Mogao bih svašta napisati , ali neću . Obećao sam podršku , idemo pozitivno razmišljanje i bodrenje , pa poslije prvenstva da sravnimo računeNEZALAGANJE je napisao/la: ↑11 avg 2025, 00:02100% tacno.Nema autoriteta.Ovo je vise bilo u Adisovom stilu da se uzdamo u Boga i Bozije davanje.VensanKasel je napisao/la: ↑10 avg 2025, 23:42Znači do boga je najviše po tebi ?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 avg 2025, 22:20Nisam gledao tekmu, ali sam pogledao izjavu Adisa i procitao sta sta ovdje napisali....
Odavno vec pisem da je nama Nurkic problem i garantujem zivotom da smo mi bolja ekipa bez njega, bez obzira na to sto je on "ime". Zasto?
Zato sto nas covjek godinama "casti" svojim dolaskom.I pticama na grani je jasno da njemu u i oko Saveza, ukljucujuci i selektora- niko nije autoritet!! Na terenu radi sta hoce, prevodi loptu, ispucava trojke do besvijesti, a u odbrani se cesto kocka.Jako rijetko "gine" za ekipu kao sto to momci cine u kvalifikacijama i onda se sje.be kompletna koncepcija.Liderskih sposobnosti nema, jer da ima, on bi vec bio u top formi, a ne da on bude jedan od onih koji ce hvatati ritam, a zdrav!!! Zvijezda nasa!
Musa je vrlo slican njemu po tom ponasanju na terenu i vec sam i govorio, jednog i mozes trpiti nekako, dvojicu vec teze.Nema niko ko bi im stao u kraj, neki veteran koji bi se postovao ili selektor.I to je problem, ozbiljan problem.
Castaneda se dozira i ceka.Mislim da je 18 dana sasvim dovoljno da se uhvati fin ritam.Decko je dobar igrac i treba nam.
P.S.Ovima sto pominju Garzu bi preporucio da malo bolje prate kosarku kao sport i nasu repku.Nama je potreban bek, a ne jos jedan centar.Garza i Nurkic ne mogu igrati zajedno u danasnjoj kosarci, jer su obojica spori i niti jedan nije kakav zastitinik obruca! Obojica su ispodprosjecni suteri za 3, pa ne mogu ni siriti parket kako treb, ako bi igrali zajedno.Druga stvar, ako bi Garza bio tu i ulazio s klupe kao zamjena Nurkicu, koliko to minuta ostaje? 10-12 u vrh glave i vi bi doveli njega zbog tih minuta, a rijesili se beka koji nam je potreban za 20min?? Nidje veze!! Da ne pominjem da je i Kameni tu, koji je ginuo u kvalifikacijama i koji je dobrano napredovao kao igrac.Njega bi se skroz sklonilo da bi ova dvojica igrali.To ne ide!
Moliti Boga da Castaneda uhvati ritam i to je to.Drugog rjesenja nema.A s ovom.dvojicom kao liderima, sta Bog dragi da.![]()
Sve je do selektora , ja to odavno pišem . On aminuje Nurkićeve gluposti ...![]()

Nadam se da će nas selektor iznenaditi i obradovati , ako čita ovaj forum - Adise nemoj zonu molim te protiv trojkaških ekipa