Ko je iole pismen pa malo progugla i pronaðe, vidi da smo mi čisti ko suza po svakoj propoziciji takmičenja. Nema šta Kantonalni Savez pitati Federalni, kaaao da oni daju sad mišljenje ako se mi plasiramo u tu ligu.
A mi tražili dozvolu samo za Kanton. Ko je ovdje lud, ne vidite način rada i klasično podmetanje nogu?
Jer niko prnut ne smije dok u konačnici ne pita tatu (Vico)
Za sva profesionalna takmičenja u BiH (Kantonalne lige su profesionalne nisu amaterske lige), samo je Comet nadležan i ako si tu uredno orijavio sve igrače mogu biti Ronaldo i Messi i uredno da igraju, bilo koju ligu.
Jasno se vidi način rada i sistemsko urušavanje bilo kakvog projekta koji bi mogao značiti napredak za nas. Na stranu sto u Savezima sjede totalne neznalice pa se sad sigurno sve prebacuje s nivoa na nivo do neke slijedece sjednice Izvrsnog odbora Ns BiH koji ce dici ruku i reci “to je novo pravilo ne moze B ekipa ovo i ono” a onda ce se odbiti nasa aplikacija.
Nikada nijedan tim nije došao na ozbiljnu ideju da oformi B selekciju, niti su naša pravila na bilo kojem nivou to definisala i sad je panika jer teoretski nas B tim moze igrati i Premijer ligu. Logično da će se naći model da ne možemo igrati, jer smo jedini izašli sa ozbiljnom idejom i ovo je razvojno vrhunski potez a i znamo kome i gdje šaljemo igrače (posudbe, malo kaljenja).
Na osnovu dostupnih informacija, u službenim nogometnim pravilnicima Bosne i Hercegovine — na državnom (NS/FS BiH), entitetskom (NS FBiH) ili kantonalnom nivou — nema eksplicitne odredbe koje izričito zabranjuju da “B tim” (rezervna ekipa) učestvuje u takmičenjima.
U Sloveniji, na primjer, rezervni timovi (kao NK Maribor B) mogu se takmičiti u ligaškom sistemu, ali ne smiju igrati u istoj ligi ili kup takmičenju kao njihov prvi tim. To je česta praksa u evropskom nogometu, ali nije univerzalan model i ne odnosi se nužno na BiH.
A pazi sad ovog primjera. Kako to nije bio problem.
“ HŠK Zrinjski II (ranije godine)
• Zrinjski je imao svoju drugu ekipu koja se takmičila u nižim ligama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.
• Tim je prvenstveno služio za razvoj omladinaca, ali nije bio dugotrajan projekat.”