FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
34
15%

Ukupno glasova: 230

F1921B
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la F1921B » 10 avg 2025, 22:51

Adzemu je nazalost hatma dova za vikend. Prosuce nas Velez kontrama, evo trehnuse Siroki

1921zeljeznicar1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921zeljeznicar1921 » 10 avg 2025, 22:52

Ako će bunariti loptu onda mora igrati ili Rakić ili Krpić u napadu. Konings ne može igrati kada se nabija lopta.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 avg 2025, 22:53

Blackwargreymon je napisao/la:
10 avg 2025, 22:02
NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 21:55

Ima brate on je rodjen u BiH
Vidio si protiv Rudara Foco i Sabic su bili izasli, a usao je Rakic
To je top onda, jer nije kao da gubis nesto neigranjem ovog Nizozemca naprijed, a grehota da izostavis Vinija ili Cvetu zbog Sabica.
Levin je napisao/la:
10 avg 2025, 21:56
Hehe... Dobar. Ne izgleda mi Velež loše naprijed ali nazad su pravo tanki. Treb im samo pustiti loptu i Cvetu i Vinija da ih nadtrče preko krila. Ovdje Velež k'o nešto igra a Široki ih ubi kontrama.

Ne treba se bojati Veleža. Bolji smo u svim linijama.
Definitivno. Ma i naprijed nema zavrsnice, jer bukvalno im ne igra pravi spic. Ovaj Ivan Saric je prirodno vezni igrac, al pokusavaju sa njim na 9. Haskic ocito vise ne moze.

Doveli su Dogana na posudbu iz Rijeke, to je pravi napadac, valjda ne bude spreman za utakmicu protiv nas, a kakvi smo baksuzi hoce :lol:
Ipak im se isplatila inicijativa i pritisak.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 10 avg 2025, 22:53

Ko se usuđuje spomenuti Amara. Sa njim bi na kraju sezone računali da li bi osvojili 3 ili 2 trofeja, ali ni govora o Amaru, on je tabu tema.
Protiv Veleža bih volio vidjeti ovako nešto
Abdulahović
Troupee - Seedorf - Karamarko - Alić
Lagumdžija - Erick
Vini - Šabić - Cvetanoski
Holandez
Negdje oko 55te-60te u zavisnosti od umora i dobre igre bih izvadio jedno krilo za Boljevića, Šabića za Šošića, te Ericka za Foču. Rakić i/li Krpić po potrebi kasnije.
Smatram da bi bili mnogo brži, protok lopte bi bio lakši, jer Šošić, ponavljam, koliko god dobar bio, na sve 3 tekme dosad odigrane je carinio loptu bez razloga. Smatram da Šabić ne bi toliko carinio loptu, i brže bi razigravao naša krila.
Muftić zaista smatram da treba odmorit utakmicu-dvije. Pad forme je jedno, ali neke njegove reakcije i krajem prošle, i početkom ove sezone govore da bi trebao malo na klupu da se dozove. Pogotovo ovaj gol koji je primio u svoj ugao.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 22:54

Anpa je napisao/la:
10 avg 2025, 22:35
NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 22:28
Sosica na klupu protiv Veleza
Hocemo nesto novo i necemo da ovisimo o jednom igracu
Svi njega ocekuju i znaju otprilike kako cemo igrati
Mijenjaj nesto stavi ga na krilo ili na klupu i nek udje u drugom da zavrsi posao
Dajte covjeku kakav omladinski pogon da vodi… Treba nac nacin da najbitnijeg igraca i iole sposobnog kreatora oslobodis markera i on ga nadje. Klupa 😁
Idemo po bodove u Mostar Kajkuta mi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 avg 2025, 22:55

Blackwargreymon je napisao/la:
10 avg 2025, 22:02
NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 21:55

Ima brate on je rodjen u BiH
Vidio si protiv Rudara Foco i Sabic su bili izasli, a usao je Rakic
To je top onda, jer nije kao da gubis nesto neigranjem ovog Nizozemca naprijed, a grehota da izostavis Vinija ili Cvetu zbog Sabica.
Levin je napisao/la:
10 avg 2025, 21:56
Hehe... Dobar. Ne izgleda mi Velež loše naprijed ali nazad su pravo tanki. Treb im samo pustiti loptu i Cvetu i Vinija da ih nadtrče preko krila. Ovdje Velež k'o nešto igra a Široki ih ubi kontrama.

Ne treba se bojati Veleža. Bolji smo u svim linijama.
Definitivno. Ma i naprijed nema zavrsnice, jer bukvalno im ne igra pravi spic. Ovaj Ivan Saric je prirodno vezni igrac, al pokusavaju sa njim na 9. Haskic ocito vise ne moze.

Doveli su Dogana na posudbu iz Rijeke, to je pravi napadac, valjda ne bude spreman za utakmicu protiv nas, a kakvi smo baksuzi hoce :lol:
Udje i zabi ga coik odma

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 10 avg 2025, 22:57

Odlican Velez

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 10 avg 2025, 22:59

Pregledao sam utakmicu izmedju Sirokog i Veleza i mislim da ce nam pravo tesko biti dole.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 10 avg 2025, 22:59

Sosic prva sezona - ono kad te neko zovne na tudji termin, pa igras pismeno, kulturica, proigravas ljude da zabijanj

Sosic ova sezona - tvoj termin s tvojom rajom, glumis budalu sevas u mjestu, kapiten si boli te qrac

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 10 avg 2025, 23:01

EDobric1997 je napisao/la:
10 avg 2025, 22:17
Naš klub se nalazi na prekretnici a kulminacija će se desiti vrlo brzo. Manje-više sve je povezano sa pričom oko ulaska potencijalnog investitora čime bi se vrata zatvorila masi ljudi sa raznoraznim interesima.

Većina ljudi u svim strukturama kluba podržava priču oko investitora. Da li će ta ponuda doći, da li će ponuda biti dobra, to ćemo tek vidjeti. Ali većina ljudi podržava taj proces.

Tu imamo dvije struje koje rade protiv ovog procesa. Jedna struja okupljena je oko Senada Misimovića. To su ljudi koji naivno vjeruju da možemo sami. Kao takvi imaju svoje mišljenje i argumente ali općenito svoju borbu vode uvjerenjem da nam investitor ne treba.

Druga struja okupljena je oko Badžaka i za razliku od ove prve nije vođena nikakvim uvjerenjem već ličnim interesima. I dok ovi prvi koliko-toliko igraju fer i rade na legitimnom lobiranju ljudi, ova struja uključila je i novac kojim potkupljuje navijače, politiku i medije kako bi zbog vlastitih interesa sabotirali ovaj proces. Skije se već guraju prema klubu lažima da se ljudi iz uprave tale u transferima za Holanđane i slično.

Tako su već počele priče da nam investitor ne treba da mi ovdje imamo ljude koji mogu ulagati pare u ekipu i slično. I dok priča o investitoru ide institucionalno i putem da crno na bijelo imamo prava i obaveze kluba i investitora, ova druga priča nema nikakav papir ni prava ni obaveze nego je sve u fazonu dogovorit ćemo se mi. A naravno sve to bi se radilo sa presuđenim kriminalcima iz susjedne nam države koji se sakrivaju u BiH kako ne bi izdržavali zatvorsku kaznu u državama EU.

Loša vijest je da su najuticajniji u grupi već obrlaćeni a dobra vijest je da su iako najuticajniji trenutno nemala manjina.

Nemojte se iznenaditi ako u predstojećoj sedmici krene serija članaka protiv ljudi iz kluba s ciljem njihovog blaćenja sve kako bi se ljudi otjerali a posljedično i potencijalni investitor. Zato pamet u glavu Željovci. Nemojte opet dopustiti da vas se dezavuiše. Slično se radilo i prije korone kada se ušlo u ekipu, kada su se namještale sudije i plaćali novinari da pišu članke. I to su sve radili ljudi koji se kunu u Želju i koji su bili u klubu, a sve kako bi otjerali neke druge da bi oni zajahali. Ljeto 2021. nam je pokazalo gdje smo na kraju završili.
Hvala na ovome. Nadam se da će ovaj put plava nacija biti pametnija. Da ćemo napokon krenuti putem "crno na bijelo", da ćemo krenuti putem rezultata, a ne blijede nade u bolje sutra. Kao bolesnici kluba ne smijemo dopustiti da ova priča propadne.

Na stranu treba staviti vojnike kluba (one koji srcem idu i one koji su iskoristili klub). Ne mislim da će biti bajno ali sam uvjeren u to da nam treba nova struja i neki novi vjetar u leđa. Ostali smo zarobljeni u prošlosti a da, čini mi se iz nje nismo ništa naučili.

Volim te Željo!
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 avg 2025, 23:01

NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 22:54
Anpa je napisao/la:
10 avg 2025, 22:35
NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 22:28
Sosica na klupu protiv Veleza
Hocemo nesto novo i necemo da ovisimo o jednom igracu
Svi njega ocekuju i znaju otprilike kako cemo igrati
Mijenjaj nesto stavi ga na krilo ili na klupu i nek udje u drugom da zavrsi posao
Dajte covjeku kakav omladinski pogon da vodi… Treba nac nacin da najbitnijeg igraca i iole sposobnog kreatora oslobodis markera i on ga nadje. Klupa 😁
Idemo po bodove u Mostar Kajkuta mi
samo lagano i pametno mozemo mi i citav plijen

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 avg 2025, 23:08

MrAmarOsim je napisao/la:
10 avg 2025, 22:53
Ko se usuđuje spomenuti Amara. Sa njim bi na kraju sezone računali da li bi osvojili 3 ili 2 trofeja, ali ni govora o Amaru, on je tabu tema.
Jos bi se sad s Basaksehirom borili za plasman u grupnu fazu... :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 10 avg 2025, 23:09

Naš klub se nalazi na prekretnici a kulminacija će se desiti vrlo brzo. Manje-više sve je povezano sa pričom oko ulaska potencijalnog investitora čime bi se vrata zatvorila masi ljudi sa raznoraznim interesima.

Većina ljudi u svim strukturama kluba podržava priču oko investitora. Da li će ta ponuda doći, da li će ponuda biti dobra, to ćemo tek vidjeti. Ali većina ljudi podržava taj proces.

Tu imamo dvije struje koje rade protiv ovog procesa. Jedna struja okupljena je oko Senada Misimovića. To su ljudi koji naivno vjeruju da možemo sami. Kao takvi imaju svoje mišljenje i argumente ali općenito svoju borbu vode uvjerenjem da nam investitor ne treba.

Druga struja okupljena je oko Badžaka i za razliku od ove prve nije vođena nikakvim uvjerenjem već ličnim interesima. I dok ovi prvi koliko-toliko igraju fer i rade na legitimnom lobiranju ljudi, ova struja uključila je i novac kojim potkupljuje navijače, politiku i medije kako bi zbog vlastitih interesa sabotirali ovaj proces. Skije se već guraju prema klubu lažima da se ljudi iz uprave tale u transferima za Holanđane i slično.

Tako su već počele priče da nam investitor ne treba da mi ovdje imamo ljude koji mogu ulagati pare u ekipu i slično. I dok priča o investitoru ide institucionalno i putem da crno na bijelo imamo prava i obaveze kluba i investitora, ova druga priča nema nikakav papir ni prava ni obaveze nego je sve u fazonu dogovorit ćemo se mi. A naravno sve to bi se radilo sa presuđenim kriminalcima iz susjedne nam države koji se sakrivaju u BiH kako ne bi izdržavali zatvorsku kaznu u državama EU.

Loša vijest je da su najuticajniji u grupi već obrlaćeni a dobra vijest je da su iako najuticajniji trenutno nemala manjina.

Nemojte se iznenaditi ako u predstojećoj sedmici krene serija članaka protiv ljudi iz kluba s ciljem njihovog blaćenja sve kako bi se ljudi otjerali a posljedično i potencijalni investitor. Zato pamet u glavu Željovci. Nemojte opet dopustiti da vas se dezavuiše. Slično se radilo i prije korone kada se ušlo u ekipu, kada su se namještale sudije i plaćali novinari da pišu članke. I to su sve radili ljudi koji se kunu u Želju i koji su bili u klubu, a sve kako bi otjerali neke druge da bi oni zajahali. Ljeto 2021. nam je pokazalo gdje smo na kraju završili.
Pozdravi misketa i kuhinju. Ako ista cekam to je da investitor odstrani i tu grupaciju privatnika iz kluba za sva vremena.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 avg 2025, 23:10

MrAmarOsim je napisao/la:
10 avg 2025, 22:53
Ja sam vala za njeg, od onog poniženja u mostaru koje nam je popavljeni denis priredio. Covjek ima rezultate i to je to.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 10 avg 2025, 23:11

Nek slika neko tabelu da bar imamo sliku da smo ove sezone bili na trecem mjestu u jednom momentu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 avg 2025, 23:15

Jos nije dao otkaz :oops:

itatabisine je napisao/la:
10 avg 2025, 22:59
Pregledao sam utakmicu izmedju Sirokog i Veleza i mislim da ce nam pravo tesko biti dole.
A inace nam je pravo dobro islo dosad :mrgreen:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 23:18

Sljedecu igraju Sloga - Borac
Velez - Zeljeznicar
Znaci pobjeda nas vodi na prvo mjesto
Hajde Adzeme obraduj nas, vjerujem ti znam da nisi los, ali me nerviras puno
Kajkutenjoyer je napisao/la:
10 avg 2025, 23:01

samo lagano i pametno mozemo mi i citav plijen
:thumbup: :pray:

Velez dobar, ali nemojte da vas zavara nasi rezultati i da mislite da smo toliko losi
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 avg 2025, 23:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 10 avg 2025, 23:19

Admir Adžem, nema kontrolu nad ekipom. Nema rezultat, koji je MORAO biti bolji barem u PL BiH. A nema ni obraza! Što se mene tiče, ja ovu patnju ne želim da gledam, iako sam platio godišnju ulaznicu i dao doprinos da i taj bez obraza dobije svoju platu. On je papak koji zanemaruje šta od njega traži hiljade navijača! Nema nikakav izgovor za ove prosute bodove. Prošao je pripreme sa ekipom, doveo pojačanja. Sada nam se smije u facu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 avg 2025, 23:20

Sta rade ili ne rade.

Amil Sukalo deklarisani mrzitelj FKŽ itekako se opario na Zelji. Priajteljskim vezama uvaljujuci igrace u ovaj klub.

A eto samo sam na strani Zelje.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 10 avg 2025, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 avg 2025, 23:22

Laudrup je napisao/la:
10 avg 2025, 20:55
Pablo11 je napisao/la:
10 avg 2025, 18:21
Firebase je napisao/la:
10 avg 2025, 18:03

Ostarilo se Bgm 😀😉 ali mislim da je to jedini slucaj, hvala na digresiji :thumbup: a odlicno si se nadovezao na poentu price, znaci da ni 4/4 u sustini nista ne znaci ako ne budes na pravom nivou kad najvise bude trebalo..

Jos oko smjene Adzema,
Ako imamo u planu trenera za kojeg smo sigurni da je dokazan, da zna da ga masno platimo onda moze i smjena ali ako cemo tjerati Adu da bi doveli Slavena Musu ili Nedima Arenu neka hvala!
Samo napadacki fudbal tipa Garcia u Hajduk sto je dosao, nama Cabraja i svi sretni.
Mario Ivanković slobodan i najbolji izbor u ovom trenutku.
Sve poslije profe u Zrinjskom je prosjek bio.
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: samoFKS i 17 gostiju.