BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Problemi, sukobi, otkazi, povrede, igrači propuštaju pripremne utakmice, "samo kod nas".
Grčka:
Adetokunbo je propustio sve pripremne utakmice jer između grčkog saveza, njegove ekipe iz NBA i osiguranja nije sve sređeno. Moraju zbog njega naći mjesta u reprezentaciji i za braću koji žive od košarke na račun brata. Insajderi kažu da Janisu nije drag Dorsey i da ne voli igrati sa njim. Ipak ne ucjenjuje da ga se ne zove ako hoće da on igra kao što je Sloukas odbijao igrati dok je tu Walkup samo zbog varnica između njih na derbijima. Sloukas i sad vodi neki svoj rat savezu zbog suđenja na derbijima, nema jedinstva u svlačionici Grčke između igrača Panathinaikosa i Olympiacosa.
Calethes je otpao jer je zaista povrijeđen. Papagiannis se nije želio odazvati jer je Spanoulis selektor, ostao je ljut na njihovu saradnju u Monacu. Rogkavopoulos neće da igra iz nejasnih razloga. Papapetrou tri dana pred izlazak spiska im saopštio da se oprašta od reprezentacije, 31 godina.
Toliopoulosa čekaju da se oporavi. Propustio je sve utakmice.
Grčka:
Adetokunbo je propustio sve pripremne utakmice jer između grčkog saveza, njegove ekipe iz NBA i osiguranja nije sve sređeno. Moraju zbog njega naći mjesta u reprezentaciji i za braću koji žive od košarke na račun brata. Insajderi kažu da Janisu nije drag Dorsey i da ne voli igrati sa njim. Ipak ne ucjenjuje da ga se ne zove ako hoće da on igra kao što je Sloukas odbijao igrati dok je tu Walkup samo zbog varnica između njih na derbijima. Sloukas i sad vodi neki svoj rat savezu zbog suđenja na derbijima, nema jedinstva u svlačionici Grčke između igrača Panathinaikosa i Olympiacosa.
Calethes je otpao jer je zaista povrijeđen. Papagiannis se nije želio odazvati jer je Spanoulis selektor, ostao je ljut na njihovu saradnju u Monacu. Rogkavopoulos neće da igra iz nejasnih razloga. Papapetrou tri dana pred izlazak spiska im saopštio da se oprašta od reprezentacije, 31 godina.
Ma ima toga kod svih. Pa evo za ovaj EB, dosta veliki broj igraca nije u formi kao Juka kod nas. To i selektori reprezentacija govore. Mi jedva docekali da pljujemo po Nurkicu (prvi ja)...Drape je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:54Problemi, sukobi, otkazi, povrede, igrači propuštaju pripremne utakmice, "samo kod nas".
Grčka:
Adetokunbo je propustio sve pripremne utakmice jer između grčkog saveza, njegove ekipe iz NBA i osiguranja nije sve sređeno. Moraju zbog njega naći mjesta u reprezentaciju i za braću koji žive od košarke na račun brata. Insajderi kažu da Janisu nije drag Dorsey i da ne voli igrati sa njim. Ipak ne ucjenjuje da ga se ne zove ako hoće da on igra kao što je Sloukas odbijao igrati dok je tu Walkup samo zbog varnica između njih na derbijima. Sloukas i sad vodi neki svoj rat savezu zbog suđenja na derbijima, nema jedinstva u svlačionici Grčke između igrača Panathinaikosa i Olympiacosa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sve je to istina ali Juka kod nas igra vjerovatno zadnje veliko takmičenje i poslije svih novosti za ekipe iz naše grupe ne mogu prestati razmišljati da smo zdravi 100% da bi svaku ekipu namučili.DamirT je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:57Ma ima toga kod svih. Pa evo za ovaj EB, dosta veliki broj igraca nije u formi kao Juka kod nas. To i selektori reprezentacija govore. Mi jedva docekali da pljujemo po Nurkicu (prvi ja)...Drape je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:54Problemi, sukobi, otkazi, povrede, igrači propuštaju pripremne utakmice, "samo kod nas".
Grčka:
Adetokunbo je propustio sve pripremne utakmice jer između grčkog saveza, njegove ekipe iz NBA i osiguranja nije sve sređeno. Moraju zbog njega naći mjesta u reprezentaciju i za braću koji žive od košarke na račun brata. Insajderi kažu da Janisu nije drag Dorsey i da ne voli igrati sa njim. Ipak ne ucjenjuje da ga se ne zove ako hoće da on igra kao što je Sloukas odbijao igrati dok je tu Walkup samo zbog varnica između njih na derbijima. Sloukas i sad vodi neki svoj rat savezu zbog suđenja na derbijima, nema jedinstva u svlačionici Grčke između igrača Panathinaikosa i Olympiacosa.
Nekako sam mišljenja da Gruzini sva dešavanje posmatra iz daljine i veseli se jer ima odlične šanse protiv svake ekipe (još imaju kvalitetnijeg trenera od nas).
Ima jos do prvenstva. Mozda se i Gruziji povrijedi neko bitan, nikad ne znas. Ono sto sam siguran je da ce oni koji odu na prvenstvo, sa ili bez Muse, dati maksimum. Pobiti se sa svima, pa sta bude.CAZIN je napisao/la: ↑15 avg 2025, 21:01Sve je to istina ali Juka kod nas igra vjerovatno zadnje veliko takmičenje i poslije svih novosti za ekipe iz naše grupe ne mogu prestati razmišljati da smo zdravi 100% da bi svaku ekipu namučili.DamirT je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:57Ma ima toga kod svih. Pa evo za ovaj EB, dosta veliki broj igraca nije u formi kao Juka kod nas. To i selektori reprezentacija govore. Mi jedva docekali da pljujemo po Nurkicu (prvi ja)...Drape je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:54Problemi, sukobi, otkazi, povrede, igrači propuštaju pripremne utakmice, "samo kod nas".
Grčka:
Nekako sam mišljenja da Gruzini sva dešavanje posmatra iz daljine i veseli se jer ima odlične šanse protiv svake ekipe (još imaju kvalitetnijeg trenera od nas).

Mislili smo i da nema sanse da dobijemo Hrvatsku vise od 13 razlike, pa onda da cemo u onoj zadnjoj protiv Francuske (istina rekreativnoj utakmici

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Oglasio se i Dubai:
Ja bih ga poveo na prvenstvo ako postoji sansa da zaigra bar u zadnjoj utakmici, koja ce biti tacno 3 sedmice nakon operacije. To bi nam mogla biti odlucujuca utakmica za prolazak grupe, a Adis 12. igraca u rosteru ionako nece koristit na prvenstvu (mozda to bude Hrelja, jer je njega poveo na ovaj turnir u Belgiju).Dubai Basketball forward Džanan Musa underwent surgery this Thursday to resolve an abdominal issue.
The procedure was performed in Munich, Germany, in full coordination with Dubai Basketball’s doctor, Tomislav Cerovecki, with the club managing both the trip and the operation.
Musa will be unavailable for the Bosnia and Herzegovina National Team’s next preparation games, and his participation in EuroBasket will depend on the progress of his recovery.
i zamilimo da je Garza pozvan a ne Castaneda u situaciji kada je očito da Muse tesko da ce biti na EB
Ne znam da li su pojedini pogledali tri utakmice, Garza je koristan, ali šta će ti kad imaš Kamenjaša i Nurkića? Ili da nam play-a igra Čampara?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
U kojoj je bolnici zna li se?
Usra mi ovo prvenstvo. Splahnu entuzijazam za 70%.
Samo naprijed Saraj'vo!
Meni je haman za 90%. Bio sam nenormalno euforican sve ovo vrijeme, ali sad hladan tus.
Nadam se da ce izaci s nekom zvanicnom informacijom za koji dana, bar da znamo kolike su sanse da bude tu. Valjda bi se, ako je nesto ozbiljnije, odmah reklo da nema nikakve sanse da zaigra, ili jednostavno nisu zeljeli da sad izlaze s tom informacijom jer bi sve odmah potonulo (u prevodu: dali su nam laznu nadu). Sad samo moliti Boga da bude spreman bar za 2-3 utakmice u grupi...

Ma jasta,pa eno Jokic dosao s osjetnim kilogramima viska,samo jbga to je Jokic pa ce dominirati kako god okrenesDamirT je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:57Ma ima toga kod svih. Pa evo za ovaj EB, dosta veliki broj igraca nije u formi kao Juka kod nas. To i selektori reprezentacija govore. Mi jedva docekali da pljujemo po Nurkicu (prvi ja)...Drape je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:54Problemi, sukobi, otkazi, povrede, igrači propuštaju pripremne utakmice, "samo kod nas".
Grčka:

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Isto, baš nemam sad volje ni gledat a čekao sam baš i još uz Edina Avdića. Valjda bude mogao zadnje dvije igrat.Ghuraba je napisao/la: ↑15 avg 2025, 22:15Meni je haman za 90%. Bio sam nenormalno euforican sve ovo vrijeme, ali sad hladan tus.
Nadam se da ce izaci s nekom zvanicnom informacijom za koji dana, bar da znamo kolike su sanse da bude tu. Valjda bi se, ako je nesto ozbiljnije, odmah reklo da nema nikakve sanse da zaigra, ili jednostavno nisu zeljeli da sad izlaze s tom informacijom jer bi sve odmah potonulo (u prevodu: dali su nam laznu nadu). Sad samo moliti Boga da bude spreman bar za 2-3 utakmice u grupi...![]()
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Nista, ovo je prilika Aticu da pokaze je li ima sanse da od njega bude iole ozbiljnog kosarkasa...prilika Castanedi da pokaze zasto smo mu dali pasos i da Gegic zaradi novi ugovor u nekoj Eurocup ekipi...
A Musi naravno sto brzi i kvalitetniji oporavak...

A Musi naravno sto brzi i kvalitetniji oporavak...

Dobro, on je sa druge planete. Da dodje sa 250 kila, bio bi najbolji na svijetuL-Train je napisao/la: ↑15 avg 2025, 22:17Ma jasta,pa eno Jokic dosao s osjetnim kilogramima viska,samo jbga to je Jokic pa ce dominirati kako god okrenesDamirT je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:57Ma ima toga kod svih. Pa evo za ovaj EB, dosta veliki broj igraca nije u formi kao Juka kod nas. To i selektori reprezentacija govore. Mi jedva docekali da pljujemo po Nurkicu (prvi ja)...Drape je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:54Problemi, sukobi, otkazi, povrede, igrači propuštaju pripremne utakmice, "samo kod nas".
Grčka:
Toliopoulosa čekaju da se oporavi. Propustio je sve utakmice.![]()

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Ovi novinari znaju gluposti pisati 10 objava o utakmici lech zvezda . A kad treba neke bitne informacije nigdje ih , pa bar bilo bi lijepo neki tekst podrške Musi reprezentaciji al et naša posla.
- NerminFatic
- Kontakt:
Ima li ljudi iz sportske medicine, moze li se Musa oporaviti bar za drugu-trecu utakmicu?
ATOS Klinik, inace sportska, privatna i luksuzna klinika tamo kod Bogenhausena.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Nije jos izgubljen ,vjerovatno ide na Kipar.
Prikljucuje se ekipi nakon sff-a. Protiv Kipra odmara da Nurkic i Amer uhvate ritam i nakon toga je na parketu. 

Sve i da se oporavi, čemu se nadamo jasno svi, pitanje je u kakvom će psihofizičkom stanju biti.
Ako je sada bio na 30% kako su ovdje prognozirali neki dan, možete misliti kako će to izgledati tek nakon oporavka.
Ja sam nekako ubijeđen da će on sve učiniti da igra (njemu je najgore- koliko god nama svima bilo teško), ali kazem, pitanje je u kakvom ce stanju biti.
Istina, on kada je, za njegove standarde i nespreman, bolji je od svih ostalih, pa valjda uspije makar dvije zadnje u grupi odigrati akobogda, a onda kako bude...
Ako je sada bio na 30% kako su ovdje prognozirali neki dan, možete misliti kako će to izgledati tek nakon oporavka.
Ja sam nekako ubijeđen da će on sve učiniti da igra (njemu je najgore- koliko god nama svima bilo teško), ali kazem, pitanje je u kakvom ce stanju biti.
Istina, on kada je, za njegove standarde i nespreman, bolji je od svih ostalih, pa valjda uspije makar dvije zadnje u grupi odigrati akobogda, a onda kako bude...