Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Razlika je u tome što je Stoiber, sa svojim još uvijek jakim vezama, sadašnji član Aufsichtsrata baye, dok Merz, koji tek sad ima političku težinu, od 2014-te više nema nikakve veze sa Dortmundom.
Prednost je što Bayo u Bavarskoj nema neku konkurenciju (Fuggeri, Nürnberg), dok Dortmund u svojoj Sjevernoj Rajni Vestfaliji ima metar klubova (Leverkusen, Gladbach, Schalke, Köln,...).
Prednost je što Bayo u Bavarskoj nema neku konkurenciju (Fuggeri, Nürnberg), dok Dortmund u svojoj Sjevernoj Rajni Vestfaliji ima metar klubova (Leverkusen, Gladbach, Schalke, Köln,...).
- kraljttbvb
- Kontakt:
Zanimljivo je i kako ne znaju prodati igraca.
Zadnji primjer Coman.
Za kakve panjeve u EPL-u keširaju neke velike milione, ovi za Comana dobili 25-30 milki

Da je Coman prelazio iz Southamptona u West Ham, ovi bi ga platili minimalno 75 miliona Eura...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Sad ti gore čovjek lijepo objasni a ti opet po starom
Da je igrao u S'ptonu i prešao u Čekičare za taj iznos, onda mu je plata bila triput manja pa jedno drugo vuče.
Manje plate i veće odštete. Veće plate, veliki teret kad ne ide i manja odšteta.
Dobro je da postoje ovi Arapi trenutno, prije njih Kinezi, pa donekle MLS...
@ledar, možda se povukao sa te funkcije radi političke karijere, ali i dalje je član (mietglied) BvB i vjerni navijač.
To on i ne krije, baš sam nedavno gledao mini intervju.
Ali nije to više tema o kojoj se treba pričati.

Da je igrao u S'ptonu i prešao u Čekičare za taj iznos, onda mu je plata bila triput manja pa jedno drugo vuče.
Manje plate i veće odštete. Veće plate, veliki teret kad ne ide i manja odšteta.
Dobro je da postoje ovi Arapi trenutno, prije njih Kinezi, pa donekle MLS...
@ledar, možda se povukao sa te funkcije radi političke karijere, ali i dalje je član (mietglied) BvB i vjerni navijač.
To on i ne krije, baš sam nedavno gledao mini intervju.
Ali nije to više tema o kojoj se treba pričati.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
A zalosnih pokusaja trolanja....ovaj prvi o nekakvoj inflaciji ko da je Haaland 2005te presao u City a ne prije 3 godine kad su vec i Kunto i Panto kostali 80+ miliona
..ovaj drugi se sramoti sa Musialinom klauzulom a klauzula 175 miliona znaci i da je neko aktivira Bayo odmah moze uzeti novog Musialu za te pare....
Nije realno koliko crno-zute jos uvijek boli sto su izgubili dva top 3 napadaca svijeta u prajmu za ukupno 60 miliona, jos im ovaj prvi otisao besplatno u Bayern....

Nije realno koliko crno-zute jos uvijek boli sto su izgubili dva top 3 napadaca svijeta u prajmu za ukupno 60 miliona, jos im ovaj prvi otisao besplatno u Bayern....
Nek si nam reko da inflacija ne postoji pa nek ide sve u mp3.
Bayo se zayebo s Motikom, al neka, vratice im se to, kad tad.
Bayo se zayebo s Motikom, al neka, vratice im se to, kad tad.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ
#20 DJ
Kako je moguce da je u drzavnom projektu prednost imao Goretzka u odnosu na Palhinhu? 

Imam ozbiljno pitanje za tebe, a mogu i ostali navijaci Bayerna odgovoriti.
Koliki znacaj pridajete domacem prvenstvu i da li pratite vecinu utakmica tu? Jel unaprijed znate da poluamaterske ekipe tipa Bochum, Kiel i slicne nemaju sta raditi. Jedan igrac Bayerna je vise placen nego sto ti komplet timovi izdvajaju novca. Da li vam zapravo uspjeh kompletne sezone ovisi samo od toga sta se uradi u CL?
Ne zijevaš na kraju posta - dakle ozbiljan si.Masqareda je napisao/la: ↑13 avg 2025, 22:29Imam ozbiljno pitanje za tebe, a mogu i ostali navijaci Bayerna odgovoriti.
Koliki znacaj pridajete domacem prvenstvu i da li pratite vecinu utakmica tu? Jel unaprijed znate da poluamaterske ekipe tipa Bochum, Kiel i slicne nemaju sta raditi. Jedan igrac Bayerna je vise placen nego sto ti komplet timovi izdvajaju novca. Da li vam zapravo uspjeh kompletne sezone ovisi samo od toga sta se uradi u CL?
Pomenute ekipe jesu slabe, ali svaka liga ima svoj Bochum i slične. Bundesliga jeste oslabila, kao i Italijanska i donekle Španjolska. Nemoj mi se previše qrčiti sa Englezima, jer obzirom koliko ulažu i koliko se novca pumpa, trebali bi pomesti ostatak kontinenta. To se ne dešava i valjda je u tome draž fudbala.
Nije Bayern uvijek osvajao ligu deset puta zaredom, ali isto tako nije bio ovako konkurentan duže vremensko razdoblje za osvajanje Lige Prvaka.
Dok je bilo drugačije, primarni cilj je uvijek bio osvajanje salatare, pa i Kupa.
S vremenom se zasite, uvjere u svoje mogućnosti i misle da su rame uz rame sa najjačim u Evropi.
Dakle, ako je liga nekonkurentna, da se do kraja sa nekim ne boriš za naslov, onda i nema nekog značaja. Poslušaš stare vedete kako pričaju i prisjećaju se starih momenata, svako pominje neku situaciju kada su u zadnjim trenutcima postali prvaci zahvaljujući tom i tome.

Liga Prvaka se ne osvaja svako malo i ne osvaja je uvijek najbolja ekipa. Normalno da je posebna pažnja usmjerana ka tome i to se neće nikad promjeniti.
Meni lično je to najbitnije takmičenje, za ligu je bolje da se češće javi neki Leverkusen ili par ekipa koji će stalno puhati za vratom Bayernu.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- kraljttbvb
- Kontakt:
Hvala ti što imaš visoko mišljenje o meni i što me predlažes da odgovorim Masqaredi, ali mislim da nisam nikada gledao ovog dečka iz Portugala, tako da nisam kompetentan pisati o njemu.
I ako je igrao protiv Borusije prošle sezone, ja ga nisam zapazio...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.