KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

kovacic
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la kovacic » 11 avg 2025, 17:14

EDobric1997 je napisao/la:
11 avg 2025, 16:55
Rule_hz je napisao/la:
10 avg 2025, 21:05
TETRAPAK je napisao/la:
10 avg 2025, 21:03
Svaki projekat koji racuna na Salica je neozbiljan. Raditi ovo kada citava javnost i politika ocekuju solidne rezultate nakon onog medijskog cirkusa je suludo. Svaka budala moze ovako biti direktor.

Dobiti onolike pare od kantona , ti ove ostavljas, jasno je sve kao dan da ovo sto imamo ne vrijedi ni milion ali eto
Istina je da ne vrijedi, sto ne znaci da nije placeno milion... Halilovic i Atic kostaju... Bolje da stanem ovdje.. Trziste je nenormalno. Prosjecni i ispod prosjecni igraci za BH ligu su sada po 2 hiljade eura... Isti takvi za ABA ligu su x10.
Kada bismo napisali koliko zarađuju ljudi bi mislili da lažemo :mrgreen:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 avg 2025, 17:20

11 avg 2025, 16:52
14000 Eura * 10 mjeseci = 140k Eura. Skuplji su i Halilović i Atić od pomenutog. Provjereno. I to poprilicno skuplji.
140K eura x 10 igraca = 2.8M maraka (a u vrijeme odrzavanja one pressice su imali nesto preko 3M KM)

Deset kosarkasa nivoa Mihailovica su bolji od rostera kojeg Bosna trenutno ima. Mihailovic je sigurniji ulog nego Atic, jer od njega uvijek znas sta ces dobiti, a s Aticem je sve pod upitnikom - taman ga platili duplo vise. Vlado je kod Zadrana ubjedljivo najskuplji igrac, koji ce imati duplo manji budzet od Bosne, a daj Boze da Bosna na kraju zavrsi ispred njih. Njima je trener glavni adut, a Bosni je najslabija tacka. Imas li kakvih informacija u vezi novih igraca, planiraju li dovesti bar jos jedno pojacanje?

Btw, taj ugovor s Marinkovicem je bolesno glup...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 avg 2025, 17:41

Atic i Halilovic ce biti promasaji od transfera i to veliki kad uzmemo u obzir koliko su placeni a sta ce donijeti.Amerikanci za te pare budu top 10 igraci aba lige

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 avg 2025, 18:22

MElloo je napisao/la:
11 avg 2025, 17:41
Atic i Halilovic ce biti promasaji od transfera i to veliki kad uzmemo u obzir koliko su placeni a sta ce donijeti.Amerikanci za te pare budu top 10 igraci aba lige
to samo pokazuje koliko se lose radi sa domacim igracima da ti da bi doveo nekog ko je na kakvom takvom nivou ABA lige, moras da ga platis masno i da ti taj igrac i dalje ne donosi prevagu..imas par igraca u repki koje mozes dovesti za ABA lige, ostalo ili nije za aba lige ili je previse skupo za budzet od 3mil..sve ostalo mimo toga, sto se tice domacih igraca, ABA 2 trenutno max domet vjerovatno..

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 avg 2025, 18:27

JHam je napisao/la:
11 avg 2025, 18:22
MElloo je napisao/la:
11 avg 2025, 17:41
to samo pokazuje koliko se lose radi sa domacim igracima da ti da bi doveo nekog ko je na kakvom takvom nivou ABA lige, moras da ga platis masno i da ti taj igrac i dalje ne donosi prevagu..imas par igraca u repki koje mozes dovesti za ABA lige, ostalo ili nije za aba lige ili je previse skupo za budzet od 3mil..sve ostalo mimo toga, sto se tice domacih igraca, ABA 2 trenutno max domet vjerovatno..
To je aposlutno istina sav nerad se pokazao sada, imamo par igraca koji su preskupi i ostali aba 2 nivo.Normalan neki aba nivo igraca bas i nemamo.
Atic i Halilovic iskreno ne bi trebali biti tako preskupi al ajde to je sad druga tema

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 avg 2025, 14:30

Ghuraba je napisao/la:
07 avg 2025, 23:33
Evo raport spominje da je Gordic jedna od opcija. :hmmmmm:

Ma mora se dovesti jos jedan centar ako planiraju napasti 4. mjesto. Gledam malo koga je Zadar doveo i njihovi tamo pisu da je Mihailovic placen 14k eura. Taj lik je jedan od najboljih igraca aba lige zadnjih godina, ako ne racunamo ove koji igraju i imaju kvalitet za 3-4 najjaca kluba. Ako on toliko kosta, onda je Bosna za 3 miliona (koliko su imali kad je bila ona pressica s Niksicem) mogla dovesti 10 takvih igraca, da marke vise ne osiguraju. On je Zadrov najbolji i najplaceniji igrac, a oni se s trenutnim rosterom itekako nadaju borbi za prva 4 mjesta. Tako da, ovaj trenutni roster mora biti jaci i mora biti prostora za jos pojacanja.

Btw, mislim da bi i pripreme trebale uskoro krenuti, a dotad ce valjda sklopiti roster (ili bar veliku vecinu). Bosna vec za oko mjesec i po dana igra tu kvalifikacijsku utakmicu s Belgijancima.
14000 Eura * 10 mjeseci = 140k Eura. Skuplji su i Halilović i Atić od pomenutog. Provjereno. I to poprilicno skuplji.
Atic zaradi vise u Bosni nego u Spaniji :mrgreen: zbog poreza.Lazo imao 12 u Dijonu a 10 K u Spartak a Kinezi ga placaju vise .Vec duzi period sam u Splitu ovdje zarade manje nego u KK Bosni :mrgreen: Zadar plati malo vise.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 12 avg 2025, 15:12

lumani je napisao/la:
12 avg 2025, 14:30
Ghuraba je napisao/la:
07 avg 2025, 23:33
Evo raport spominje da je Gordic jedna od opcija. :hmmmmm:

Ma mora se dovesti jos jedan centar ako planiraju napasti 4. mjesto. Gledam malo koga je Zadar doveo i njihovi tamo pisu da je Mihailovic placen 14k eura. Taj lik je jedan od najboljih igraca aba lige zadnjih godina, ako ne racunamo ove koji igraju i imaju kvalitet za 3-4 najjaca kluba. Ako on toliko kosta, onda je Bosna za 3 miliona (koliko su imali kad je bila ona pressica s Niksicem) mogla dovesti 10 takvih igraca, da marke vise ne osiguraju. On je Zadrov najbolji i najplaceniji igrac, a oni se s trenutnim rosterom itekako nadaju borbi za prva 4 mjesta. Tako da, ovaj trenutni roster mora biti jaci i mora biti prostora za jos pojacanja.

Btw, mislim da bi i pripreme trebale uskoro krenuti, a dotad ce valjda sklopiti roster (ili bar veliku vecinu). Bosna vec za oko mjesec i po dana igra tu kvalifikacijsku utakmicu s Belgijancima.
Atic zaradi vise u Bosni nego u Spaniji :mrgreen: zbog poreza.Lazo imao 12 u Dijonu a 10 K u Spartak a Kinezi ga placaju vise .Vec duzi period sam u Splitu ovdje zarade manje nego u KK Bosni :mrgreen: Zadar plati malo vise.
A u Bosni salary cap 20k :mrgreen:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 avg 2025, 15:40

dosta timova je pocelo pripreme ovih dana, zna li se sta kad bi bosnine trebale poceti

Homelander
Kontakt:

Post Postao/la Homelander » 14 avg 2025, 09:54

Ako vam ista znaci slatka Marinkovic nece ostati iako je imao opciju da ostane jos jednu sezonu. Nije pravio probleme klubu sve su se lako dogovorili. A roster je kompletiran to je to sto se tice pojacanja.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 avg 2025, 10:04

Homelander je napisao/la:
14 avg 2025, 09:54
Ako vam ista znaci slatka Marinkovic nece ostati iako je imao opciju da ostane jos jednu sezonu. Nije pravio probleme klubu sve su se lako dogovorili. A roster je kompletiran to je to sto se tice pojacanja.
tanak roster, gdje su pare Dubravko?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 14 avg 2025, 10:17

Roster Bosne ne da je tanak, on je uzasan. Nije mi jasno da pocinjes sezonu bez klasicnog sutera. Nemas igraca koji u rukama ima garantovanih 20+ poena. Totalno blesavo dovosjenje igraca. Nama opcenito treba zabrabiti sport. Nismo mi za te stvari. Najjaci smo u segmentu kad treba pokrasti pare.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 avg 2025, 10:31

Ali kakav lopov, kakav maher :bow:

Želim da budemo konkurentni, jarane ovakav roster si mogao napraviti i bez kukanja i one farse oko odustajanja od ABA lige.

Kovačević, Zubac, Šalić, Gutić :rol:

Ostat ćes u ligi, ali više nećeš dobiti priliku da kradeš pare.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 14 avg 2025, 10:58

Ma ugovori Aticu i Halilovicu su ogromni i to ce ih pokopat ove sezone.Za te pare su Bryce Jones i Mcikney Wright igrali mnogo viseg kvaliteta

Forisranje domacih pa i sa previse para bi mogla bit rak rana ove novije bosne.

Vidi se da je sastavljana ekipa od istih ljudi kao i prosle godine bukvalno su tu isti tipovi igraca samo su ovi kvalitetniji

Ponovo kao i prosle godine nisu doveli igraca broj 1, glavnog igraca ekipe koji ce uzimati 15 suteva svaku utakmicu.

Klupa nam je aba 2 nivo jedna od najgorih u ligi

Ide decembar januar trazi se centar i novi trener :mrgreen:
Zadnja izmjena: MElloo, dana/u 14 avg 2025, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 14 avg 2025, 11:01

Ovo sto je dubravko uradio bosni je za zatvora, poslije ove sezone nadam se da on vise nece u klubu biti.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 avg 2025, 11:06

Pa svi su trazili reprezentativce u ekipi, jos su se prizivali i Gegic, Lazic i Penava...sad ispade da ce Atic i Halilovic biti najveci problem :urnebes: :tokralju:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 avg 2025, 11:10

Obični egoista i šupak, ovo je strašno šta je uradio. Ipak, ljudi jako malo prate košarku i valjda smo se zaželjeli iste pa nam je Atić wow, neironično sam u razgovorima jako često čuo "da hoće još i Čampara doći".

Što kaže @MElloo klupa nam je čisti očaj, promašaj. Znači imaš poprično loš i neuravnotežen roster, pa dobro, prva je sezona reklo bi se, bitno je da je tu neki iskusan trener da to uklopi, ali ne nama je na klupi fucking Damjanović sa Pašalićem :bow:

Biće tu hype prvih nekoliko utakmica, ali kad dođu porazi od ekipa gdje smo već upisali pobjede i posjeta će biti sve tanja, a i interes će opasti. Imao je Dubravko baš finu priliku da pokaže šta može, ali tanko, pretanko. Yebo li te Šalić u bradicu.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 avg 2025, 11:13

19vendetta87 je napisao/la:
14 avg 2025, 11:06
Pa svi su trazili reprezentativce u ekipi, jos su se prizivali i Gegic, Lazic i Penava...sad ispade da ce Atic i Halilovic biti najveci problem :urnebes: :tokralju:
Nisu ni Atić ni Halilović problem, dobri igrači, ali šta ti donose? Može li jedan Atić biti nosioc i glavni igrač Bosne, igrač sa užasnom psihom i općenito nesportskim mentalitetom, Halilović može biti lider, ali u duhovnom smislu, igračkom ne.

Za ta dva igrača mogao si pojačati klupu, pa na kraju dana i rizikovati sa nekim nepoznatim igračima, ali jasno je da su reprezentativci samo populistički potez da se kaže - evo doveli smo naše, jer to je Bosna. Ima li Budućnost (sa kojom bi Dubro volio da smo u rangu) domaćih igrača?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 14 avg 2025, 11:24

Naravno da za 3 miliona maraka može u rangu Budućnosti i Dubaija da se bude, a Olimpija da se popiša u prvoj sezoni odmah.

Ni pripreme nisu ljudi počeli, polako. Niko nije pisao na ovom forumu prošle godine kad je Dubravko sastavljao ekipu u ABA2, pa se hypa uhvatili kad je Đoko 5/5 tricu u Novom Sadu šutirao. Makar za to kod mene ima kredit.

Pa ovaj roster (na papiru naglašavam) je za klasu jači od prošlogodišnjeg Igokeinog na kojeg se ovdje masovno svršavalo i koja je bila na par lopti da izbaci Zvezdu u playoffu u seriji gdje su igrali na dva gostujuća terena. Nije ovo Euroliga da imaš 12 jednako kvalitetnih igrača. Pa pogledajte samo rostere Zadra, Splita, Krke, Spartaka, Ilirije, Borca i ostalih ekipa u Bosninom rangu (i ove i prethodnih godina), ko su to njima 8-12 igrači u rosteru? Ništa bolji od naših Delalića, Westa, Šalića i ostalih.
ZELJEZNICAR 1921!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 avg 2025, 11:36

da li je moglo bolje, jeste, ali i ovo sto trenutno imamo ja mislim da bi trebali moci boriti se za taj Top4 i za titulu u domacem prvenstvu
spominju se igraci koji imaju "20 sigurnih poena u rukama", toga nema ni u jacim ekipama, pogledati samo proslogodisnje statistike gdje je po prosjecnim poenima Persons u Top10...Mislim da ce se mnogi iznenaditi, da osim par euroligaskih ekipa i ovih sto su blizu eurolige al nemaju pozivnicu, da su ostale ekipe sve blizu

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 14 avg 2025, 12:06

Po meni i Persons i Audige i Young imaju potencijal da budu bas ubitacni igraci u abi vidjecemo
Persons je to i pokazao prosle godine u dosta losijij ekipii

Po meni je klupa losa,trener nikakav

Jel se zna kad pocinju pripreme vidim sprski timovi polako vec krecu sa pripremama ,i igokea je pocela cini mi se

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.