invincible1921 je napisao/la: ↑14 avg 2025, 15:53
Neutral je napisao/la: ↑14 avg 2025, 15:08
LavoviGabela je napisao/la: ↑14 avg 2025, 13:23
Kontao sam bit ce ih sa foruma bar 100, svi se napalili, samo tastatura hooligani.
Pa jbt preko 100 bosnjaka radi u SB svaki dan i uredno obavlja vjerske obrade bez ikakvih problema. Nikad nisu imali problema.
Ovo pola foruma manito
Isao sam preko 1000 puta u Široki (i više), nikad nisam imao nikakav problem.
Policija super korektna, ustvari jednom jedan sitan "incident" ali momci pijani bili, ponijelo ih malo.
Išao sam na Pecaru na centralnu tribinu. Vidio sam i dvojica forumaša sa ss.ba, jednog starog, Kevin, samo što on nije znao ko sam, ovaj drugi me zna deset+ godina, i dan danas u kontaktu.
Mit o Širokom kao leglu najvećeg zla Hercegovine je smiješan i apsurdan.
Što se namaza tiče, ja bih lično isti obavio u autu ili 'pak na više mjesta od Knešpolja, Dobriča, Pologa, toliko mjesta, a ne bih išao u centar.
Ovdje imamo dva problema, možda tri.
1) namješteno u šta ne vjerujem
2) strankinja, ne zna gdje se nalazi.
3) trebao je sačekati dok završi pa onda kulturno, kako priliči 21. stoljeću objasniti da to nekima smeta.
Uglavnom, sva medijska hajka zapravo pokazuje u kakvom limitiranom društvu mi zapravo živimo.
Musa je u globalu u pravo s vjerske strane ali takodjer treba uzeti u ozbir da živi u sekularnoj državi gdje se treba prilagoditi.
Ali hajde, generacije koje odrastaju na zadruzi, turbofolku, ogranicenog uma ne vidi dalje od nosa.
Jesil ti iz Sarajeva ili mozda Tuzle?
Jel ti korektna policija koja ANTIUSAVNO nosi grb hercg bosne?
Jel ti korektno da citav kanton nosi ANTIUSTAVNI grb herceg bosne?
Jel ti korektno da se zvizdi himni drzave svaku tekmu?
Jel ti korektno da je u Sirokom ne tako davno za vrijeme utakmice skinuta zadtava BiH sa zvanicnog jarbola i zapaljena?
Jel ti korektna totalna diskriminacija Bosnjaka po stocu, mostaru hercegovini?
Jel ti krst iznad mostara mozda veliki plus za mostar?
Jel i Oliver Knezovic i policija koja ga je pustila korektan isto?
To sto ti sutis nek ne puca i spreman si svasta progutat ne znaci da je isto korektno ...
Zaista mi je nekad fascinatno koliko ljudi u BiH nemaju apsolutno prestave sta su ustase i skim uopste zive..a pogotovo sta su uradili u ratu i s cim se Bosnjaci i danas suocavaju po hercegovini.
Sto jednom moj stari rece, da nisu stari most srusili vjerovatno ljudi ne bi ni vjerovali da smo ratovali sa njima
U tim krajevima nije ni jugoslavija zazivjela a kamol sta drugo..evo ruku u vatru da su ti ljudi od tamo medju najvecim fasistima i islamofobima u evropi ...
Iz Mostara od 1989. godine.
Nisam pravnik niti politicar. Neka Bosnjaci rijese ako nije Ustavno, a znam da nije. Neka stave ljiljane u KS, TK, ZDK itd.
Nije Ustavno da nose grb, niti je npr ustavno da se Kanton 10 zove kako ga oni nazivaju.
Nije, je li uvedeno u zakon da je to kaznjivo? Ako jest, sto se ne sankcionise? Bosnjaka je u FBiH 80%
Nije, neka se pocinalac uhvati i kazni po zakonima ove drzave ako je kaznjivo djelo.
Kriz na Humu je aminovan, bas kao i Hrvatsko kazaliste, te skidanje ljiljanja sa grba Univerziteta od Bosnjaka, tj. politicara.
Bosnjaci su u HNK primarno ugrozeni zbog nesposobne politike. Bosnjaci Mostara nisu ugrozeni ni po jednoj tacci, zaposlenja se svode u HNK principu popisa 2013. 55-45. Npr 100 pripravnika 55-45.
Stolac max ugrozeni, ali pitaj licno njih, reci ce ma nismo. Hzhb dole najjaci.
Pustili su i Jelica kada mu je Covic smjestio, Knezevic je pobjegao kao sto je Mamic pobjegao iz Hrvatske kao sto genocidasi bjeze u Srbiju.
Ja govorim o policiji i odnosu, a ne politici.
Meni je fascinantno da neko iz Sarajeva ili odakle si vec, pise nekome u Mostaru o ustasama, jos uz to profesoru historije
Doslovno diplomirao na odnosu hrvatske politike u Hercegovini, Stjepanu Radicu i ustasama
A gdje ono ima jos ulica Stjepana Radica u BiH da nije Sarajevu
Ukucaj u pretrazivanje neutral i ustase, vidjet ces koliko puta sam pisao protiv istih
Ps: znamo da su ustase srusile stari most ali presuda kaze legitimni vojni cilj ali su zapisani pravno i historijski kao UZP koji ce ih pratiti do kraja covjecanstva. To sto Bosnjaci ne znaju UZP iskoristiti je njihov problem limitiranih politicara.