Idealno bi bilo pobjediti i da Adzema uhvati egotrip i da otkazlet3 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 20:16Ne znas sta je gore u ovim opcijama.Hrammm1921 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 19:38Hajde ba ohanite i smirite se
Velez nije bolja ekipa , presudit ce volja kod igraca.
Adzem zna nahajcati ekipu (al u qrcu)
21:00 Petak! Uslovi ce biti fenomenalni, pokazi sta znas
Porazom se trazi novo ime na klupi u to sam siguran
Pobjedom se dizemo opet i hvalimo Adzema ko da je Murinjo
Pobjediti ili izgubitieto dokle nas je Adzem doveo za kratko vrijeme.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Takodjer za silne dolaske i odlaske neko mora odgovarati. Nevjerovatno je da uvijek dovedemo goreg igraca, a skupljeg.
Pustis Dangubica navodno skup. Na njegovo mjesto dovedes Koningsa (veze nema, dotako loptu nije za 80') i Rakica koji isto nista uradio nije ali hajd bar je U21. Jel moguce da Dangubic kosta vise od njih dvojice?
Ode Lausevic, POSUDIS Jaganjca koji minute ne zasluzuje.
Ode Galic jer ne zna, dovedes Tropiera lik presporr ko da nije bek i skuplje ga platis.
Od Al Jaber ne dovedes slicnog igraca njemu. Planiras dovesti umjeato njega Portugalca, Nizozemca.. ko da monopol igras. Ne igraju pasosi nego fudbaleri.
Dovedes novog Mircevskog, samo se zove Pejic. Navaljas Garvevica, Ibrahima, likovi nece sansu dobiti. Simonia saljes na posudbe..
Jedan od gorih prelaznih rokova od kad ovo pratim.
Jedino se Alic i Sedorf nesto isticu i jedini su za trud nagradjeni golovima.
I jel realno da Adzem upravlja ovim stvarima
Pustis Dangubica navodno skup. Na njegovo mjesto dovedes Koningsa (veze nema, dotako loptu nije za 80') i Rakica koji isto nista uradio nije ali hajd bar je U21. Jel moguce da Dangubic kosta vise od njih dvojice?
Ode Galic jer ne zna, dovedes Tropiera lik presporr ko da nije bek i skuplje ga platis.
Od Al Jaber ne dovedes slicnog igraca njemu. Planiras dovesti umjeato njega Portugalca, Nizozemca.. ko da monopol igras. Ne igraju pasosi nego fudbaleri.
Dovedes novog Mircevskog, samo se zove Pejic. Navaljas Garvevica, Ibrahima, likovi nece sansu dobiti. Simonia saljes na posudbe..
I jel realno da Adzem upravlja ovim stvarima

Šta mislite zna li naš trener u kojem je sastavu Velež igrao protiv ŠB, a u kojem protiv Borca?? Ja mislim da ne zna!
Odakle nam prijeti opasnost? Gdje je Velež tanak? Koja je ideja?? Kako ćemo doći do gola?
Koja je slabija noga Hrkaču? Kako se postaviti kontra Ziljkića??
Zna li da je Velež i protiv ŠB i protiv Borca imao 60% posjeda?
Preko koje strane više napadaju? Ko ima dva žuta? Hoće li braniti Karić ili Dizdarević (da li zna ko su golmani?). Gdje treba šutati jednom gdje drugom? Mislim da veliku većinu ovih stvari ne zna, čak sam uvjeren da ne zna nabrojati sastav Veleža ni iz jedne utakmice.
I mi se nadamo da ćemo donijeti bod(ove). Doduše rekao je Sabljić (koji je truba trener, po meni), nema lakih protivnika, valjda da mu se igrači ne opuste.
VTŽ
Odakle nam prijeti opasnost? Gdje je Velež tanak? Koja je ideja?? Kako ćemo doći do gola?
Preko koje strane više napadaju? Ko ima dva žuta? Hoće li braniti Karić ili Dizdarević (da li zna ko su golmani?). Gdje treba šutati jednom gdje drugom? Mislim da veliku većinu ovih stvari ne zna, čak sam uvjeren da ne zna nabrojati sastav Veleža ni iz jedne utakmice.
I mi se nadamo da ćemo donijeti bod(ove). Doduše rekao je Sabljić (koji je truba trener, po meni), nema lakih protivnika, valjda da mu se igrači ne opuste.
VTŽ
za neke stvari si u pravu, ali ne ide da zalis za dangubicem. ako ga je iko pljuvao i kmecao oko njegove plate, ti si. ne valja ti ni sto je simoni na posudbi, a pisao si da je prevara i tal.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2025, 22:51Takodjer za silne dolaske i odlaske neko mora odgovarati. Nevjerovatno je da uvijek dovedemo goreg igraca, a skupljeg.
I jel realno da Adzem upravlja ovim stvarima![]()
- invincible1921
- Kontakt:
To je sve istina ali nije tacnozeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2025, 22:51Takodjer za silne dolaske i odlaske neko mora odgovarati. Nevjerovatno je da uvijek dovedemo goreg igraca, a skupljeg.
Dvojici od 5k mjesecno (karikiram) mozes tolerisat prosjecnost a nije ih se tesko ni rijesiti. Jedan od 10k je itekako druga stvar..kao prvo mora konstantnk bit top a nije ga se lako ni rijesti, plus mora stalno igrat jer ga placas toliko
Ako cemo konkretno o dangubicu..ne mislim da je los igrac, medjutim kad se uzme cijena koja je placrna tj plata i prikazano na terenu mislim da je dangubic jedan od vecih promasaja sto smo imali
=\_1921_/=
Nije toliko los prelazni bio ko sto kazes.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2025, 22:51Takodjer za silne dolaske i odlaske neko mora odgovarati. Nevjerovatno je da uvijek dovedemo goreg igraca, a skupljeg.
- Koningsa si vidio ukupno 80ak minuta gdje je bio jedini spic u hrkljus igri da se on od 1.78 rempla sa stoperima u zraku, sve situacije gdje je morao kratku razmjenu pasova odigrati je bilo korektno.
- Erick isto korektan, nista specijalno al nije katastrofa. Moze se desiti da vrati formu iz pretprosle sezone.
- Trouppe je Maicon za Galica, nije igrac odluke, nije nesto ofanzivan al znas da nece ispadat u odbrani i da nece pravit greske. U sistemu u kojem igra Adzem, gdje jedan bek se stalno ubacuje naprijed a drugi ostaje ko treci stoper je idealan.
- Meni su jedine fule Jaganjac i Pejic, s tim da ostaje da vidimo jos bolje Koningsa i Rakica. Pejic mi djeluje da bi bolje igrao kao drugi spic nego krilo, jer ga stavlja na poziciju koja je stalno u fokusu i gdje je najbitnija karakteristika brzina a on prespor.
J...te priča se o Dangubiću ko da je Ronaldo. U svim našim debaklima prošle sezone je on učestvovao. Prva moja asocijacija na njega je onaj promašaj protiv Zrinjskog. Druga je kako je sa Jaberom odigrao odbranu protiv Borca. Žali se za Čorićem, Dangubićem, Lauševićem ??? Galićem (meni izuzetno drag, ali je tražio nerealnu platu), još malo žaliće se za Cavnićem iili Radinovićem. Jedini kojeg mi je žao što je otošao je Jaber svi ostali uključujući Ćorića su bili za pedale. Isto kao što imamo sad u ekipi igrače koji ne zaslužuju gledati a ne igrati utakmice:
Šukilović, Radovac, Šabić, Pejić, Jaganjac, Odinaka
Vidjeti još malo ove: Obradova, Osmanovića, Koningsa, Rakića, Abdulahovića, ...
VTŽ
Šukilović, Radovac, Šabić, Pejić, Jaganjac, Odinaka
Vidjeti još malo ove: Obradova, Osmanovića, Koningsa, Rakića, Abdulahovića, ...
VTŽ
-
- Kontakt:
Istina da sam ga kritikovao jer nije pruzio ono sto se ocekivalo za ogromnu platu. Navodno je i on bio toga svjestan pa bi pristao na manje (mada svake godine mijenja klub). Ali i sad kad vidim da mi ovoj ublehi menadzerskoj dajemo tu negdje platu. On je za Koningsa Diego Costa.svemalim1 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:08za neke stvari si u pravu, ali ne ide da zalis za dangubicem. ako ga je iko pljuvao i kmecao oko njegove plate, ti si. ne valja ti ni sto je simoni na posudbi, a pisao si da je prevara i tal.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2025, 22:51Takodjer za silne dolaske i odlaske neko mora odgovarati. Nevjerovatno je da uvijek dovedemo goreg igraca, a skupljeg.
Brazilci sam govorio da su nepotrebni. Dok ste me ubjedjivali da su mladi, da se isplati pokusati, smatrao sam da je bacanje para. Ali taj Simoni je mene kupio protiv Borca, momak je imao nekakva rijesenja koja nisam vidjao ovdje. Mislim da je bolji igrac od Erika, ali ko mene pita.. u ovom veznom redu bi bio prvi izbor.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 11 avg 2025, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Boga mi ako se po jutru dan poznaje.Anpa je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:20Nije toliko los prelazni bio ko sto kazes.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2025, 22:51Takodjer za silne dolaske i odlaske neko mora odgovarati. Nevjerovatno je da uvijek dovedemo goreg igraca, a skupljeg.
- Koningsa si vidio ukupno 80ak minuta gdje je bio jedini spic u hrkljus igri da se on od 1.78 rempla sa stoperima u zraku, sve situacije gdje je morao kratku razmjenu pasova odigrati je bilo korektno.
- Erick isto korektan, nista specijalno al nije katastrofa. Moze se desiti da vrati formu iz pretprosle sezone.
- Trouppe je Maicon za Galica, nije igrac odluke, nije nesto ofanzivan al znas da nece ispadat u odbrani i da nece pravit greske. U sistemu u kojem igra Adzem, gdje jedan bek se stalno ubacuje naprijed a drugi ostaje ko treci stoper je idealan.
- Meni su jedine fule Jaganjac i Pejic, s tim da ostaje da vidimo jos bolje Koningsa i Rakica. Pejic mi djeluje da bi bolje igrao kao drugi spic nego krilo, jer ga stavlja na poziciju koja je stalno u fokusu i gdje je najbitnija karakteristika brzina a on prespor.
Na Alicu vidis da jede ovu ligu npr.
Konings druze ne mozs 20 minuta igrati pod nekim tempom, zato se i hrva da se ne vidi to. Ako ga stavis na krilo nece ponavalje napraviti, trazit ce izmjenu.
Erik nista bolji od Hajdarevica nije. A Bgm opasna plata. Covjek je iz povrede izasao i mi mu bas platu damo..
Svaki napad Rudara je isao na Trupea, ona 10ka prespor igrac. Njemu je haos napravio. Neko reece zaustavio Matonda, a nama Matondo bas zabi gol ako se ne varam.
To je ubjedljivo najgori bek kojeg sam gledao, covjek ne moze da stigne da se ukljuci u napad jer je spor i nespreman.
A Boga mi i sad za sad rezultati za njih pricaju. Sve da je najgori trener na svijetu, oni bi trebali dati sve od sebe kao Sedorf i Alic.
-
- Kontakt:
Protiv Rudara bas gledam snimak sad. Sve nase sanse i prilike su isle preko Madzida Sosica. Jedini covjek koji moze nesto ofanzivno iskreirati.
Bukvalno prva sansa njegova, podvaljene lopte Cveti, Rakicu. I njega sjeevr uzme na zub i kazu los.. uvijek smo voljeli ove koji se plase lopte da igraju. Bas smo proigrali kad je izasao nismo vise prema golu pogledali.
Bukvalno prva sansa njegova, podvaljene lopte Cveti, Rakicu. I njega sjeevr uzme na zub i kazu los.. uvijek smo voljeli ove koji se plase lopte da igraju. Bas smo proigrali kad je izasao nismo vise prema golu pogledali.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 11 avg 2025, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Ja sam reko kad je doso da mu dajem max 5 kola i ostajem pri tome.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 20:51Svaka čast na analizama prije i posle naših utakmica, ali čini mi se kada je u pitanju nas trener, da si ipak subjektivan. Ima ugovor na dvije godine, on sam kaže da je sklapao ekipu po svojim željama (rezultat toga je ocajan).Levin je napisao/la: ↑11 avg 2025, 14:04Ja bih se suzdržao od bilo kakvih pretpostavki vezano za Amara i Adžema dok ne bud ta famozn skupština u septembru. Mnogo je mahale i meni većina toga što pišete nema logike.
Btw, Adžem ima ugovor 2+1 a ne tri godine. Mene da su ovako zavalili kao njega (mada on nije trebao pristati) ja ne bih dao otkaz ni pristao na sporazumni raskid. Tjera se čovjek nakon tri kola a još nema poraza u ligi. Gdje to ima u pi*** mat******.
Ja stvarno ne znam sta su mu iz uprave kluba mogli jos ponuditi?
Btw ja se slažem s tobom, da nema smisla čovjeka tjerati nakon tri utakmice, ali realno srlja iz greske u gresku.
Adzemu iz narednih 5 kola treba bar 9/10 inace ide noga i prica o pozitivnom soku pred derbi.
Objektivno mislim da mozemo uzet bar jednu Zrinski/Borac i jednu Slogu/Siroki, protiv Veleza ocekujem X
=\_1921_/=
Meni se nekako čini da smo jedne amatere otjerali a druge amatere doveli. S tom razlikom da su se otjerani naučili nositi s atmosferom Grbavice a novi levati se tek uče. I pretpostavljam da se radi o različitim menadžerskim agencijama. Isto tako amaterskim i prevarantskim kao i one od prošle sezone.
Samo Željo!
- invincible1921
- Kontakt:
Jbg desi se ja ga ne krivimlet3 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 20:45Lokomotifa je napisao/la: ↑11 avg 2025, 20:26Jest drug, ali kako objasniti Osmanovića prvu tekmu, pa Foču, Šabića i još neke protiv Rudara, ti vidiš da je to neka trema, strah od greške. Ne znam, vidljivo je da imamo problem sa pritiskom Grbavice. Treba angažovati neko stručno lice da im malo poradi na samopouzdanju.let3 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 20:12
![]()
![]()
Nema to veze sa cojonesima ni sa psihologijom. Nas tim nema igru, lose napada, lose kombinira na sredini, lose presinguje protivnika... a sve to je itekako do trenera !
Ako ce posteno - pod vodstvom Corica smo imali bolju igu, stvarali vise sansi i pobjeđivali na Grbavici timove poput Rudara. A imao je losiji tim, nego Adzem.
Druga ja stvar potop protiv Zrinjskog, kada je tebao biti momentalno nogiran.
2:48
Sto se tice Osmanovica. Ovaj nenormalni potez nema veze sa tremom niti nekim pritiscima Grbavice, vec je jednostavo lik amater. Ovako se nikad ne vraca lopta golmanu sa centra. Luksemburski amater im pokloni gol, kao sto je drugi luksembureski amater (Vahid Selimovic) sam sebi zabijao golove pod precku i dobijao crvene odmah na pocetku utakmice.
Ne treba dovoditi amatere iz te zemlje.
Ako cemo o greskama, onda protiv rudara je ono mufticev go 1/1...cak kad sam vidio na pregledu mogu rec da je bruka sta je primio i na koji nacin. Covjek ti puca polu jaku loptu u tvoj ugao sa 30m i ti si nedje kreno...amaterizam cisti po tom
=\_1921_/=
Ma mi smo najebali ako ne dodje veznjak koji za 10 dana moze igrat. Ali veznjak pojaca nje, koji ce to opravdat.
Nismo svjesni koliko smo losi
Nismo svjesni koliko smo losi
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Prema nekim izvorima (neslužbenim) Konings u Emmenu imao 6500 eura bruto mjesečno a u Eindhovenu bio na amaterskom ugovoru i moguće manjoj plati. Nek su mu naši dali 6500 eura bruto to je nešto iznad 4000 eura neto. Sve zavisi kakav je ugovor.
Mislim da je Danga ipak imao više od toga. Hoće li to opravdati vidjet ćemo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
100% Mufticev gol, slazem se.invincible1921 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:32
Ako cemo o greskama, onda protiv rudara je ono mufticev go 1/1...cak kad sam vidio na pregledu mogu rec da je bruka sta je primio i na koji nacin. Covjek ti puca polu jaku loptu u tvoj ugao sa 30m i ti si nedje kreno...amaterizam cisti po tom
Neodlucan, posao na lijevu stranu, pa skonto da lopta ide u njegov ugao, dok se vratio lopta vec u golu

- invincible1921
- Kontakt:
Da si ti meni zdravo Dangubic je bio ubjedljivo najplaceniji nas igracLevin je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:36Prema nekim izvorima (neslužbenim) Konings u Emmenu imao 6500 eura bruto mjesečno a u Eindhovenu bio na amaterskom ugovoru i moguće manjoj plati. Nek su mu naši dali 6500 eura bruto to je nešto iznad 4000 eura neto. Sve zavisi kakav je ugovor.
=\_1921_/=
... a Mirčevski odmah iza njega. Mada ni Cveta nije daleko.invincible1921 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:40Da si ti meni zdravo Dangubic je bio ubjedljivo najplaceniji nas igracLevin je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:36Prema nekim izvorima (neslužbenim) Konings u Emmenu imao 6500 eura bruto mjesečno a u Eindhovenu bio na amaterskom ugovoru i moguće manjoj plati. Nek su mu naši dali 6500 eura bruto to je nešto iznad 4000 eura neto. Sve zavisi kakav je ugovor.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Sto bi nas trener to trebao znati, mi cemo svakako nabijati sa stopera na napadaca i pokusavati trcati po krilima. Jedino ako ih iznenadimo pa se postavimo defanzivno kao protiv Posusja nebil zivu glavu sacuvali.bablaz1 je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:07Šta mislite zna li naš trener u kojem je sastavu Velež igrao protiv ŠB, a u kojem protiv Borca?? Ja mislim da ne zna!
VTŽ
Bukvalno izmjena Vini-Cveta je greska jer je Sabic trebao izaci. Cim se cuo zvizduk za Madzida sa sjevera pojedinaca, ovaj poletio da ga izbaci i do kraja nisi organizovao napad osim nabijanja lopte na Krpica.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:26Protiv Rudara bas gledam snimak sad. Sve nase sanse i prilike su isle preko Madzida Sosica. Jedini covjek koji moze nesto ofanzivno iskreirati.
Lako je biti general poslije bitke ali sistem ne postoji. Bar ga ja nisam vidio do sad u ligaskoj tekmi. Nadam se da ce me demantovati u nastavku prvenstva
najgore je kad se procuje koliku platu ima neki igrac. ako je visoka ljudi odmah ocekuju 3 gola po tekmi. mogu se sloziti da filip nije opravdao ocekivanja, ali kako ce kad nije mogao da uhvati formu. malo spic, malo polu-spic, malo klupa. ko ista zna o fudbalu mogao je vidjeti da je momak doprinosio igri i kad nije zabijao golove, ali cuju ljudi da ima dobru platu i bjesnilo ih uhvati kao da njima ide iz dzepa.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2025, 23:20Istina da sam ga kritikovao jer nije pruzio ono sto se ocekivalo za ogromnu platu. Navodno je i on bio toga svjestan pa bi pristao na manje (mada svake godine mijenja klub). Ali i sad kad vidim da mi ovoj ublehi menadzerskoj dajemo tu negdje platu. On je za Koningsa Diego Costa.
Brazilci sam govorio da su nepotrebni. Dok ste me ubjedjivali da su mladi, da se isplati pokusati, smatrao sam da je bacanje para. Ali taj Simoni je mene kupio protiv Borca, momak je imao nekakva rijesenja koja nisam vidjao ovdje. Mislim da je bolji igrac od Erika, ali ko mene pita.. u ovom veznom redu bi bio prvi izbor.
i ja sam odmah za brazilce pisao da nisu prevare, pogotovo simoni za kojeg je svako ko ga je gledao bar na treningu govorio da je dobar igrac. on bi itekako imao mjesta ako ne u vezi onda da mijenja seedorfa, ali 100% je adzemova odluka da ode na posudbu. ni u pripremnim mu nije igrao, jednostavno mu se ne svidja i to je to. vini nije nesto specijalno, ali jedan je od rijetkih koji moze nesto s klupe donijeti kad ganjas rezultat i moze dati ruke.
konnigsa je neozbiljno ocjenjivati nespremnog nakon jedne i po utakmice. postene lopte nije dobio, nabijaju na njega kao da je dvometras. mozda je on los i mozda gola ne zabije, ne kazem, ali kako ces znati, na osnovu cega?
nasi navijaci su sosica uzeli na zub sad. prije toga je boljevic bio glavni problem i mahac rukama, a zapravo su njih dvojica nasi najbolji igraci. raja generalno nema pojma i **** bi se da im ne udje. daj ako moze igraca koji igra za dvije milje, a da ne mase rukama, da zabije 15 golova i uz to podijeli 5 asistencija.
Trenutno korisnika/ca: Bilosta, Paromlinac, ristagrad, voltron30 i 17 gostiju.