Vanja8 je napisao/la: ↑12 avg 2025, 20:02
Ovdje se stvara potpuno pogresan narativ, kao postoje oni koji mrze Husa i sad ga pljuju, ocrnjuju, vrijedjaju...
Sasvim pogresna kvalifikacija i stvara se neka vrsta podijela medju navijaciam...
Prava definicija je da postoje ljudi koji ne vide da Hus moze unaprijediti igru u odnosu na prethodne trenere i bojazan da se moze stvoriti jos gora situacija shodno njegovom karakteru i odnosu sa igracima...
Idealiziranje Husrefa ide do te mjere da se stice utisak kako sa njegovim angazovanjem, mi boda necemo zijaniti i kako su nam svi putevi prema tituli vec sirom otvoreni sa njegovim potpisom...
U ovakvoj ligi, sa ovakvim ljudima na celu Saveza stvarati nekakvu histeriju, pravog covjeka na pravom mjestu moze biti samo kontraproduktivan gest koji ce jos vise podijeliti navijace...
Musemicev problem je u taktickoj dekapaciranosti za danasnji fudbal sa postojecim igrackim kadrom...
Zato i postoje ljudi koji su protiv njegovog vracanja, evo, prvi sam ja bio protiv, ali ga ne mrzim i imace moju podrsku iskljucivo kao trener FKS, iskljucivo zbog kluba, jer FKS je SVETINJA i ni jedan pojedinac ne moze biti iznad...
Moja neka ocekivanja od HM su prilicno podijeljena, cak na zalost mislim, da nece uspijeti dovesti ekipu u stanje pozitivnog soka i da ce to sve teze i teze ici iz kola u kolo...
Naravno, niko sretniji od mene da u ovome debelo grijesim i opet cu ponoviti, HM ima moju podrsku kao i svaki trener koji je sjeo na nasu klupu
Ovo sto si napisao je poenta svega. Ali isto tako kad procitas komentare, realno je pomislit ovo s pocetka posta. Od price da ce uopste sjest na klupu krenulo je pljuvanje svega u i oko kluba. Necemo se lagat. Evo mene kad pitas nisam bio za njegov angazman ponovo, ali nisam ja bio za hrpu stvari, ko me pita!? Nisam nikad zbog toga sto niko ne j moje misljenje psovao, pljuvao po klubu, prijetio nedolaskom na stadion itd. Ljudi generalno u diskusijama pokusavaju braniti misljenje koje su sacinili po cijenu svega, valjda misle da ce se disolvirat ako nije kako su zamislili. Stice se dojam da bi ljudi radije sad da bude pet kikseva, ali da kazu “e jesmo bili u pravu, jbo vas Husref”. Pocele price vi i mi, i kojekakve gluposti. Ja bih halalio dva Husrefa i Zekica da smo okrenuli Radniku pa makar iz neke frljoke. Također kad smo kod branjenja misljenja ima taj neki momenat da se polarizira sa Zekicem i Husrefom kao jedan je ovo jedan je ono, necemo se lagat… iza svega na kraju stoje rezultati. Mene bas bas interesuje sta je to tacno Husref uradio bilo kome da se stvara takva neka atmosfera dabogsacuva, kao da je dosao ne znam ti ko na klupu a ne Husref, cime je on to ostetio bilo koga ili Sarajevo!? E price “uzeo pare” pa kad su ljudi takvi altruisti i emotivci sta se zale na cijene karata? I posljednja stvar u svemu koja mi recimo za te nategnute price smeta, joj 21 vijek and so on. A daj, uzeo je duplu krunu prije pet godina, nas fudbal nije mrdnuo. Ne znam opet kako ljudi uopste vide fudbal i sta je za njih moderno sta nije. Ja cu podrzat Husrefa kao i onog poslije njega uvijek. Mora tu klub sam po sebi zauzeti malo jasniji stav, jel je cilj titula uvijek i u svakom momentu, il cemo nesto izgradjivat ganjat cikluse i tako dalje. Da znamo, i da kad se desi prvi radnik, sloboda, posusje - noga da si mi tata, il cemo trpit. Jedno je sigurno, ne treba nista da bude uzrok podjela medju nama, ako vec svi navijamo za Sarajevo. Prosle godine smo kasapljeni od sudija, a neki od razloga su i ti nasi pristupi, kad ti da crveni bezze igracu, mi napadamo tog igraca. E sjecam se price “Trebao je Celik znat da ne smije onako spustit ruku na rame igraca sirokog jer je jedva cekao da svirne penal”, situacija koja se desava na svakoj tekmi u svijetu, normala se lik branio. Kad procitas to par puta skontas koja je mentalna gimnastika tu odradjena da nesto tako objasnis. Sve dok mi ne podrzavamo nas klub zbog ovog il onog, trazimo razloge, jedini vise mrzimo pojedine nase igrace neg protivnike, mozda i zasluzujemo da nam rade sto rade. (Sorry na predugom pametovanju al haj)