Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

avenija
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la avenija » 14 avg 2025, 15:39

LavoviGabela je napisao/la:
14 avg 2025, 13:18
avenija je napisao/la:
14 avg 2025, 11:40
slika

Trebas bas biti **** sreće da imas ovakve susjede od država i sa lijeve i desne strane.
Bgm vama iz zenice je smog baš u glavu udario

Nesto teme sanina, daj sad to, poremecen si :bih:
Broj 1. U Zenici je smog i zagađenje prošlost.

Broj 2. Da ponovim post od jucer.

Da vidimo kako mi dočekasmo Josipa početkom ove godine sa Isusom od 1.2 metra.

slika

slika

slika

slika

slika

Jel' neko u Zenici shvatio ovo kao provokaciju jer je došao sa Isusom medju 100 000 muslimana?

Nije, tako i treba. Dočekan je kao kralj, slikao se sa ljudima, propagirao/vršio molitvu u centru grada, dočekan, nahranjen, ugošćen kao sultan, prenoćište i ispraćen sa osmijehom sutradan kada je kiša stala.

U Širokom covjek hoće da šuta ženu jer je stala u prolazu obaviti namaz. Takvo ponašanje u Bosni i Hercegovini mora se strogo osuditi kao i da je neko Josipa otjerao iz Zenice.

Nismo isti!

Broj 3. I da ti se nacrta sve, ti i slicni tebi ustašku ideologiju nećete napustiti nikada.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 14 avg 2025, 15:41

Ima li u Sarajevu neki ovlasteni servis gdje mi mogu na papir dati dokaz da je felga kriva. Iz osiguranja mi to traze, kako bih mogao naplatiti stetu iz udesa…

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 avg 2025, 15:45

lakilone je napisao/la:
14 avg 2025, 15:41
Ima li u Sarajevu neki ovlasteni servis gdje mi mogu na papir dati dokaz da je felga kriva. Iz osiguranja mi to traze, kako bih mogao naplatiti stetu iz udesa…
mozda Porsche prema blazuju tamo?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2025, 15:53

Neutral je napisao/la:
14 avg 2025, 15:08
14 avg 2025, 13:23
Neutral je napisao/la:
14 avg 2025, 13:13
Internet ratnici, kao vecina foruma :kafa:
Kontao sam bit ce ih sa foruma bar 100, svi se napalili, samo tastatura hooligani. :urnebes:

Pa jbt preko 100 bosnjaka radi u SB svaki dan i uredno obavlja vjerske obrade bez ikakvih problema. Nikad nisu imali problema.
Ovo pola foruma manito :urnebes:
Isao sam preko 1000 puta u Široki (i više), nikad nisam imao nikakav problem.

Policija super korektna, ustvari jednom jedan sitan "incident" ali momci pijani bili, ponijelo ih malo.

Išao sam na Pecaru na centralnu tribinu. Vidio sam i dvojica forumaša sa ss.ba, jednog starog, Kevin, samo što on nije znao ko sam, ovaj drugi me zna deset+ godina, i dan danas u kontaktu.

Mit o Širokom kao leglu najvećeg zla Hercegovine je smiješan i apsurdan.

Što se namaza tiče, ja bih lično isti obavio u autu ili 'pak na više mjesta od Knešpolja, Dobriča, Pologa, toliko mjesta, a ne bih išao u centar.

Ovdje imamo dva problema, možda tri.

1) namješteno u šta ne vjerujem
2) strankinja, ne zna gdje se nalazi.
3) trebao je sačekati dok završi pa onda kulturno, kako priliči 21. stoljeću objasniti da to nekima smeta.

Uglavnom, sva medijska hajka zapravo pokazuje u kakvom limitiranom društvu mi zapravo živimo.

Musa je u globalu u pravo s vjerske strane ali takodjer treba uzeti u ozbir da živi u sekularnoj državi gdje se treba prilagoditi.

Ali hajde, generacije koje odrastaju na zadruzi, turbofolku, ogranicenog uma ne vidi dalje od nosa.
Jesil ti iz Sarajeva ili mozda Tuzle?

Jel ti korektna policija koja ANTIUSAVNO nosi grb hercg bosne?

Jel ti korektno da citav kanton nosi ANTIUSTAVNI grb herceg bosne?

Jel ti korektno da se zvizdi himni drzave svaku tekmu?

Jel ti korektno da je u Sirokom ne tako davno za vrijeme utakmice skinuta zadtava BiH sa zvanicnog jarbola i zapaljena?

Jel ti korektna totalna diskriminacija Bosnjaka po stocu, mostaru hercegovini?

Jel ti krst iznad mostara mozda veliki plus za mostar?

Jel i Oliver Knezovic i policija koja ga je pustila korektan isto?

Jesu li ti korektni koemntari ljudi iz SB koji su pozivali maltene na klanje muslimana po portalima?

To sto ti sutis nek ne puca i spreman si svasta progutat ne znaci da je isto korektno ...

Zaista mi je nekad fascinatno koliko ljudi u BiH nemaju apsolutno prestave sta su ustase i skim uopste zive..a pogotovo sta su uradili u ratu i s cim se Bosnjaci i danas suocavaju po hercegovini.

Sto jednom moj stari rece, da nisu stari most srusili vjerovatno ljudi ne bi ni vjerovali da smo ratovali sa njima

U tim krajevima nije ni jugoslavija zazivjela a kamol sta drugo..evo ruku u vatru da su ti ljudi od tamo medju najvecim fasistima i islamofobima u evropi ...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 14 avg 2025, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 avg 2025, 16:05

invincible1921 je napisao/la:
14 avg 2025, 15:53
Neutral je napisao/la:
14 avg 2025, 13:23

Kontao sam bit ce ih sa foruma bar 100, svi se napalili, samo tastatura hooligani. :urnebes:

Pa jbt preko 100 bosnjaka radi u SB svaki dan i uredno obavlja vjerske obrade bez ikakvih problema. Nikad nisu imali problema.
Ovo pola foruma manito :urnebes:

Policija super korektna, ustvari jednom jedan sitan "incident" ali momci pijani bili, ponijelo ih malo.

Išao sam na Pecaru na centralnu tribinu. Vidio sam i dvojica forumaša sa ss.ba, jednog starog, Kevin, samo što on nije znao ko sam, ovaj drugi me zna deset+ godina, i dan danas u kontaktu.

Što se namaza tiče, ja bih lično isti obavio u autu ili 'pak na više mjesta od Knešpolja, Dobriča, Pologa, toliko mjesta, a ne bih išao u centar.

3) trebao je sačekati dok završi pa onda kulturno, kako priliči 21. stoljeću objasniti da to nekima smeta.

Uglavnom, sva medijska hajka zapravo pokazuje u kakvom limitiranom društvu mi zapravo živimo.

Musa je u globalu u pravo s vjerske strane ali takodjer treba uzeti u ozbir da živi u sekularnoj državi gdje se treba prilagoditi.

Ali hajde, generacije koje odrastaju na zadruzi, turbofolku, ogranicenog uma ne vidi dalje od nosa.

Jel ti korektno da je u Sirokom ne tako davno za vrijeme utakmice skinuta zadtava BiH sa zvanicnog jarbola i zapaljena?

To sto ti sutis nek ne puca i spreman si svasta progutat ne znaci da je isto korektno ...

Zaista mi je nekad fascinatno koliko ljudi u BiH nemaju apsolutno prestave sta su ustase i skim uopste zive..a pogotovo sta su uradili u ratu i s cim se Bosnjaci i danas suocavaju po hercegovini.

Sto jednom moj stari rece, da nisu stari most srusili vjerovatno ljudi ne bi ni vjerovali da smo ratovali sa njima

U tim krajevima nije ni jugoslavija zazivjela a kamol sta drugo..evo ruku u vatru da su ti ljudi od tamo medju najvecim fasistima i islamofobima u evropi ...
Iz Mostara od 1989. godine.

Nisam pravnik niti politicar. Neka Bosnjaci rijese ako nije Ustavno, a znam da nije. Neka stave ljiljane u KS, TK, ZDK itd.

Nije Ustavno da nose grb, niti je npr ustavno da se Kanton 10 zove kako ga oni nazivaju.

Nije, je li uvedeno u zakon da je to kaznjivo? Ako jest, sto se ne sankcionise? Bosnjaka je u FBiH 80%

Nije, neka se pocinalac uhvati i kazni po zakonima ove drzave ako je kaznjivo djelo.

Kriz na Humu je aminovan, bas kao i Hrvatsko kazaliste, te skidanje ljiljanja sa grba Univerziteta od Bosnjaka, tj. politicara.

Bosnjaci su u HNK primarno ugrozeni zbog nesposobne politike. Bosnjaci Mostara nisu ugrozeni ni po jednoj tacci, zaposlenja se svode u HNK principu popisa 2013. 55-45. Npr 100 pripravnika 55-45.

Stolac max ugrozeni, ali pitaj licno njih, reci ce ma nismo. Hzhb dole najjaci.

Pustili su i Jelica kada mu je Covic smjestio, Knezevic je pobjegao kao sto je Mamic pobjegao iz Hrvatske kao sto genocidasi bjeze u Srbiju.

Ja govorim o policiji i odnosu, a ne politici.

Meni je fascinantno da neko iz Sarajeva ili odakle si vec, pise nekome u Mostaru o ustasama, jos uz to profesoru historije :thumbdown:

Doslovno diplomirao na odnosu hrvatske politike u Hercegovini, Stjepanu Radicu i ustasama :)

A gdje ono ima jos ulica Stjepana Radica u BiH da nije Sarajevu :?

Ukucaj u pretrazivanje neutral i ustase, vidjet ces koliko puta sam pisao protiv istih :thumbup:

Ps: znamo da su ustase srusile stari most ali presuda kaze legitimni vojni cilj ali su zapisani pravno i historijski kao UZP koji ce ih pratiti do kraja covjecanstva. To sto Bosnjaci ne znaju UZP iskoristiti je njihov problem limitiranih politicara.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2025, 16:16

Neutral je napisao/la:
14 avg 2025, 16:05
14 avg 2025, 15:53
Neutral je napisao/la:

Iz Mostara od 1989. godine.

Nisam pravnik niti politicar. Neka Bosnjaci rijese ako nije Ustavno, a znam da nije. Neka stave ljiljane u KS, TK, ZDK itd.

Nije Ustavno da nise grb, niti je npr ustavno da se Kanton 10 zove kako ga oni nazivaju.

Nije, je li uvedeno u zakon da je to kaznjivo? Ako jest, sto se ne sankcionise? Bosnjaka je u FBiH 80%

Nije, neka se pocinalac uhvati i kazni po zakonima ove drzave ako je kaznjivo djelo.

Kriz na Humu je aminovan, bas kao i Hrvatsko kazaliste, te skidanje ljiljanja sa grba Univerziteta od Bosnjaka, tj. politicara.

Bosnjaci su u HNK primarno ugrozeni zbog nesposobne politike. Bosnjaci Mostara nisu ugrozeni ni po jednoj tacci, zaposlenja se svode u HNK principu popisa 2013. 55-45. Npr 100 pripravnika 55-45.

Stolac max ugrozeni, ali pitaj licno njih, reci ce ma nismo. Hzhb dole najjaci.

Pustili su i Jelica kada mu je Covic smjestio, Knezevic je pobjegao kao sto je Mamic pobjegao iz Hrvatske kao sto genocidasi bjeze u Srbiju.

Ja govorim o policiji i odnosu, a ne politici.

Meni je fascinantno da neko iz Sarajeva ili odakle si vec, pise nekome u Mostaru o ustasama, jos uz to profesoru historije :thumbdown:

Ukucaj u pretrazivanje neutral i ustase, vidjet ces koliko puta sam pisao protiv istih :thumbup:
Iz sarajeva sam, ali sam rat proveo u Mostaru. Ko kaze da podrzavas ustase..

Hocu ti rec da ovima i ovakvim postovima ti im dajes alibi za to sto rade. Odem i ja u lukavicu sto puta nisam nikad ruzan pogled dobio..ali rec da su korektni ljudi koji slave ratka mladica, kojima ne da ne semta nego podrzavaju razne grafite i natpise po svojim zgradama je u najmanju ruku komicno...

Ne znam stvarno sto se pravimo ludi 30 godina. Isto bgm ko da sve tenzije i nacionalziam provode nekakvi marsovci u ime srba i hrvata a srbi i hrvati samo tu zive...

Uostlaom sta znaci policija korektna? Sta treba da pored toga sto nose antiustavni grb i time ti stvaraju nelagodu, nego bi jos trebalo da te svaki put svojski izlmatretiraju? U TVOJOJ DRZAVI?

Ovako nam jer jer nase saginjanje i relativiziranje ne poznaje granice..."ma stipu, ne bi oni, eto reko je nece vise, nemoj bit ko oni, evo somunom cemo mi njih"

Ovo sto se sad napalo na ovog musu je ono sto se moze povuc paralela i sa Vedranom.

Odjednom vise fokus javnosti nije na liku sto je puco i ubio, policiji koja ga je pustila , nego se prihvatio narativ TIH korektnih ljudi iz SB kako su oni branili grad od naravno DZIHADISTICKIH HORDI....isto tako sad nije fokus na liku sto je napo zenu, i salvama najgorih prijetnji i uvreda koje su izrekli po komentarima, nego na nekakvom marginalnom ligu

Posto si iz Mostara onda ocekujem da shvatas jednu stvar, a to je.. da su oni korektni kolko oni hoce i koliko njima odgovoara i da to nema nikakve veze s tobom,

Hrvati zamisljaju suzivot sa bosnjacima na nacin: ONI CE MOC STA HOCE I STA ZELE, A BOSNJACI ONO STO IM HRVATI DOZVOLE....i to ako im dozvole

..i jos nesto, Bosnjaci su se slomili po komenterima ogradjujuci se od Muse, dok su ti tvoji korektni sasuli salve prijetnji i uvreda citavom jednom narodu i drzavi..o tome da se niko nije ni pokusao izvinut za odnos prema zeni koja klanja ne treba ni trosit rijeci.
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 14 avg 2025, 16:29, ukupno mijenjano 3 puta.
=\_1921_/=

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 avg 2025, 16:24

Mi u srcu i špicu sezone izgubimo 2500 radnih mjesta u julu u odnosu na prosli mjesec. I budala vidi da nesto ne stima samo Niksic, Mijatović i co nista ne primjete.

Jedini region na Balkanu cijelom gdje broj uposlenih pada.

Novalicu Teslo!

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 14 avg 2025, 16:36

Čuj zbog neustavnog grba hercegbosne, bošnjaci neka stave ljiljane. Taman da hrvatskim i srpskim medijima daš dovoljno materijala, sve do sljedećeg istupa kozojeba Muse
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2025, 16:50

VivaLaStella je napisao/la:
14 avg 2025, 16:36
Čuj zbog neustavnog grba hercegbosne, bošnjaci neka stave ljiljane. Taman da hrvatskim i srpskim medijima daš dovoljno materijala, sve do sljedećeg istupa kozojeba Muse
Ne treba stavit ljiljane, mislim da to Neutral nije ni reko...ali treba njih natjerat da shvate da je ovo ipak Bosna i Hercegovina ma sta njih ucili po kucama i da ih se natjera da ako nista makar formalne stvari postuju.

Najveca zabluda naseg naroda je sto misli da ispada tolerantan i moralan, i da cini dobro... a ustvari ispada teska budaletina i samo sebi cini lose
=\_1921_/=

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 avg 2025, 16:52

slika

Musa je ako nista otkrio većem neupućenom dijelu stanovnistva ko živi u Listici i kakva je to fašistička jazbina.

A gdje Ramo da razbije sa Fupom separatiste?
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 14 avg 2025, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 14 avg 2025, 16:54

Koliko su se izofirali sa ovom pričom o "muslimanskim teroristima". Izgleda da im je zao sto nisu dosli.

A Ramo i sinovi su na odmoru, Allah ih nagradio.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 avg 2025, 16:55

Tolerancija i medjusobno postovanje POSTOJI SAMO U MJESTIMA GDJE SU BOŠNJACI VEĆINA!

Kraj priče!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 avg 2025, 16:56

avenija je napisao/la:
14 avg 2025, 16:52
slika

Musa je ako nista otkrio većem neupocenom dijelu stanovnistva ko živi u Listici i kakva je to fašistička jazbina.

A gdje Ramo da razbije sa Fupom separatiste?
Neko i dalje misli da sa ovim kamenojebcima moze neki suzivot.Od vjere imaju samo krunicu i to je to.
Od cuganja jedino samo vise isusa psuju a kobajagi naki katolici.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2025, 16:59

avenija je napisao/la:
14 avg 2025, 16:55
Tolerancija i medjusobno postovanje POSTOJI SAMO U MJESTIMA GDJE SU BOŠNJACI VEĆINA!

Kraj priče!
Znaci doslovno najgori oblik fasizma...prebices ljude koji nose vjerski rekvizit...ali eto to su korektni momci

Iduci korak ce bit da Muslimani koji misle uc u SB nose traku na ruci...
=\_1921_/=

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 avg 2025, 17:03

To sto je pokusao Sanin Musa ne bi proslo ni u Svici ili Kanadi. Svugdje bi ga iznabijali i zabranili ga.

Mislim, kaze onaj ponesite svi oruzje. I sad kmeka sta i kako, samo se jadni Bosnjaci saginju.

Tesko i da se saginju. Eno Hambu zgovnase ko da im je u mater dirnuo. :rol:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 avg 2025, 17:04

U BiH je takvo stanje, da se Bošnjo mora ponositi brojkama komada oružja po glavi stanovnika, isto koliko privrednim i naučnim progresom.

Država puna dušmana i katila.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 avg 2025, 17:11

Cuj ovog kvazi naucnika.

Koliko ih ti imas u Minkenu?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2025, 17:11

::
Kajzer10 je napisao/la:
14 avg 2025, 17:03
To sto je pokusao Sanin Musa ne bi proslo ni u Svici ili Kanadi. Svugdje bi ga iznabijali i zabranili ga.

Mislim, kaze onaj ponesite svi oruzje. I sad kmeka sta i kako, samo se jadni Bosnjaci saginju.

Evo ja mislim da bi proslo bez ikakvih problema...imas ovdje dijasporaca pa nek ti posvjedoce

Uostalom to nije no binto...bitno je ono sto je bila njihova reakcija na musu. Fasizam, sovinizam, prijetenje i pozivi na nasilje
=\_1921_/=

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 avg 2025, 17:15

14 avg 2025, 17:11
::
Kajzer10 je napisao/la:
14 avg 2025, 17:03

Evo ja mislim da bi proslo bez ikakvih problema...imas ovdje dijasporaca pa nek ti posvjedoce

Uostalom to nije no binto...bitno je ono sto je bila njihova reakcija na musu. Fasizam, sovinizam, prijetenje i pozivi na nasilje
Jasta bi.

Ovo je debelo podijeljena drzava. Cinjenica. Sto mozes u svojoj avliji, ne mozes u tudjoj. Deal with it. U Banja Luci mozes krstiti zgradu i u Zagrebu klecati Isusu ili kome vec, ali ja toplo savjetujem da to, s ciljem ekscesa i provokacije kao Musa, ne dolazis raditi u Bihac na glavni trg. Nemoj, neces dobro proci i ne dokazujes nista. Pun mi qrac te jednakopravnosti i sloboda, a da je obrnuta situacija, svi bi situaciju nazivali onako kako jest.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 14 avg 2025, 17:18

avenija je napisao/la:
14 avg 2025, 15:39
14 avg 2025, 13:18
avenija je napisao/la:
14 avg 2025, 11:40
slika

Trebas bas biti **** sreće da imas ovakve susjede od država i sa lijeve i desne strane.
Bgm vama iz zenice je smog baš u glavu udario

Nesto teme sanina, daj sad to, poremecen si :bih:
Broj 1. U Zenici je smog i zagađenje prošlost.

Broj 2. Da ponovim post od jucer.

Da vidimo kako mi dočekasmo Josipa početkom ove godine sa Isusom od 1.2 metra.

slika

slika

slika

slika

slika

Jel' neko u Zenici shvatio ovo kao provokaciju jer je došao sa Isusom medju 100 000 muslimana?

Nije, tako i treba. Dočekan je kao kralj, slikao se sa ljudima, propagirao/vršio molitvu u centru grada, dočekan, nahranjen, ugošćen kao sultan, prenoćište i ispraćen sa osmijehom sutradan kada je kiša stala.

U Širokom covjek hoće da šuta ženu jer je stala u prolazu obaviti namaz. Takvo ponašanje u Bosni i Hercegovini mora se strogo osuditi kao i da je neko Josipa otjerao iz Zenice.

Nismo isti!

Broj 3. I da ti se nacrta sve, ti i slicni tebi ustašku ideologiju nećete napustiti nikada.
Očito da nije prošlost dok ima černobilaca ko ti, udarilo ti u glavu
Miješaš kruške i jabuke. Ti se slobodno najavi kao ovaj Josip i prodji cijelu BiH neće ti niko a reći, nemoguće da povezuješ ovog dečka i ovog hajvana Musu

Samo se pitam što se tako niste odnosili prema sugrađnaima 90tih, evo puna hercegovina trogrlića, jovanovića, jonjića, paškalja, krišta itd što su protjerani iz slobodarske zenice

Većih islamofašista od tebe i takvih nema, neka te u toj jazbini i ne izlazi iz nje. Nemoj na m trovat zrak ovamo
Naravno da nismo isti, ne može niko biti ko ti i takvi ko ti
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.