FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
75
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 216

johntravolta123
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la johntravolta123 » 11 avg 2025, 14:22

Pendulum je napisao/la:
11 avg 2025, 10:07
Ne razumijem zašto se nečije neslaganje s izborom Husrefa (ovdje ne govorim o pljuvačima i psovačima) za trenera tumači kao nedostatak ljubavi ili podrške prema Klubu? Ja ću u subotu biti na zapadu pa da se trener zove Ismet Horo.

FK Sarajevo je veće od bilo kojeg pojedinca!
+1 :salut:

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 11 avg 2025, 14:23

Zeko87 je napisao/la:
11 avg 2025, 13:36
HeavyBassBlues je napisao/la:
11 avg 2025, 09:16
Antikloc je napisao/la:
11 avg 2025, 06:52
Nisam nikada podrzavao Husrefa za trenera,ni u jednom mandatu. Jer smatram da nije dovoljno 'moderan', ne u smislu toga sto ne trci okolo sa dronnovima,nego u smislu medjuljudskih odnosa. Ovo su druga vremena,danas trener radi s mladim bogatasima,treba tu ocinski i prijateljski pristup,treba team-building,stvaranje tima,galvanizacija. Tu je rahmetli Dzeno bio majstor a Hus sigurno nije. Sto je stariji sve je veci ters i nervozniji :mrgreen:
No,kada vidim ko je danas protiv Husrefa i sa kakvim argumentima,postao sam najveci Husrefovac.
U svakom slucaju Husref je u odnosu na ove 'moderne' ogroman napredak. A 'moderni' nisu u stvari moderni. Bašic,Sabljic ,Vasoski ,Coric,Rozman,Zekic svi su isti,kao da ih je isti qurac pravio. Samo teorija ,znanje i iskustvo nula ( 0 ) i onda svu svoju nekompetenciju i nesposobnost sakrivaju iza toboznje modernosti.
Kada recimo neki taj 'moderni' pokusava sprovesti neke svoje teoretske zamisli a nije u stanju procijeniti mogucnosti i sposobnosti svoje ekipe ,on nije ni moderan,ni trener,on je debil.
I nije nas Zekic napustio,on je otjeran a trebao je davno biti. Njemu je ponudjeno da da ostavku,kao castan i bezbolniji izlaz za njega ( nepotrebno od onog dobrog covjeka Mirvica ),isto je bilo sa Dudicem u Radnickom. A da je tako,pokazuje ,kako je sve glatko ,lako i bezbolno teklo. Dvije recenice od Zekica, sturo,najkrace saopstenje od kluba i gotovo. Zekic je dobio castan i lak izlaz,vjerovatno i dobar finansijski deal a klub je to rijesio brzo i lako,da se ide dalje odmah i bez repova.
Da se vratimo Husu. Ne valja jedino sto je dobio dug ugovor. Treba se rijesiti ove nepotrebne pretencioznosti ,tipa izgradnja sistema,dugorocno planiranje i sveg tog demagoskog smetlja. Treba igrati lopte-fudbal ,sto bi se reklo. Utakmicu ,po utakmicu,prvenstvo po prvenstvo.
U subotu svi na Kosevo da s tribina grmi Husref Musemic je jedan od nas .... :mrgreen:
Mogao bih se s tobom složiti u par stvari, ali generalno nisi u pravu.
Oprosti ćeš mi, nadam se, na malo dužem elaboratu. Grad Sarajevo, kao i cijela Bosna, do 1945. nazivao se tamnim vilajetom. Može se o tome razglabati nadugo i naširoko, ali takvi pejorativni nazivi koji u suštini oslikavaju jednu palanku i njen mentalitet, ili ako hoćeš - mahalu, karakteristična je nepromjennjlivost u bilo čemu. Načinu razmišljanja, ishrane, mode, običaja... učmalost ovih, a i drugih osobina tvori jednu zaostalu sredinu koja ne zna dalje od, konkretno u ovom slučaju Husrefa Musemića.
Mahala ne trpi drugog i drugačijeg, jer takav drugi i drugačiji jopasan je, jer može razbiti mahalske ustaljene norme i forme i pokazati palanki da je zaostala u vremenu i prostoru. Zato moderni treneri, ili moderniji bolje reći, ne mogu ovdje proći jer se na samom početku suočavaju sa podsmijehom. Ako prođu tu prvu prepreku i mahala se osjeti ugroženom tim djelovanjem njoj nepoznate i nevične joj osobe, dolazi do ataka na istu na svim nivoima, a cilj je samo i jedino povratak na pređašnje stanje.
Za ilustraciju, iako nema direktne veze sa temom, do 1945. u Sarajevu je živjelo oko 50.000 stanovnika i od toga ih je bilo 90% elementarno nepismeno. Dolaskom nove vlasti, bez obzira na simpatije, promijenila se ukupna svijest naroda, pa je 1991. dakle za samo 45 godina broj stanovnika porastao na skoro 500.000 sa 90%-tnom pismenošću.
Do toga perioda, sarajevski klubovi su bili na nivou fiskulturnih društava, bez obzira na to što neko sad želi romantizovati taj period i dati mu značaj koji mu realno ne pripada.
Nakon 1995. došlo je do velikih migracija i promjene strukture stanovništva, kao i promjene vlasti. Novoj vlasti je odgovarao onaj stari sistem, pa sada 30 godina nakon uspostave novi standarda, ponovno imamo oko 80% elementarno nepismenog stanovništva, s tim da se sada posmatra informatička pismenost, a prosječni IQ po PISA testovima iznosi 85. Ne moram napominjati da je 80 granična retardacija.
U takvoj sredini, niti jedan Zekić, Klopp, Murinho, Dudić.... ne mogu uspjeti. Ne zato sto oni neće, ili ne znaju, nego zato što okolina ne vidi dalje od svoje avlijske kapije. Da ne idem predaleko, ali nekada su palili ljude koji su govorili da je Zemlja okrugla i okreće se. Naravno, sad banaliziram, ali Husref i njemu slični su idealni treneri u ligi gdje su predsjednici vice, sudije gigovići, fudbalski radnici durici, beusi i slični. Da još dodatno karikiram, idealan trener za one sto još uvijek misle da je Zemlja ravna ploča koju nose slonovi na kornjači.
Pa super, mnogi će reci. Daj nam Husrefa kad je već tako.
Ali, onda se vraćamo na početak ovoga predugog posta. Dakle, mi nećemo Europu, nećemo napredak, nećemo promjenu svijesti. Mi hoćemo da smo prvi u vlastitom prnjavoru, a svijet i svemir oko njega su za nas ionako daleke i mutne destinacije, koji će nam to kurrrac?!?! Puno je važnije da ja šuknem komšiji i da ga ismijavam glupim fazonima koji su samo meni smješni, iako mi u tom osmjehu fali gornja dvojka najmanje, nego da prevaziđem te gluposti i okrenem se unosnijim i boljim stvarima.
Zato se slažem sa tobom da je Husref idealan za Sarajevo, ali ćeš se, nadam se i ti složiti samnom, da Sarajevo nije ozbiljan klub, niti će to ikada biti dok su god husrefi, hošici, repusi... runde bilo sta u tom klubu.
Neka nam glavni uspjeh bude pobjeda u lokalnom derbiju.
Izvini na duzini posta.
Ako mogu da se nadovežem na ovaj post heavy-a sa kojim se u nekim dijelovima slažem, a u nekim ne.

Nije naše društvo zatucano zato što ne želimo tuđu pamet. Naprotiv, konkretno sarajevska mahala se stoljećima sklanja svakom bezveznjakoviću koji dođe sa strane sa tezom "on je van ove kasabe, sigurno zna bolje od nas", pa nas stoljećima tare ko stigne. Ljubi ruke svakom koga strane vlasti pošalju od Austrougara pa do danas, Osmanlije su kud i kamo imali neki topliji odnos, ali je i kod njih bio interes na prvom mjestu.

Da se vratim na stadion Koševo, tj.temu ta nepismena masa koju mnogi takvom smatraju u jednoj stvari odudaraju od našeg društva, ne žele da im se prodaju "mu*da pod bubrege". Sigurno da bi neki treneri bili boljih rezultata da im se dopustilo više vremena, ali činjenica da su svi došli nadmeni kao pauni sa tezom : saću ja ovim levatima pokazati kako se vodi ekipa.

Gubili su od svih manjih ekipa, ali od svoje nadmenosti niko nije odustajao, i kako je koji odlazio nikome karijera niša uzvodno, a da su bili pamet i neshvaćena u ovoj nepismenih sredini valjda bi to neko negdje prepoznao i ostvarili bisvoje zamisli.

Tako da ne bi ja toliko krivio narod, puno ne tu opravdanog bunta, a tribine su za mase povlastica da iznesu svoj neki kritički stav, koji najčešće nema veze sa sportom, ali se u ljudima nakuplja. Ne opravdavam takav pristup, ali razumijem.

Nabacah more teksta umjesto samo da kažem : ni tuđe go*vno ne miriše samo zato što je tuđe.
Da pokušam odgovoriti tebi, usput odgovarajući svima koji su mi ukazali čast i replicirali na moj post.
Ocigledno je došlo do nerazumijevanja u komunikaciji sto i jeste mana ovakvog vida korespondencije.
Ja niti u jednom momentu ne sporim da je Husref idealan za ovakvo Sarajevo. Sarajevo koje prima 10 golova od Atalante i Borusije bez obzira ko ga vodi i gdje je iskorak u Europi eksces, a ne pravilo. Naravno da u tom kontekstu Husref jeste Sarajevo! Ali, ja nisam Husref!! A ja jesam Sarajevo, sasvim sigurno više od Husrefa, a neću da budem Husref. Ja hoću da Sarajevo bude ta Atalanta, Borusija, Sparta... neću da lub bude Husref, Zekic, Uscuplic.. ili da se poistovjecuje sa bilo kim.
Svakako da je Husref samo najistureniji djelić i najvise na udaru, ali ja nisam ni pisao o tome, nego da su u ovakvoj državi husrefi proizvod tridesetogodisnjrih malverzacija, lopovluka, nepotizama... u takvom okruženju, Husref je idealan, iako je možda najpostenija osoba na svijetu.
Problem nastaje kad ja, ili neko drugi kaže da neće takvo okruženje gdje se pitaju husrefi, beusi, vice itd itd.
Mene trener sam po sebi ne interesuje. Da pokušam parafrazirati Luku Modrica kad je došao u Real: Na ulazu sam odmah znao da dolazim u najveci klub. I to nije bila floskula. Ja želim da Sarajevo bude takav klub da svi osjete strahopoštovanje kad prođu na semafor u Titovoj.

Sto se tice mahale, isto ti misliš kao i ja. Naravno da se mahala sklanjali svakoj bjelosvjetskoj šuši, ali ne da ne bi smetala, nego baš zbog toga. Kada dođe neko ko želi napraviti nešto od te mahale, ona se svjesno skloni izbjegavajući tako svoju odgovornost. I koliko god ti nju vukao naprijed, ona zatvara oči i prebacuje odgovornost na tebe za bilo kakav početni ili drugi neuspjeh. Zato je mahala blato na tvojim tockovima. Zato se I sklanja samo da bi smetala, ali nikakvu kdgovornost neće na sebe preuzeti koliko god recimo taj stranac imao dobre namjere i od mahale htio nešto napraviti.
Ona to neće sama od sebe. Zato se sklanja i uživa u tuđoj nesreći i neuspjehu.

Eto, valjda sam uspio objasniti. Uglavnom, nemam ja ništa protiv Husrefa nego protiv sistema/kluba koji ne zna i ne može bolje od Husrefa.

Harunga
Kontakt:

Post Postao/la Harunga » 11 avg 2025, 14:27

Sa Husrefom uzimamo duplu, evo vidjet cete :D meni je Zekic bio bas number 1 al je pizdasto otisao, ne znamo ni zbog cega je otisao...

Moglo bi sa Husrefom ovo izdrobrit, realno u ovom trenutku najbolje rješenje !

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 avg 2025, 14:32

Zasto se danima okrece prica da je Zekic nekakv picic i da nas je izradio? Kad neces da ti neko diktira sastave i namece svasta nesto to se zove obraz i samopostovanje.

Husrefu podrska od mene ali nemojte da prekrajamo i spinujemo bar ne blizu proslost. Ne prolazi to.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 11 avg 2025, 14:37

Garantujem da protiv će nas protiv Posušja biti 7-8K+.

Stvorila se relativno (koliko može biti u ovom trenutku) pozitivna atmosfera (ma koliko na forumu polarizovano bilo) jer raja vole Husrefa, dosao je i Adem i vjerovatno debituje u subotu, tako da očekujem fino vrijeme, udarni termin, ide to na 7-8000 i više.

Jer koliko god pljuvača bilo, svi vjeruju ili javno ili tajno da će Husref donijeti pozitivni šok!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 11 avg 2025, 14:37

Odlaze Guliashvili, Jovic i Beganovic. Doci ce zamjene.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 avg 2025, 14:38

NazorUso je napisao/la:
11 avg 2025, 14:13
▶️ SAZNAJEMO: FK Sarajevo će platiti oštetu za Dženisa Ćosića

Ćosić je prihvatio odličnu ponudu čelnika Sarajeva, ali je i pomogao svom Igmanu.

📷 FK Igman Konjic

🤣🤣🤣 Jbg momak vrijedi ! 🤣🤣🤣
2.400 KM + PDV
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 11 avg 2025, 14:40

keli je napisao/la:
11 avg 2025, 14:37
Za Jovića nam i ne treba, sretno i hvala mu ako je istina ali je previše nonšalantan i pravi glupe greške.
Sa trojicom stopera nazad se može nekako i skrpiti ali u sistemu sa cetiri igraca/dva stopera on će biti kiks igrač.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 11 avg 2025, 14:43

Hordas1990 je napisao/la:
11 avg 2025, 14:32
Zasto se danima okrece prica da je Zekic nekakv picic i da nas je izradio? Kad neces da ti neko diktira sastave i namece svasta nesto to se zove obraz i samopostovanje.

Husrefu podrska od mene ali nemojte da prekrajamo i spinujemo bar ne blizu proslost. Ne prolazi to.
sve je top, odlican trener, zao mi je sto je otisao, ali zar se nije moglo reci bar hvala navijacima
Za bordobijele boje

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 avg 2025, 14:45

keli je napisao/la:
Poveo babuka davati info :tokralju:
Hoce li iz Amerike zamjene :rol:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 11 avg 2025, 14:47

S obzirom da je Dženis Ćosić imao ugovor sa ekipom Igmana za narednu sezonu, Sarajevo je platilo obeštećenje za Ćosića u iznosu kompletne jedne mjesečne plate za sve u klubu, saznaje ****.

:rol:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 avg 2025, 14:48

keli je napisao/la:
Bilo bi to i logično, uz njih otjerati Oliveiru, Turkeša i Butića i dovesti jedno provjereno napadačko ime (Seferović bi bilo idealan ali ocito nerealan u ovom trenutku).
Musemića vole navijači i ljudi mu vjeruju, usudit ću se reči pravi čovjek u pravo vrijeme i na pravom mjestu, jedini on moze vratiti navijače na Kosevo i napraviti neki iskorak. Dosta je bilo "modernih" šalabajzera koji su nas samo unazadili iako su imali uvijek najskuplje igrače u ekipi i za prilike u regionu idealne uslove za rad.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 avg 2025, 14:48

Da je ostao i cekao otkaz, pitari bi rekli "pichka, hoce da naplati ugovor a pogubio se, odlazi neznalice".

Zato su doveli Husrefa, kojem je Runda mogao uvalit igraca, a kamoli Shrek i Aylah.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 avg 2025, 14:54

PapakIzSa je napisao/la:
11 avg 2025, 14:43

sve je top, odlican trener, zao mi je sto je otisao, ali zar se nije moglo reci bar hvala navijacima
Pa eto slazem se, moglo je bilo bi lijepo s njegove strane.

Ne zanima mene Zekic kao Zekic ni bilo koji pojedinac, ali zna se zasto je covjek digao sidro i kako je do toga doslo. Cak i ako treba da ide neka ide, uredu je. Neka i Husrefa, nije problem. Ali sad od Zekica praviti neku varalicu i smetljara to vec ne ide a pogotovo ne ide kad znamo svi da se to radi s ciljem da se opravdaju potezi Mirvica. Nismo slijepi.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 11 avg 2025, 14:54

Turo je napisao/la:
11 avg 2025, 14:47
S obzirom da je Dženis Ćosić imao ugovor sa ekipom Igmana za narednu sezonu, Sarajevo je platilo obeštećenje za Ćosića u iznosu kompletne jedne mjesečne plate za sve u klubu, saznaje ****.

:rol:
13ta plata lagano polupansion Neum, veliko si Sarajevo :kafa:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 11 avg 2025, 14:57

Zekic je jedna najveca picka,demagog,lopov,sve najgore o njemu,imao je samo takvu podrsku,i nakon svega niko ga nije prozvao,on digne sidro i ostavi nas na cjedilu,ni hvala
Samo Sarajevo

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 avg 2025, 15:08

kanarinac je napisao/la:
11 avg 2025, 14:57
Zekic je jedna najveca picka,demagog,lopov,sve najgore o njemu,imao je samo takvu podrsku,i nakon svega niko ga nije prozvao,on digne sidro i ostavi nas na cjedilu,ni hvala
Tako je. Zekic je sotona a Mirvic melek. Jadni nas Mirva je okruzen losim ljudima, sve probisvjeti, kriminalci, kurave, influenseri i neznalice. Sto ih je pozaposljavao i sto ih drzi oko sebe pa jer je jadan naivan. Kako li je milione u Americi napravio toliko naivan, valjda imao srece jbg. Ne bi on nikad nista lose uradio, sta ces nekako ko god je normalan od njega bjezi a ostaju ublehe i ovi sto mu postavljaju bilborde za rodjendan. Bas covjek peh ali izdobrice to.

Bilosta
Kontakt:

Post Postao/la Bilosta » 11 avg 2025, 15:25

Husref je u ovom momentu najbolja opcija, ne treba nama neko ko će donijet neki moderan fudbal, nego iskusan čovjek, koji poznaje ligu i koji će stavit svakog igrača na svoju poziciju.

SARAJEVO, HORDE, BOG I ČARŠIJA!

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 avg 2025, 15:34

bosnas_ je napisao/la:
11 avg 2025, 14:48
keli je napisao/la:
Bilo bi to i logično, uz njih otjerati Oliveiru, Turkeša i Butića i dovesti jedno provjereno napadačko ime (Seferović bi bilo idealan ali ocito nerealan u ovom trenutku).
Musemića vole navijači i ljudi mu vjeruju, usudit ću se reči pravi čovjek u pravo vrijeme i na pravom mjestu, jedini on moze vratiti navijače na Kosevo i napraviti neki iskorak. Dosta je bilo "modernih" šalabajzera koji su nas samo unazadili iako su imali uvijek najskuplje igrače u ekipi i za prilike u regionu idealne uslove za rad.
Zaboravio si panja Bralica, sta je ono ebote, od Melunovica nisam gledo goreg igraca
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 11 avg 2025, 15:36

Fudo je napisao/la:
11 avg 2025, 15:34
bosnas_ je napisao/la:
11 avg 2025, 14:48
keli je napisao/la:
Zaboravio si panja Bralica, sta je ono ebote, od Melunovica nisam gledo goreg igraca
dalo se naslutiti cim mu je secerovic pruzio podrsku :D

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, bvsic, Grk1234, johntravolta123, Majestic-12 [Bot], napoleon72, PapakIzSa, Proximic, skoJaa, Zagor i 81 gost.