Da se razumijemo, Husref ako osvoji dominantno titulu ove godine, treba mu dati doživotni ugovor.
Nit je selektirao ekipu, nit je spremao, niti je on uz ovu grupu igrača duži period.
Trebaće mu sigurno mjesec do dva da sve posloži prema svom nahođenju i selektira grupu koja može iznijeti sezonu.
Koliko god bili sjajni u igračkom kadru, poraz od Sloge u subotu pokazuje da ne mogu samo izaći na teren i pobijediti.
Moraju biti tu glavom, a mora se i selektirati prava ekipa, bez crnih rupa.
Ima igrače, ima kvalitet, samo treba uhvatiti sistem i kontinuitet a to traži određeno vrijeme.
Husref ne zna igrati 3-5-2, on nije trener za tu postavku jer to je nešto što gradiš čitavu karijeru i tačno imaš trenere i kod nas i u EU okvirima koji je mogu adaptirati.
Vjerujem da će biti nekih rokada koje nismo navikli, poput Kuprešaka na krilu ili Mlinarića na krilu, jer moraće se pokriti deficitarne pozicije dok se ne sredi onako kako on želi.
Mislim da za njegov sistem imamo previše štopera a premalo krila, s tim da će Jović i Mujkić sigurno pokrivati lijevog beka.
Ako u tom periodu prilagod reducira zaostatak i bude -5/6 poena, svaka mu čast, na proljeće se tek mašine ozbiljno pale.
Mislim da će početi u ovom sistemu:
Banić (možda Mušija zbog u-21) - Beganović - Ristovski - Turda - Kuprešak
Jatta - Krdžalić (ova pozicija nas opasno ****, valjalo bi da se Mujkić vrati čim prije da pređe na beka/štopera) da ovdje može početi Elezi ili Đorđević
Kyeremeh - Ljajić - Guli (dok bude tu)
Mlinarić
Patnja će biti ova sezona za u-21 pravilo, očigledno se vrlo malo ili nikako mislilo na taj segment, baš se krpimo sa igračima koji nisu kalibar za prvih 11.
Morali su misliti na to, u sistemu sa 4 nazad, Mujkić će igrati sigurno a nije mi neko ko može biti odmah baš ozbiljan na DL ili DC (u sistmeu sa 4 biće propuha, kad je 5 nazad malo se može i pokriti)
Krdžalić je yzaboravio ozbiljan fudbal , u vezi si doveo bruku igrača, a on mora igrati.
Iako je Husref ljubitelj jablana u napadu, mislim da Turkeš trenutno nije kalibar da iznese sezonu i radovao bi se Seferoviću jer je to napadač po mjeri Husrefa. Guli ide, Mlinarić se seli na lijevo krilo.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!