Bitno je srat. Evo im saopstenje.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Ocito si i ti onaj sto misli da je Mirvic Sarajevo, kao sto ovde ljudi misle da je Husref Sarajevo.
Ako spominjem mirvica i husrefa i sve zaposlene u negativnom kontekstu, to nije nuzno vrijedjanje kluba, mozda je odbrana kluba od hudnika koji su sjeli ma stolicu i yebu nas u zdrav mozak?
Al, ne bih da objasnjavam. Vidis kako ima ovih sto blokiraju i uzivaju.
HUSREF NIJE SARAJEVO.
MIRVIC NIJE SARAJEVO.
SARAJEVO CE BITI, SVE DRUGO JE PROALAZNO.
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
Nama ne trebaju anamo oni, ni lesinari, ni ultrasi. Zadnjih cca stotinjak stranica su upucene najsocnije uvrede i psovke jedni izmedju drugih.
Sarajevo nije Mirvic;
Sarajevo nije Musemic;
Sarajevo nije Zekic;
Dat podrsku svom klubu je nesto sto ne treba biti upitno. Ko god bio trener, predsjednik, vlasnik. Kritikovat trenera, predsjednika, vlasnika ne smije biti mrznja prema klubu nego prema toj individui koja u ime kluba pravi debilizam.
Pozdrav braci pitarima i hordasima, zna se oni koji su.
Sarajevo nije Mirvic;
Sarajevo nije Musemic;
Sarajevo nije Zekic;
Dat podrsku svom klubu je nesto sto ne treba biti upitno. Ko god bio trener, predsjednik, vlasnik. Kritikovat trenera, predsjednika, vlasnika ne smije biti mrznja prema klubu nego prema toj individui koja u ime kluba pravi debilizam.
Pozdrav braci pitarima i hordasima, zna se oni koji su.
1946
Opet nam više sile ne daju naprijed? Ahh okej, ništa onda.. sabura, biće bolje.
Odoh kupit gaća!
Odoh kupit gaća!
The saddest thing in life is wasted talent.
- napoleon72
- Kontakt:
Evo ti moja karta za subotu pa nek te izadju fesa

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Nije to bas tako. Osoba formalno-pravno može raditi do 65. godine, ili do 40g. radnog staža. U slučaju potrebe, poslodavac može Ugovorom o djelu zaposliti novog radnika, ili produžiti radno-aktivni period istom radniku na određeno vrijeme. To vrijeme mora biti jasno određeno ugovorom i ne može trajati duže od 6 mjeseci, s tim da se ugovor o djelu može obnavljati najviše tri puta.Pitaristok je napisao/la: ↑14 avg 2025, 15:12Vozačku možeš imati do kraja života i u 100toj, naravno ako prođeš ljekarski pregled.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑14 avg 2025, 09:10Hvala buraz.Pitaristok je napisao/la: ↑14 avg 2025, 08:10
Izmjenjen je taj zakon, može se raditi i u penziji, na ugovor o djelu
Znas li mozda kako ide za vozacku?
Onda taman kad aBd napuni 65 na zdravlje,umjesto babuka,ide prefiks Deduka nas.
Pa lagano u tome ce i nova kosa,novi zubi…
Ma ima da se trofeja nakupimo samo tako.
Sve top!
Što se tiče zakona o radu, to je e napravljeno odlično, jer imaš pun k... deficitnih radnih mjesta a koje mogu i stariji raditi, poslodavcu odgovara ugovor o djelu, jer ga ne prijavljuješ na minimalnu plati i ne plaćaš mu doprinose, nema zdrastveno nema penziono. Dakle, penzionera plaćaš, npr 1000km(minimalac), mladog plaćaš, plata plus doprinosi.
Ugodan dan
Sto se tice prava i obaveza lica koje sklapa takav ugovor, to je regulisano postojećim zakonom o radu.
Zakon o radu jasno definira da nije dozvoljena nikakva diskriminacija zaposlenih i osoba koje traze zaposlenje po bilo kakvom osnovu. Tako da osoba koja je na ugovoru o djelu ima ista prava kao i ostali uposlenici i prima platu i ostala primanja iskljucivo kako je regulisano sistematizacijom radnih mjesta.
Dakle, nije tacno da radnik na Ugovoru o djelu nema zdravstveno, socijalno, prevoz i topli obrok.
To o cemu ti pričaš je ugovor o volontiranju gdje se radniku/volonteru ne isplaćuje plata i doprinosi, ali si obavezan isplaćivati mu naknade za prevoz i topli obrok.
Sto se tice vozačke, ista se može produžiti do 70. godine. Nakon odlaska u starosnu penziju, korisnik vozačke dozvole obavezan je izvršiti ljekarski pregled koji mu može produžiti vozacku do navedenih godina, s tim.da je obavezan nositi sva pomagala (npr. naocale) koja su mu određena pregledom
Nakon 70g, korisnik je obavezan svake godine vrsiti ljekarski pregled do 75g. života. Nakon toga mu se vozačka trajno uzima iz vlasništva. U iznimnim slučajevima, npr. ako se brine o 100% invalidu i sl. dozvola se može produžiti, ali opet ne duže od zakonski predviđenog roka.
Ne razumijem saopštenje.
A ovo piše u njihovomFudbalski savez Kantona Sarajevo u ovom momentu djeluje nezakonito jer nadležno Ministarstvo pravde i uprave KS nije upisalo promjene koje su se desile na posljednjoj izbornoj skupštini.
Zašto smo slali zahtjev Savezu za kojeg smatramo da je nazakonit?Na zahtjev FK „Sarajevo“, zaprimljen 04.07.2025. godine, FSKS je dana 11.07.2025. godine uputio Komisiji za propise NS Federacije BiH zahtjev za davanje mišljenja/saglasnosti, budući da bi B tim mogao konkurisati za viši rang takmičenja pod ingerencijom NS FBiH.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Kako sam shvatio, primoran si.Oikamid je napisao/la: ↑14 avg 2025, 17:47Ne razumijem saopštenje.
A ovo piše u njihovomFudbalski savez Kantona Sarajevo u ovom momentu djeluje nezakonito jer nadležno Ministarstvo pravde i uprave KS nije upisalo promjene koje su se desile na posljednjoj izbornoj skupštini.
Zašto smo slali zahtjev Savezu za kojeg smatramo da je nazakonit?Na zahtjev FK „Sarajevo“, zaprimljen 04.07.2025. godine, FSKS je dana 11.07.2025. godine uputio Komisiji za propise NS Federacije BiH zahtjev za davanje mišljenja/saglasnosti, budući da bi B tim mogao konkurisati za viši rang takmičenja pod ingerencijom NS FBiH.
Iako je kontradiktorno, nemaš drugog izbora nego da im šalješ zahtjev jer bez toga ne možeš ekipu registrovati.
Znači, začarani krug.
Cirkus, kao i cijela država.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- napoleon72
- Kontakt:
Mi ko DodikOikamid je napisao/la: ↑14 avg 2025, 17:47Ne razumijem saopštenje.

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Cuj sto bi isli na sastanak s njima, nisu legalno izabrani ?!
Pa sto im saljemo zahtjev, sto hocemo da igramo takmicenje kojim oni rukovode ???
Pa sto im saljemo zahtjev, sto hocemo da igramo takmicenje kojim oni rukovode ???
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
The saddest thing in life is wasted talent.
- LegendKiller
- Kontakt:
Organi i ljudi u organima su nelegalni, a sam savez kao insitutcija je legalan. Mi smo poslali nadležnom i legalnom organu, a s time da ni taj nadležni organ ne bi trebao rješavati zahtjeve dok se ne izaberu legalni organi, tačnije izvrši upis izabranih ljudi.Oikamid je napisao/la: ↑14 avg 2025, 17:47Ne razumijem saopštenje.
-
- Kontakt:
1.Svima ovdje je jasno da nekom(vise nekima) smeta FKS. Cuj Ristovski, Ljajic....Kako mogu uzimati milione od transvera, itd...
2.Svima je isto tako jasno da ima fula i promasaja.
Ali moramo li mi jos sami sebe "poqjebavati", bar birati rijeci. Ne podyebabavayu sigurno onih 600+ iz Krajove.
Husref Musemic nije najbolje rjesenje na duze staze, ali koga dovesti za trenera. Neko dobro ime, a taj nije odgledao niti jednu
utakmicu FKS,a niti bh lige.Husref je bar na TV gledao. Petev ok, ali misaona imenica, a posto je ozbiljan lik, sigurno nece doci
u 3/18 kolu i da bude vatrogasac.
Da ima gresaka, ali zar vam nesto ne govori da smetamo i dusmanima BiH, a i "prijateljima" BiH.
Eto jos im mi trebamo pomagati ismijavanjem svega i svih u Klubu. Bas bi se usrecili tjerajuci IM, tek bi nam se komsije smijale.
U pamet Vi koji srcem navijate za FKS (98 %).
2.Svima je isto tako jasno da ima fula i promasaja.
Ali moramo li mi jos sami sebe "poqjebavati", bar birati rijeci. Ne podyebabavayu sigurno onih 600+ iz Krajove.
Husref Musemic nije najbolje rjesenje na duze staze, ali koga dovesti za trenera. Neko dobro ime, a taj nije odgledao niti jednu
utakmicu FKS,a niti bh lige.Husref je bar na TV gledao. Petev ok, ali misaona imenica, a posto je ozbiljan lik, sigurno nece doci
u 3/18 kolu i da bude vatrogasac.
Da ima gresaka, ali zar vam nesto ne govori da smetamo i dusmanima BiH, a i "prijateljima" BiH.
Eto jos im mi trebamo pomagati ismijavanjem svega i svih u Klubu. Bas bi se usrecili tjerajuci IM, tek bi nam se komsije smijale.
U pamet Vi koji srcem navijate za FKS (98 %).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Nerealno je koliko se sprdaju sa najtrofejnijim klubom. Ali dobro i mi smo krivi, nikakve reakcije. Niko od njih batine nije dobio, a to je u ovoj drzavi postao jedini put. Sjever se obracunava sa klubom placaju se kazne, a kad nas j.ebu ovi sto lopte sutnuli nisu, to je nebitno. Generalno u ovom odnosu savez i mi, mi nasem klubu nismo nista doprinijeli izuzev kazni, a busamo se da imamo masu neku. Krecem i od sebe. Svi ovi kvazi izabrani predstavnici su nasi sugradjani koji radi sitnog sicara se prodase vlahu. Tom prodajom ni svjesni nisu koliko su unazadali fudbal u Sarajevu. A bice i za njih sud onaj najispravniji kad mi vec ne zelimo pomoci klubu koji volimo. Zamislite da ljudi ne zele da provedu proceduru najobicnijeg upisa kluba, to se u historiji nije desilo a more ih je bilo koji su nidje veze a upisani su. Zasto bih ja trebao sa tobom na sastanak ako sam ti dostavio zahtjev i svu potrebnu papirologiju. Tvoje je da odgovoris potvrdno ili suprotno tome ali da das obrazlozenje. Ovo sto odugovlace zele da kupe vrijeme kako bi liga pocela i poslije je kasno da se ukljucimo. Tuzno jadno, jedan rat je bosnjacima malo bio. Nikad se necemo opametiti.
-
- Kontakt:
E čuj sprdaju se s klubom.
Sprdaju se vlastodršci i uposlenici našeg kluba s našim klubom.
Jedna normalna glava u klubu sve bi bilo drugačije.
Lezbejke i voditeljice trafika i osoba koja je na kospicama uzimala procenat ti vode klub i idu na sastanke u vezi kluba. Postoje stvari koje pic.ka en može riješiti. Ima i boljih PIC.aka
Sprdaju se vlastodršci i uposlenici našeg kluba s našim klubom.
Jedna normalna glava u klubu sve bi bilo drugačije.
Lezbejke i voditeljice trafika i osoba koja je na kospicama uzimala procenat ti vode klub i idu na sastanke u vezi kluba. Postoje stvari koje pic.ka en može riješiti. Ima i boljih PIC.aka
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Ako ne treba sastanak, zasto iz kluba zakazuju isti naredne sedmice ? Joj antiklocu
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Ako prihvatiš sastanak sa nelegitimnim, uvodiš ga u pravo, odnosno proglašavaš(prihvataš) ga legitimnim(nadležnim). Jasna logika.Pitaristok je napisao/la: ↑14 avg 2025, 17:34Zašto da idu na sastanak sa nekim ko se proglasio nenadležnim?Hordas1990 je napisao/la: ↑14 avg 2025, 16:21Ja stvarno ne mogu da razumijem je li neko toliko nekompetentan da zaboravi otici na sastanak za B tim ili to namjerno rade, a ako je namjerno zasto. Ne kontam ih majke mi. Sta je fazon?

A nije se mogao nikako ispipat' teren i statut i zakon, prava i obaveze, potplatit, istuć', zaprijetiti prije nego što se uvališ u projekat od cirka 2 miliona?
-
- Kontakt:
Kad za kifle nismo imali, a Zeljo se valjao u parama, isla im prica: "Ugasiti sirotinju, za struje,vode i stadin nemaju".
A sad obratno i uz ovakav FS mi jos trazimo sebi "dlaku u jajetu'. Skupe karte, zene u Klubu, nisu na sastanku, peru se pare.
Za trenere dolazili: Hrvati(mn), Slovenac, Makedonac, Srbijanac i koliko trofeja ? Svi nam belaj ostavljali.
Nije Husref za duge staze(zdravlje, godine i pristup), ali 05.08.2025g. tesko da bi mogli naci bolje. Bar do polusezone.
Ima 100 zasto protiv ovog posta, ali vratite se na prve recenice.
Naravno Klub iznad svega i svakoga, ali ne podmecimo klipove mi navijaci. No ovdje ima zlonamjernih i ljubomornih.
Tesko da neko ko je bio u Krajovi ovdje blati Klub. Lp
A sad obratno i uz ovakav FS mi jos trazimo sebi "dlaku u jajetu'. Skupe karte, zene u Klubu, nisu na sastanku, peru se pare.
Za trenere dolazili: Hrvati(mn), Slovenac, Makedonac, Srbijanac i koliko trofeja ? Svi nam belaj ostavljali.
Nije Husref za duge staze(zdravlje, godine i pristup), ali 05.08.2025g. tesko da bi mogli naci bolje. Bar do polusezone.
Ima 100 zasto protiv ovog posta, ali vratite se na prve recenice.
Naravno Klub iznad svega i svakoga, ali ne podmecimo klipove mi navijaci. No ovdje ima zlonamjernih i ljubomornih.
Tesko da neko ko je bio u Krajovi ovdje blati Klub. Lp

Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 14 avg 2025, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Trenutno korisnika/ca: budzak, HordeSaSjevera, mosarajvosa83 i 67 gostiju.