BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MElloo
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la MElloo » 11 avg 2025, 11:19

Sto se tice Nurkica njemu odavno niko ne moze reci da ne uzima fadeaway dvojke, da ne uzima trice bezveze, da ne prevodi loptu i da ne gubi lopte

Ako mu se vec godinama to nije moglo dogovorit nece ni magicno sad.A on nije dovoljno velik profesionalac da sam skonta

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 11 avg 2025, 11:38

03.08. Pocele pripreme (kompletirana repka)
05.08. Srbija (zatvoren tip - testna)
10.08. Crna gora (domaca - prva prijateljska)
16.08. Britanija (turnir)
17.08. Belgija (turnir)
22.08. Belgija (domaca)
23.08. Belgija (domaca - zadnja prijateljska)
28.08. Kipar (prva utakmica Eurobasket)
30.08. Spanija (prva prava utakmica na Eurobasketu)
31.08. Italija (druga prava utakmica na Eurobasketu)
02.09. Grcka (treca prava utakmica na Eurobasketu)
04.09. Gruzija (odlucujuca utakmica na Eurobasketu)

Racunajuci 03.08 do danas 11.08. to je tek prva sedmica priprema gdje je bila juce prva prava provjera i prijateljska utakmica, za ocekivati je losu formu i tek pocetna faza priprema. Druga faza priprema je druga sedmica i turnir u Belgiji. Treca faza priprema je treca sedmica dvomeca prijateljskih sa Belgijom. I imamo cetvrtu sedmicu zavrsnog ostrenja sa otvaranjem Eurobasketa protiv Kipra kao zavrsni test do prve prave utakmice sa Spanijom 30.08. Doslovice imamo jos 19 dana do te utakmice. Od 03.08. do 30.08. je itekako dovoljno vremena da se ekipa pripremi za najvisi intenzitet i dizanje forme i do pete sedmice i utakmice 04.09. protiv Gruzije. Prva sedmica je najteza. Crnogorci pocinju takmicenje doslovice sedmicu ranije od nas i nije isti tip priprema, oni su vec zavrsavaju drugu sedmicu priprema dok mi tek ulazimo u drugu sedmicu priprema. To su ogromne razlike.

Ono sto je Beciragic naveo, slobodna - slobodna - slobodna - slobodna.....u trecoj i cetvrtoj sedmici se brusi sut do iznemoglosti. Sada se dize fizicka forma i taktike uvjezbavaju. Normalno da nista ne stima nakon prve sedmice priprema. Zadnja utakmica protiv Belgije ce pokazati nasu snagu tj nivo odradjenih priprema nakon 3 sedmice. I opet nam ostaje jos jedna sedmica da se finaliziraju finese.

Uopste se ne sekiram, ubjedjen sam da ce to biti sve ok. Samo da nas zaobidju povrede i povredice i da neko neporemeti hemiju ponasanjem. Ostalo, bice oni top nivo do Spanije. Ubjedjen sam. Ne bi me iznenadilo i da dobijemo taj mec glat.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 11 avg 2025, 11:44

hz1987 je napisao/la:
11 avg 2025, 11:38
03.08. Pocele pripreme (kompletirana repka)
05.08. Srbija (zatvoren tip - testna)
10.08. Crna gora (domaca - prva prijateljska)
16.08. Britanija (turnir)
17.08. Belgija (turnir)
22.08. Belgija (domaca)
23.08. Belgija (domaca - zadnja prijateljska)
28.08. Kipar (prva utakmica Eurobasket)
30.08. Spanija (prva prava utakmica na Eurobasketu)
31.08. Italija (druga prava utakmica na Eurobasketu)
02.09. Grcka (treca prava utakmica na Eurobasketu)
04.09. Gruzija (odlucujuca utakmica na Eurobasketu)

Racunajuci 03.08 do danas 11.08. to je tek prva sedmica priprema gdje je bila juce prva prava provjera i prijateljska utakmica, za ocekivati je losu formu i tek pocetna faza priprema. Druga faza priprema je druga sedmica i turnir u Belgiji. Treca faza priprema je treca sedmica dvomeca prijateljskih sa Belgijom. I imamo cetvrtu sedmicu zavrsnog ostrenja sa otvaranjem Eurobasketa protiv Kipra kao zavrsni test do prve prave utakmice sa Spanijom 30.08. Doslovice imamo jos 19 dana do te utakmice. Od 03.08. do 30.08. je itekako dovoljno vremena da se ekipa pripremi za najvisi intenzitet i dizanje forme i do pete sedmice i utakmice 04.09. protiv Gruzije. Prva sedmica je najteza. Crnogorci pocinju takmicenje doslovice sedmicu ranije od nas i nije isti tip priprema, oni su vec zavrsavaju drugu sedmicu priprema dok mi tek ulazimo u drugu sedmicu priprema. To su ogromne razlike.

Ono sto je Beciragic naveo, slobodna - slobodna - slobodna - slobodna.....u trecoj i cetvrtoj sedmici se brusi sut do iznemoglosti. Sada se dize fizicka forma i taktike uvjezbavaju. Normalno da nista ne stima nakon prve sedmice priprema. Zadnja utakmica protiv Belgije ce pokazati nasu snagu tj nivo odradjenih priprema nakon 3 sedmice. I opet nam ostaje jos jedna sedmica da se finaliziraju finese.

Uopste se ne sekiram, ubjedjen sam da ce to biti sve ok. Samo da nas zaobidju povrede i povredice i da neko neporemeti hemiju ponasanjem. Ostalo, bice oni top nivo do Spanije. Ubjedjen sam. Ne bi me iznenadilo i da dobijemo taj mec glat.
Ne spori niko to, ali ovi igrači koji su se okupili 2 sedmice prije dolaska Alibegovića, Kamenog, Muse, Nurkića i Castanede nisu na prevelikom fizičkom nivou, a do sada su trebali biti. Jedno je kada je igrač spreman i promašuje ili baca lopte u bunar jer nije uigran i šuterski spreman, a drugo je kad se izmjena traži nakon par minuta.

Ja sam isto po prirodi optimista i nadam se da je sve ok sa Atićem i Halilovićem. 10 igrača nam treba na Eurobasketu da se ne desi ispuhavanje kao na prošlom EB.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 11 avg 2025, 12:06

kovacic je napisao/la:
11 avg 2025, 11:44

Ne spori niko to, ali ovi igrači koji su se okupili 2 sedmice prije dolaska Alibegovića, Kamenog, Muse, Nurkića i Castanede nisu na prevelikom fizičkom nivou, a do sada su trebali biti. Jedno je kada je igrač spreman i promašuje ili baca lopte u bunar jer nije uigran i šuterski spreman, a drugo je kad se izmjena traži nakon par minuta.

Ja sam isto po prirodi optimista i nadam se da je sve ok sa Atićem i Halilovićem. 10 igrača nam treba na Eurobasketu da se ne desi ispuhavanje kao na prošlom EB.
Nisu bolan to igraci koji su ispali iz forme zato sto su cijelu sezonu presjedili na klupi i bacali peskir pa da im treba pola godine da dodju u formu. 10-tak intenzivnih treninga i 3-4 utakmice i oni su u takmicarskom ritmu. Jedino Gegic i Castaneda mozda trebaju 20 dana i 5-6 utakmica da bi dostigli takmicarsku formu zbog dugih povreda. Ostalo ce do 22.08. i dvomeca s Belgijom biti na 80-85% forme, a i od tada imaju jos heftu do Spanije da dignu nivo.

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 11 avg 2025, 12:10

Osvajamo EB. Sad će se svi zainatiti, posebno bosanska zvijer te seljačić iz Krajine. Po 30 će trpati svaku tekmu. :yawn:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 avg 2025, 12:40

slika

Zadnje utakmice koje je Shengelia odigrao prije potpisa za Barcelonu i priključka reprezentaciji bilo je finale italijanske lige gdje je bio MVP finala.

slika

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 11 avg 2025, 12:45

Ghuraba je napisao/la:
10 avg 2025, 20:13
Sta bi s Aticem, zasto mala minutaza i zasto 0 poena?
Poceo utakmicu, izveo ga strucnjak nakon 2 minute uz raspravu na klupi, vjerovatno zbog toga vise nije ulazio.

Hashanaga
Kontakt:

Post Postao/la Hashanaga » 11 avg 2025, 13:32

Četvrta pripremna utakmica-četvrti poraz. Nista nije strašno jer se vidljivo da je većina igrača van forme, što se moglo vidjeti i na zagrijavanju gdje šuterski 90% ekipe nije na nekom svom očekivanom nivou po proncetima šuta. Ima još dovoljno vremena da se igrači vrate u formu, zbog čega i služe pripremne utakmice.

Ono što je rak rana naših svih reprezentacija, a što je sam produkt našeg mentaliteta je ego. To je ono što svaku našu pa i ovu reprezentaciju čini 20% slabijom. Mislim da bi iza klupe na svakoj utakmici trebao stajati natpis grb na srcu je bitniji od imena na leđima. Košarka je timska igra i ne dozvoljava bespotrebno soliranja u situacijama kada ima dosta boljih rješenja u toku napada.

Jučer u toku napada za CG Musa i Gegić se svađaju na terenu jer jedan drugom nisu dodali loptu u prethodnom napadu, gdje crnogorci postižu lagane poene. Nurkić standardno sa njegovim klimanjem glavom i fokusiranjem na neke druge stvari mimo terena. Atić je počeo u prvoj, ali je prilikom jedne kontre za nas umjesto da istrči kontru kako Bog zapovjeda, pokušava provuči loptu kroz noge protivniku gdje lopta odlazi u aut. Nakon toga nije više ni ulazio. Adis koliko god ga volim zbog svojih ljudskih kvaliteta, mora puno energičnije da vodi ekipu. Ovoj ekipi je potreban stav trenera kakav ima Repeša-Obradović, gdje se konstantno povišenim tonom treba skretati pažnja na greške, jer u suprotnom odmah se pali "ego" i kreće soliranje, centar prevodi loptu, krilo igra leđima pod košem itd.

Što se tiče pojedinačnog učinka, Lazić izuzetno dobar, kao i Alibegović ( iako se u drugom poluvremenu uklopio u sivilo ekipe ) . Castaneda , za sada velika 0, nadam se da će uhvatitit forumu do početka EB. Kamenjas ispodprosječan, ali energijom je par puta dizao ekipu. Musa i Nurkić na 30% svojih mogućnosti. Atić standardno, u jednom trenutku NBA igrač u drugom da se zapitaš ko ga je zvao u reprezentaciju. Gegić solidan jučer. Halilović ako je kapiten mora se više kapitenski ponašati, pa i zagalamiti na saigrače. Vrabac također solidan, s obzirom da znamo koliko je napadački limitiran kroz karijeru.

Ono što je primjetno je da košarkaška reprezentacija igra 50% bolje sa navijanjem sa tribina. Razlog tome je u tome što je ovo ekipa u kojem svi igrači vole i uživaju u "loženju" sa tribina, za razliku od fudbalske reprezentacije gdje nam domaći teren ne predstavlja toliku prednost ( možda čak i teret ).

Sve u svemu ako Adis uspije prije svega da razgovorom objasni igračima da je tim iznad svega i da je ovo posljednja šansa da uradnimo nešto veliko na nekom takmičenju , imamo se čemu nadati.

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 11 avg 2025, 13:39

Madafaka je napisao/la:
11 avg 2025, 12:45
Ghuraba je napisao/la:
10 avg 2025, 20:13
Sta bi s Aticem, zasto mala minutaza i zasto 0 poena?
Poceo utakmicu, izveo ga strucnjak nakon 2 minute uz raspravu na klupi, vjerovatno zbog toga vise nije ulazio.
Pa mozete vi pljuvat po Azizu, ali uzmite malo statistiku Atica u Breoganu.

slika

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 11 avg 2025, 14:11

Pa Atic se redovno najvise pljuje ovdje kad igra zbog svojih debilizima. A sada problem sto mu ne daje vise minuta. :yawn:

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 11 avg 2025, 15:08

hz1987 je napisao/la:
11 avg 2025, 12:06
kovacic je napisao/la:
11 avg 2025, 11:44

Nisu bolan to igraci koji su ispali iz forme zato sto su cijelu sezonu presjedili na klupi i bacali peskir pa da im treba pola godine da dodju u formu. 10-tak intenzivnih treninga i 3-4 utakmice i oni su u takmicarskom ritmu. Jedino Gegic i Castaneda mozda trebaju 20 dana i 5-6 utakmica da bi dostigli takmicarsku formu zbog dugih povreda. Ostalo ce do 22.08. i dvomeca s Belgijom biti na 80-85% forme, a i od tada imaju jos heftu do Spanije da dignu nivo.
Pa nisu, ali je okupljanje počelo sredinom jula za pola ekipe i ako ti danas imaš Alibegovića koji je tu 8 dana i Lazića koji je balansirao 3x3 i turnir u Kini kao najspremnije igrače onda nešto nije ok. Čak i Gega djeluje spremnije od nekih koji su za razliku od njega igrali u drugom dijelu sezone i imali već 4 utakmice priprema.

Ja lično jedino sumnjam u Castanedinu šansu da odigra neke ozbiljne minute, ostalo će vjerovatno biti ok ako se Juka bolje uklopi u našu rotaciju i akcije.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 avg 2025, 15:11

Ovo je sada idealno,taman kako sam ocekivao.

Kroz dobar rad podizati formu tacno pred E.B.Rano je jos za najbolju kosarku.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 11 avg 2025, 16:29

Najvise se lose pricalo o Aticu, odjednom sto ne igra vise?
Yebo vas on

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 avg 2025, 17:16

Gdje je Pjanic?

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 11 avg 2025, 17:43

lumani je napisao/la:
11 avg 2025, 17:16
Gdje je Pjanic?
Vratio se nazad vjerovatno, Adis je već skratio spisak pofino. Navodili su na Raportu da nije sva administracija spremna što se njega tiče.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 avg 2025, 17:54

Zna li se ko prenosi utakmice Eurobasketa, gdje se moze gledati BiH?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 11 avg 2025, 18:04

TripleThreat je napisao/la:
11 avg 2025, 17:43
lumani je napisao/la:
Gdje je Pjanic?
Vratio se nazad vjerovatno, Adis je već skratio spisak pofino. Navodili su na Raportu da nije sva administracija spremna što se njega tiče.
Najbitnije nam je da se riješi do novembra ako su samo papiri upitni, trenutna informacija je da je na vrijeme nabavio pasoš - prije 16g. Kad bi nam još Mutić imao pristojnu minutažu u Lietkabelisu stvorila bi se sasvim korektna ekipa za kvalifikacije.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 avg 2025, 18:09

Valjalo bi da Giannis propusti EB :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 11 avg 2025, 18:09

kovacic je napisao/la:
11 avg 2025, 18:04
TripleThreat je napisao/la:
11 avg 2025, 17:43
lumani je napisao/la:
Gdje je Pjanic?
Najbitnije nam je da se riješi do novembra ako su samo papiri upitni, trenutna informacija je da je na vrijeme nabavio pasoš - prije 16g.
Nadam se da jeste. Pored tog, na Raportu napisaše samo još da je olakšavajuća okolnost što nikad nije zaigrao za U reprezentacije Njemačke.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.