FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
83
37%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
32
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 226

goGlobal
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la goGlobal » 15 avg 2025, 16:36

HyperOS je napisao/la:
15 avg 2025, 16:29
Prvo otjerati Mirvica ako zelimo da klub prodise.

U kandjama smo debelog krmka.
Silne pare ulozene od strane FK SARAJEVA za B tim i taj B tim je u vrlo zajebanoj situsciji gdje mozda nece moci igrati ligu. Ko je tu sad kriv?
Kako je moguce da se dovode stranci u B tim, a kantonalna liga je namjenjena amaterima i igracima sa Bh pasosem?.

Ko je kriv za kaznu FKS od strane UEFA-e u iznosu od skoro 700 hiljada?

Jos hiljadu losih stvari...
:bow: :bow: Dok nisi clanak procitao vezano za status stranaca u kantonu, nisi ni znao kakva su pravila i sad bi tjerao Mirvica iz kluba sto pokusava na dohvat ruke imat odgovarajuce igrace kroz B tim. Druze de skokni nakratko da cujemo to dvoje po marku kako zvekecu u dzep. Ko nas je kleo nije pogrijesio
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 15 avg 2025, 16:43

Velika vecina razmislja jako povrsno i nosi se iskljucivo emocijama kad nam je klub u pitanju. Samo kritikujemo i prozivamo sve i svasta a kad treba dati podrsku, bude nas na evropskim utakmicama u nekoj dobroj brojci. Dajte ba, jasno je da nije sve bajno i sjajno, nije organizacijski ni u finansijski jacim timovima sirom planete, pa se ljudi konsolidarisu i pruze podrsku ekipi u toku sezone. Mi nesto nadri navijace glumimo a kad treba na gostovanje stotinu momaka ide i brani cast kluba i grada. Osvjestimo se malo. Valjda volimo i navijamo za isti klub. Cinjenice su takve da koji god trener, bio on zvucno ili prosjecno ime sjede na klupu Sarajeva, mi bi ga docekali na noz.. ne pamtim da nije bilo prepucavanja od pamtivijeka medju nama za najbanalnije sitnice, koje se mogu i moraju vremeno sanirati. Flt imamo cudam ego mi. Husrefoljupci i Husrefomrzci a svi navijaju za Sarajevo, cudno.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 15 avg 2025, 16:46

goGlobal je napisao/la:
15 avg 2025, 16:36
HyperOS je napisao/la:

Silne pare ulozene od strane FK SARAJEVA za B tim i taj B tim je u vrlo zajebanoj situsciji gdje mozda nece moci igrati ligu. Ko je tu sad kriv?
Kako je moguce da se dovode stranci u B tim, a kantonalna liga je namjenjena amaterima i igracima sa Bh pasosem?.

:bow: :bow: Dok nisi clanak procitao vezano za status stranaca u kantonu, nisi ni znao kakva su pravila i sad bi tjerao Mirvica iz kluba sto pokusava na dohvat ruke imat odgovarajuce igrace kroz B tim. Druze de skokni nakratko da cujemo to dvoje po marku kako zvekecu u dzep. Ko nas je kleo nije pogrijesio
Pa s obzirom da si ti ocito upucen, kao i uposleni u klubu, kako je moguce da se dovodi toliko stranaca a ti isti nece moci igrati?
Jesi ti jos jedan poltron koji je na budjetu kluba, namjenjen da brani sve lose odluke ili slucajno prolaznik?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 avg 2025, 16:49

Jel moram po stoti put moliti da ne lupetate gluposti i bez ikakve osnove nazivate druge botovima, plaćenicima kluba i slične nebuloze?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 avg 2025, 16:51

napoleon72 je napisao/la:
15 avg 2025, 14:05
Lucas je napisao/la:
15 avg 2025, 13:17
Kritikuju Husrefa zbog dva poraza od Želje iz 2019, koji je bio pravo jak, predvođen Štilićem u vrhunskoj formi, dok Vasoski, Rožman i Zekić nisu ga mogli pobjedit, kad je bio u fazi raspada, bliži zoni ispadanja, dok sa Dudićem nismo uspjeli sačuvati 2:0 protiv njih u 90. minuti :facepalm:
Stilic nije ni igrao prvi derbi (5:2), usao s klupe u finisu utakmice, to mu je mozda cak bio i debi poslije povratka. Na tom derbiju su nas unistili Zec i Krpic.

Bolan kritikovat cu babu svog ako uspije izgubit vjeciti derbi sa 5 golova u svojoj mrezi. To je za kritikovanja taman da im se reinkarniraju Rade Paprica u napadu i Mesa Bazdarevic na krilu.
Onih 5:2 jeste blamaža, ali treba uzeti u obzir, da nam tada nisu igrali Tatar i Rahmanovic, dva najbolja igraca u tom periodu.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 avg 2025, 16:51

Zašto se još uvijek dozvoljava plavim kerovima da razvaljuju ovu temu ?

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 15 avg 2025, 16:52

HyperOS je napisao/la:
15 avg 2025, 16:46
goGlobal je napisao/la:
HyperOS je napisao/la:

Pa s obzirom da si ti ocito upucen, kao i uposleni u klubu, kako je moguce da se dovodi toliko stranaca a ti isti nece moci igrati?
Jesi ti jos jedan poltron koji je na budjetu kluba, namjenjen da brani sve lose odluke ili slucajno prolaznik?
Uposlenik sam. Tacnije savjetnik za socio-ekonomska pitanja u sferama urbanizma. Iz tog razloga pokusavam da shvatim kako primat tvog kapaciteta pokusava da bude upecatljiv sa uvredama gdje im nije mjesto, jer nam treba zajednistvo. Mirvic nije iznad kluba i to je sasvim jasno svakome od nas. Isto tako treba da budemo svjesni da je nakon Nama preuzeo kormili sa Tanom i mi smo to sve odobrili u vakat uz prekomjernu dozu onanisanja. Tako da, manimo se suplje. Nase ja podrzimo i okolnosti su takve da imamo kakav, takav igracki kadar da mozemo pokusati na velika vrata ove i naredne sezone a to uz ostale pratioce i nije bas najoptimalnije bez nase podrske.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 avg 2025, 17:05

Sutra nedaj boze da remiziramo il izgubimo vidjecemo kakvu podrsku ima Husref al isto svi znamo dace prica bit da je tek dosao da je odradio 3 treninga bla bla bla..

Takodje, izjava koju je Husref dao dokazuje da klub nema strategiju. Igras 1,5 godinu 3-5-2 i nakon osvajanja kupa i dobre igre (cak i slabi rezultati koji su se desili bili su il sudiska kradja il novi igraci rijetkosje bilo da nas je ekipa razvalila (samo zrinjski)..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2025, 17:06

Ja isto želim da odu Tan i Mirvic a da dodje neko ko poznaje fudbal , ali to da bi se desilo mora neko doći s parama i kupiti dionice . Što u prijevodu znači da u bližoj budućnosti nema ništa od toga.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 15 avg 2025, 17:08

goGlobal je napisao/la:
15 avg 2025, 16:52
HyperOS je napisao/la:
goGlobal je napisao/la:

Uposlenik sam. Tacnije savjetnik za socio-ekonomska pitanja u sferama urbanizma. Iz tog razloga pokusavam da shvatim kako primat tvog kapaciteta pokusava da bude upecatljiv sa uvredama gdje im nije mjesto, jer nam treba zajednistvo. Mirvic nije iznad kluba i to je sasvim jasno svakome od nas. Isto tako treba da budemo svjesni da je nakon Nama preuzeo kormili sa Tanom i mi smo to sve odobrili u vakat uz prekomjernu dozu onanisanja. Tako da, manimo se suplje. Nase ja podrzimo i okolnosti su takve da imamo kakav, takav igracki kadar da mozemo pokusati na velika vrata ove i naredne sezone a to uz ostale pratioce i nije bas najoptimalnije bez nase podrske.
Nama treba zajednistvo protiv koga? Pa mi se sami urusavamo iznutra.
Jesu li sad navijaci krivi za lose stanje u kojem se trenutno nalazimo?

Ovaj klub nece nikad biti sam, otici ce svi oni koji su tu iz interesa, a mnogo ih je u klubu.
A interes je i kada branis nesta sto nije dobro po klub.

Puno toga si rekao, a nisi odgovorio sta ce se desiti sa igracima koji su potpisali ugovore a ne mogu igrati? Pretpostavljamo da ne igraju za djaba?

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 15 avg 2025, 17:21

HyperOS je napisao/la:
15 avg 2025, 17:08
goGlobal je napisao/la:
15 avg 2025, 16:52
HyperOS je napisao/la:

Nama treba zajednistvo protiv koga? Pa mi se sami urusavamo iznutra.
Jesu li sad navijaci krivi za lose stanje u kojem se trenutno nalazimo?

Ovaj klub nece nikad biti sam, otici ce svi oni koji su tu iz interesa, a mnogo ih je u klubu.
A interes je i kada branis nesta sto nije dobro po klub.

Puno toga si rekao, a nisi odgovorio sta ce se desiti sa igracima koji su potpisali ugovore a ne mogu igrati? Pretpostavljamo da ne igraju za djaba?
Koje je to loše stanje? Dvije utakmice i odmah smo u lošem stanju. Koji su to igrači, koji ne mogu igrati? Je li ovi iz B tima ili A tima? Zajedništvo nam treba protiv svih onih koji ližu guzicu Vici i Colpi koji je svu svoju porodicu hvalio u Kantonalni savez. I mozes li mi navesti sta to nije dobro po kluba, a smatra se interesom kluba? Pazi ti licemjerstac , kako kantonalna liga je za amatere i razvijanje mladih igrača. Nemoj da počnem nabrajam ekipe u kojima igraju igrači od 40 i nesto godina. I onda dodju ovde i to pravdaju našim neznanjem i sta vec ne.
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 15 avg 2025, 18:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Evo i oni tebe selame!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2025, 17:22

Po meni nisu najveći problem bili ni Rozman ni Zekic nego druge dvije stvari .
1. Odnos NS BIH prema FKS gdje se mnoge stvari režiraju kontra nas.
2. Investitori koji nemaju jasan plan i cilj kako da FK Sarajevo bude sportski uspješno.
Treneri su koleteralna šteta ova dva problema . Želim FKS I Husrefu svu sreću svijeta al nece biti ni malo lahko ,prepreka i podmetanja nogu na svakom koraku. Vamos Rajvosa.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 15 avg 2025, 17:26

bordobijeli je napisao/la:
15 avg 2025, 17:22
Po meni nisu najveći problem bili ni Rozman ni Zekic nego druge dvije stvari .
1. Odnos NS BIH prema FKS gdje se mnoge stvari režiraju kontra nas.
2. Investitori koji nemaju jasan plan i cilj kako da FK Sarajevo bude sportski uspješno.
Treneri su koleteralna šteta ova dva problema . Želim FKS I Husrefu svu sreću svijeta al nece biti ni malo lahko ,prepreka i podmetanja nogu na svakom koraku. Vamos Rajvosa.
E, ovo je bit svega.... Bravo
Evo i oni tebe selame!

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 15 avg 2025, 17:34

Ko je iole pismen pa malo progugla i pronaðe, vidi da smo mi čisti ko suza po svakoj propoziciji takmičenja. Nema šta Kantonalni Savez pitati Federalni, kaaao da oni daju sad mišljenje ako se mi plasiramo u tu ligu.
A mi tražili dozvolu samo za Kanton. Ko je ovdje lud, ne vidite način rada i klasično podmetanje nogu?
Jer niko prnut ne smije dok u konačnici ne pita tatu (Vico)

Za sva profesionalna takmičenja u BiH (Kantonalne lige su profesionalne nisu amaterske lige), samo je Comet nadležan i ako si tu uredno orijavio sve igrače mogu biti Ronaldo i Messi i uredno da igraju, bilo koju ligu.

slika

Jasno se vidi način rada i sistemsko urušavanje bilo kakvog projekta koji bi mogao značiti napredak za nas. Na stranu sto u Savezima sjede totalne neznalice pa se sad sigurno sve prebacuje s nivoa na nivo do neke slijedece sjednice Izvrsnog odbora Ns BiH koji ce dici ruku i reci “to je novo pravilo ne moze B ekipa ovo i ono” a onda ce se odbiti nasa aplikacija.

Nikada nijedan tim nije došao na ozbiljnu ideju da oformi B selekciju, niti su naša pravila na bilo kojem nivou to definisala i sad je panika jer teoretski nas B tim moze igrati i Premijer ligu. Logično da će se naći model da ne možemo igrati, jer smo jedini izašli sa ozbiljnom idejom i ovo je razvojno vrhunski potez a i znamo kome i gdje šaljemo igrače (posudbe, malo kaljenja).

Na osnovu dostupnih informacija, u službenim nogometnim pravilnicima Bosne i Hercegovine — na državnom (NS/FS BiH), entitetskom (NS FBiH) ili kantonalnom nivou — nema eksplicitne odredbe koje izričito zabranjuju da “B tim” (rezervna ekipa) učestvuje u takmičenjima.

U Sloveniji, na primjer, rezervni timovi (kao NK Maribor B) mogu se takmičiti u ligaškom sistemu, ali ne smiju igrati u istoj ligi ili kup takmičenju kao njihov prvi tim. To je česta praksa u evropskom nogometu, ali nije univerzalan model i ne odnosi se nužno na BiH.

A pazi sad ovog primjera. Kako to nije bio problem.
“ HŠK Zrinjski II (ranije godine)
• Zrinjski je imao svoju drugu ekipu koja se takmičila u nižim ligama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.
• Tim je prvenstveno služio za razvoj omladinaca, ali nije bio dugotrajan projekat.”
Zadnja izmjena: _weella_, dana/u 15 avg 2025, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 15 avg 2025, 17:39

bordobijeli je napisao/la:
15 avg 2025, 17:06
Ja isto želim da odu Tan i Mirvic a da dodje neko ko poznaje fudbal , ali to da bi se desilo mora neko doći s parama i kupiti dionice . Što u prijevodu znači da u bližoj budućnosti nema ništa od toga.
Misliš da bi bilo nešto drugačije, ne bi buraz. Jednostavno imaš ljude koji su nasađeni tako da pljuju sve što se dešava. Najbolji primjer za to je Dinamo. Došao ni manje ni više nego Boban pa je bilo seratora koji su pisali kako je došao da uzme pare, da uništi klub i ostala sranja. Od kako je svijeta i vijeka bili su naši i njihovi i to je tako. Vazda će neko srati 😔😔😔.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 avg 2025, 17:45

Normalno da potkopavaju apsolutno sve sto bi islo u nasu korist,nista cudno jer smo na to navikli,prekrsice bilo kakvo pravilo,najace im je ovo ostacemo bosanski i sarajevski a ka.ra ih Vico gdje stigne i rade sve po njegovoj naredbi. Inace nema potrebe da citirate ovu plavu ublehu sto pise ovdje pa da i to citamo,vjerovatno neki bot od admina sa ciljem da zakuhava stalno.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 15 avg 2025, 17:56

_weella_ je napisao/la:
15 avg 2025, 17:34
Ko je iole pismen pa malo progugla i pronaðe, vidi da smo mi čisti ko suza po svakoj propoziciji takmičenja. Nema šta Kantonalni Savez pitati Federalni, kaaao da oni daju sad mišljenje ako se mi plasiramo u tu ligu.
A mi tražili dozvolu samo za Kanton. Ko je ovdje lud, ne vidite način rada i klasično podmetanje nogu?
Jer niko prnut ne smije dok u konačnici ne pita tatu (Vico)

Za sva profesionalna takmičenja u BiH (Kantonalne lige su profesionalne nisu amaterske lige), samo je Comet nadležan i ako si tu uredno orijavio sve igrače mogu biti Ronaldo i Messi i uredno da igraju, bilo koju ligu.

slika

Jasno se vidi način rada i sistemsko urušavanje bilo kakvog projekta koji bi mogao značiti napredak za nas. Na stranu sto u Savezima sjede totalne neznalice pa se sad sigurno sve prebacuje s nivoa na nivo do neke slijedece sjednice Izvrsnog odbora Ns BiH koji ce dici ruku i reci “to je novo pravilo ne moze B ekipa ovo i ono” a onda ce se odbiti nasa aplikacija.

Nikada nijedan tim nije došao na ozbiljnu ideju da oformi B selekciju, niti su naša pravila na bilo kojem nivou to definisala i sad je panika jer teoretski nas B tim moze igrati i Premijer ligu. Logično da će se naći model da ne možemo igrati, jer smo jedini izašli sa ozbiljnom idejom i ovo je razvojno vrhunski potez a i znamo kome i gdje šaljemo igrače (posudbe, malo kaljenja).

Na osnovu dostupnih informacija, u službenim nogometnim pravilnicima Bosne i Hercegovine — na državnom (NS/FS BiH), entitetskom (NS FBiH) ili kantonalnom nivou — nema eksplicitne odredbe koje izričito zabranjuju da “B tim” (rezervna ekipa) učestvuje u takmičenjima.

U Sloveniji, na primjer, rezervni timovi (kao NK Maribor B) mogu se takmičiti u ligaškom sistemu, ali ne smiju igrati u istoj ligi ili kup takmičenju kao njihov prvi tim. To je česta praksa u evropskom nogometu, ali nije univerzalan model i ne odnosi se nužno na BiH.

A pazi sad ovog primjera. Kako to nije bio problem.
“ HŠK Zrinjski II (ranije godine)
• Zrinjski je imao svoju drugu ekipu koja se takmičila u nižim ligama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.
• Tim je prvenstveno služio za razvoj omladinaca, ali nije bio dugotrajan projekat.”
Ova obavjest od Kantonalnog saveza je klasična suplja, koji misle da većina ne čita tekst duži od tri reda, pa nabacili svega. Smradovi, koji su se prodali da bi im djeca radila u NFSBiH i za sitni šicar. U samo dopisu su već naveli da neće dati da se takmiči naša B ekipa, jer je , kao to liga amatera i "mladih nada". Ma mrs stoko
Evo i oni tebe selame!

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 15 avg 2025, 18:04

mosarajvosa83 je napisao/la:
15 avg 2025, 17:45
Normalno da potkopavaju apsolutno sve sto bi islo u nasu korist,nista cudno jer smo na to navikli,prekrsice bilo kakvo pravilo,najace im je ovo ostacemo bosanski i sarajevski a ka.ra ih Vico gdje stigne i rade sve po njegovoj naredbi. Inace nema potrebe da citirate ovu plavu ublehu sto pise ovdje pa da i to citamo,vjerovatno neki bot od admina sa ciljem da zakuhava stalno.
:tokralju: :urnebes: :urnebes:

@Vanja se docepao pozicije i vec instalira svoje ljude da botuju

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 15 avg 2025, 18:33

Lucas je napisao/la:
Kritikuju Husrefa zbog dva poraza od Želje iz 2019, koji je bio pravo jak, predvođen Štilićem u vrhunskoj formi, dok Vasoski, Rožman i Zekić nisu ga mogli pobjedit, kad je bio u fazi raspada, bliži zoni ispadanja, dok sa Dudićem nismo uspjeli sačuvati 2:0 protiv njih u 90. minuti :facepalm:
a ko je onda bio trener 8 oktobra 2023 kad je bilo 3:0 :plac:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 15 avg 2025, 18:58

GangEvil je napisao/la:
15 avg 2025, 18:33
Lucas je napisao/la:
a ko je onda bio trener 8 oktobra 2023 kad je bilo 3:0 :plac:
Kuci, da. U gostima 3-0 i iduca gostujuca igrac vise haman citavu tekmu i mrtvih 0-0. Galic ti da 2 gola uzyas.
Zadnja izmjena: keli, dana/u 15 avg 2025, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, Jadnimi, Mahalac7, mire971 i 55 gostiju.