Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

CAGarfia
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la CAGarfia » 12 avg 2025, 13:18

jasmin10 je napisao/la:
12 avg 2025, 13:16
Ma Esmir realno i nije za prvih 11 trenutno. Za poziva jeste. Konkurencija na desnom krilu je Meki, Kulasin i ofanzivni bočni Gigovic.
Alajbegovic bukvalno i nema konkurenciju, doduše Barbarez na toj poziciji vidi Dedica.
Ako nakon 3 utakmice Benfice gdje je Amar beton na desnom beku i nakon ovih par tekmi gdje se Kerim igra fudbala na lijevom krilu ne skonta neke stvari, zaista smo u ogromnom problemu.

Najbolje igrače treba gurati na prirodne pozicije.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 avg 2025, 13:42

CAGarfia je napisao/la:
12 avg 2025, 13:18
jasmin10 je napisao/la:
Ma Esmir realno i nije za prvih 11 trenutno. Za poziva jeste. Konkurencija na desnom krilu je Meki, Kulasin i ofanzivni bočni Gigovic.
Alajbegovic bukvalno i nema konkurenciju, doduše Barbarez na toj poziciji vidi Dedica.
Ako nakon 3 utakmice Benfice gdje je Amar beton na desnom beku i nakon ovih par tekmi gdje se Kerim igra fudbala na lijevom krilu ne skonta neke stvari, zaista smo u ogromnom problemu.

Najbolje igrače treba gurati na prirodne pozicije.
Imam osjećaj da će Dedić na lijevog beka a desno Malić.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 avg 2025, 13:48

jasmin10 je napisao/la:
Pa ja i pricam o pozivu i 20min makar protiv SM za obojicu. Naravano da niko ne ocekuje u prvih 11 da igraju
=\_1921_/=

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 12 avg 2025, 13:51

Neka ih pozove i Esmiru da max poluvrijeme protiv San Marina a Kerimu neka da cijelu utakmicu protiv San Marina i ako budemo morali ganjati rezultat protiv Austrije neka ih ubaci u zadnjih pola sata.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 avg 2025, 14:04

invincible1921 je napisao/la:
12 avg 2025, 13:48
jasmin10 je napisao/la:
Pa ja i pricam o pozivu i 20min makar protiv SM za obojicu. Naravano da niko ne ocekuje u prvih 11 da igraju
Ne znam zašto bi poziv bio upitan. Ima nekakvu minutažu, prošao je pripreme, konkurencija očajna.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 avg 2025, 14:08

jasmin10 je napisao/la:
12 avg 2025, 14:04
Ne znam zašto bi poziv bio upitan. Ima nekakvu minutažu, prošao je pripreme, konkurencija očajna.
Poziv uopšte ne smije doći u pitanje. I to glavni spisak, nikakav prošireni ili slično.

Samo bih nadopunio da konkurencija nije očajna.. nego je i nema :mrgreen:
Zadnja izmjena: HariTz, dana/u 12 avg 2025, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 12 avg 2025, 14:17

Ovo mu je idealna visina, valjda ne poraste vise

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 12 avg 2025, 16:50

Nije valjda ni on budala da ga ne zove. Pa svaki navijač reprezentacije hoće da mali bude na spisku + mali kontinuirano dokazuje da ima ogroman plafon i potencijal od početka priprema za Salzburg.

Ne pozove li Kerima još će više navijača okrenuti protiv sebe. Počevši od mene prvog.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 12 avg 2025, 17:02

CAGarfia je napisao/la:
12 avg 2025, 16:50
Ne pozove li Kerima još će više navijača okrenuti protiv sebe. Počevši od mene prvog.
A ako se plasiramo bez njega na SP? :D

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 12 avg 2025, 17:51

CAZIN je napisao/la:
12 avg 2025, 17:02
CAGarfia je napisao/la:
12 avg 2025, 16:50
A ako se plasiramo bez njega na SP? :D
To se neće desiti. Nismo u stanju poroditi gol bez Džeke protiv San Marina. Imamo još 5 utakmica do kraja, a da bi se kvalifikovali treba puno više od nafakaških pobjeda koje su se desile u zadnje tri kvalifikacione utakmice.

Jedino možemo otići na Svjetsko prvenstvo direktno ako Kerim krene igrati kao svjetska klasa za reprezentaciju i da bude prevaga na terenu. Naravno, to je isto suludo očekivati od momka koji ima par seniorskih nastupa za sada. Zaista ne znam kako možemo dobiti još 4 utakmice do kraja ciklusa s ovim siromašnim ofanzivnim potencijalom.

Poenta je da nama očajnički treba ofanizvna klasa u ekipi. Kerim ima potencijal da to bude. Da li će biti, ne znamo. Da li je najveći potencijal u zadnjih 15 godina da to bude, apsolutno. Zato ga treba što prije integrisati u ekipu.

Siguran sam, ako bude zdravlja, da će Kerim biti najbolji igrač reprezentacije do kvalifikacija za Euro 2028.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 avg 2025, 18:02

Zamisli da je de la fuente rekao ne trebaju mi yamal, pedri,gavi,balde,huijsen **** to ima iskusnijh al losijih igraca nek oni igraju u21
isto tako da je austrija cekala alabu a da nije debitovao sa 16g, i ima jos milijardu primjera

Pa mi smo u kosarci uveli musu sa 16, atica sa 18,gegica sa 18, lazica sa 19, najbolja stvar koju smo ikad uradili u bilo kojem rep. sportu

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 12 avg 2025, 18:20

Klupa. :facepalm:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 12 avg 2025, 18:32

CAGarfia je napisao/la:
12 avg 2025, 18:20
Klupa. :facepalm:
:crazy:
Pa ko im igra još na toj poziciji, s obzirom da je i Japanac povrijeđen?

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 12 avg 2025, 18:34

Ne mogu da vjerujem da ove crnčuge nesposobne imaju prednost nad njim nakon onakvog performansa kući prošle sedmice...trener 0

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 12 avg 2025, 18:41

Njemu je ovaj Kjaergaard izgleda glavna konkurencija, Kitano im je više igrao desno nego lijevo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 avg 2025, 18:47

Svasta. Pa ne igraju protiv Grazera opet nego protiv Bruggea.
Club Brugge je preozbiljan protivnik i nerealno je bilo očekivati ga u prvih 11. Bilo bi lijepo da udje oko 60.minute na umornu odbranu i napravi nesto, a Salzburg nadoknadi zaostatak.
I prije prve utakmice se znalo da je Brugge favorit u ovom dvomecu, a mi se zbog Alajbegovica nadamo ipak prolasku Salzburga.

Drugo, ljudi porede jednog Yamala koji igra za Španiju koja u svakom meču ima posjed i kontrolu meca i gdje decko ne mora igrati odbranu, i Alajbegovica za kojeg ne znamo koliko je disciplinovan i kakav je u defanzivi a koji bi igrao za jednu Bosnu i Hercegovinu koja se vadi iz đeriza. Sve utakmice do sada sto je igrao su bile gdje Salzburg napada.
Sasvim je ok da počne protiv San Marina, Kipra, ali jednostavno ne vjerujem da je spreman startnu poziciju za tako ozbiljnog protivnika kakav je Austrija koja je od nas jača ne znam ti koliko puta i gdje ćemo mi većinu meča biti u podređenom položaju. Potrebniji nam je s klupe. Jedino ako nas uvjeri u suprotno u narednim sedmicama.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 12 avg 2025, 18:51

Ovaj Baidoo ništa nije napravio ove sezone, poprilično tanak i eto prva postava.

Ja sam očekivao Nene-Vertessen naprijed, Kerim i Danac iza. Na kraju Baidoo-Vertessen, Danac i Nene iza.

Naravno da je bilo za očekivati da će igrati od prve minute, ali dobro..

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 12 avg 2025, 18:58

Kako hijena sprema teren da je austrija stoputa jaca,da smo bez ikakvih sansi, da celava glava ima alibi, austrija nikad losija igraju bez spica naprijed su pretanki, nema alabe,arnautovic gotov sa ozbiljnim fudbalom uvijek povrijedjen, samo ulazi zadnjih 15-20 min. Spremniji u nas dzeko i u boljoj formi. Oni igraju na snagu i presing i nista vise. Imamo daleko najlaksu grupu u istoriji nemoze lakse od ovog. Samo gubitnici i Luzeri traze unaprijed izgovore i alibi. Ovo nikad neces cut od hrvata, slovenaca(i ako su manji od nas), srba itd.. kerime sretno danas, pokidat ce sa klupe sta ima veze. Bitno je da igra konstantno.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 12 avg 2025, 18:59

I sa ovom minutažom, trenutno puno bolja opcija da krene od prve minute protiv Austrije nego neki dokazani panj poput muža Belme Ibrahimović.

Ovaj može spinovati koliko god hoće, ali kad Tahirović s ovom žalosnom minutažom u haman pa tri puta gorem klubu od Salzburga može igrati ispred igrača Bundeslige, ne vidim zašto ne bi za naše uslove mega talenat Alajbegović igrao ispred panjeva iz Bismillahspora - od njih znamo da nema nafake ni trenutno, ni u budućnosti, od Kerima itekako možemo imati.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 12 avg 2025, 19:14

hurem je napisao/la:
12 avg 2025, 18:47
Svasta. Pa ne igraju protiv Grazera opet nego protiv Bruggea.
Club Brugge je preozbiljan protivnik i nerealno je bilo očekivati ga u prvih 11. Bilo bi lijepo da udje oko 60.minute na umornu odbranu i napravi nesto, a Salzburg nadoknadi zaostatak.
I prije prve utakmice se znalo da je Brugge favorit u ovom dvomecu, a mi se zbog Alajbegovica nadamo ipak prolasku Salzburga.

Drugo, ljudi porede jednog Yamala koji igra za Španiju koja u svakom meču ima posjed i kontrolu meca i gdje decko ne mora igrati odbranu, i Alajbegovica za kojeg ne znamo koliko je disciplinovan i kakav je u defanzivi a koji bi igrao za jednu Bosnu i Hercegovinu koja se vadi iz đeriza. Sve utakmice do sada sto je igrao su bile gdje Salzburg napada.
Sasvim je ok da počne protiv San Marina, Kipra, ali jednostavno ne vjerujem da je spreman startnu poziciju za tako ozbiljnog protivnika kakav je Austrija koja je od nas jača ne znam ti koliko puta i gdje ćemo mi većinu meča biti u podređenom položaju. Potrebniji nam je s klupe. Jedino ako nas uvjeri u suprotno u narednim sedmicama.
Da Yamal igra u Spaniji a eto Kerim ne moze u raspaloj BiH koja nema ozbiljno krilo. De mi reci koga to mi imamo na krilu? Treba Dedica opet stavit sad ga je napokon vracen na RB, ili mozda Givovica koji to nikad u zivotu nije igrao osim u repki? ili mozda Kulasina koji je napravio vrhunac svoje karijere dolaskom u Tursku.
Kerim je vec sad bolja opcija od ostali na krilu, on je preozbiljan talenat koji ce po svemu sudeci imati vrhunsku karijeru… nesto slicno kao Pjanic 2007/2008 godine.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 26 gostiju.