaveza lica koje sklapa takav ugovor, to je regulisano postojećim zakonom o radu.
Zakon o radu jasno definira da nije dozvoljena nikakva diskriminacija zaposlenih i osoba koje traze zaposlenje po bilo kakvom osnovu. Tako da osoba koja je na ugovoru o djelu ima ista prava kao i ostali uposlenici i prima platu i ostala primanja iskljucivo kako je regulisano sistematizacijom radnih mjesta.
Dakle, nije tacno da radnik na Ugovoru o djelu nema zdravstveno, socijalno, prevoz i topli obrok.
To o cemu ti pričaš je ugovor o volontiranju gdje se radniku/volonteru ne isplaćuje plata i doprinosi, ali si obavezan isplaćivati mu naknade za prevoz i topli obrok.
Sto se tice vozačke, ista se može produžiti do 70. godine. Nakon odlaska u starosnu penziju, korisnik vozačke dozvole obavezan je izvršiti ljekarski pregled koji mu može produžiti vozacku do navedenih godina, s tim.da je obavezan nositi sva pomagala (npr. naocale) koja su mu određena pregledom
Nakon 70g, korisnik je obavezan svake godine vrsiti ljekarski pregled do 75g. života. Nakon toga mu se vozačka trajno uzima iz vlasništva. U iznimnim slučajevima, npr. ako se brine o 100% invalidu i sl. dozvola se može produžiti, ali opet ne duže od zakonski predviđenog roka.
Ugovor o djelu možeš potpisivati do mile volje, ne kako ti kažeš na 3 mjeseca. Ja sam u penziji 8 godina, vozim kamione, ne uplaćuje mi se ni zdrastveno ni penziono. Zdravo
Ne možeš crpiti prava iz radnog odnosa i penzionog osiguranja po različitim osnovama, niti parcijalno biti obavezan temeljem pomenutih osiguranja. Ili ti, ili tvoj poslodavac varate državu, ili on vara tebe, ili sve navedeno, ili jednostavno ne govoriš istinu. Ali, ako si toliko siguran u svoje tvrdnje, slobodno u pp pošalji ime poslodavca, ili firme. Svoje ne moraš. Vrlo brzo ćeš saznati značenje ugovora i pravne aspekte istih.
Uostalom, kako si i sam naveo, ti voziš kamione. To te svakako kvalificira po ovom meritumu.
Zdravo i tebi.
Evo i kiše. Sve po planu. 3:0
-
- Kontakt:
Pitam se moze li Ristovski igrati desno umjesto Beganovica, ako se mjenja formacija ? Je li Ristovski kroz karijeru bio desni bek?
Beganovic ocito mora igrati, moze i sa klupe zadnjih 30 min. Kupresak protiv Listice u Kupu odigrao odlicno(najbolje) na kontra
strani, kao ljevak. Ako ne danas, ali u BL bi bilo ok. Guliashvili lijevo. Spic Renan, odmoriti Kyermeh-u.
Beganovic ocito mora igrati, moze i sa klupe zadnjih 30 min. Kupresak protiv Listice u Kupu odigrao odlicno(najbolje) na kontra
strani, kao ljevak. Ako ne danas, ali u BL bi bilo ok. Guliashvili lijevo. Spic Renan, odmoriti Kyermeh-u.
Kaliko raje se ocekuje.. s obzirom na lose rezultate i neatraktivan protivnik (mada danas nema toga), mogo bi Musemic i Adem malo natjerat raju veceras na Kosevo
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
- feniksptica
- Kontakt:
Desni bek prirodna pozicija.Samozdravlje je napisao/la: ↑16 avg 2025, 15:06Pitam se moze li Ristovski igrati desno umjesto Beganovica, ako se mjenja formacija ? Je li Ristovski kroz karijeru bio desni bek?
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Ako mu se Kerim stavi na tu stranu da podeblja trku, vjerovatno može protiv Posušja Rile na beka.
- napoleon72
- Kontakt:
Veceras izaci ovako:
Guli Renan Francis
Ljaljic Mlinaric
Jatta Elezi
Kupresak Turkes Ristovski
I jos neko dijete sto skuplja lopte da nam bude U21 na stoperu, golman ne treba jer cemo samo napadati.
Guli Renan Francis
Ljaljic Mlinaric
Jatta Elezi
Kupresak Turkes Ristovski
I jos neko dijete sto skuplja lopte da nam bude U21 na stoperu, golman ne treba jer cemo samo napadati.
- Varijantas8
- Kontakt:
5k okruglo.
-
- Kontakt:
Moze to i Kupresak. Mi kao imamo sirok roster kvalitetnih, ali imamo i samouvjerene zvijezde koje se smatraju nezamjenjivim,
hajde sto to misle, nego sto su sebicni i sebe stavljaju ispred interesa Kluba. Ok. Guliashvili jedan. Kyeremeh, Beganovic nisu
prevaga i potencijalne "zlatne koke". Oba su ok klubski igraci, za ovo Sarajevo igraci s klupe.
Trositi Ristovskog na neprirodnoj poziciji ? Beganovicev sut, centarsut pogotovo, isto nista. Ne kazem da nisu ok momci/ljudi,
ali moraju se malo spustiti na zemlju i uozbiljiti se, davati 100 % sebe i o svakoj lopti i saigracu se odnositi s postovanjem.
-
- Kontakt:
Da nema viska stranaca ?
-
- Kontakt:
Banic
Beganovc Ristovski Turda Kupresak
Jatta Krdzalic
Kyeremeh Ljajic Guli
Turkes
Beganovc Ristovski Turda Kupresak
Jatta Krdzalic
Kyeremeh Ljajic Guli
Turkes
Za bordobijele boje
Mislim da će Renan kod Husrefa u prvu al' onda ne znam ko od stranaca otpada. Osim Guliashvilija nam svi trebaju al' jbg sad nemojmo se zanositi 

Najrealniji sastav. Mozda jedino ne bude Turda u prvih 11.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
-
- Kontakt:
Banic/ Musija
Ristovski-Turda-Paskalev-Kapetanovic
Jatta - Krdzalic/Djordjevic
Kupresak- Ljajic-Gulijashvili
________Renan
Zavisno od rezultata , izmjene: Elezi, Vrban, Turkes, Beganovic, Jovic, mozda i Ristic. Treba davati priliku U21, ne sto su prevaga,
nego zatrebati ce do povratka Mujkica (jos ovu polusezonu je U21).
Edit;Mlinaric svakako 2.poluvrijeme(Renan)
Ristovski-Turda-Paskalev-Kapetanovic
Jatta - Krdzalic/Djordjevic
Kupresak- Ljajic-Gulijashvili
________Renan
Zavisno od rezultata , izmjene: Elezi, Vrban, Turkes, Beganovic, Jovic, mozda i Ristic. Treba davati priliku U21, ne sto su prevaga,
nego zatrebati ce do povratka Mujkica (jos ovu polusezonu je U21).
Edit;Mlinaric svakako 2.poluvrijeme(Renan)
Trenutno korisnika/ca: DinGospo21, Hamagara, riki46, Riziko i 484 gosta.