Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

tutankamon1905
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la tutankamon1905 » 10 avg 2025, 19:34

Beduin je napisao/la:
10 avg 2025, 16:21
tutankamon1905 je napisao/la:
10 avg 2025, 16:17
chily-rz je napisao/la:
10 avg 2025, 11:57

Ima nas što se ponosimo, gdje je problem i zašto da se ne piše? Šta tebi to smeta koje god da si vjere kako je on proslavio gol?
Zato jer kad citam sportski clanak na kvazi sportskom portalu boli me neka stvar jel se neko prekrstio na utakmici ili pao na sedzdu i smatram da to ne treba bit u clanku gdje pises kako je neko dao gol/asistiro. I ko je on uostalom da u ime bh navijaca napise da su bh navijaci odusevljeni? Vecinu normalnih nije briga, a ovi ekstremni ionako su samo to vidili u clanku, ni ne znaju ko je Alajbegovic. Najbolje da se napise svaki put kad se neko prekrsti i padne na sedzdu
I ti se Tutankamon bezveze pravdas i objasnjavas. I ja sam muliman i totalno mi je glup clanak gdje se u fokus stavlja kako je neki djecacic kao pao na sedzdu i odusevio bosance, jasta je eto.
Kakva sedzba gdje se pljuje i sline otresaju, prljavo mjesto i najmanje je za sedzde.
Ok, pomolio se Bogu kao sto neko prouci fatihu ili se prekrsti i caos. Sta me ima odusevljavati, nije nahranio neke gladne porodice ili renovirao kucu povratnicima ili udijelio donaciju za socijalno ugrozene pa da ovdje klicem od odusevljenja.

Nek on zabija golove i radi posao za koji je placen, to ce nas najvise oduseviti i uveseliti.
Sustina svega. Dosta od mene na ovu temu jer ovaj se decko il pravi glup, ili je glup ili me pokusava isprovocirat. kako on umijesa hrvatsku, zrinjski, siroki, hrvate sa necim sto nema nikakve veze s ovim sto ja ciljam u navedenom clanku.
Kerime sretno :salut: :bih:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 avg 2025, 20:25

Naravno da ću se umiješati, kad ti bude smetalo pola miliona Hrvata na koncertu fašisti onda se javi i morališi a do tad nas poštedi svoje percepcije normalnosti, nisi ti taj koji će postavljati norme za normalno.

To što izbjegavaš odgovore na pitanja dovoljno govori za sebe.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 avg 2025, 20:48

Zglavkar je napisao/la:
10 avg 2025, 18:58
Beduin je napisao/la:
10 avg 2025, 18:51
Pogotovo Kerima ne znam po kojem osnovu uzimas da nije pozivam na zadnje dvije utakmice kad je momak bio clan omladinske ekipe Leverkusena?
Jesi i ti primijetio kako slijed događaja ovdje nije bitan kad se piše? Kerim debitovao u seniorskoj ligi 9.8.2025. (ili eto u julu ako ćemo računati onaj kratki izlet u pretkolu LP), danas je 10.8. Ovdje je čitava drama unazad tri stranice zato što ga selektor ignoriše (zadnji spisak izašao u maju) i što ga "sigurno" neće pozvati za septembar nego će naći neki izgovor (spisak još nije izašao). Dakle, svi prošli i budući događaji se na ovom forumu sabiju u jednu tačku i opleti, sve prolazi.
To i jeste problem ovdje, sto svako ima pravo na misljenje i lupeta se u nedogled. Razumijem ja frustracije oko selektora iz ovog ili onog razloga, mnoge nas je nerviralo pozivanje pojedinih igraca ili forsiranje u prvih 11, ili distanciranje par igraca neosnovano, ali kod nas nema sredine. Kad ih slusas rek'o bi covjek taj nikog ne poziva, a kad ih konkretno pitas kao ovo o Kerimu kako da ga poziva dok igra juniorski fudbal usute se jer nemaju pojma ni oni sta pisu i bauljaju. Onaj govori o nepozovanju novih igraca i odmah tu Esmira uvrstio pa se usutio kad sam ga pitao za to.

Upravo to i ja pokusavam objasniti pojedincima, da se malo promisli ili informise prije osudjivanja i pokusaja da se nekome spusti na forumu, da se nekoga ismijava ili popljuje.
Uostalom, svi sko saglasni da je pravo vrijeme da se momka pozove i ako se to ne desi onda je normalno da cemo to osuditi. Ali imas ovdje par gmazova sto ne silaza sa sedzde moleci da ga se ne pozove kako bi nama nesto dokazalo i rekli bi da su bili u pravu, a mi kao eto nismo (a ne znaju ni oni zasto).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 10 avg 2025, 22:14

chily-rz je napisao/la:
10 avg 2025, 20:25
Naravno da ću se umiješati, kad ti bude smetalo pola miliona Hrvata na koncertu fašisti onda se javi i morališi a do tad nas poštedi svoje percepcije normalnosti, nisi ti taj koji će postavljati norme za normalno.

:tokralju: :tokralju:
Lik koncert usporedjuje s ovim dan te je.bo. O cemu cemo mi dalje pricat?
Odgovorim ja svakom na pitanje, ali imam jedan uvjet, da nema psihickih smetnji. A to s tobom nije slucaj, nazalost ili na srecu ne znam.
Nemoj replicirat vise molim te. Upravu si sve.
Borim se sa sobom da ti svaki put lijepo odgovorim, al testiras me opasno pa bolje da se zaustavimo.

Koncert, pola miliona hrvata, fasisti :urnebes: :tokralju: Sta je povezo lik dan te srao :bow:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 avg 2025, 22:21

tutankamon1905 je napisao/la:
10 avg 2025, 22:14
chily-rz je napisao/la:
10 avg 2025, 20:25

:tokralju: :tokralju:
Lik koncert usporedjuje s ovim dan te je.bo. O cemu cemo mi dalje pricat?
Odgovorim ja svakom na pitanje, ali imam jedan uvjet, da nema psihickih smetnji. A to s tobom nije slucaj, nazalost ili na srecu ne znam.
Nemoj replicirat vise molim te. Upravu si sve.
Borim se sa sobom da ti svaki put lijepo odgovorim, al testiras me opasno pa bolje da se zaustavimo.

Koncert, pola miliona hrvata, fasisti :urnebes: :tokralju: Sta je povezo lik dan te srao :bow:
Može li čovjek koji je organizirao koncert organizovati isti negdje u EU mimo Hrvatske i zašto ne može ?

Odgovori mi slobodno, pitao sam te da odgovoriš a prozivam te zato što si ti uveo priču o tekstu i proslavi gola ovdje a ironija je što nemaš iste aršine kad su neke druge stvari u pitanju.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 22:25

Admine zbog ovakvih vas prozivam stalno
Nemojte mi kvariti temu **** fasista thomson
Ko hoce da prica o religiji nek ide u dzamiju i crkvu
Nemojte me peglati s tim pricama i ovdje se striktno da se pise o Alajbegovicu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 avg 2025, 22:26, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 10 avg 2025, 22:25

Momak je izuzetan talent, ali polahkice, ne treba od njega praviti Messija, kao sto je radjeno sa svima do sad.

Slazem se da ga treba zvati u repku, ali sad da mora igrati i protiv Austrije je pretjerivanje. To je utakmica koja nam moze odluciti sudbinu, i gdje ćemo vjerovatno igrati sa wingbackovima, tako da mislim da nema mjesta za njega u ovom mecu.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 avg 2025, 22:45

Blackwargreymon je napisao/la:
10 avg 2025, 22:25
Momak je izuzetan talent, ali polahkice, ne treba od njega praviti Messija, kao sto je radjeno sa svima do sad.

Slazem se da ga treba zvati u repku, ali sad da mora igrati i protiv Austrije je pretjerivanje. To je utakmica koja nam moze odluciti sudbinu, i gdje ćemo vjerovatno igrati sa wingbackovima, tako da mislim da nema mjesta za njega u ovom mecu.
A ko je to u vezi/krilu trenutno bolji od njega ?

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 10 avg 2025, 22:53

Beduin je napisao/la:
Diadora je napisao/la:
10 avg 2025, 18:11
Beduin je napisao/la:
10 avg 2025, 01:06

A kako je Esmir novi igrac, kad mu je upravo Barbarez o dao priliku za igru? De prvo to objasni... a onda sacekaj(mo) svi da vidimo prvo kako ce igrati u narednom periodu i hoce li doci do poziva Kerima i Esmira pa onda ga pljujemo i pametujemo.

Smoriste vise "vidices nece ga pozvati". Isto tako vas je vecina ovdje govorila da cete otici s foruma i prestati pisati ako uzmemo u prvom dvomecu 4 boda, a mi uzeli svih 6, pa i dalje nemate obraza i piskarate i serete po svemu i svacemu neosnovano.
De nek nama barba objasni kako omerovic I kulasin dobijaju pozive prije esmira i kerima u zadnje 2 tekme. Kulasin hajd ok Ali omerovic. Lik odigrao 3 utakmice da valja I poziv. Kako to da SE gazibegovicu, tabakovicu, kerimu, esmiru, hadzikadunicu, muharemovicu,karicu itd trazi dlaka u jajetu I koristi kao opravdanje za nepozivanje ili neigranje a mujakic, radeljic,omerovic, tahirovic, dobijaju minutazu cak I kad su na tribinama a ne na klupi.

De nam objasni logiku nepozivanja esmira a stavljanje gigovica na krilnu poziciju Koji to nikad u zivotu nije igrao. Opet ponavljan, barba je u konfliktu SA prirodom. On hoce majci prirodi da dokaze da je ona u krivu a NE on.
Cekaj, nisi ni odgovorio na moje pitanje, a vec ides sa kontrapitanjem.
Prvo, kako je Esmir novi igrac kad je dobio upravo poziv i minutazu kod Barbareta?

Dalje, sta Omerovic ima sa Esmirom, kad je prvi tu kao bek?
Opet dalje, Esmir nije pozivam jer u tom momentu je tek dosao u PSV i nije uopste igrao. Tacnije, pomalo je igrao za omladinsku ekipu i totalno neucinkovito. Mada, i tu sam navijao da ga se pozove jer je perspektivan, ali svakako ne bi puno pomogao te njegovo vrijeme tek dolazi i treba da pocne igrati u klubu.
Pogotovo Kerima ne znam po kojem osnovu uzimas da nije pozivam na zadnje dvije utakmice kad je momak bio clan omladinske ekipe Leverkusena?

Nemoj sad ici oz krajnosti u krajnost, jer govorimo striktno za Esmira, a onda i Kerima. Odluci se

Nije dobijao poziv 3 4 okupljanja, manje vise bio bi nov. Drugo, omerovic je pozvan da Bude krilo ne bek. 3 dobre partije koje je pruzio u poluamaterskom hnl zbog kojih je dobio poziv SU bile na krilnoj poziciji ne na Beku. Trece, Nije tacno da je pomalo igrao za omladinsku ekipu nego redovno a par puta je usao sa klupe u prvom timu. Ta omladinska ekipa igra u drugoj ligi holandije koja je professionalna liga.
Valjda bi ti kao selektor trebao biti u stanju da vidis Ono sto I najveci debil vidi, da je esmir sa svim Manama I nedostatcima vec Sada nivo Koji omerovic I kulasin nikad nece dostici( da se razumijemo nece ni 99 posto nasih igraca jer onakav talenat je jako rijedak). Isto vazi I za kerima, lik je igrao za omladinsku ekipu koja je jedna of najjacih u evropi a ne za juniore zelje Kojoj seljaci iz velike obarske strpaju 5 komada. Valjda bi kao selektor I kao neko ko je u fudbalu cijeli zivot trebao znati I uvidjeti da je I Sam kerim kao junior Ronaldinho za igrace koje je pozvao.

Ono sto meni najvise smeta kod Barbe SU dupli arsini. Tahirovic je sjedio na tribinama I Nije igrao ni za ajaxovu drugu ekipu I redovno je dobijao pozive cak je bio I starter. I to je igrao poziciju za Koji nam nefali igraca . Esmir na drugu ruku, igra poziciju na kojoj smo deficitirani, igrao je redovno za drugi tim pomalo I za prvi, mladzi od tahe, nedobija poziv a njegovu poziciju igra gigovic Koji to nikad u zivotu Nije igrao u nema nijednu predispoziciju za to poziciju, I to nam je Haman doslo glave protiv hebenog San Marina, najgore ekipe na svijetu.

ZAR nevidis nelogicnosti?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 22:57

Opusteno prvi smo na tabeli
Imamo 9 od 9 bodova
Alajbegovic tek nadolazi i bice spreman za naredne utakmice
Sto se tice njega razumijem da ga Barbarez nije zvao, jer je dosta mladih igraca bilo u opticaju
Ne mogu ti Bajraktarevic, Malic, Alajbegovic, Muharemovic i ostali svi debitovat u isto vrijeme
To samo nodi moze uradit, jer nisam selektor i ne znam sta je taj rizik
Kerim je najmladji i cekalo se ovo sad sto radi sa Salzburgom
Nadamo se svi prekosutra da ce igrati protiv Brugge u LP l
Sigurno je San Marino, Austrija savrseno vrijeme za njega
Bolje nije moglo ispasti, a mozda i ne bi valjalo da je debitovao ranije
Sabura samo, bice to sve dobro
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 avg 2025, 23:19

Diadora je napisao/la:
10 avg 2025, 22:53
Beduin je napisao/la:
Diadora je napisao/la:
10 avg 2025, 18:11

De nek nama barba objasni kako omerovic I kulasin dobijaju pozive prije esmira i kerima u zadnje 2 tekme. Kulasin hajd ok Ali omerovic. Lik odigrao 3 utakmice da valja I poziv. Kako to da SE gazibegovicu, tabakovicu, kerimu, esmiru, hadzikadunicu, muharemovicu,karicu itd trazi dlaka u jajetu I koristi kao opravdanje za nepozivanje ili neigranje a mujakic, radeljic,omerovic, tahirovic, dobijaju minutazu cak I kad su na tribinama a ne na klupi.

De nam objasni logiku nepozivanja esmira a stavljanje gigovica na krilnu poziciju Koji to nikad u zivotu nije igrao. Opet ponavljan, barba je u konfliktu SA prirodom. On hoce majci prirodi da dokaze da je ona u krivu a NE on.
Prvo, kako je Esmir novi igrac kad je dobio upravo poziv i minutazu kod Barbareta?

Opet dalje, Esmir nije pozivam jer u tom momentu je tek dosao u PSV i nije uopste igrao. Tacnije, pomalo je igrao za omladinsku ekipu i totalno neucinkovito. Mada, i tu sam navijao da ga se pozove jer je perspektivan, ali svakako ne bi puno pomogao te njegovo vrijeme tek dolazi i treba da pocne igrati u klubu.

Nemoj sad ici oz krajnosti u krajnost, jer govorimo striktno za Esmira, a onda i Kerima. Odluci se

Nije dobijao poziv 3 4 okupljanja, manje vise bio bi nov. Drugo, omerovic je pozvan da Bude krilo ne bek. 3 dobre partije koje je pruzio u poluamaterskom hnl zbog kojih je dobio poziv SU bile na krilnoj poziciji ne na Beku. Trece, Nije tacno da je pomalo igrao za omladinsku ekipu nego redovno a par puta je usao sa klupe u prvom timu. Ta omladinska ekipa igra u drugoj ligi holandije koja je professionalna liga.
Valjda bi ti kao selektor trebao biti u stanju da vidis Ono sto I najveci debil vidi, da je esmir sa svim Manama I nedostatcima vec Sada nivo Koji omerovic I kulasin nikad nece dostici( da se razumijemo nece ni 99 posto nasih igraca jer onakav talenat je jako rijedak). Isto vazi I za kerima, lik je igrao za omladinsku ekipu koja je jedna of najjacih u evropi a ne za juniore zelje Kojoj seljaci iz velike obarske strpaju 5 komada. Valjda bi kao selektor I kao neko ko je u fudbalu cijeli zivot trebao znati I uvidjeti da je I Sam kerim kao junior Ronaldinho za igrace koje je pozvao.

Ono sto meni najvise smeta kod Barbe SU dupli arsini. Tahirovic je sjedio na tribinama I Nije igrao ni za ajaxovu drugu ekipu I redovno je dobijao pozive cak je bio I starter. I to je igrao poziciju za Koji nam nefali igraca . Esmir na drugu ruku, igra poziciju na kojoj smo deficitirani, igrao je redovno za drugi tim pomalo I za prvi, mladzi od tahe, nedobija poziv a njegovu poziciju igra gigovic Koji to nikad u zivotu Nije igrao u nema nijednu predispoziciju za to poziciju, I to nam je Haman doslo glave protiv hebenog San Marina, najgore ekipe na svijetu.

De nemoj dalje, ko brata te molim.
Omerovic je i debitovao kao bek, usao umjesto Jusufa na poluvremenu, a tad je u sastavu bio i Esmir. Protiv Njemacke u onom debaklu igrao kao wing bek, cini mi se tad je Gigovic se nesto izvlacio desno. I opet kasnije protiv Madjarske mijenjao Jusufa. To je tebi pozivanje kao krilo, kakvo krilo, kad je igrao kao krilo?

Esmir nije dobijao poziv na 3-4 okupljanja?
Kako sad to kad nije pozivan na 2 okupljanja (mart i juni) po 2 utakmice, i to sad kad su startale kvalifikacije (3) utakmice + ona prijateljska?
A prije toga pozivan na 3 okupljanja. Nek me neko upuceniji ispravi ako grijesim, a to nisi ti.
To okuplkanje u martu on je tek poceo malo trenirati i igrati za PSV U21 ekipu, bez ikakvog ucinka na terenu, ja sam to pratio za razliku od tebe gdje se tek privikavao na Evropski i ozbiljniji fudbal, tako je sasvim opravdano ga se nije zvalo. Dok sad u junu se mogao i morao pozvati makar protiv Slovenije da igra.
DAKLE, nikakav on nije novi igrac i nemoj lupati onako proizvoljno neke cifre.

Isto tako vezano za Kerima, igrao ne za omladince i nema nikakvog razloga da ga se zvalo u A reprezentaciju. Cak je pred kraj sezone ostajao bez minuta za prvi tim Leverkuzena kad su njegovi mladji suigraci dobijali minutazu. To sto je i je li medju boljim fudbalskim skolama njihova je najmanje bitno u ovoj prici i situaciji.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 11 avg 2025, 05:47

Beduin je napisao/la:
10 avg 2025, 23:19
Diadora je napisao/la:
10 avg 2025, 22:53
Beduin je napisao/la:

De nemoj dalje, ko brata te molim.
Omerovic je i debitovao kao bek, usao umjesto Jusufa na poluvremenu, a tad je u sastavu bio i Esmir. Protiv Njemacke u onom debaklu igrao kao wing bek, cini mi se tad je Gigovic se nesto izvlacio desno. I opet kasnije protiv Madjarske mijenjao Jusufa. To je tebi pozivanje kao krilo, kakvo krilo, kad je igrao kao krilo?

Esmir nije dobijao poziv na 3-4 okupljanja?
Kako sad to kad nije pozivan na 2 okupljanja (mart i juni) po 2 utakmice, i to sad kad su startale kvalifikacije (3) utakmice + ona prijateljska?
A prije toga pozivan na 3 okupljanja. Nek me neko upuceniji ispravi ako grijesim, a to nisi ti.
To okuplkanje u martu on je tek poceo malo trenirati i igrati za PSV U21 ekipu, bez ikakvog ucinka na terenu, ja sam to pratio za razliku od tebe gdje se tek privikavao na Evropski i ozbiljniji fudbal, tako je sasvim opravdano ga se nije zvalo. Dok sad u junu se mogao i morao pozvati makar protiv Slovenije da igra.
DAKLE, nikakav on nije novi igrac i nemoj lupati onako proizvoljno neke cifre.

Isto tako vezano za Kerima, igrao ne za omladince i nema nikakvog razloga da ga se zvalo u A reprezentaciju. Cak je pred kraj sezone ostajao bez minuta za prvi tim Leverkuzena kad su njegovi mladji suigraci dobijali minutazu. To sto je i je li medju boljim fudbalskim skolama njihova je najmanje bitno u ovoj prici i situaciji.

Ti ili ne citas sta ja pisem ili nekontas. Upravu si da je esmir propustio 2 okupljanja , ja Sam SE zahebao Ali Nije istina da u martu Nije bio spreman. Vratio SE odigrao 3 utakmice za drugi tim I usao je u ls protiv Arsenala 15 minuta za prvi tim.

Istina je da je omerovic prvi put pozvan kao bek I Ono sto je odigrao protiv madzarske nakon sto je kockar pocro da ostrio kitu na gazibegovicu je vjerovatno najgora utakmica jednog igraca u historiji repke. Pored dusana kerkeza, Sinise muline, Nikole mikelinija, stojana vranjesa, velimira vidica to je bila nemoguca misija za ispunit Ali omerovicu je to uspjelo.

Na zadnje okupljanje, omerovic Nije pozvan kao bek nego kao krilo na osnovu 3 tekme u hnl koje je odigrao na krilu. Kojom logikom on dobija poziv prije esmira to ni samom kockaru Nije jasno. Ocigledno menadzerski pacovi igraju ulogu. Pozove kulasina I omerovica kao krilne igrace onda mu gigovic pocne kao krilo.

Alajbegovic je morao biti pozvan prvi jer ga njemCka vrbuje, drugo cak iako je omladinac I budali je jasno da kao balavac sa 17 godina bolji od ovog sto barba poziva. Uostalom to Vec dokazuje I to je I barba trebao da zna I da uvidi Jos prosle sezone. I budali je Bilo jasno da CE Mali preci u seniorski fudbal ove sezone.

Hajd nam sad objasni nepozivanje gazibegovica I karica zadnje okupljanje a silovanje malica I mujakica na neprirodnoj poziciji? Malic je imao slabiju minutazu od ove dvojice nepozvanih u zadnjih mjesec Dana prije okupljanja I opet je dobio poziv. Tu Nesto smrdi ZAR nemislis?

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 11 avg 2025, 08:57

Trebate boldovati tekst da nam je lakše pročitat

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 11 avg 2025, 09:15

Blackwargreymon je napisao/la:
10 avg 2025, 22:25

Hvalili smo igrace koji su igrali za neke Kurcaspore, po nasoj ligi, u poljskoj itd.
RB Salzburg je medju top 5 razvojnih klubova na svijetu, koji je iznjedrio velike zvjezde. I ako u tom timu igra igrač od 17 godina i jos pritom zabija i asistira pozvale bi ga ja mislim i najjace repke Evrope, a ne mi jadnici koji kad spojimo sve naše vezne igrace nemamo 1 normalnog.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 16 gostiju.