Jer on ne planira sam otici

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
To ti u svojoj glavi nesto zamislio ili?b00t je napisao/la: ↑14 avg 2025, 02:17Ko s juga Brani Adzema i ekipu iz Loze pitanje je ?Pablo11 je napisao/la: ↑14 avg 2025, 02:08Najjaca prica bili na tekmi, nidje veze. Svi preko foruma kritikuju i jug i ove i one. Smeta ti nesto odes momcima kazes, brani ovdje neke sto nas cet.nicima nazivaju.Riquelme1921 je napisao/la: ↑14 avg 2025, 01:21Svi znamo i ko je sjedio s kim i gdje se mogu pronaći ti momci. Dođi uživo reci im da su četnici. Naravno da niko ne smije, lahko je po forumu laprdati i preko parola provocirati. Yebem vam petokraku.
Ima jako istine u ovom svemutovusa84 je napisao/la: ↑14 avg 2025, 13:41Bez obzira kakav rezultat bio u Vrapcicima sigurno je da Adzem neće dati ostavku. Taman da izgubi narednih 5 ostavke nema. Zato sto čovjek ima 52 godine, očito nije uspio naročito u trenerskoj karijeri jer je vodio Gosk, Goražde i Jedinstvo. Kao igrač je vani bio 2-3 godine u Poljskoj prije 20 godina i sigurno nije obezbijedio sebi egzistenciju. Zato će uzimati ovu platu od 10ak hiljada koliko god može, čekati smjenu i otpremninu. Ovo mu je vjerovatno zadnja šansa da nešto zaradi i neće to ispuštati. Vjerovatno mu je zadnji put i da je u Želji i svjestan je toga tako da ostavke nema.
Nisam navijač Želje ali nekad sa strane ljudi bez emocije bolje vide…
Ne znam čita li Adžem forum, ali drago mi je da je na pressici uoči Veleža ukazao na ovaj problem na koji sam ukazao prije par dana. Pod broj 1) razgovor, razgovor i samo razgovor sa igračima, da im se ulije samopouzdanje koje im očito fali i pod 2) problem igranja na Grbavici što je baš paradoks, ali i pokazatelj da ovoj ekipi fali karaktera. Drago mi je da se na tome radilo cijele sedmice i jedva čekam da vidim kako ćemo izgledati protiv Veleža. VTŽ!Lokomotifa je napisao/la: ↑12 avg 2025, 21:55
Ali mene u prvom redu ne zanima Adžem, mene zanima Željezničar i zato hajmo dati momcima punu podršku u Mostaru, imam čak osjećaj da ćemo dole odlično odigrati jer je evidentno da smo počeli bolje igrati u gostima nego kući. I dalje tvrdim da imamo ozbiljan psihološki problem igranja pred punom Grbavicom. Na tome se mora ozbiljno poraditi, jer ako se mi ukakimo pred našim navijačima Zrinjski će nas pomesti i sve ove jače ekipe. Na tome stručni štab treba raditi, neću ja raditi, treba puno pričati sa igračima, ulijevati im samopouzdanje, a ne prozivati ih na pressicama poimenično da su loši bili. Pa tek tada će ta djeca da se prepadnu greške na sljedećoj tekmi. Fudbal je 50% trening, 50% motivacija i karakter, uvijek bilo. Nama je možda trening i dobar, ali motivacija i karakter su nam tanki skroz.
Sve u svemu, imam velika očekivanja od Mostara i mislim da će se rođeni dobro zeznuti ako nas potcijene. A ove problememe što imamo moramo što prije rješavati kako znamo i umijemo, mi smo Željo nama treba odmah rezultat, nije ovo klub kojem treba 10 kola za građenje nekakvog sistema. Jednostavno su prevelika očekivanja i mislim da to tako i treba da bude.
Poštujem razmišljanje i nadam se da cemo ubrzo postati klub koji će naći i platiti mlade zvijeri koji će nam doprinjeti i finansijski i rezultatski...Moja misao je samo, kako u ovom stanju,( naprimjer ja bih to uradio poslije ove utakmice) se ne kontaktira mozda Rudar, pita se za kontakte,ljude koji su doveli ovog, pa eto mozda ima neko i za nas (ako vec ovakvih imamo ali ako bas pricamo o ovome igracu, mislim da ovakvog nemamo )Blank123 je napisao/la: ↑13 avg 2025, 13:51Zelimo biti ozbiljni i ostvariti neke rezultate a razmisljamo o Mollsu i Mohedanu… To su igraci za Rudara, a mi takvih vec imamo, tu su kod nas ali ne bi trebali biti. Nadam se investitoru i parama pa da postanemo ozbiljan klub i da ne spominjemo ovakve igrace i da ih ne dovodimo…StrikeWarzone je napisao/la: ↑13 avg 2025, 12:55Poluozbiljnom fudbalskom klubu nije bitno kako će ko biti dočekan od navijača, nego da ima rezultat.
A mi nismo ni poluozbiljni...
Ma vjerujem da ima dosta tih igraca koji mogu donjeti nesto, a neki te mogu iznenaditi u svakom smislu.NerminFatic je napisao/la: ↑13 avg 2025, 13:41Ne znam ko je osmica, ali mali Keranovic je ozbiljan talenat iz Rudara. Prosao i Bojac a samo 18 g. Podsjeca malo na Vrancica iz najboljih dana.Strumfinho je napisao/la: ↑13 avg 2025, 09:48Uvijek mi je interesantno kako druge ekipe u moru tih nekih igrača pronađu ovu 8-icu iz Rudara...spoj Muline,Savica i Agica...
Ma to sa strane i kod kuce je nebuloza. Jest ima prednosti kad se igra kod kuce spavas u svojoj kuci nigdje ne moras putovati odmoreniji , ispred svoje publike , i upoznat si sa terenom . Jedino kad smo igrali bolje kod kuce nego u gostima ona sezona ja msm da je Sarajevo tad osvojilo duplu krunu ona 2018/19 kad se zamijenio teren . Pa smo imali neku ludilo statistiku fazon 25 bodova kod kuce i 25 bodova u gostima . I to jer nasi igraci su navikli na blato do koljena nisu bili navikli na brz teren.Orvel je napisao/la: ↑14 avg 2025, 15:33Ja licno ne mislim da mi bolje igramo na strani nego kuci. Imali smo Kopera i Posusje. U Koperu nismo napadali nikako, zabili smo gol iz penala i fokusirali se striktno na kontre gdje smo pokusavali strpljivo zabiti taj gol. Zabili smo i raspali se. Nismo bili ni losi ali puno bolje smo kuci odigrali europu nego kao gosti.
Sto se tice lige, mi smo puno bolje igrali protiv Radnika na Grbavici nego u Posusju. Mozda je to zbog toga sto je Radnik rano zabio pa nam pustio loptu citavu tekmu. Sa Rudarom istina bare-bare, sto mi i dalje nije jasno.
Sve u svemu ne bih ja rekao da mi bolie igramo u gostima, ok imali smo srece zabiti taj gol Posusju a ne primiti nijedan jer realno imalo je i Posusje tu dobrih sansi, a mi ga zabili kako smo zabili.
Druga stvar, Adzem se na ovom pressu vraca u daleku 2017 godinu, prije 8 godina znaci i vadi statistiku protiv Sablica i Sirokog u tom trenutku. Ok, simbolicno. Al zar nije vrijeme i zar nije skontao da to vise nista ne znaci, to sto je on uspio tad ne znaci da sada moze isto.
Treca stvar, razgovor. To treba i ekipi i treneru. Nadam se da ovo nije bila floskula Adzema i da nisu to bile suplje price izmedju njih nego da se nesto i rijesilo s tim razgovorima. Pozitivna stvar i trebaju vise razgovarati jer bez zajednistva nista uspjeti necemo, do sad smo tako funkcionisali i tako jedino mozemo opstati u ovakvoj situaciji gdje se krpimo na sve strane.
Neko gore "sa strane" je dobro rekao da Adzem nece sam otici iz napisanih razloga. I realno i ne treba otici, on i dalje vjeruje da moze (iako vecina nas misli da idemo krivim putem) ali da se svi stavimo u tu situaciju sigurno bi 90% isto radilo. On vjeruje da moze uspjeti i on ce tu ostati, da li se pogrijesilo s njegovim dovodjenjem to je druga stvar i za takve stvari isto treba imati njuha i skontati kad koga dovodis za trenera i koju filozofiju fudbala zelis igrati u odredjenom trenutku. Licno mislim da smo mi pogrijesili sa ciljevima i ocekivanjima nasuprot ulozenog i gradjenja tima. U ovu sezonu gdje imas stalno teske tekme i gdje su skoro svi jednaki, ne mozes ti bas sad odluciti razvijati mlade igrace i spaliti ih sve a godinama nista nisi uradio po tom pitanju. I na sve to najaviti boljeg Zelju..
Idemo zgaziti one levate pa se dalje nadam se presabrati i uhvatiti neki kolosjek gdje ce i igraci igrati optimalno i Adzem smiriti malo sa ego ispadima kad je lose.
Tacno je to sto pises za njegovu karijeru.tovusa84 je napisao/la: ↑14 avg 2025, 13:41Bez obzira kakav rezultat bio u Vrapcicima sigurno je da Adzem neće dati ostavku. Taman da izgubi narednih 5 ostavke nema. Zato sto čovjek ima 52 godine, očito nije uspio naročito u trenerskoj karijeri jer je vodio Gosk, Goražde i Jedinstvo. Kao igrač je vani bio 2-3 godine u Poljskoj prije 20 godina i sigurno nije obezbijedio sebi egzistenciju. Zato će uzimati ovu platu od 10ak hiljada koliko god može, čekati smjenu i otpremninu. Ovo mu je vjerovatno zadnja šansa da nešto zaradi i neće to ispuštati. Vjerovatno mu je zadnji put i da je u Želji i svjestan je toga tako da ostavke nema.
Nisam navijač Želje ali nekad sa strane ljudi bez emocije bolje vide…
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, itatabisine, Kajkutenjoyer, Lokomotifa i 78 gostiju.