FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
74
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
52
24%

Ukupno glasova: 213

pitara
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitara » 11 avg 2025, 01:11

Hordas1990 je napisao/la:
11 avg 2025, 00:47
Hordas1990 je napisao/la:
06 avg 2025, 00:34
Idu sad spinovi botova. Samo citajte. Kroz 2-3 dana od Zekica ce napraviti najvece smece, nakazu, zlikovca, taldziju itd. itd. itd.
Nisam pogrijesio.

Da li su ovi ljudi svjesni koliko su providni??
Ne razumijem zašto morate sve da gledate isključivo jednom bojom, je l moguće da je istina negdje između?
Nit je Zekić smeće i loš trener, a nije ni gospodin i trenerčina kakvim ga se predstavlja, nit je Husref idealno rješenje a nije ni katastrofa.
Što se tiče ulaznih transfera Zekić je doveo Ristovskog, Elezija i Bralića ove godine a Pavičića, Lulića i Butića prošle tako da ta priča da nije birao igrače pada u vodu. Trenerski je odradio jako dobar posao s obzirom na to koliko smo bili oštećeni u njegovom mandatu, ali je imao i jako loših utakmica i nekih katastrofalnih odluka sa izmjenama. Njegov stručni štab je fizički spremio ekipu katastrofalno i nakon što je dobio podršku uprave trebao je ostati da isprave to što su zasrali, ovako je samo napustio klub i ostavio svoju ekipu na cjedilu u najgorem mogućem trenutku.
Da se razumijemo, meni je žao što je Zekić otišao ja sam ga vidio kao trenera na duge staze sa kojim će ekipa da napravi iskorak, ali pretjerujete sa tim dizanjem njega u nebo kao da nije imao grašku za ovo vrijeme kod nas. Isto tako mi je drago što je Husref novi trener ako su opcije bili Karoglan, Dudić, Nalić, Mutu i slični, opet kažem raja je ovdje oplakivala Akrapovića i Bašića kad su otišli kod komšinica jer su to moderni treneri, a šprdali su se kad je Žižović seljačina preuzeo Borac pa čovjek napravi rezultat u evropi, ovo domaće neću ni da spominjem zbog zna se već čega i koga.
Iskreno meni je bitno da Sarajevo uzme titulu i da doguramo do tih famoznih grupa, hoće li na klupi biti Musemić, Zekić, Fazlagić iz Guardiola hebe mi se

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 avg 2025, 01:22

keli je napisao/la:
11 avg 2025, 01:05
Husref osvoji duplu krunu sa Tatarom iz drugoligasa Gorice, sa Rahmanovicem koji se nije snasao u Sloveniji, sa klincima poput Pidre, Sabanovica, Kovacevica, Mujakica i tako to. Poslije njega prodje 6 godina davalo se na igrace šakom i kapom, maltene i bolesni igraci i plate za nase uslove a mrka kapa -20 standardica. Ali eto zamisli Husref naplatio otkaz koji mu dade velika persona Sabrina. Inace to pisu ljudi koji garant popizde kad im plata 5 dana kasni, ali ono rade svoj posao iz ljubavi. Covjek je trener i zaradjuje od toga i neka je naplatio svoje. Posteno radio posao posteno i naplatio. Nije dobio otkaz zbog -20 vec zbog drugog mjesta na tabeli zbog gol razlike u polusezoni kad smo kuburili sa povredama vise nego sad. Ali eto pojedini se nazivaju navijacima Sarajeva a pljuju covjek vise nego sto bi amara osima pljunuli. U ovom trenutku on je najbolji izbor i tjt. Pusti vise cekaj ovog cekaj onog...ako se vec treba cekati onda neka nadju trenera neka zaradjuje vise od svakog igraca sa brutalnim CVom i renomeom i svi sretni. A Rozmane, Vasoske, Zekice, Karoglane, Sabljice vise nikad. Demagog do demagoga. Da jos dodam da je Dudic okej opcija samo da jos malo iskustva nabere jer covjek zivi fudbal 00/24 i daje se max poslu. Ali iznad jedan komentar rece Dudic dosao do Radnickog iz Kragujevca...to ti je isto da treniras Radnik iz Bijeljine. Samo sto je Radnik jos prije 10 godina osjetio slast izlaska u europska takmicenja.
Nije to poenta vec da se vracamo u kameno doba,umjesto da pratis moderan fudbal ti se vracas na nesto vec ispricano. Znaci Duduk najgori trener u historiji bi nam bio rijesenje,covjek koji nam je doveo Dafice i slicne kloceve jer zivi fudbal 24 sata a ispada od Mornara i Klasvika,znas li koja je klasa taj Mornar? Zato smo tu gdje jesmo,evo ja ti tvrdim da je Carevic iz Gorice klasa za tog Dudica, 6 puta veci profesionalac i zna vise od Dudica i zivi fudbal bukvalno 24 sata,znam da nas nebi srpzao kao Dudic i da se potrudi da to uradi.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 11 avg 2025, 01:25

mosarajvosa83 je napisao/la:
11 avg 2025, 01:22
keli je napisao/la:
Husref osvoji duplu krunu sa Tatarom iz drugoligasa Gorice, sa Rahmanovicem koji se nije snasao u Sloveniji, sa klincima poput Pidre, Sabanovica, Kovacevica, Mujakica i tako to. Poslije njega prodje 6 godina davalo se na igrace šakom i kapom, maltene i bolesni igraci i plate za nase uslove a mrka kapa -20 standardica. Ali eto zamisli Husref naplatio otkaz koji mu dade velika persona Sabrina. Inace to pisu ljudi koji garant popizde kad im plata 5 dana kasni, ali ono rade svoj posao iz ljubavi. Covjek je trener i zaradjuje od toga i neka je naplatio svoje. Posteno radio posao posteno i naplatio. Nije dobio otkaz zbog -20 vec zbog drugog mjesta na tabeli zbog gol razlike u polusezoni kad smo kuburili sa povredama vise nego sad. Ali eto pojedini se nazivaju navijacima Sarajeva a pljuju covjek vise nego sto bi amara osima pljunuli. U ovom trenutku on je najbolji izbor i tjt. Pusti vise cekaj ovog cekaj onog...ako se vec treba cekati onda neka nadju trenera neka zaradjuje vise od svakog igraca sa brutalnim CVom i renomeom i svi sretni. A Rozmane, Vasoske, Zekice, Karoglane, Sabljice vise nikad. Demagog do demagoga. Da jos dodam da je Dudic okej opcija samo da jos malo iskustva nabere jer covjek zivi fudbal 00/24 i daje se max poslu. Ali iznad jedan komentar rece Dudic dosao do Radnickog iz Kragujevca...to ti je isto da treniras Radnik iz Bijeljine. Samo sto je Radnik jos prije 10 godina osjetio slast izlaska u europska takmicenja.
Nije to poenta vec da se vracamo u kameno doba,umjesto da pratis moderan fudbal ti se vracas na nesto vec ispricano. Znaci Duduk najgori trener u historiji bi nam bio rijesenje,covjek koji nam je doveo Dafice i slicne kloceve jer zivi fudbal 24 sata a ispada od Mornara i Klasvika,znas li koja je klasa taj Mornar? Zato smo tu gdje jesmo,evo ja ti tvrdim da je Carevic iz Gorice klasa za tog Dudica, 6 puta veci profesionalac i zna vise od Dudica i zivi fudbal bukvalno 24 sata,znam da nas nebi srpzao kao Dudic i da se potrudi da to uradi.
Isto se i za Rozmana pricalo. Mlad moderan zari pali po hrvatskoj. samo nas opalio po usima. Jbt gorica 4 navijaca ih prate, pritisak 90 sa 60.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 11 avg 2025, 01:31

11 avg 2025, 00:40
Oerde je napisao/la:
11 avg 2025, 00:18
Da covjek koji ne prati ovo udje ovdje na forum i cita zadnje dvije stranice mislio bi da se radi o sukobu Musemiceve sekte koja na sve nacine pokusava uvalit Musemica u klub, umjesto covjeka koji je aktuelni prvak, ima dvije pobjede i modernizovao je fudbal u mjeri da mu snimke treninga pregleda Gvardiola.
Ja znam da i jedna i druga strana istinski vjeruje u sve sto prica. Srusicu vam snjeska pa reci da je realnost da je prethodni trener podnio neopozivu ostavku, ne na presici, ne nakon utakmice, nego nekad i nestao. Musemic je jedini dovoljno blentav da u ovom trenutku prihvati ekipu koja ima jedan bod iz utakmica sa pretendetima za ispadanje, pritom je zadnje izdanje izgledalo losije od pola termina, u klubu sa najvecim pritiskom i atmosferom dabogsacuva. Vjerovatno su jos neki kontaktirani i rekli “aj ba mante nas sad uvaljivanja”.
Naravno da bi prihvatili,pojma nemam sto ne uziva u penziji,gleda lagano tekme i gusta. Zekic je ispao nikakav onim potezom i nema tu sta da se brani.
Ne znam ni ja sto ne gusta u penziji. Ne mislim da je najbolji izbor, iskreno sam se nadao nekom strancu, u smislu velikog imena… tipa Bjelica il nesto, naravno nerealno al kontam istresli su na Ljajica pare mozda moze i trener. Ali nejse, nije razlog da ga ne podrzim kao i sve ostale i tjt. Treba bit normalan pravi se neka prica kao da je Zekic ne znam sta, a sad je Husref odron njemu Ismirove kurave bla bla bla, a otpustila ga Sabra bokte 😂

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 avg 2025, 01:44

keli je napisao/la:
11 avg 2025, 01:25
keli je napisao/la:
Isto se i za Rozmana pricalo. Mlad moderan zari pali po hrvatskoj. samo nas opalio po usima. Jbt gorica 4 navijaca ih prate, pritisak 90 sa 60.
I Istru prati par navijaca pa trener ode spanac u Hajduk, Rozman je odlican trener,druga stvar je sto su nas sudije unistavale bukvalno. Dovoljno ti je reci podatak da je u HNL trenutno najstariji trener mislim Kovacevic,to ti govori cemu klubovi teze,mada ovdje ljudima dzaba objasnjavaj kad nece da skontaju poentu i da vide malo siru sliku.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 11 avg 2025, 01:59

11 avg 2025, 01:44
keli je napisao/la:

I Istru prati par navijaca pa trener ode spanac u Hajduk, Rozman je odlican trener,druga stvar je sto su nas sudije unistavale bukvalno. Dovoljno ti je reci podatak da je u HNL trenutno najstariji trener mislim Kovacevic,to ti govori cemu klubovi teze,mada ovdje ljudima dzaba objasnjavaj kad nece da skontaju poentu i da vide malo siru sliku.
Kakve veze ima sto je otisao u Hajduk? I oni godinama lutaju isto kao i mi. Ne sumnjam da ce i ovaj spanac zavrsit ko Gatusso i oni prije njega. I kakve veze godine imaju sa trenerskom pozicijom? Ancelotti đuturum godinama pišao po svima u europi. I dan danas imas starih iskusnih trenera sto su majstori svog zanata. Ranieri dosao iz penzije da preporodi Romu i napravio nevjerovatan niz utakmica i ostavi je isto tako đuturumu Gasperiniju. Ali eto kad sam pogledo Carevica zijanio sam se sta si predlozio ko da nam napravi "viziju". Ono je uvreda za Dudica bila Bgm. Hvala Bogu pa ne vidim tu širu sliku. Sreca pa Borac, Zrinjski, Siroki, Zelju, Velez vode MODERNI Marinovic, Stimac, Klafuric, Adzem i Sabljic. Tesko s njima izaci na kraj ako nisi moderan. Ubit cu se.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 11 avg 2025, 02:02

Kakvi su ovo navijači što kunu vlastiti klub?

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 11 avg 2025, 02:47

Sretno !
Uvijek sam uz svoj klub .
Stisnut redove i krenut zajedno u nove borbe !

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 11 avg 2025, 04:14

Zna li neko je li veći "prize pool" sada kada se novac od tv prava i sponzorskih ugovora djeli samo na 10 klubova ili ostaje isti?

HZSydney
Kontakt:

Post Postao/la HZSydney » 11 avg 2025, 05:14

Nakon ovolikih uvreda na racun trenera, uvreda jednih drugima I ovolikih animoziteta prema svakome I svemu sto misli drugacije nije ni cudo sto ne mozemo "meda".
Drustvene mreze su ocigledno zavrsni udarac nama kao zdravom drustvu jer svako I'ma priliku da j..e mater svakome ko se usudi biti drugaciji I imat drugacije misljenje.
Zato ne zasluzujemo ni titule ni grupe ni novi stadion.
Moj post nema veze ni sa Mirvicem ni sa Husrefom ni Zekicem nego je izazvan citanjem komentara zadnjih Dana.
...nikad u pamet
.. jer Stari je volio Sarajevo...

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 11 avg 2025, 05:40

HZSydney je napisao/la:
11 avg 2025, 05:14
Nakon ovolikih uvreda na racun trenera, uvreda jednih drugima I ovolikih animoziteta prema svakome I svemu sto misli drugacije nije ni cudo sto ne mozemo "meda".
Drustvene mreze su ocigledno zavrsni udarac nama kao zdravom drustvu jer svako I'ma priliku da j..e mater svakome ko se usudi biti drugaciji I imat drugacije misljenje.
Zato ne zasluzujemo ni titule ni grupe ni novi stadion.
Moj post nema veze ni sa Mirvicem ni sa Husrefom ni Zekicem nego je izazvan citanjem komentara zadnjih Dana.
...nikad u pamet
Koliko ja vidim 90% komentara je pozitivnih, a naredno kolo ce mu vjerovatno skandirati ime sa istoka, mozda i sjevera. Imas 10ak forumasa ovdje koji su ga izvrijedjali i to je to.

Ide to sve na dobro, ne prate nas rezultati ali krenut ce i to. Mislim da nam fali jos raspustanje kurvetina iz kluba i ovaj klub bi prodisao u svim segmentima.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 11 avg 2025, 06:44

11 avg 2025, 01:44
keli je napisao/la:

Moderni Rozman sa igracem vise na derbiju igra sa tri stopera, sudarali se na nasoj polovini.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 avg 2025, 06:52

Nisam nikada podrzavao Husrefa za trenera,ni u jednom mandatu. Jer smatram da nije dovoljno 'moderan', ne u smislu toga sto ne trci okolo sa dronnovima,nego u smislu medjuljudskih odnosa. Ovo su druga vremena,danas trener radi s mladim bogatasima,treba tu ocinski i prijateljski pristup,treba team-building,stvaranje tima,galvanizacija. Tu je rahmetli Dzeno bio majstor a Hus sigurno nije. Sto je stariji sve je veci ters i nervozniji :mrgreen:
No,kada vidim ko je danas protiv Husrefa i sa kakvim argumentima,postao sam najveci Husrefovac.
U svakom slucaju Husref je u odnosu na ove 'moderne' ogroman napredak. A 'moderni' nisu u stvari moderni. Bašic,Sabljic ,Vasoski ,Coric,Rozman,Zekic svi su isti,kao da ih je isti qurac pravio. Samo teorija ,znanje i iskustvo nula ( 0 ) i onda svu svoju nekompetenciju i nesposobnost sakrivaju iza toboznje modernosti.
Kada recimo neki taj 'moderni' pokusava sprovesti neke svoje teoretske zamisli a nije u stanju procijeniti mogucnosti i sposobnosti svoje ekipe ,on nije ni moderan,ni trener,on je debil.
I nije nas Zekic napustio,on je otjeran a trebao je davno biti. Njemu je ponudjeno da da ostavku,kao castan i bezbolniji izlaz za njega ( nepotrebno od onog dobrog covjeka Mirvica ),isto je bilo sa Dudicem u Radnickom. A da je tako,pokazuje ,kako je sve glatko ,lako i bezbolno teklo. Dvije recenice od Zekica, sturo,najkrace saopstenje od kluba i gotovo. Zekic je dobio castan i lak izlaz,vjerovatno i dobar finansijski deal a klub je to rijesio brzo i lako,da se ide dalje odmah i bez repova.
Da se vratimo Husu. Ne valja jedino sto je dobio dug ugovor. Treba se rijesiti ove nepotrebne pretencioznosti ,tipa izgradnja sistema,dugorocno planiranje i sveg tog demagoskog smetlja. Treba igrati lopte-fudbal ,sto bi se reklo. Utakmicu ,po utakmicu,prvenstvo po prvenstvo.
U subotu svi na Kosevo da s tribina grmi Husref Musemic je jedan od nas .... :mrgreen:

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 11 avg 2025, 08:09

Bordo jutro
Subota 21:00, obaveza je doći na Koševo! :salut:
Zadnja izmjena: Maroon1946, dana/u 11 avg 2025, 08:10, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2025, 08:09

Jedno je sigurno, Husref je pitarčina.
Sretno, Husrefe!
Koševo Zapad

laznokrilo
Kontakt:

Post Postao/la laznokrilo » 11 avg 2025, 08:10

Na koliko je Husref dobio ugovor?

Herson

Post Postao/la Herson » 11 avg 2025, 08:20

keli je napisao/la:
Ne možeš igrati moderan fudbal i težiti nečemu modernom sa igračima koji to ne mogu isporučiti. Ovaj sistem sa 3 pozadi je specifičan, traži polivalentne, motorične igrače na svim pozicijama. Bekovi su ključne poluge u tom sistemu. Jedan od problema je što je na tržištu jaku malo bekova koji uopšte mogu igrati u tom sistemu, a drugi je da su veoma skupa i tražena roba. Naši bekovi su Beganović i Kuprešak. Beganović to ni u ludilu ne može igrati jer je totalno neupotrebljiv i beskoristan na protivničkoj polovini terena, a Kuprešak nejak i fizički inferioran, što su Rumuni uočili u prvoj utakmici, a u drugoj vješto koristili. Nama treba trener koji će izvlačiti maksimum iz postojećeg kadra, bez da nazor forsira neke moderne principe, zbog kojih godinama trpe rezultati.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 avg 2025, 08:23

Husref Musemić je institucija u odnosu na "moderne" trenere koji su prethodnih godina harali klubom. Covjek je igracko, pa i trenersko ime u odnosu na njih, osvajao trofeje sa prilicno losim igrackim kadrom, za razliku od ovoga sto danas ima Sarajevo koje je mnogo jače, i sigurno je da se ocekuje iskorak u rezultatima. Odlicno, da ne kazem perfektno poznaje ligu, i usudit cu se reci, jedino nam on moze donijeti titulu. Vidjet cete kad ovih nekoliko polovnjaka otjera prvom prilikom, jer nije on naivan nimalo. Autoritet koji nam je prijeko bio ptreban, koji zna postrojiti igrace i spustiti ih na zemlju, nesto slicno kao Safet Susic.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 11 avg 2025, 08:27

kempes je napisao/la:
10 avg 2025, 23:01
E cuj husref u 2025 sunce ti jebbem i mater svima kome je ovo ok.
Ne laj' keru.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 avg 2025, 08:27

Seferovicu su ponudili 600K on odbio ,vraca se u Dubai 2 Liga.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bvsic, casual033, gh0stHZ, Google Adsense [Bot], Haksss, Hamagara, Hordas1990, HyperOS, Kyle88, N3R3D, SineTalexy, Zuzinho i 85 gostiju.