FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 16 avg 2025, 12:11

let3 je napisao/la:
16 avg 2025, 11:48
Levin je napisao/la:
16 avg 2025, 11:44

Ti druže izgleda da ne razumiješ koncept ugovora i koliko je skupo otjerati igrača. Nijedan trener neće tek tako nekoga tjera, ako je imalo normalan prvo će pokušati da izgradi odnose sa njima. Posebno sa Suljom koji je jedan od igrača sa naduže staža u klubu i nadao sam se da će se časno oprostiti od plavog dresa. Nijedan ozbiljan trener ne treba dozvoliti da mu neko urušava autoritet i tačka.

Ne znam zašto su se ušutili ovi koji malo bolje poznaju odnose u slačionici. Ovako po hiljadu mahalskih kruži bez potrebe.
slika
slika
Isto tako, nijedan ozbiljan trener nece visti na drustvenim mrezama i objavljivati ovakve nenormalne storije.

Pa vidi se je psihicki nestabilan. Ko bi se normalan ovog sjetio :wtf:
Sve i da jeste to istina. To tako napisati je po meni teški pitarluk pa ti to shvati kako želiš. Sa takvim izjavama i ne zaslužujemo boljeg ttenera. Ovdje se priziva neki gospodin a je*e se majka Adžemu. Pravo gospodski nema šta. Malo nekog ljudskog odnosa nije na odmet.

Kako posiješ tako ćeš i požnjeti. Tebi na sramotu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 avg 2025, 12:17

Pablo11 je napisao/la:
16 avg 2025, 11:45
Levin je napisao/la:
16 avg 2025, 11:11
Pablo11 je napisao/la:
16 avg 2025, 10:41

Pa za pocetak, bar dupli pas da vidim. Sve je nepovezano i to jako bode oci, to sto je ogroman pritisak je sve Adzem dtvorio izjavama i glupostima. Mi imamo sasvim solidnu ekipu za ovo sto prikazuju. Povedemo 0:1, umjesto da ubacis Vinija odmah da zavrsis tekmu na brzinu i svjezinu, mi se mucimo sacuvati gol sa igracem vise. Ne mogu nabrojati 3,4 poluvremena u kojem smo nesto pokazali.
Sad ispade da nema apsolutno ništa kvalitetno da se vidi i da smo umirali od ljepote prethodnih sezona. Ja sve kontam da si ti bar malo realniji iako dotičnog ne gotiviš ali si izgleda i ti upao u masovnu histeriju.

Ima tu itekako pozitivnih stvari ali i negativnih. Ono što je sigurno je da je neozbiljno za jedan klub da tjera trenera nakon četvrtog kola i sa vrlo solodnim rezultatima. Na kraju krajeva to je ciganski ali eto, ako prihvate ostavku (a trebaju zbog njega samog) to faktički i nije tjeranje.
Pa evo zelim da cujem koje su to pozitivne strane?
Ne pamtim kad smo imali bolje postrojenu, disciplinovaniju i ozbiljniju odbranu. Što taktički, što igrački. Ima tu još grešaka i treba da se neke stvari ispeglaju ali ova odbrana meni djeluje mnogo ozbiljnije nego prethodnih sezona.

Problem je u vezi gdje nemaš zamjenu za Lagumdžiju i Madžida koji je potpuno van ritma. Realno, o napadačima je suvišno i govoriti jer nama kvalitetnih lopti jer šteka u zom protoku i tranziciji. Uz ozbiljan rad sve se to da popraviti.

U svakom slučaju mislim da treba prihvatiti Adžemovu ostavku kad je već na stolu jer u ovim uslovima masovne histerije tribina, neposlušnosti igrača koje ne možeš otjerati i raznih pritisaka sa strane je nemoguće raditi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 avg 2025, 12:18

Levin je napisao/la:
16 avg 2025, 12:11
let3 je napisao/la:
slika
slika
Isto tako, nijedan ozbiljan trener nece visti na drustvenim mrezama i objavljivati ovakve nenormalne storije.

Sve i da jeste to istina. To tako napisati je po meni teški pitarluk pa ti to shvati kako želiš. Sa takvim izjavama i ne zaslužujemo boljeg ttenera. Ovdje se priziva neki gospodin a je*e se majka Adžemu. Pravo gospodski nema šta. Malo nekog ljudskog odnosa nije na odmet.

Jah, pitarluk sto govorim samo nezgodne istine.

I ko yebe majke ? sta izmisljas bezveze ?

Zeljo nema igre, svlacionica posvađana , a trener Zelje objavljuje neke price o horoskopu i Ovnu :wtf: halo, dozovi se malo covjece, ti se trener najveceg kluba u drzavi.

Levine legendo, ne znam kako ne vidis koliko je pogresno i lose sve ovo sto Adzem radi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 avg 2025, 12:27

let3 je napisao/la:
16 avg 2025, 12:18
Levin je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Zeljo nema igre, svlacionica posvađana , a trener Zelje objavljuje neke price o horpskopu i Ovnu :wtf: halo, dozovi se malo covjece, ti se trener najveceg kluba u drzavi.

Levine legendo, ne znam kako ne vidis koliko je pogresno i lose sve ovo sto Adzem radi.
Ima ih ovdje itekako koji idu i do te mjere da se mu se psuje. Nisam mislio eksplicitno na tebe. Na tribini sam ja druže i dobro čujem debile oko sebe a i šta pojedini pišu ovdje.

Nisu to nikakve "nezgodne istine"! To je jednostavno pitarluk i nikakvo gospodsko ponašanje tako da nemoj prizivati nikakav gospodluk dok i sam nisi gospodin. Ima drugih načina da kažeš da neko nije pravi izbor za ovaj klub.

Loše je to što radi i pisao sam ali ja to gledam samo kao odbrambenu reakciju na ovu masovnu histeriju. Teško se nosi sa ovim i Uprava treba da prihvati ostavku i dobro razmisli koga će dovesti jer igrači ne smiju upravljazi slačionicom a to se kod nas izgleda dešava godinama.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 16 avg 2025, 12:28

nek ide, nisu ovo zdravi uslovi
nek crknu dusmani, najjaci smo

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 avg 2025, 12:30

bhsport je napisao/la:
16 avg 2025, 11:45
Gdje nam je forumas sg ili kako ono da nam objasni kvalitete i patriotizam juznih pitara.
Bolji je docek Partizan u Zagrebu imao 97, nego mi jucer u Mostaru.
Hajde paša pohvali ih malo a nas napljuj.
Na stranu igra na terenu i navijanje RA . Juce policija i opcenito uprava fino docekala nase navijace . Iskreno ne sjecam se zadnji put kad su se zastitari i policija i svi fino ponasali prema gostujucim navijacima , sto bi rekli ponasala se kao da su dosli ljudi a ne inace kao da su dosli neandretalci pa istresaju se na tebi. Jest da pored toga stoji da su sad napravili kavez koji je kao u zapadnom mostaru , jeste da je u zapadnom malo visi , ovaj u vrapcicima je prenizak .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 avg 2025, 12:33

Ono je Hakima podrzavalo kad je pricao da smo sramota.
Krcmu, Kostica, Akrapa..

Ali njemu je kao Adzem problem i ono cuva ugled kluba :tokralju:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 avg 2025, 12:34

Adzem je 99% bivši.
Koga za trenera?
Ja bih rekao svoju želju, ali Jug je tom istom zatvorio kapije u klubu. Jer ja ne vidim koga kvalitetnog iz regiona možemo dovesti.. a da plaćamo nekog opasnog stranca, čisto sumnjam da imamo pare.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 avg 2025, 12:35

Levin je napisao/la:
16 avg 2025, 12:27

Ima ih ovdje itekako koji idu i do te mjere da se mu se psuje. Nisam mislio eksplicitno na tebe. Na tribini sam ja druže i dobro čujem debile oko sebe a i šta pojedini pišu ovdje.

Nisu to nikakve "nezgodne istine"! To je jednostavno pitarluk i nikakvo gospodsko ponašanje tako da nemoj prizivati nikakav gospodluk dok i sam nisi gospodin. Ima drugih načina da kažeš da neko nije pravi izbor za ovaj klub.
Nikad u zivotu nisam psovao majke trenerima, niti igracima :!: ni na tribini, ni na forumu.
Cak ni kad su nas vodile totalne neznalice poput Brune i onog arapa.
Bio sam blizu da opsujem Galicu za onaj crveni protiv Goska i jednom Drlji, al sam se i tad ujeo za jezik.

I ne prizivam nikakav "gospodluk" vec pisem ono sto vidim. Imam pravo da kritikujem, isto kao sto hvalim. Sve po zaslugama.
Kome se ne sviđa nek preskoci ili nek stavi na ignore. Nije ni to problem :salut:

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 16 avg 2025, 12:37

avalPacidoroP je napisao/la:
16 avg 2025, 12:34
Adzem je 99% bivši.
Koga za trenera?
Ja bih rekao svoju želju, ali Jug je tom istom zatvorio kapije u klubu. Jer ja ne vidim koga kvalitetnog iz regiona možemo dovesti.. a da plaćamo nekog opasnog stranca, čisto sumnjam da imamo pare.
jug lako moze promjenit misljenje, iskreno nadam se povratku njega, jer sa njim mozemo i titulu uzet

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 16 avg 2025, 12:38

avalPacidoroP je napisao/la:
16 avg 2025, 12:34
Adzem je 99% bivši.
Koga za trenera?
To je jedna pd najglupljih parola u historiji kluba i grupe, zao mi je sto su mu na onaj nacin zatvorili vrata, no sta je tu je. Jedine moje dvije domace zelje su on ili Dudic. Ako ne bude niko od njih dvojice, onda mislim da je najbolje naci nekog privremenog trenera koji ce biti tu dok se ne zavrsi ova saga oko potencijalnog strateskog partnera.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 avg 2025, 12:38

Mozda Sukalo bude zastupao i kakvog Van Gala sa Temua.

Samo Amar umjesto Adzema je dobrodosao.

Gdje je Dudic napravio rezultat kad se od njegove ekipe nesto ocekivalo? Samo faktor iznenadjenja..
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 16 avg 2025, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 avg 2025, 12:39

let3 je napisao/la:
Levin je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Zeljo nema igre, svlacionica posvađana , a trener Zelje objavljuje neke price o horoskopu i Ovnu :wtf: halo, dozovi se malo covjece, ti se trener najveceg kluba u drzavi.

Ja cu samo podsjetit oko trenera. Da nikad nije trener osvojio tituli ili kup sa zeljom a da ili nije prosao kroz OP ili ako vec nije prosao kroz OP onda je odigrao preko 200 utakmica za Želju . Ovo je samo da se zna prije nego sto se opet dovedu prevare kao Nermin Basic , Krcmarevic , Milos kostic i ostali .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Stanceski
Kontakt:

Post Postao/la Stanceski » 16 avg 2025, 12:43

Vis a vis crvenog Karamarku, igrač lažnih pitara ga ne probao isprovocirati i ispušio foru, da ga je Karamarko htio sastavit vjerovatno bi završio na traumatologiji ali je on očito najveći mudonja, na Ziljkića je krenuo samo verbalno a vidjelo se da bi ga zgromio.
A s druge strane autoritet Madžida na terenu se vidi prije samog početka utakmice dok mu gigović objašnjava što su dobili kartone. U ovom trenutku kapetansku vrpcu zaslužuje Karamarko.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 16 avg 2025, 12:45

nevjerovatno mi je da neko moze prizivati narcisoidnog pitarskog demagoga dudica. fuj.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 avg 2025, 12:46

Pact1921 je napisao/la:
16 avg 2025, 12:39

Ja cu samo podsjetit oko trenera. Da nikad nije trener osvojio tituli ili kup sa zeljom a da ili nije prosao kroz OP ili ako vec nije prosao kroz OP onda je odigrao preko 200 utakmica za Želju . Ovo je samo da se zna prije nego sto se opet dovedu prevare kao Nermin Basic , Krcmarevic , Milos kostic i ostali .
Pogresnom se obracas po tom pitanjuu.
Milion puta sam dosad pisao da se uvijek mora davati prednost Zeljovcima, kod odabira novog trenera.
Prvo oni, pa onda drugi kandidati. Nebitno jel to Mulalic, Adzem, Joldic, Amar, Capljic ili neko deseti.

Ali ovo sa Adzemom u ovom trecem mandatu je otislo predaleko. I mora se zavrsiti sto prije.
Razumijem da ima privatnih problema, da je nestabilan, da mu nije lako nositi se sa kritikama i pritiskom, sve razumijem - al ne moze Zeljo trpiti zbog toga.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 16 avg 2025, 12:52

Ako ne moze Amar, daj dinu barem do Sanina
Dudic se priziva, ali covjek je dokazao da samo sa manjom ekipom moze nesto uradit,.

Firebase
Kontakt:

Post Postao/la Firebase » 16 avg 2025, 12:52

Kakva je ovo masovna hajka na trenera koji pokusava da popravi stvari, da napravi tim, da osvaja bodove, da se bori sa svim i svacim. Covjek ne zna gdje udara u sta se uvalio i jos mu samo treba da ga vrijedjamo.
Sinoc dole niko ama bas niko od navijaca nije ruznu rijec rekao ni Adzemu ni Sosicu ni bilo kome iz ekipe. Podrska podrska i samo podrska. poderali smo navijanjem po onakvoj sparini. Svaka čast Manijaci!

Ja ne znam kakvo je ludilo zavladalo medju rajom nikad gore nije bilo.. Jedni pisu igrac vise morali smo kao nesto a zaboravlja posusje prije par godina kad smo izgubili sa igracem vise i nismo apsolutno pogledali prema golu. Ovi drugi opet hoce lepršavu igru za dan ako moze ikako, a zaboravlja se da Adzem nije dosao na sistem vec ga sam mora napraviti, vidimo da se lagano rjesava igraca koji je otjerao nekoliko trenera sa svojom ekipicom. Trebalo mu je vremena da detektuje probleme i gdje su uzroci.. Bravo Ado!
Otjerati Adzema bi bilo najgore sto se u ovom trenutku moze desiti, ne za Vas da zadovoljite sujetu, niti za bilo koga već iskljucivo za FK Željeznicar. Treba da mi se opet vrati Suljo i Mujo i da vedre i oblace a da Sef bude samo marioneta, nista od toga, zavodjenje reda traje i trajace ko nije spreman da se nosi sa ovim i nije za Zelje!

Zapamtite, nikakve mi igre nismo imali unazad 5 godina, sve je na ho ruk bilo, Adzem i pokusava da sve to dovede u red i da usput rijesi milion problema koji su se gurali pod tepih godinama! Kakvu je Coric imao igru, nikakvu, pobjede u 90+ su ga spasavale i odron ekipe ispod nas, nikakvo strasno strucno znanje.. Onaj pomocnik kad mu ode na zimu on više nije ni jedne izmjene pogodio..

Nemam puno vremena sad, opsirnije o svemu poslije..

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 16 avg 2025, 12:53

Pact1921 je napisao/la:
16 avg 2025, 12:39
let3 je napisao/la:
Levin je napisao/la:

pa titule nam Osim samo osvajao :) .. a realno vrtimo trenere te nase u krug poslije Adzema ne bi me iznenadili Mulalica da dovedu Adzem manje tik toka vise online kurseva je trebao uzimati a Mulalic ne znam gdje je sad al bar da fm igra / vodi neki tim i tu se moze nauciti nesto a ne sve na neku buku, adrenalin i slicno .. smanji dva pojavanja dovedi stranca il nekog skolovanog exyu nek izgradi nes pusti suplju neka nasih godinma su nasi pa ko god izadje iz omladinslog ne zna centrirati il korner ubaciti .. ovako samo u krug se vrtimo za mjesec kad a valjda nece se uvezu dva tri poraza ostavke uprave itd pa novi trenig. pa opet manjak para pa nekako eu se izbori pa opet ispocetka odlazak dolazak dvije tekme u eu i tako godinama …

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 16 avg 2025, 12:54

ne treba se sad zavaljivati i izmisljati toplu vodu.

do skupstine se moze naci neko privremeno rjesenje iz nasih redova, ako nema drugih opcija. i sve pod uslovom da je adzem spreman da potpise sporazumni, da ovo nije "ostavka" u stilu corica i basica. da mu se zaista ide dao bi neopozivu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Paromlinac, Proximic i 11 gostiju.