BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Neka se priupita kakva je atmosfera u reprezentaciji Hrvatske, dobije li se Norveška 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ja se bojim da ovo nece stvoriti kontraefekat...jer nije Juki 20 godina, pa da ga mozes psihicki oblikovat...vise se bojim da ce glumiti uvrijedjenu mladu i primdonu...pogotovo kada vidi da je Adidova izjava stigla i do Amerike...Tele33 je napisao/la: ↑12 avg 2025, 10:46Ma nek je Adis izjavio ovo za Nurka i za ostale. Nije ni on zadovoljan i treba probat isprovocirat pozitivnu reakciju. Nurk godinama dolazi da pokaže naciji da je zvijezda a ne da se stavi u službu reprezentacije.
Imamo nesreću da su nam dva najbolja igrača ispodprosjecno zrele osobe za svoje godine a i reko bih i ispodprosjecni profesionalci. Al to je i do nas kao nacije, u odsustvu velikih igrača i legendi od igrača sa 18 godina pravimo lidera i zvijezdu, dok bi u srbiji dodavao peškire i nadao se da upadne u 12 kod nas je musa sa 20g bio alfa i omega reprezentacije.
I još bi dodao da Castanedina povreda i forma ce od svega izgleda najvise ograničiti naš domet na EP.
Mogu Turci kada u EL imaju 2 ekipe, EC 3 ekipe i koliko vec imaju u FIBA takmicenjima...pa kao takvi privlace bruku stranih igraca...cim se u nekoj turskoj ekipi pojavi neki iole kvalitetan Amer...oni ga odmah naturalizuraju, pa makar ostalo da ne zauzima mjesto stranca u ekipi...ako posluzi jos sta dodatno - time bolje...
Pa sta moze gore da se desi? Da igra losije? Da minira? Za rad ega? I da time dokaze da je Adis u pravu. Zar nije bolje da u ovih 18 dana zapne ko konj i digne formu i igru, i totalno diskredituje Adisovu izjavu? Kod nas se uvijek traze izgovori i razlozi....ni slucajno rjesenja i dokazivanje radom.
Evropsko prvenstvo za košarkaše igrat će se od 27. augusta do 14. septembra, u četiri zemlje - Kipar, Finaska, Poljska i Latvija.
Na Eurobasket su se plasirale najbolje 24 reprezentacije Starog kontinenta. Među kojima je i Bosna i Hercegovina.
BiH u grupi C, igrat će na Kipru
Zmajevi su smješteni u grupu C sa selekcijama Španije, Italije, Grčke, Gruzije i Kipra. Utakmice ove grupe igraju se u kiparskom Limassolu.
A ono što interesuje sve navijače koji neće moći putovati na Kipar jeste gdje mogu gledati utakmice Evropskog prvenstva.
Kvalifikacije za Eurobasket je prenosio Sport klub, ali zbog promjena vlasničke strukture, sadržaj sa ove TV kuće trebao se prenijeti na Arenu. Tako će i biti. Ali, za sada, samo u Srbiji.
Jedna od opcija FIBA TV
Kako je najavljenu u tamošnjim medijima prijenos Eurobasketa će biti na RTS-u, dok će mnogi mečevi biti dostupni i putem Arena Sport kanala.
U Bosni i Hercegovini se još ništa ne zna. No vjerovatno će uskoro biti riješena i ta dilema. Kako saznajemo, za sada nema informacija će Eurobasket prenositi BHT1.
Svakako opcije su FIBA TV, kao i platforma Courtside1891 za online streaming.
Na Eurobasket su se plasirale najbolje 24 reprezentacije Starog kontinenta. Među kojima je i Bosna i Hercegovina.
BiH u grupi C, igrat će na Kipru
Zmajevi su smješteni u grupu C sa selekcijama Španije, Italije, Grčke, Gruzije i Kipra. Utakmice ove grupe igraju se u kiparskom Limassolu.
A ono što interesuje sve navijače koji neće moći putovati na Kipar jeste gdje mogu gledati utakmice Evropskog prvenstva.
Kvalifikacije za Eurobasket je prenosio Sport klub, ali zbog promjena vlasničke strukture, sadržaj sa ove TV kuće trebao se prenijeti na Arenu. Tako će i biti. Ali, za sada, samo u Srbiji.
Jedna od opcija FIBA TV
Kako je najavljenu u tamošnjim medijima prijenos Eurobasketa će biti na RTS-u, dok će mnogi mečevi biti dostupni i putem Arena Sport kanala.
U Bosni i Hercegovini se još ništa ne zna. No vjerovatno će uskoro biti riješena i ta dilema. Kako saznajemo, za sada nema informacija će Eurobasket prenositi BHT1.
Svakako opcije su FIBA TV, kao i platforma Courtside1891 za online streaming.
Gallinari MVP finala u Portoriku i vjerovatno najkasnije do sutra se pridružuje Talijanima na pripremama, naši bi tražili 3-4 dana odmora 

Poredi nas se ovdje sa raznim reprezentacijama,koje sve imaju ozbiljne domaće klubove i lige i postavlja se ljestvica visoko,mi se tek možda možemo nečemu nadati za 5 godina,ako ovi svi klubovi budu igrali aktivno aba1 i 2 ligu,pa da se igrači koliko toliko razvijaju. Mnogo smo nerealni. Kakav god rezultat da momci naprave,za nas je opet sve uspjeh. Ali ovi momci igraju najbolje kad je najpotrebnije,sto su već vise puta dokazali i najbitnije je tu su jedan za drugoga.
Vrlo je moguce i da BHT prenosi nasu reprezentaciju, a da ostale tekme Arena prenosi.U zadnje vrijeme su se popravili po pitanju sporta.
Ne postize se motivacija kod svih ljudi na isti nacin...hz1987 je napisao/la: ↑12 avg 2025, 12:42Pa sta moze gore da se desi? Da igra losije? Da minira? Za rad ega? I da time dokaze da je Adis u pravu. Zar nije bolje da u ovih 18 dana zapne ko konj i digne formu i igru, i totalno diskredituje Adisovu izjavu? Kod nas se uvijek traze izgovori i razlozi....ni slucajno rjesenja i dokazivanje radom.
Javno prozivanje i galama nekoga motivise, kod nekoga stvori kontra efekat (Jusuf mi se doima kao takav), a nekoga jednostavno ubije u pojam (Atic mi se doima takav)...
A da bi primjenio pravu strategiju moras malo ili cak i puno vise biti psiholog...ja se nadam se da Adis sta radi....
Ali na primjer, da sam na Jusufovom mjestu - ne bi mi bilo svejedno, da vidim da se u Americi pise po medijima kako je u **** formi...
Upravo tako, neki ljudi se motivišu kad im kažeš da su najbolji na svijetu i kad loše igraju, kod nekoga pali dernjava itd.Vaya je napisao/la: ↑12 avg 2025, 18:29Ne postize se motivacija kod svih ljudi na isti nacin...hz1987 je napisao/la: ↑12 avg 2025, 12:42Pa sta moze gore da se desi? Da igra losije? Da minira? Za rad ega? I da time dokaze da je Adis u pravu. Zar nije bolje da u ovih 18 dana zapne ko konj i digne formu i igru, i totalno diskredituje Adisovu izjavu? Kod nas se uvijek traze izgovori i razlozi....ni slucajno rjesenja i dokazivanje radom.
Javno prozivanje i galama nekoga motivise, kod nekoga stvori kontra efekat (Jusuf mi se doima kao takav), a nekoga jednostavno ubije u pojam (Atic mi se doima takav)...
A da bi primjenio pravu strategiju moras malo ili cak i puno vise biti psiholog...ja se nadam se da Adis sta radi....
Ali na primjer, da sam na Jusufovom mjestu - ne bi mi bilo svejedno, da vidim da se u Americi pise po medijima kako je u **** formi...
Nema bezveze čuveni snimak Repeše i 5 puta ti više vjerujem nego ti sebi

Da ga ninamo? Pa da jos i podrigne? De uozbiljite se.
Pa opce je poznato da kod nasih ljudi samo galama funkcionise. Najveci primjer Vujosevic i Obradovic. Nije ni cudo sto svaki igrac o njima govori sve najbolje i da su najvise kod njih naucili.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma naravno da ne treba nikoga ninati, Jusufa pogitovo...jer mi kao kosarkas na **** ide vec zadnjih 6 - 7 godina...Adisu je cilj da proba izvuci maximum iz svakog igraca, a bas nesto mislim da ovako to nece izvuci od nekog kurcevitog Bosnje iz Svojata, koji nakon Irca iz Tuzle otisao da zivi u USA...
Ne znam, moguce da je do subjektivnog osjecaja...ja se osipam na javnu blamazu...a kada smo u 4 oka, onda mogu progutati svasta...
Ima onaj video se vrtio, kada Luis Enrike prica i objasnjavu Mbapeu sta i kako treba da radi...a neko ih snimao iza ledja...mozda je do mene, ali poslije onakvog predavanja...ja bih uzorao teren...
Ne znam, moguce da je do subjektivnog osjecaja...ja se osipam na javnu blamazu...a kada smo u 4 oka, onda mogu progutati svasta...
Ima onaj video se vrtio, kada Luis Enrike prica i objasnjavu Mbapeu sta i kako treba da radi...a neko ih snimao iza ledja...mozda je do mene, ali poslije onakvog predavanja...ja bih uzorao teren...
Ma razumijem i princip drilovanja i galame...ali da je Adis makar malo dreknuo na Juku, pa bih i rekao...on ga je vise onako na hinjaka prozvao...e za to mislim da ce se ovaj pičić sada naci uvrijedjenim...
Zamisli sta bi bilo sa Aticem, kada bi Obradovic jednom dreknuo na njega ili da ga Dule uhvati za vrat...ja mislim da bi on nakon toga uzeo strik i okacio se o prvu banderu na koju bi naletio...
Pa dobro, s obzirom da je vecinu vremena setao po Tuzli i Krajini, ne bi me iznenadilo da je i upravu Beciragic. Dzaba mu oni treninzi u sutanju trojki, kad ce kod nas na utakmici vecinu promasiti. Dobro neko napisa iznad, neka sad zapne i dokaze da je Beciragic pogrijesio u toj izjavi. Ali s obzirom kakvi su nasi igraci, prije ce biti da ce citavo prvenstvo biti uvrijedjen.Vaya je napisao/la: ↑12 avg 2025, 19:24Ma razumijem i princip drilovanja i galame...ali da je Adis makar malo dreknuo na Juku, pa bih i rekao...on ga je vise onako na hinjaka prozvao...e za to mislim da ce se ovaj pičić sada naci uvrijedjenim...
Zamisli sta bi bilo sa Aticem, kada bi Obradovic jednom dreknuo na njega ili da ga Dule uhvati za vrat...ja mislim da bi on nakon toga uzeo strik i okacio se o prvu banderu na koju bi naletio...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ukratko da zakljucimo za sve igrace, pogotovo za slobodna bacanja, a i ove za ego uvredljive.
Bicemo kanta za napucavanje, odgovorno tvrdim.
Jedna pobjeda plafon. Musliman sam i odbijam svako kladjenje.

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921 i 8 gostiju.