FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
77
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 219

siroliver69
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la siroliver69 » 12 avg 2025, 20:24

Vanja8 je napisao/la:
12 avg 2025, 20:02
Ovdje se stvara potpuno pogresan narativ, kao postoje oni koji mrze Husa i sad ga pljuju, ocrnjuju, vrijedjaju...
Sasvim pogresna kvalifikacija i stvara se neka vrsta podijela medju navijaciam...

Prava definicija je da postoje ljudi koji ne vide da Hus moze unaprijediti igru u odnosu na prethodne trenere i bojazan da se moze stvoriti jos gora situacija shodno njegovom karakteru i odnosu sa igracima...
Idealiziranje Husrefa ide do te mjere da se stice utisak kako sa njegovim angazovanjem, mi boda necemo zijaniti i kako su nam svi putevi prema tituli vec sirom otvoreni sa njegovim potpisom...
U ovakvoj ligi, sa ovakvim ljudima na celu Saveza stvarati nekakvu histeriju, pravog covjeka na pravom mjestu moze biti samo kontraproduktivan gest koji ce jos vise podijeliti navijace...

Musemicev problem je u taktickoj dekapaciranosti za danasnji fudbal sa postojecim igrackim kadrom...
Zato i postoje ljudi koji su protiv njegovog vracanja, evo, prvi sam ja bio protiv, ali ga ne mrzim i imace moju podrsku iskljucivo kao trener FKS, iskljucivo zbog kluba, jer FKS je SVETINJA i ni jedan pojedinac ne moze biti iznad...

Moja neka ocekivanja od HM su prilicno podijeljena, cak na zalost mislim, da nece uspijeti dovesti ekipu u stanje pozitivnog soka i da ce to sve teze i teze ici iz kola u kolo...
Naravno, niko sretniji od mene da u ovome debelo grijesim i opet cu ponoviti, HM ima moju podrsku kao i svaki trener koji je sjeo na nasu klupu
3 dana hocu ovo da napisem ali se nisam usudio jer nema šanse da glupani razumiju. Husrefa znam, pozdravljamo se kad se vidimo i zaista ga osjećam svojim. Nisu mi bile drage one njegove suze i bolilo me je. Ali on ne moze donijeti nista novo i dobro, pa ljudi moji pogledajte stručni štab!?!? Zaista nema potrebe za Ljajicem, Ristovskim, Cimirotom(ako je istina)...koji ce nam kyrac sad kad nemamo ambicija.

Ne mrzimo Husrefa debiliiii!!!
Nego volimooo Sarajevoooo!!!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 12 avg 2025, 20:26

H8Z7 je napisao/la:
12 avg 2025, 19:52
Najprvi je napisao/la:
12 avg 2025, 19:37
MSOZ101 je napisao/la:
12 avg 2025, 19:35

Mujkić povrijeđen, Krdžaliću ništa ne vjerujem onda nam je problem u21 igrač.
Ja bih pokušao ovako
Banić
Ristovski - Turda - Paskalev - Kuprešak
Hamzić - Jatta
Kyeremeh - Elezi - Guliashvili
Mlinarić
Jedini u drzavi imamo akademiju a najveci problem nam je u21.
To dovoljno govori ko i kako vodi klub :puke:
Čak i da kažeš da se šališ istinu si rekao.
Pa igrat ce Krdžalić ili Mušija, zavisi čiji menadžer je bolje kod Ajle izlobirao.
I zato je sad Husref na radaru, hoće li pokazati zube toj pošasti ili saviti kičmu.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 12 avg 2025, 20:29

Mister No je napisao/la:
12 avg 2025, 17:28
Dovoljno je reći da je Cimirot kod Husrefa desnog beka igrao.
Toliko o znanju.
A ako je titula kriterij, ima je i Marko Maksimović a i u Posušju će dobiti otkaz ubrzo, četvrti ili peti....
Jel moguce da poredis Husrefove trofeje sa onom titulom koju je Marko Maksimovic uzeo s Borcem?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 avg 2025, 20:29

Vanja8 je napisao/la:
Ovdje se stvara potpuno pogresan narativ, kao postoje oni koji mrze Husa i sad ga pljuju, ocrnjuju, vrijedjaju...
Sasvim pogresna kvalifikacija i stvara se neka vrsta podijela medju navijaciam...

Prava definicija je da postoje ljudi koji ne vide da Hus moze unaprijediti igru u odnosu na prethodne trenere i bojazan da se moze stvoriti jos gora situacija shodno njegovom karakteru i odnosu sa igracima...
Idealiziranje Husrefa ide do te mjere da se stice utisak kako sa njegovim angazovanjem, mi boda necemo zijaniti i kako su nam svi putevi prema tituli vec sirom otvoreni sa njegovim potpisom...
U ovakvoj ligi, sa ovakvim ljudima na celu Saveza stvarati nekakvu histeriju, pravog covjeka na pravom mjestu moze biti samo kontraproduktivan gest koji ce jos vise podijeliti navijace...

Musemicev problem je u taktickoj dekapaciranosti za danasnji fudbal sa postojecim igrackim kadrom...
Zato i postoje ljudi koji su protiv njegovog vracanja, evo, prvi sam ja bio protiv, ali ga ne mrzim i imace moju podrsku iskljucivo kao trener FKS, iskljucivo zbog kluba, jer FKS je SVETINJA i ni jedan pojedinac ne moze biti iznad...

Moja neka ocekivanja od HM su prilicno podijeljena, cak na zalost mislim, da nece uspijeti dovesti ekipu u stanje pozitivnog soka i da ce to sve teze i teze ici iz kola u kolo...
Naravno, niko sretniji od mene da u ovome debelo grijesim i opet cu ponoviti, HM ima moju podrsku kao i svaki trener koji je sjeo na nasu klupu
Bravoo. Jako ružno čitati uvrede na račun Husrefa a s druge strane ne treba pretjerivati da je neko veličanstvo. Pokazao je da zna osvajati trofeje a znali smo biti i kanal . Teba se dati maksimalna podršku FK Sarajevo .

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 12 avg 2025, 20:35

siroliver69 je napisao/la:
12 avg 2025, 20:24
Vanja8 je napisao/la:

3 dana hocu ovo da napisem ali se nisam usudio jer nema šanse da glupani razumiju. Husrefa znam, pozdravljamo se kad se vidimo i zaista ga osjećam svojim. Nisu mi bile drage one njegove suze i bolilo me je. Ali on ne moze donijeti nista novo i dobro, pa ljudi moji pogledajte stručni štab!?!? Zaista nema potrebe za Ljajicem, Ristovskim, Cimirotom(ako je istina)...koji ce nam kyrac sad kad nemamo ambicija.

Ne mrzimo Husrefa debiliiii!!!
Nego volimooo Sarajevoooo!!!
Isto, jednostavno toliko volim Sarajevo a on mi se nikako ne uklapa u sliku nekog napretka. Svaka cast na titulama cudima ali fakat ljudi zaboravljaju frustracije koje smo imali i za vrijeme njegovih mandata. Bilo je situacija da nismo mogli da napravimo priliku na utakmici. Pa kad se sjetim one nemoci protiv Zelje gdje on nema ideja sta da uradi da promijeni. Jednostavno gdje god je bio, a bio je samo u nasoj ligi nikakav rezultat i napredak nije napravio, cak nije mogao ni titulu sa Slobodom da osvoji kad je najjaca u svojoj historiji bila i kad je sve na njenoj strani bilo, on zijani kuci
0 3 od Drine. Nek nam je Bog na pomoci.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 avg 2025, 20:50

Mene samo nervira sto trenerima lete glave nakon prve sezone bez obzira na okolnosti, a Husref jedini trener u eri investitora koji je ostao vise od jedne cijele sezone (Vinko se vodi da je bio dvije al odigrao 3 utakmice u 19/20 i otpusten 4 kola prije kraja 20/21). Znaci tu u startu su dvostruki arsini. Husref ima dvije titule kao trener, prvu uzeo u trecoj sezoni, drugu u drugoj. Ni on u prvoj sezoni nikad titulu nije uzeo.

U sezoni 17/18 Husref je ispao u kupu u prvoj rundi od Mladosti. Sezonu zavrsio 3. sa jednakim brojem bodova kao cetvrti, 13 bodova iza prvaka, i to u vrijeme kad smo realno imali vrhunsko sudjenje. Ne mozes naci neki detalj da smo pokradeni. Zatim, u toj sezoni je izgubio dva derbija. U narednu sezonu usao porazom, u 5 kola imao omjer 2-2-1. Istrpio se i uzeo titulu.

Zekic u svojoj prvoj sezoni zavrsio treci sa istim brojem bodova kao cetvrti. Zavrsio 17 bodova iza prvaka, s tim da su ovdje kruzile slike koliko puta smo pokradeni. Brat bratu 10 bodova. Osvojio kup. Uzeo jedan derbi i dva remija. Sam napustio al ovdje se stvara narativ kao da je najveca ubleha. Kae nespremna mu ekipa, kiksao sa Posusjem. Smijesno ba.

Nemam ja nista protiv Husrefa al imam protiv ovih duplih arsina. Kae samo jedsn moze vodit Sarajevo. Pa moze kad jedini dobije dvije sezone minimum da nesta uradi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Amco46
Kontakt:

Post Postao/la Amco46 » 12 avg 2025, 21:01

Vanja8 je napisao/la:

Sve sto si rekao potpisujem.
Nije problem meni licno Husrefa Musemica, nek 100 puta bude trener ja volim FKS i podrzavat cu ma koliko god bio nekad ljut i nezadovoljan odlukama..
Problem je toliko dizanje Husrefa od strane odredjene skupine navijaca da mi se zgadi onda nazalost.
Svi su picke svi su neznalice samo Husref je Sarajevo.
Ne znam po cemu je Husref vise Sarajevo nego bilo ko od nas navijaca koji idemo svaku utakmicu i poslije mnogo razocarenja..

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 12 avg 2025, 21:02

Kako cujem ovo oko otkaza je zateklo i ekipu oko ZZ.
Mesnjak otiso i zvali su ga nazad iz kluba
Zadnja izmjena: johntravolta123, dana/u 12 avg 2025, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.

deda
Kontakt:

Post Postao/la deda » 12 avg 2025, 21:04

Amco46 je napisao/la:
12 avg 2025, 21:01
Vanja8 je napisao/la:

Sve sto si rekao potpisujem.
Nije problem meni licno Husrefa Musemica, nek 100 puta bude trener ja volim FKS i podrzavat cu ma koliko god bio nekad ljut i nezadovoljan odlukama..
Problem je toliko dizanje Husrefa od strane odredjene skupine navijaca da mi se zgadi onda nazalost.
Svi su picke svi su neznalice samo Husref je Sarajevo.
Ne znam po cemu je Husref vise Sarajevo nego bilo ko od nas navijaca koji idemo svaku utakmicu i poslije mnogo razocarenja..
Pridruzujem se istom misljenju. Vanja napisao bas ono sto i sam mislim. Aferim

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 12 avg 2025, 21:10

johntravolta123 je napisao/la:
12 avg 2025, 21:02
Kako cujem ovo otkaza je zateklo i ekipu oko ZZ.
Mesnjak otiso i zvali su ga nazad iz kluba
Nebi me cudilo da au ga zeljeli vratiti da bi mu onda dali otkaz za 3 kola i isplatili mu ugovor 😂

Ovako ih ZZ zajebao, nisu se mogli utaliti da izvuku pare uz kluba.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 12 avg 2025, 21:10

Pena je napisao/la:
12 avg 2025, 19:39
rimljanin90 je napisao/la:
12 avg 2025, 16:15
Pena je napisao/la:
12 avg 2025, 16:13

Zekic imo dobar start protivnici: Sloboda, Gosk, Sloga i Radnik, prvi ozbiljniji protivnik Posusje kiks.
Ne valja kad pobijedi te ekipe? Ja kakav si ti sklop Boze dragi. Pa sto sad nisi dobio slogu, sto je nisi dobio prije koliko ono godina na kosevu kad su te nabusili?
Valja, al smo poslije te 4 utakmice vec bili prvaci svemira, a svi protivnici sa dna tabele, Zrinjski i Borac kad igraju protiv njih unaprijed znas da nema sanse da ce kiksati.
Pa si dobio Borca 1-0 u Banja Luci. Bez kradja sudijskih ti bi do kraja sezone bio top 2 ekipe i konkurent do zadnjeg kola za titulu

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 12 avg 2025, 21:12

Oerde je napisao/la:
12 avg 2025, 18:51
rimljanin90 je napisao/la:
12 avg 2025, 18:33
Oerde je napisao/la:
12 avg 2025, 18:10

Obrisao si svoj prvi post koji je također citiran, gdje kazes “1. I treba se oplest odmah ako hocete titulu” gramaticar 😂
Nisam obriso post... jesil ok ti?

slika
Post je idalje tu, ne shvatam tvoju poentu brate. Ne znam sta pricas

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 12 avg 2025, 21:13

Vanja8 je napisao/la:

Ovo sto si napisao je poenta svega. Ali isto tako kad procitas komentare, realno je pomislit ovo s pocetka posta. Od price da ce uopste sjest na klupu krenulo je pljuvanje svega u i oko kluba. Necemo se lagat. Evo mene kad pitas nisam bio za njegov angazman ponovo, ali nisam ja bio za hrpu stvari, ko me pita!? Nisam nikad zbog toga sto niko ne j moje misljenje psovao, pljuvao po klubu, prijetio nedolaskom na stadion itd. Ljudi generalno u diskusijama pokusavaju braniti misljenje koje su sacinili po cijenu svega, valjda misle da ce se disolvirat ako nije kako su zamislili. Stice se dojam da bi ljudi radije sad da bude pet kikseva, ali da kazu “e jesmo bili u pravu, jbo vas Husref”. Pocele price vi i mi, i kojekakve gluposti. Ja bih halalio dva Husrefa i Zekica da smo okrenuli Radniku pa makar iz neke frljoke. Također kad smo kod branjenja misljenja ima taj neki momenat da se polarizira sa Zekicem i Husrefom kao jedan je ovo jedan je ono, necemo se lagat… iza svega na kraju stoje rezultati. Mene bas bas interesuje sta je to tacno Husref uradio bilo kome da se stvara takva neka atmosfera dabogsacuva, kao da je dosao ne znam ti ko na klupu a ne Husref, cime je on to ostetio bilo koga ili Sarajevo!? E price “uzeo pare” pa kad su ljudi takvi altruisti i emotivci sta se zale na cijene karata? I posljednja stvar u svemu koja mi recimo za te nategnute price smeta, joj 21 vijek and so on. A daj, uzeo je duplu krunu prije pet godina, nas fudbal nije mrdnuo. Ne znam opet kako ljudi uopste vide fudbal i sta je za njih moderno sta nije. Ja cu podrzat Husrefa kao i onog poslije njega uvijek. Mora tu klub sam po sebi zauzeti malo jasniji stav, jel je cilj titula uvijek i u svakom momentu, il cemo nesto izgradjivat ganjat cikluse i tako dalje. Da znamo, i da kad se desi prvi radnik, sloboda, posusje - noga da si mi tata, il cemo trpit. Jedno je sigurno, ne treba nista da bude uzrok podjela medju nama, ako vec svi navijamo za Sarajevo. Prosle godine smo kasapljeni od sudija, a neki od razloga su i ti nasi pristupi, kad ti da crveni bezze igracu, mi napadamo tog igraca. E sjecam se price “Trebao je Celik znat da ne smije onako spustit ruku na rame igraca sirokog jer je jedva cekao da svirne penal”, situacija koja se desava na svakoj tekmi u svijetu, normala se lik branio. Kad procitas to par puta skontas koja je mentalna gimnastika tu odradjena da nesto tako objasnis. Sve dok mi ne podrzavamo nas klub zbog ovog il onog, trazimo razloge, jedini vise mrzimo pojedine nase igrace neg protivnike, mozda i zasluzujemo da nam rade sto rade. (Sorry na predugom pametovanju al haj)

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 12 avg 2025, 21:20

Husrefova jedina mana je to sto je lokalni trener, nema konekcije van drzave. A u Bosni koji god je klub vodio nije podbacio. Trebat ce mu malo vremena da napravi organizaciju, a onda ako ne budemo puno kasnili, vjerujem da se moze ici i po trofej.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 12 avg 2025, 21:20

Pitanje za forumaše, posto se toliko potencira Husrefovo (ne)znanje. Po kojim parametrima su ostali treneri u ligi bolji od Husrefa a toliko se potencira to nesto moderno i napredno sa vizijom. Marinovic vicina marioneta, tu su jos Stimac, Klafuric, Sabljic, Adzem, Trivunovic, Marcetic, Maksimovic. Reko bi covjek imat ce posla sa Slotom i Conteom.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 12 avg 2025, 21:32

Gomis99 je napisao/la:
12 avg 2025, 19:36
Albert Riera je transformisao NK Celje u neustrašivu i konkurentnu ekipu!

Od osvajanja Kupa Slovenije, do plasmana u istorijsko evropsko četvrtfinale – njegov stil igre zasnovan na posedu lopte i napadačkom pristupu osvaja srca navijača.

Prošle nedelje, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija, Celje je sa timom vrednim svega €9.23M deklasiralo Lugano, čiji tim vredi čak €71M, i to rezultatom 5-0 u gostima.

Kod nas bi ga ugasili pitar, keli i ostala ekipa okupljena oko Ajle nakon dva remija i prizivali Husrefa jer samo on moze da vodi Sarajevo. I Riera ima samo kup to ga je.be.
Ta ce Riera, nije on za nas, ne zna trofej osvojiti ko Husref :facepalm:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 avg 2025, 21:37

keli je napisao/la:
12 avg 2025, 21:20
Pitanje za forumaše, posto se toliko potencira Husrefovo (ne)znanje. Po kojim parametrima su ostali treneri u ligi bolji od Husrefa a toliko se potencira to nesto moderno i napredno sa vizijom. Marinovic vicina marioneta, tu su jos Stimac, Klafuric, Sabljic, Adzem, Trivunovic, Marcetic, Maksimovic. Reko bi covjek imat ce posla sa Slotom i Conteom.
Pa evo npr, medjusobni omjeri. Protiv Vinka u 8 utakmica ima 1 pobjedu, remi i 6 poraza. Protiv Adzema ima negativan skor. Protiv Sablica izjednacen. Ne kazem da ostatak lige puca od kvalitete al Husref ima jedan stil igre koji savrseno pali kad su svi zdravi. Nije nikad nista pokusao promijenit, odnosno jest izasao na Grbavicu u 442 formaciji sa Mustaficem i Velkoskim kao zadnjim veznim, i znamo kako smo prosli. Nas je Zeljo ubijao tih sezona, 4 derbija su nas uzeli u te dvije sezone, i Adzem i Osim su nas unistili tako sto su pojacali sredinu igracem vise. Husref nikad nije imao odgovor na romb u sredini. On gura svoje bez obzira ide li.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 avg 2025, 21:43

Gomis99 je napisao/la:
12 avg 2025, 19:36
Albert Riera je transformisao NK Celje u neustrašivu i konkurentnu ekipu!

Od osvajanja Kupa Slovenije, do plasmana u istorijsko evropsko četvrtfinale – njegov stil igre zasnovan na posedu lopte i napadačkom pristupu osvaja srca navijača.

Prošle nedelje, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija, Celje je sa timom vrednim svega €9.23M deklasiralo Lugano, čiji tim vredi čak €71M, i to rezultatom 5-0 u gostima.

Kod nas bi ga ugasili pitar, keli i ostala ekipa okupljena oko Ajle nakon dva remija i prizivali Husrefa jer samo on moze da vodi Sarajevo. I Riera ima samo kup to ga je.be.
I ovaj iz Hajduka trener spanac odma vidis bolja igra 100 puta,moderno,brzi protok lopte to se vidi na prvu

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 12 avg 2025, 21:44

Hoce li klub objaviti sta sa treninga, da vidimo kako Dzakmic i Cosic daju uputstva Ristovskom, Ljaljicu, Eleziju :bow: :bow:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 12 avg 2025, 21:45

Ma doveli su husrefa zato sto nikoga drugog nisu mogli naci da preuzme ekipu koja je prosla pripreme sa drugim trenerom. Vjerovatno najbezbolnije/jednostavnije rjesenje s obzirom na okolnosti

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, broj6, Dave, enzo1, hase73, makron, napoleon72 i 50 gostiju.