FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
44
19%
2. Borbu za Evropu
108
46%
3. Sredinu tabele
48
20%
4. Borbu za opstanak
36
15%

Ukupno glasova: 236

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 11 avg 2025, 20:12

Lokomotifa je napisao/la:
11 avg 2025, 20:06
U trećem kolu Grbavica imala posjećenost kao svi drugi stadioni zajedno. Ovo više nije pitanje Adžema, meni samo nije jasno kako to našim igračima nije hype da poginu na terenu, da idu glavom na krampon, a ja moram strepiti hoćemo li i bod osvojiti protiv Rudara i Radnika, jer je doslovno tako bilo. Naši igrači se ukake na Grbavici kao da igraju na Santiago Bernabe, a ne pred 8 hiljada ljudi koji žive za ovaj klub. Na ovome treba psiholog najviše poraditi, jer ne bi me iznenadilo da u gostima budemo bolji, a to je već sljedeća tekma u Mostaru. Ako nisi spreman na pritisak Želje i Grbavice, idi ba haveru igraj za Radnik, Posušje, Slaviju, šta god. Imamo kao ekipa ozbiljan problem sa mudima. Cojones haveru, cojones
:nene: :nene:

Nema to veze sa cojonesima ni sa psihologijom. Nas tim nema igru, lose napada, lose kombinira na sredini, lose presinguje protivnika... a sve to je itekako do trenera !
Ako ce posteno - pod vodstvom Corica smo imali bolju igu, stvarali vise sansi i pobjeđivali na Grbavici timove poput Rudara. A imao je losiji tim, nego Adzem.

Druga ja stvar potop protiv Zrinjskog, kada je tebao biti momentalno nogiran.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 avg 2025, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 11 avg 2025, 20:13

Levin je napisao/la:
11 avg 2025, 14:04
Ja bih se suzdržao od bilo kakvih pretpostavki vezano za Amara i Adžema dok ne bud ta famozn skupština u septembru. Mnogo je mahale i meni većina toga što pišete nema logike.

Btw, Adžem ima ugovor 2+1 a ne tri godine. Mene da su ovako zavalili kao njega (mada on nije trebao pristati) ja ne bih dao otkaz ni pristao na sporazumni raskid. Tjera se čovjek nakon tri kola a još nema poraza u ligi. Gdje to ima u pi*** mat******.
ko i kako ga je zavalio?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2025, 20:16

Hrammm1921 je napisao/la:
11 avg 2025, 19:38
Hajde ba ohanite i smirite se

Velez nije bolja ekipa , presudit ce volja kod igraca.
Adzem zna nahajcati ekipu (al u qrcu)

21:00 Petak! Uslovi ce biti fenomenalni, pokazi sta znas
Porazom se trazi novo ime na klupi u to sam siguran
Pobjedom se dizemo opet i hvalimo Adzema ko da je Murinjo
Ne znas sta je gore u ovim opcijama.
Pobjediti ili izgubiti :hmmmmm: eto dokle nas je Adzem doveo za kratko vrijeme.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 11 avg 2025, 20:26

let3 je napisao/la:
11 avg 2025, 20:12
U trećem kolu Grbavica imala posjećenost kao svi drugi stadioni zajedno. Ovo više nije pitanje Adžema, meni samo nije jasno kako to našim igračima nije hype da poginu na terenu, da idu glavom na krampon, a ja moram strepiti hoćemo li i bod osvojiti protiv Rudara i Radnika, jer je doslovno tako bilo. Naši igrači se ukake na Grbavici kao da igraju na Santiago Bernabe, a ne pred 8 hiljada ljudi koji žive za ovaj klub. Na ovome treba psiholog najviše poraditi, jer ne bi me iznenadilo da u gostima budemo bolji, a to je već sljedeća tekma u Mostaru. Ako nisi spreman na pritisak Želje i Grbavice, idi ba haveru igraj za Radnik, Posušje, Slaviju, šta god. Imamo kao ekipa ozbiljan problem sa mudima. Cojones haveru, cojones

Nema to veze sa cojonesima ni sa psihologijom. Nas tim nema igru, lose napada, lose kombinira na sredini, lose presinguje protivnika... a sve to je itekako do trenera !
Ako ce posteno - pod vodstvom Corica smo imali bolju igu, stvarali vise sansi i pobjeđivali na Grbavici timove poput Rudara. A imao je losiji tim, nego Adzem.

Jest drug, ali kako objasniti Osmanovića prvu tekmu, pa Foču, Šabića i još neke protiv Rudara, ti vidiš da je to neka trema, strah od greške. Ne znam, vidljivo je da imamo problem sa pritiskom Grbavice. Treba angažovati neko stručno lice da im malo poradi na samopouzdanju.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2025, 20:45

11 avg 2025, 20:26
let3 je napisao/la:
11 avg 2025, 20:12

Jest drug, ali kako objasniti Osmanovića prvu tekmu, pa Foču, Šabića i još neke protiv Rudara, ti vidiš da je to neka trema, strah od greške. Ne znam, vidljivo je da imamo problem sa pritiskom Grbavice. Treba angažovati neko stručno lice da im malo poradi na samopouzdanju.

2:48

Sto se tice Osmanovica. Ovaj nenormalni potez nema veze sa tremom niti nekim pritiscima Grbavice, vec je jednostavo lik amater. Ovako se nikad ne vraca lopta golmanu sa centra. Luksemburski amater im pokloni gol, kao sto je drugi luksembureski amater (Vahid Selimovic) sam sebi zabijao golove pod precku i dobijao crvene odmah na pocetku utakmice.
Ne treba dovoditi amatere iz te zemlje.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 20:47

Vidis na klipu da mu Trouppe rukom pokazuje da vrati Mufticu loptu

slika
slika
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 avg 2025, 20:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2025, 20:50

NoDi80 je napisao/la:
11 avg 2025, 20:47
Samo sto amater to ne zna vratiti. Umjesto da izbije loptu bilo gdje, naprijed, desno, lijevo, u aut, bilo gdje. Sto bi uradio svaki stoper cak i iz federalne lige.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 20:51

let3 je napisao/la:
11 avg 2025, 20:50
NoDi80 je napisao/la:
Samo sto amater to ne zna vratiti. Umjesto da izbije loptu bilo gdje, naprijed, desno, lijevo, u aut, bilo gdje. Sto bi uradio svaki stoper cak i iz federalne lige.
Samo teren je los i lopta je prvim padom usporila
Vratilo nam se Adzemovo prigovaranje za teren u Kopru
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 avg 2025, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 11 avg 2025, 20:51

Levin je napisao/la:
Ja bih se suzdržao od bilo kakvih pretpostavki vezano za Amara i Adžema dok ne bud ta famozn skupština u septembru. Mnogo je mahale i meni većina toga što pišete nema logike.

Btw, Adžem ima ugovor 2+1 a ne tri godine. Mene da su ovako zavalili kao njega (mada on nije trebao pristati) ja ne bih dao otkaz ni pristao na sporazumni raskid. Tjera se čovjek nakon tri kola a još nema poraza u ligi. Gdje to ima u pi*** mat******.
Svaka čast na analizama prije i posle naših utakmica, ali čini mi se kada je u pitanju nas trener, da si ipak subjektivan. Ima ugovor na dvije godine, on sam kaže da je sklapao ekipu po svojim željama (rezultat toga je ocajan).

Ja stvarno ne znam sta su mu iz uprave kluba mogli jos ponuditi?

Btw ja se slažem s tobom, da nema smisla čovjeka tjerati nakon tri utakmice, ali realno srlja iz greske u gresku.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2025, 20:53

NoDi80 je napisao/la:
11 avg 2025, 20:51
let3 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Dobro je on to uradio
Aha, jasta je :crazy: a Adzem ga izveo vec na poluvremenu te utakmice i od tad vise nije zaigrao minute. Niti ce zaigrati.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 20:55

let3 je napisao/la:
11 avg 2025, 20:53
NoDi80 je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Dobro je on to uradio
Aha, jaste je :crazy: a Adzem ga izveo vec na poluvremenu te utakmice i od tad vise nije zaigrao minute. Niti ce zaigrati.
Sta ce drugo kad odmah zvizdimo haha
Jbg neiskustvo
Debi na punoj Grbavici
Strah od greske
Protiv Zrinjskog bio je predobar

Pogledaj samo u Posusju Foco maestralan, a na Grbavici se usrao
Vidio mu se strah na faci cak i prije pocetka utakmice
Imam osjecaj da cemo biti dobri protiv Veleza
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2025, 20:58

Foco je djete Zelje.
Radije ce njega i Sabica trpiti, nego nekog kloca placenika koji ne zna dodati lopte.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 21:02

let3 je napisao/la:
11 avg 2025, 20:58
Foco je djete Zelje.
Radije ce njega i Sabica trpiti, nego nekog kloca placenika koji ne zna dodati lopte.
Focu cemu trpiti svakako
Poenta je cim su jedan, dva igraca u strahu odmah ne fukcionise sve najbolje
Protiv Radnika Osmanovic, sad Foco
Vidjet cemo Velez tu ce nam se sve samo kazat
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2025, 21:03

A i ona izmjena protiv Rudara (Vinicius - Pejic) :wtf: pa stvarno Adzem nije normalan.
Izbacuje u tom momentu naseg ubjedljivo najopasnijeg igraca koji je razigran, koji probija, prijeti. I uvodi onu ojebinu, Drljo 2.
Hebi se Adzeme i ti i tvoje zamjene. Umjesto da zamjene sluze da se ekipa popravi i donese nova energija, nas strucnjak zamjenama sjebe ritam i citavu ekipu.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 avg 2025, 21:24

Tramvaji29877 je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Svaka čast na analizama prije i posle naših utakmica, ali čini mi se kada je u pitanju nas trener, da si ipak subjektivan. Ima ugovor na dvije godine, on sam kaže da je sklapao ekipu po svojim željama (rezultat toga je ocajan).

Ja stvarno ne znam sta su mu iz uprave kluba mogli jos ponuditi?

Btw ja se slažem s tobom, da nema smisla čovjeka tjerati nakon tri utakmice, ali realno srlja iz greske u gresku.
Podržavao sam Denisa do zadnje utakmice (One sa Širokim) a i dalje sam smatrao da treba da ostane i vodi ekipu u Evropi. Isto tako ću podržavati i Adžema sve dok smo u okviru zacrtanih ciljeva. Jedna ili dvije loše utakmice to ne mijenja.

Lično mislim da imamo bolju ekipu od prošlosezonske, mnogo izbalansiraniju. Fali tu još jedan kvalitetan veznjak za rotacije i to je to. Mislim da se ovo može dobro složiti da imamo odličnu ekipu za sljedeću sezonu.

Ništa oni više njemu ne mogu dati. Dali su mu kompletan sportski segment da vodi. Mislim da je to u ovom klubu jedino Amar imao. Sad da li je to pogrešno ili ne ostaje da se vidi ali evidentno je Adžem i trener i sportski direktor. Jedino što Uprava treba i mora jeste stati iza njega i iza svoje odluke.

U pravu si, realno srlja iz greške u grešku (i to ponavljam u svakom postu), pravi loše poteze tokom utakmice, slabo se radilo na napadačkom segmentu i razvijanju komunikacije i to je upravo rezultat ovoga što vidimo. Vrlo neefikasna ekipa sa vrlo solidnom odbranom. Jedna od njegovih prvih izjava je bila da je on tu da poboljša igru u odbrani jer kao u napadu to sve zavisi od igrača (al u qrcu).

Mi ovdje vidimo da ne što ne štima i odmah bismo preventivno mijenjali trenera nakon tri kola. Mislim da je i on shvatio da ne štima i vidjet ćemo hoće li (i zna li) to ispraviti.

Ja zaista ne vjerujem da će nas nadigrati ijedna ekipa i ukoliko uspije da popravi vrlo neorganizovan i konfuzan napad sve je moguće ali, opet kažem, to će se vrlo brzo samo reći jer nam slijedi paklen mjesec.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 11 avg 2025, 21:55

let3 je napisao/la:
11 avg 2025, 21:03
A i ona izmjena protiv Rudara (Vinicius - Pejic) :wtf: pa stvarno Adzem nije normalan.
Izbacuje u tom momentu naseg ubjedljivo najopasnijeg igraca koji je razigran, koji probija, prijeti. I uvodi onu ojebinu, Drljo 2.
Hebi se Adzeme i ti i tvoje zamjene. Umjesto da zamjene sluze da se ekipa popravi i donese nova energija, nas strucnjak zamjenama sjebe ritam i citavu ekipu.
Pejic ove sezone je kao martin mircevski prosle . Niko ne zna svrhu tog igraca.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Austinpowers
Kontakt:

Post Postao/la Austinpowers » 11 avg 2025, 22:05

Nisu njih dvojica za usporedjivanje. Pejic je stigao iz drugorazredne ekipe i nije najavljivan kao veliko pojacanje a ni placen. Dok mircevski je stigao kao makedonski messi i bio je tako i placen. Ucinak 0 golova
VTZ

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 avg 2025, 22:10

Adzem sam sebe analizira na forumu :tokralju:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 11 avg 2025, 22:27

Zar stvarno iko može pomisliti da ćemo se iz Mostara vratiti s pobjedom?
Samo Željo!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 avg 2025, 22:28

Zaxon je napisao/la:
11 avg 2025, 22:27
Zar stvarno iko može pomisliti da ćemo se iz Mostara vratiti s pobjedom?
U to ni Adzem ne vjeruje.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Bistriksg, Bordo10, Lekqqq1921, TefalTava i 47 gostiju.