FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

Bojudaosinebu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bojudaosinebu » 14 avg 2025, 08:36

Pact1921 je napisao/la:
14 avg 2025, 00:32
Manijakdokraja9 je napisao/la:
14 avg 2025, 00:15
Bojudaosinebu je napisao/la:
14 avg 2025, 00:02
Sta ima da se furaju, nisi za k.rca. ne mozes 5 sansi da napravis protiv radnika i rudara kuci i neko se prefuro.
Sto ne mijenja cinjenicu da su se prefurali, isto kao i Radnik i Rudar na Grbavici. To kakvi smo mi nema nikakve veze s ovim sto sam ja rekao.
Znas kako se kaze svi golmani ove lige su imali najbolju utakmicu na grbavici . Ja nikad necu zaboraviti puletica iz leotara frajer je nikakav golman dosao protiv nas ne mozes mu zabiti gola isto kao da je Petr Cech stao na gol
Potpuno pogresna percepcija. Zasto bi se neko "prefurao" protiv nas a ne protiv zrinjskog , borca i sarajeva. Cak dosta vise motiva u zadnje vrujeme bi trebalo da imaju ekipe protiv zrinjskog i borca. Mozda na grbavici imaju dodadtni motiv zbog publike ali to ko god je sutnuo loptu zna da traje par minuta i onda iskljucivo fudblaski kvalitet dolazi do izrazaja. Ta prica da se neko fura protiv nas posebno je za malu djecu i potpuno neutemeljena.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 14 avg 2025, 09:03

Bistriksg je napisao/la:
13 avg 2025, 22:23

Jedno su navijacka prepucavanja, a drugo su ova omalovazavanja.
Sta je bolan nidje veze prica ustase im otele stadion, odvodili u logore, silovali zene.. i dan danas u Mostaru ljudi majonizirani i maltretirani od strane policije i politike. A umjesto da dobiju podrsku iz Sarajeva, dobiju epitet "pijacari".
I to bas kako ih nazivaju ovi sto su im sve oteli i sto ih i dan danas majoniziraju.
Mažu ih majonezom? Ustaška posla. :x

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 14 avg 2025, 09:07

E da hoce sve ono sto nije uslo protiv kopera i u ostalim tekmama sad da se vrati u petak

Hole82
Kontakt:

Post Postao/la Hole82 » 14 avg 2025, 09:11

I ovaj stadion im finansiraju Hrvati, kad ga uzmu sebi za kamp bice opet kmecanje...
A sto se tice srpskog sveta, dobro znamo ko je te mangupe iz predgradja Mostara branio u CG od srpskog sveta. Nema veze, branicemo ih opet...

djemba
Kontakt:

Post Postao/la djemba » 14 avg 2025, 09:59

gegenpressing je napisao/la:
13 avg 2025, 22:49
Jedan je ZAPADNI MOSTAR,kerovi crveni
Kikad od mostarca nećeš čuti srpsko Sarajevo, kopile jedno ustaško.

Znas li koliko je bošnjaka glavu izgubilo od strane tog zapadnog kako ga nazivas.

Smece jedno, ovako mogu kometarisati samo primitivne i bolesne osobe.
Mostar u srcu, Velež do groba!

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 14 avg 2025, 10:06

Bistriksg je napisao/la:
13 avg 2025, 22:23
let3 je napisao/la:
13 avg 2025, 21:59
Nasra se Bistrik kvalitetno, a zapravo nidje veze prica.
Ocito da lik ne prati kakve bljuvotine pijacari pisu o Zelji , Manijacima, Grbavici itd.
Jedno su navijacka prepucavanja, a drugo su ova omalovazavanja.
Sta je bolan nidje veze prica ustase im otele stadion, odvodili u logore, silovali zene.. i dan danas u Mostaru ljudi majonizirani i maltretirani od strane policije i politike. A umjesto da dobiju podrsku iz Sarajeva, dobiju epitet "pijacari".
I to bas kako ih nazivaju ovi sto su im sve oteli i sto ih i dan danas majoniziraju.
Trenutno te ustase imaju bolji tretman od nas, ali neka.
Zadnja izmjena: Aquamaris, dana/u 14 avg 2025, 10:13, ukupno mijenjano 1 put.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 avg 2025, 10:10

admin je napisao/la:
09 avg 2025, 21:44
Može li se malo povjetriti ovaj forum od ovih upada i vrijeđanja?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 14 avg 2025, 10:40

Levin je napisao/la:
14 avg 2025, 10:10
admin je napisao/la:
09 avg 2025, 21:44
Može li se malo povjetriti ovaj forum od ovih upada i vrijeđanja?
+1. Obrišite ove silne gnusne komentare i uvrede ovih južnih pitara + nekolicine naših. Hvala.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 14 avg 2025, 11:01

@bistrik Meni je Velez dugo godina bio drag.
Davno nekada sam na ovom forumu,vodio slicne rasprave. Da se razumijemo nisam od onih koji vrijedja i podrzava bilo kakva sranja koja imaju bilo kakve poveznice sa ratom.
Ne zelim nista opravdavati,ali zelim samo objasniti odnos Zeljinih navijaca spram Veleza i njihovih navijaca.
Licno sam istog stava.
Godinama je Zeljo glat dobijao Veleza. Dok su navijaci Veleza i sam Velez gajio neke cudne odnose sa Sarajevom. Mislim,to je legitimno.
Nakon par godina takvih odnosa i frustracija,odjednom se pojavio narativ kako su oni neka braca ,i kako je i jednim i drugim Zeljo najveci neprijatelj.
Nasi navijaci docekivani na noz,psovanje,nema sta se nije desavalo,pa i onaj doktor smijesni kada je nesta gadjao flasom.
A u medjuvremenu u tim godinama,Sarajevo je pobijedom protiv Veleza na Kosevu,izbacilo Velez u 2 ligu. Cak sta vise krajem te ili pocetkom sljedece sezone doveli su Emira Tufeka,poznatog igraca Veleza,koji se kleo u Velez,i kukao po medijima o Velezovom ispadanju. Da je to sramota,a onda ode u Sarajevo.
Manijaci su tih narednih godina,dizali transparente" Izronice Velez za one sto ga vole". Velika vecina navijaca je iz nekkg razloga gajila simpatije prema Velezu.
Ne znam kako navijaci Veleza su to izbacivanje zaboravili,podrsku manijaka zaboravili i nakon par godina,"braca" su bila slozna i glasna u borbi protiv Zelje.
Sve to vuce od tih dana.
Pa onda od onih bice Zeljo **** sampion,pobjeda kojom su Zrinjskom donjeli titulu. Sve to se nastavljalo na uzasne doceke kako Zelje tako i navijaca u Vrapcicima.
Stvorio se opasan animozitet izmedju nas i njih. Pa se desilo par njihovih pobijeda na Grbavici,i nekako je sve dobilo na tezini.
Licno smatram da su navijaci Veleza tome doprinjeli 80 posto.
Evo jos jedan primjer, zadnja tekma.. Ja sam bio na Zapadu,kao gosti kluba zbog ove predstave.
Pored nas je sjedio dobar dio navijaca Veleza,clanova uprave.
Izmedju ostalog Vladavic i Obad. Sa njima je bik neki bucmasti brada i frizurica.Mozda neki direktor ili sta vec.
Zeljo je vodio,i Velez napravi par sasni prije gola. Oni su skakali radovali se. Ustao je jedan momak i opomenuo ih da su jako bahati.
Da se ne mogu tako ponasati. Da navijaju ali da budu malo tisi. Na trenutak mi ih je bilo zao. Pusti ljude navijaju za svoje.
I zabija Vini za 2-1. I stadion skandira 2 liga.
I taj debeljuco onako u sebi mrmlja i mase glavom. Ahaaaaa **** vam mater. Tacno se osjetilo nozem si mogao rezati tenzije,koliko oni mrze Zelju. Ok Obad i Vladavic nisu radili nista,osim sto su se radovali,ali ovaj majmun i jos par njih,tacno si im vidio na licima da je to vise od pobijede njima znacilo.
Vjeruj mi da bi u Vrapcicima navijaci Zelje bili napadnuti da su se tako ponasali.
Tako da sve ja tebe razumijem,ali niko mi se odavno nije zgadio kao navijaci Veleza.
Nije da su nas voljeli ni u Zenici ni Tuzli,uvijek je bio animozitet. Zeljo je ofirno pustio Leotar i izbacio Slobodu iz lige, iako je Sloboda pobijedom mogla ostati u ligi. Sta god mislio o tim navijacima,zao mi je i Slobode i Celika,a da gledamo neke Radnike,Rudare,Posusja...
Ali Velez i njegova raja cini mi se za dugo vremena nece kod navijaca Zelje dobiti postovanje,kakvo su godinama imali.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 14 avg 2025, 11:17

djemba je napisao/la:
14 avg 2025, 09:59

Znas li koliko je bošnjaka glavu izgubilo od strane tog zapadnog kako ga nazivas.

ja koliko znam vas podforum je RSD VELEZ MOSTAR
nek crknu dusmani, najjaci smo

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 14 avg 2025, 11:28

3,60 kvota na nas, Adzeme Adzeme da li je to to?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 avg 2025, 11:44

Derbi između Veleža i Željezničara pripao Milošu Gigoviću!
Velika nas lakrdija očekuje... Adžeme oprosti.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 14 avg 2025, 11:57

nemoj da odma gace skidamo, ko zna na cijoj je strani giga, ne odgovara ni da Velez bude gore....

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 14 avg 2025, 11:59

djemba je napisao/la:
14 avg 2025, 09:59

Koliko je nas glavu izgubilo od te petokrake,krepaj te,ološ crvena
Brohra ribo se...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 avg 2025, 12:07

Kajkutenjoyer je napisao/la:
14 avg 2025, 11:57
nemoj da odma gace skidamo, ko zna na cijoj je strani giga, ne odgovara ni da Velez bude gore....
Hm... Ma ja imam neki animozitet prema njemu, mada je znao odsuditi vrlo korektno.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 14 avg 2025, 12:20

Nas jedini adut sutra jeste upravo ovo. Kad padnes nisko, i desi ti se ovo da te pijacar pomizava, mora proraditi inat i da se i navijaci i ss i tim zajedno ustimaju da se zgazi polovnjak.

Sto se terena tice, pored tog inata, gdje bi svi trebali dati vise od 100% jer smo se sami doveli u nezgodnu atmosferu trenerovim ispadima, mislim da nam je najveca sansa kontranapad u ovoj tekmi.

Sablic je to dobro poslozio i protiv Borca kad su igrali sa pijacarima tako da sigurno nas teska utakmica ocekuje ali sta je tu je, nase je da ih zgazimo upravp zbog ovih drugih stvari.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 14 avg 2025, 12:29

ako bude postena tekma, ne sumnjam u nas

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 14 avg 2025, 12:33

Orvel je napisao/la:
14 avg 2025, 12:20
Nas jedini adut sutra jeste upravo ovo. Kad padnes nisko, i desi ti se ovo da te pijacar pomizava, mora proraditi inat i da se i navijaci i ss i tim zajedno ustimaju da se zgazi polovnjak.

Sto se terena tice, pored tog inata, gdje bi svi trebali dati vise od 100% jer smo se sami doveli u nezgodnu atmosferu trenerovim ispadima, mislim da nam je najveca sansa kontranapad u ovoj tekmi.

Sablic je to dobro poslozio i protiv Borca kad su igrali sa pijacarima tako da sigurno nas teska utakmica ocekuje ali sta je tu je, nase je da ih zgazimo upravp zbog ovih drugih stvari.
Ma mozemo mi njih dobit. Samo sto moramo odigrat haman bez greske i maksimalno naspanovani.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 14 avg 2025, 12:34

Bojudaosinebu je napisao/la:
14 avg 2025, 08:36
Pact1921 je napisao/la:
14 avg 2025, 00:32
Manijakdokraja9 je napisao/la:
14 avg 2025, 00:15

Sto ne mijenja cinjenicu da su se prefurali, isto kao i Radnik i Rudar na Grbavici. To kakvi smo mi nema nikakve veze s ovim sto sam ja rekao.
Znas kako se kaze svi golmani ove lige su imali najbolju utakmicu na grbavici . Ja nikad necu zaboraviti puletica iz leotara frajer je nikakav golman dosao protiv nas ne mozes mu zabiti gola isto kao da je Petr Cech stao na gol
Potpuno pogresna percepcija. Zasto bi se neko "prefurao" protiv nas a ne protiv zrinjskog , borca i sarajeva. Cak dosta vise motiva u zadnje vrujeme bi trebalo da imaju ekipe protiv zrinjskog i borca. Mozda na grbavici imaju dodadtni motiv zbog publike ali to ko god je sutnuo loptu zna da traje par minuta i onda iskljucivo fudblaski kvalitet dolazi do izrazaja. Ta prica da se neko fura protiv nas posebno je za malu djecu i potpuno neutemeljena.
Pa logicno da ce se protiv nas prefurati . Mi smo jos uvijek najtrofejniji klub u Bosni . Svi igraci su gledali dominaciju Zelje kad ti dodje pjan Svraka na teren i raznesete na terenu . Kad si imao 26 utakmica bez poraza. Pa cak ovo kasnije kad smo zavrsavali 2 na tabeli . Pored toga ljudi moraju shvatiti svi ljudi koji ne navijaju za Želju u ovoj drzavi im je najmrzi klub upravo Željo jer smo svaciji tim izdominirali . Pored toga imas svake godine najvise publike na stadionu gdje ti dodje Rudar iz prijedora ispred 8500 ljudi . A ljudi eto da odu u zapadni mostar nece doci 500 ljudi na utakmicu . Ljudi mogu pricati sta hoce protiv nas , ali mi i da se ugasimo mi smo najveci klub u ovoj drzavi .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 14 avg 2025, 12:47

Mi ne mozemo 3 pasa da svezemo al vazno je da Gigovic sudi i da se vec trazi alibi nevjerovatni smo
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: elSaik, Hrasno15, ristagrad, Tuce11 i 44 gosta.