FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
87
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 231

Oikamid

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Oikamid » 15 avg 2025, 18:59

Na administraciju kluba se troše masne pare, uključujući i SFK, a oni nisu u stanju završiti bilo šta. Šlag na tortu su ulaznice, sezonske, deranje u fan shopu, neuslovan stadion i još mnogo toga o čemu se ne piše.

O razlozima amaterizma možemo samo nagađati.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 15 avg 2025, 19:00

Mehić, Sergej Popović, Hamzić, Nurković, Koso, Tiro i Aleksa Popović prijavljeni na dvojnu registraciju sa Radnikom.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 15 avg 2025, 19:01

_weella_ je napisao/la:
15 avg 2025, 17:34
Ko je iole pismen pa malo progugla i pronaðe, vidi da smo mi čisti ko suza po svakoj propoziciji takmičenja. Nema šta Kantonalni Savez pitati Federalni, kaaao da oni daju sad mišljenje ako se mi plasiramo u tu ligu.
A mi tražili dozvolu samo za Kanton. Ko je ovdje lud, ne vidite način rada i klasično podmetanje nogu?
Jer niko prnut ne smije dok u konačnici ne pita tatu (Vico)

Za sva profesionalna takmičenja u BiH (Kantonalne lige su profesionalne nisu amaterske lige), samo je Comet nadležan i ako si tu uredno orijavio sve igrače mogu biti Ronaldo i Messi i uredno da igraju, bilo koju ligu.

slika

Jasno se vidi način rada i sistemsko urušavanje bilo kakvog projekta koji bi mogao značiti napredak za nas. Na stranu sto u Savezima sjede totalne neznalice pa se sad sigurno sve prebacuje s nivoa na nivo do neke slijedece sjednice Izvrsnog odbora Ns BiH koji ce dici ruku i reci “to je novo pravilo ne moze B ekipa ovo i ono” a onda ce se odbiti nasa aplikacija.

Nikada nijedan tim nije došao na ozbiljnu ideju da oformi B selekciju, niti su naša pravila na bilo kojem nivou to definisala i sad je panika jer teoretski nas B tim moze igrati i Premijer ligu. Logično da će se naći model da ne možemo igrati, jer smo jedini izašli sa ozbiljnom idejom i ovo je razvojno vrhunski potez a i znamo kome i gdje šaljemo igrače (posudbe, malo kaljenja).

Na osnovu dostupnih informacija, u službenim nogometnim pravilnicima Bosne i Hercegovine — na državnom (NS/FS BiH), entitetskom (NS FBiH) ili kantonalnom nivou — nema eksplicitne odredbe koje izričito zabranjuju da “B tim” (rezervna ekipa) učestvuje u takmičenjima.

U Sloveniji, na primjer, rezervni timovi (kao NK Maribor B) mogu se takmičiti u ligaškom sistemu, ali ne smiju igrati u istoj ligi ili kup takmičenju kao njihov prvi tim. To je česta praksa u evropskom nogometu, ali nije univerzalan model i ne odnosi se nužno na BiH.

A pazi sad ovog primjera. Kako to nije bio problem.
“ HŠK Zrinjski II (ranije godine)
• Zrinjski je imao svoju drugu ekipu koja se takmičila u nižim ligama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.
• Tim je prvenstveno služio za razvoj omladinaca, ali nije bio dugotrajan projekat.”
Svaka cast na izdvojenom vremenu i analizi

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 avg 2025, 19:09

_weella_ je napisao/la:
15 avg 2025, 17:34
Ko je iole pismen pa malo progugla i pronaðe, vidi da smo mi čisti ko suza po svakoj propoziciji takmičenja. Nema šta Kantonalni Savez pitati Federalni, kaaao da oni daju sad mišljenje ako se mi plasiramo u tu ligu.
A mi tražili dozvolu samo za Kanton. Ko je ovdje lud, ne vidite način rada i klasično podmetanje nogu?
Jer niko prnut ne smije dok u konačnici ne pita tatu (Vico)

Za sva profesionalna takmičenja u BiH (Kantonalne lige su profesionalne nisu amaterske lige), samo je Comet nadležan i ako si tu uredno orijavio sve igrače mogu biti Ronaldo i Messi i uredno da igraju, bilo koju ligu.

slika

Jasno se vidi način rada i sistemsko urušavanje bilo kakvog projekta koji bi mogao značiti napredak za nas. Na stranu sto u Savezima sjede totalne neznalice pa se sad sigurno sve prebacuje s nivoa na nivo do neke slijedece sjednice Izvrsnog odbora Ns BiH koji ce dici ruku i reci “to je novo pravilo ne moze B ekipa ovo i ono” a onda ce se odbiti nasa aplikacija.

Nikada nijedan tim nije došao na ozbiljnu ideju da oformi B selekciju, niti su naša pravila na bilo kojem nivou to definisala i sad je panika jer teoretski nas B tim moze igrati i Premijer ligu. Logično da će se naći model da ne možemo igrati, jer smo jedini izašli sa ozbiljnom idejom i ovo je razvojno vrhunski potez a i znamo kome i gdje šaljemo igrače (posudbe, malo kaljenja).

Na osnovu dostupnih informacija, u službenim nogometnim pravilnicima Bosne i Hercegovine — na državnom (NS/FS BiH), entitetskom (NS FBiH) ili kantonalnom nivou — nema eksplicitne odredbe koje izričito zabranjuju da “B tim” (rezervna ekipa) učestvuje u takmičenjima.

U Sloveniji, na primjer, rezervni timovi (kao NK Maribor B) mogu se takmičiti u ligaškom sistemu, ali ne smiju igrati u istoj ligi ili kup takmičenju kao njihov prvi tim. To je česta praksa u evropskom nogometu, ali nije univerzalan model i ne odnosi se nužno na BiH.

A pazi sad ovog primjera. Kako to nije bio problem.
“ HŠK Zrinjski II (ranije godine)
• Zrinjski je imao svoju drugu ekipu koja se takmičila u nižim ligama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.
• Tim je prvenstveno služio za razvoj omladinaca, ali nije bio dugotrajan projekat.”
Clanovi FSKS-o nisu legalizovani i mi smo podnijeli zahtjev Organu FSKS koji je pravno priznat, mi nemamo sta da se sastajemo sa clanovima tijela koji nisu verificirani...
Druga stvar, po njihovom saopstenju se vidi nervoza jer ih klub tako i posmatra kao jos uvijek nelegalne i svjesno ciljaju da unesu razdor pozivajuci se ," da eto, FK Sarajevo objasni svojim navijacima..." zasto nisu dosli na sastanak...

Koliki smo uhljupi, pa smo dozvolili da se svakakve spodobe, zeleci unijeti nemir odmah pozivaju na nase navijace, za izucavanje je koliko smo sami spremni nanijeti stete sopstvenom klubu...

More mars od kluba, mater vam vasu, jer vasa kompatabilnost za bilo kakvo rijesavanje problema se vidi u istom saopstenju, " FK Sarajevo ima dosta stranaca sto je nama nepoznanica..." :crazy: :crazy:

Sa moje strane, cestitke klubu sto nije otisao na ovaj sastanak jer njima i treba neka vrsta legitimizacije preko najveceg kluba u drzavi...

Sarajevo_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo_BiH » 15 avg 2025, 19:20

ne, navijaci ce vjerovat ajli koja je svojevremeno tuzila bivse direktore i izblamirala se i s tim. zivot dajem da je i ovdje neko njeno blamiranje i nepoznavanje statuta i pravila. jednako kao i ovo prozivanje da savez nije zakonit. sto se tice ovog weele ovdje, jasno je po cijem nalogu pise kda se prelete postovi

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 15 avg 2025, 19:39

Prije tacno 7 godina

Biti srcem vezan, u tome leži snaga

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 avg 2025, 19:40

Koliki god nisam fan Ayle, smiješno mi je kako bilo koja situacija da je potencijalno loša za ovaj klub se njoj prepisuje.
Syebala dolazak Kovačika, syebala dolazak Seferovića, evo sad nam i zakone ona čitala za B tim :rol:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 15 avg 2025, 19:41

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
15 avg 2025, 19:40
Koliki god nisam fan Ayle, smiješno mi je kako bilo koja situacija da je potencijalno loša za ovaj klub se njoj prepisuje.
Syebala dolazak Kovačika, syebala dolazak Seferovića, evo sad nam i zakone ona čitala za B tim :rol:
Pa ti si bio dosta upucen u klub, jel moguce da ti ne znas da bez nje toalet papir se ne moze naruciti?
Ne znam odkud joj tolika moc, zasto bas ona. Neko ko je postavio zna najbolje.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 avg 2025, 19:44

goGlobal je napisao/la:
15 avg 2025, 16:36
HyperOS je napisao/la:
15 avg 2025, 16:29
Prvo otjerati Mirvica ako zelimo da klub prodise.

U kandjama smo debelog krmka.
Silne pare ulozene od strane FK SARAJEVA za B tim i taj B tim je u vrlo zajebanoj situsciji gdje mozda nece moci igrati ligu. Ko je tu sad kriv?
Kako je moguce da se dovode stranci u B tim, a kantonalna liga je namjenjena amaterima i igracima sa Bh pasosem?.

Ko je kriv za kaznu FKS od strane UEFA-e u iznosu od skoro 700 hiljada?

Jos hiljadu losih stvari...
:bow: :bow: Dok nisi clanak procitao vezano za status stranaca u kantonu, nisi ni znao kakva su pravila i sad bi tjerao Mirvica iz kluba sto pokusava na dohvat ruke imat odgovarajuce igrace kroz B tim. Druze de skokni nakratko da cujemo to dvoje po marku kako zvekecu u dzep. Ko nas je kleo nije pogrijesio
Ovo je dokaz ko nam upravlja kantinalnim nogometom. MIRVICU BIO SAM PROTIV TRBE KAD SI IMENOVO HUSREFA AL SAD SE SVE VIDI I SVIMA JE JASNO SVE.

Ljudi koji nisu dobili legitimiter nadredjeni bez obzira jesul ispunili sve sto treba. Jel da se to tako radi i da tako moze nebi ni bilo nadredjeni..

Al i da jesu 200% legalni ovde se vidi da je ovo politicki pritisak na Mirvica da ga uvuku u mutno pa da ga imaju u dzepu, i indirektno da osjete miris mirvicevog novcanika.

Sta kaze u kantonalnoj ligi nemogu igrat profesionlci samo amateri, a unas pl amaterska a kamoli kanton, al sko je to i slucaj, kako onda da neko napravi otvori novi klub (OGRADJUJEM SE AKO JE PRAVILO DA SE NEMOZE VISE OTVARAT NOVIH KLUBOVA)

Takodje ako Mirvic nas klub rade nesto ilegalno ti su ljudi duzni to prijavit u suprotnom MIRVIC treba da njih tuzi

Umjesto da kanton bude uz klubove koji zele da ulazu da dizu kvalitet nas kanton se ponasa da unistava i to klub koji je najveci u drzavi po svim parametrima i koji je skoro 80 godina najbolji promotor grada i drzave

Zamislite da se ovo desilo borcu zrinjskom..

Takodje ovo je ocito stivo koje je pisano u bulevaru tresnjevka, takodje da se nezaboravi nk pruga je osnovala b tim i naravno to nije bio problem kao i sto netreba bit..

I sve moje tvrdnje podkrepljuju jer su naveli da smo mi odustali prvi od borbe ozdravljenja bh fudbala.

Vrijeme je da navijaci FK SARAJEVA STANU UZ KLUB “FK SARAJEVO”

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 avg 2025, 19:48

Ma bilesi nam ne daju naprijed.. a mi hoćemo, i znamo, i kompetentni nas predstavljaju.
The saddest thing in life is wasted talent.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 avg 2025, 19:53

Hyper i još par njih se nešto previše uzjogunili. Odakle izlaze volio bi znati.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 avg 2025, 19:59

HyperOS je napisao/la:
15 avg 2025, 19:41
Pa ti si bio dosta upucen u klub, jel moguce da ti ne znas da bez nje toalet papir se ne moze naruciti?
Upućen sam i sad u dosta toga, ali malo mi smiješno da svaku situaciju iskoristimo da nju spomenemo.
Okej, da, vjerujem da ima još uticaja u klubu, ali baš da za svaku lošu situaciju ona bude krivac i apsolutno niko drugi, to mi je baš nerealno.
Možda griješim, ma da sumnjam.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 avg 2025, 20:07

15 avg 2025, 19:59
HyperOS je napisao/la:
15 avg 2025, 19:41
Upućen sam i sad u dosta toga, ali malo mi smiješno da svaku situaciju iskoristimo da nju spomenemo.
Okej, da, vjerujem da ima još uticaja u klubu, ali baš da za svaku lošu situaciju ona bude krivac i apsolutno niko drugi, to mi je baš nerealno.
Možda griješim, ma da sumnjam.
Ajde nemoj svega ti da ga citiras pa da moramo citati,neka pise kao i do sada sam sa sobom,trazi zrtvu da mu odgovori pa da ubije malo vremena.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 15 avg 2025, 20:36

slika

Marljivo se trenira

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 15 avg 2025, 21:27

Gledam bas sad jest lijep stadion od Veleza,bas su ga dobro sredili.I nama bi vako nesto bilo super mozda samo malo veći cca 15k da prima..
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 avg 2025, 21:36

Kako protestuju na svaku odluku,idu da gledaju Var,nasim svirne gol iz ofsajda niko nista,nit protestuju nit se nerviraju,plata lordovska legne i boli ih k

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 15 avg 2025, 21:52

mosarajvosa83 je napisao/la:
15 avg 2025, 21:36
Kako protestuju na svaku odluku,idu da gledaju Var,nasim svirne gol iz ofsajda niko nista,nit protestuju nit se nerviraju,plata lordovska legne i boli ih k
Mi nismo pogledali na go dole sa igracem vise

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 avg 2025, 21:55

boki86 je napisao/la:
15 avg 2025, 21:52
Steta sto ovaj Kovacik nije dosao da ne gledamo Beganoviceve pokusaje ubacaja,ovaj Alic je Maradona za njega. Jedina ekipa koja je ostecena u ova dva kola je Sarajevo,penal kojeg nije bilo i gol iz ofsajda,koristice svaki situaciju da nas osakate. Zanimljivo evo i nocas a i prije svaka penal situacija VAR gleda,svaki malo jaci start,ofsajd nama zaboju oz ofsajda normala ili oenal svira bez da gleda ista.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 15 avg 2025, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 15 avg 2025, 21:57

Yeba ljigavac ziljkic i veleza protiv smecara. Promaši penal i trckara okolo i samo mase rukicama...

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 15 avg 2025, 21:58

15 avg 2025, 21:55
boki86 je napisao/la:
15 avg 2025, 21:52
Steta sto ovaj Kovacik nije dosao da ne gledamo Beganoviceve pokusaje ubacaja,ovaj Alic je Maradona za njega.
a tek sto ce protiv nas da udju ove sa 35 metara, uz neku kardinalnu gresku i vjerovatno u 90+

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Lecler, mnon46, mosarajvosa83, riki46 i 62 gosta.