FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 11 avg 2025, 01:57

Pošto imaju na papiru dva krila koja su broj 1 na svojim stranama, zamjena bi trebala biti ili netko poput Nkunkua ili netko mladji kome ne smeta previše klupa i tko ne košta previše...

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 11 avg 2025, 04:46

Bundesliga je napisao/la:
11 avg 2025, 00:55
Pocet ce ova ubleha i plakat sto mu ode Coman :urnebes:

Samo prodaji, kakav Coman i kakvi bakraci. Lik u Bayernu 10 godina, jedino sto je uradio je onaj gol protiv PSG-a i Juventusa. Za onoliku platu i najlošiju statistiku od svih krila premalo. Doviđenja, prijatno. Lik htio karijeru prekinuti zbog povreda, ova ubleha govori kako nije puno odsustvovao. Koliko je minuta igrao od tih 339 utakmica, to je bitno. Lik se vrati, odigra pola sata i za 2 utakmice se opet povrijedi. Btw 339 utakmica u 10 godina je porazna statistika s obzirom koliko je utakmica Bayern imao po sezoni.
Naravno da ce mi bit zao, kao i vecini normalnih navijaca Bayerna, jer je Coman primjer koji se rjetko srece u ovom podivaljalom svjetu fudbala gdje nezreli klinci kao da su Boga za m ufatili, glumi to zvjezde, nesto se krevelje, majmunisu. Coman je boraac, Bayernov Gen, i ostace upamcen.

Za razliku od njega, ti si obicno djubre mucko prookatorsko :rol: :rol: i mislim o tebe sve ono sto o takvima misli sinjor Mamic :mrgreen: Cuj koliko je minuta igrao, a malo prije rece kako ima najlisiju statistiku...onda ispade da je bolji od Robena i Riberija ako cemo po minutama :rol: Nisam bio tu, ali bi smio glavu zaloziti da je ovaj bolesnik bio prvi koji je proganjao Millera onomad.
Zamisli "frajer" bio protiv dovodjenja Harrija Kena???? I sad ono nesto diskutuje, ko je dobar, ko je los. Da mu preporucis terapeta nema sanse da ce poslusati.

Opasno je ostati sa dva "prva krila" i jos upitnim klincima, makar jos jedno moras imati, posebno sto ne znas sigurno ni kako ce se jedno od ta dva prva prilagoditi. Ako je tacno ono o 25 mill godisnje, onda hajd, makar je King hajrovo, neka vala zasluzio je.

Nadam se bas da imaju odgovor. Woltamade i Nkunku to nisu

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 11 avg 2025, 10:50

Lahko vam je proračunati. Bayo svake sezone igra cca 50 zvaničnih utakmica. Koman igrao 34 utakmice po sezoni, što znači da svake godine u tih 10 godina 1/3 utakmica nije igrao. Tim se nisam vodio kad sam rekao prodaji, a evo vam i taj podatak pa nek vidi svako da li je 1/3 neodigranih utakmica zadovoljavanje radne norme.

Usporedbe radi, Miler je u 16 sezona odigrao preko 750 utakmica, što dođe preko 47 po sezoni, dakle...
Ribery je u svojih 12 sezona imao preko 35 utakmica po sezoni, Coman je jedino bolji od Robena, a porediti njega sa ovom dvojicom je isto kao Vršajevića sa njim.
Zadnja izmjena: Huske, dana/u 11 avg 2025, 10:59, ukupno mijenjano 2 puta.

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 11 avg 2025, 10:56

Bitnije od broja utakmica je momenat kada je bio povrijeđen. Nažalost, prečesto ga nije bilo u onim najvažnijim utakmicama, a i kad je bio tu, najčešće je tek sanira povredu pa nije bio u optimalnoj formi.

Prodaja nije loša stvar.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 11 avg 2025, 10:58

Pa bas zato sto je Coman uvijek bio korektan i lojalan igrac ce ga sada pustiti da ode za smijesnu cifru. Bayern takvim igracima nikad nije pravio probleme, samo se sjetite Thiaga i smijesne cifre za koju je otisao u Liverpool ili transfera Schweinija u ManU itd...

Zamjena je vec spremna u pozadini nista se ne brinite, samo je pitanje ko. Nebi inace pustili Comana da sada ode nema sanse, sezona krece za 10 dana...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 avg 2025, 11:58

Jel to onaj bgt izjavio da je Coman bio bolji od Riberya i Robbena :shock: :rol: Ovo su vec neki novi nivoi deluzije :rol:

Statisticki najslabije krilo od tih prvotimaca u 10 godina, pa ti gledaj. Uz sve izostanke. Iz tih 10 godina mozes izvuci 2 momenta - 2 gola, PSG i Juventus. Pored toga, nista, pokoji gol, asistencija, bezvezna statistika po sezoni. Za to primati 17 miliona po sezoni je van svake pameti. Steta samo sto ga ranije nisu prodali.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 avg 2025, 12:40

Ode King za 35 mil neka mu je sa srećom zahvalan i dobar igrač uz neke svoje mane.Šteta samo zbog silnih ozlijeda koje su ga stalno kočile u karijeri.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 11 avg 2025, 13:13

Ne pamtim više odlazaka u jednoj sezoni. Coman je 15i, ako računamo samo one koji su igrali onda 7 igrača.
Ako se već šuška da bi i Boey put Istanbula, pa i Kim u neku vražju mater :mrgreen: onda je definitivno rekordna po tom pitanju.
Naredne sezone Gnabry i Goretzka ( višak svakako) te Neuer. Još se ne zna šta će Kane odlučiti (vjerovatno u zimskoj pauzi) tako da se dolazi do te rekonstrukcije momčadi.

Opet onaj predsjednik bifla kako su popunjeni na svakoj poziciji i da su oni ralaksirani.
Okej, podmladiti ekipu, furati sa talentima, ali minimalno 2 do 3 nova igrača trebaju dovesti. Neće njih ni ove godine povrede zaobići, samo sa jakom klupom možeš ići do kraja u Ligi Prvaka.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 11 avg 2025, 13:25

Ode znači i Coman. Pisao sam o njemu više puta, zahvalan i drag igrač, ali povrijeđen i što je još gore neučinkovit. Imao sam osjećaj da zatvori oči svaki put kad opuca ili nabaci. Koliko mi je samo puta povukao živce kad izađe sam pred golmana pa se osramoti, ili pređe dvojicu pa centaršutem promaši šesnesterac čitav, džaba mu i eksplozivnost i prvi korak.

Jedino mi je upitno zašto su tako malo uzeli za njega (30-35mil) na današnjem tržištu i s obzirom tko je kupac, čini mi se da se to moralo malo bolje isposlovati, bar 40+ su trebali za njega uzeti. Onda je nas livčo pošteno odero za Diaza.

A još je veći upitnik koga će dovesti na njegovo mjesto jer smo sad već deficitarni na poziciji krila. Ako dođe neko lijepo pojačanje brzo će se na Kinga zaboraviti.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 11 avg 2025, 13:37

Onih 25M po sezoni, mjenja dosta toga…nemaš obraza biti protiv, iako ćemo u novu sezonu znatno oslabljeni, Comana je mjerkao Flick, jer zna šta mu je donio, a Arsenalu jedno vrijeme bio prva opcija. Šta onaj egomanijak tvdi bezvezni golovi, a njegov gol je važniji od svih pojedinačnij Levinih i Harrijevih zajedno 😃 Nadam se da je istina to o spremnoj opciji, mada je puno lakše kupiti igrača kada nije stani-pani, tj pod moranje što će nama biti.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 avg 2025, 13:54

Znači 25m + 5m. Što se iznosa tiče nije baš da se skače u zrak od veselja, ali blizu marketa. Ne razbacuju se u Al-Nassru s parama, tolko su dali za Joaoa Felixa i preklani vama za Manea. Za Otavia i Dhurana su se bili previše iskrcali pa im je to bila dobra škola (istina Dhuran je i puno mlađi pa se može shvatit).

Hainer sad naravno pili naopako, jer sigurno ćete dejstvovat na tržištu, ne možete ostat na 4 čovjeka u napadu (tu ne računam Karla i Kusi-Asarea koji se tek trebaju dokazati). Ja bih rekao da se sa Woltemadeom ipak vode pregovori u tajnosti i da bi 60m +5m zadovoljilo obje strane.

Inače, J.eberl nije odustao od Mukase, čupa on njega, možda da mu tutne cenera u džep pa se malac predomisli. To bi bilo ludilo, Mukasa i Karl, kome više treba Muzijala.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 11 avg 2025, 14:11

ledar je napisao/la:
11 avg 2025, 13:54
Znači 25m + 5m. Što se iznosa tiče nije baš da se skače u zrak od veselja, ali blizu marketa.
Bayern kada prodaje onda je to “blizu markrta” često ispod, ali zato kada kupuje onda se market udupla.Jeste da “para ima dadzija i za sitnu raju”, ali dokle.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 avg 2025, 14:40

Pa dobro Diaza ste dobili po marketu, Taha i Bischofa džaba (nešto ste dali za CWC nastupe). Mislim da bi vam Bischof mogo pravo valjat ako mu Kompa da priliku (što je jako upitno), dok za Wannera baš i nisam nešto siguran. Woltemade je poseban slučaj, to je po meni mačak u vreći, čini se da vi ne želite da vam se desi slučaj da propustite veliki njemački talent u nastanku i sad sa Vfb-om igrate zatvoreni poker u kojem obje strane igraju naslijepo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 avg 2025, 14:47

Zato što Bayern nikada nije bio klub koji iz prodaje generiše zaradu, naravno to je i dobro i loše. Dobro, jer su većinom mogli zadržati igrače koje su htjeli zadržati uz par izuzetaka (Alaba, Kroos). A loše jer im je marketing nula, Real svaku ublehu napuše do maksimuma, kao da su Ronaldo Nazario, pa ih onda i mogu prodati za koliko traže. A Bayern prodaje po tržišnoj cijeni ili malo ispod jer se rješavaju visokih plata, Coman 17 miliona po sezoni - dođe da bi mu još morali platiti 34 miliona za preostale 2 godine. Zeznuli su stvar sa visokim platama - Salihamidžić kad se kritikovao, ovdje je dosta ljudi napadalo, šta me briga kolika mu je plata. Briga je druže, jer su takve plate neodržive, mislim da je Bayern imao najviše igrača u top 30 u Europi sa najvišim platama. Neki bi rekli nekonkurentna liga, pa se mora kompenzirati. Da, mora, ali par miliona, a ne 10 miliona više davati. Goretzka i Gnabry ne bi imali ni pola onoga što imaju u Bayernu da igraju vani. A takvih igrača na bacanje. Ok Kane, klasa, marketing, prodaja dresova, i zaslužuje to što prima. Ali recimo zamjena za Comana, ko god bude ne bi smio imati više od 11 miliona po sezoni, ako je neko mlađi ili slabiji, čak i manje. Eberl pokušava smanjiti te plate, i prodati igrače sa visokim primanjima, njemu je zeznuto što su oni prije njega svi aminovali te ogromne ugovore. I ova dvojica pokemona Hainer i Dreesen su bili tu, Kahn, Salihamidžić, Uli - svi su oni odobrili ta nerealna primanja, pregovaranje nula poena.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 11 avg 2025, 15:46

Pa eto sam si na kraju sve rekao.

Zašto iz sveg glasa kritikovati Salihamidzića kada se zna da nijednu važnu odluku ne može sam donijeti. Isto tako je Eberl dobio naredbu da se plate regulišu i toj eksploziji stane u kraj.
To su ovi u vrhu napravili iskorak zaneseni onom uspješnom sezonom kada je sve osvojeno. Htjeli su tu zabetonirati glavne igrače u nadi da će pasti još neka klempa.

Hasan je radio neke stvari dobro, imao je njuh, to isto ima i Eberl, ali je pod većim pritiskom i ako ovo uspješno prebrodi neće biti potrebe da se stalno priča o njegovom odlasku.
Nisu ni treneri dovođeni niti otpuštani voljom sportskih direktora (velike greške učinjene) nego nesposobnošću tog Hainera i kolege mu. Uli pusti brod da plovi i sa prvim talasom preuzima kormilo i onda se stvara disbalns u razmišljanju i odlukama.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 avg 2025, 15:48

Pa bio se zaigrao i Real, ostajali su njima razni Bejlavci i Hazarderi, sad vrte vašu ploču, uzmi na isteku (Embabac, TAA) ili mami velikom plaćom pred istek. Tu su još i latinosi, tipa Endrick i supermega talent Mastantuono, iako ima i pokoji fulanac (Reinier). Krpa se nekako, ali najbolji recepti su ipak iz "domaće" kuhinje (Barca, Psg).

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 avg 2025, 16:11

armando je napisao/la:
11 avg 2025, 15:46
Nisu ni treneri dovođeni niti otpuštani voljom sportskih direktora (velike greške učinjene) nego nesposobnošću tog Hainera i kolege mu. Uli pusti brod da plovi i sa prvim talasom preuzima kormilo i onda se stvara disbalns u razmišljanju i odlukama.
Naravno, nisam nikada ni rekao da je on jedini kriv. Za trenera je jedino za Flicka kriv, jer je ulazio u otvoreni sukob s njim, i on je jedan od glavnih razloga zašto je Flick napustio Bayern. Ali treneri, manje više. Ono što on nije dobro radio je pregovaranje, ne može me niko ubijediti da nisu mogli nikoga produžiti ispod 17, 18, 20 miliona godišnje. Nemoguće, jednostavno nesposobnost u pregovaranju. Isto za transfere, doslovno se Rummenigge morao uključivati da se uopšte dovede Sane jer se Salihamidžić patio mjesecima. On je kriv za pregovore, a naravno da su ovi iznad krivi što su aminovali sve to.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 avg 2025, 18:37

Inside pise 35 mil eura sto je netacno.

Transfer je ispod 30 mil eura, kako god, 5-6 mil gore-dole. Mozda sada Bayern uleti sa novom ponudom za precijenjenog igraca Stuttgarta :thumbup:

Gledao sam Stuttgart zbog Demirovica, gledao sam u21 Njemacku, je li Wolt igrac koji zaista vrijedi 50-60 mil eura?

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 11 avg 2025, 22:39

Neka mala usporedba sa Comanom...
Javi Martinez je proveo u Bayernu 9 godina i isto tako bio osakaćen sa povredama. Njegov dolazak 2012 je svojevremeno bio najveći transfer kluba u istoriji. Važna karika u osvajanju svega naredne godine i lična Jupova želja.
Čini mi se da je prilikom transfera išao na svoju finansijsku štetu samo da se prijelaz ne izjalovi.
Veliko srce na terenu i van njega. Danas govori kako mu supruga ima želju često dolaziti u Minhen i da su se tu uvijek osjećali kao kod kuće.
Planira završiti trenersku licencu i postati trener. Mnoge bivše legende kluba su to probali i nisu uspjeli ili istrajali. Njihov peh ili nesposobnost.
Sa 36 godina može krenuti u svijet trenera. Bayern mu treba pomoći u tome sa nekim početnim angažmanom. Taj lik se ne zaboravlja lako. King nije imao tu harizmu, bio je korektan ali nikad klasa koja se očekivala nakon 2020-e.

Sutra zadnja probna utakmica protiv Skakavaca iz Švice.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.