FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
34
15%

Ukupno glasova: 230

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 21:55

Blackwargreymon je napisao/la:
10 avg 2025, 21:43
NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 21:35
Realno, Velež ove sezone je izuzetno tanak. Evo gube i protiv Sirokog, nema alibija ovo se mora dobiti, pogotovo u ovakvoj situaciji.

Nadam se da ce Lagumdžija biti spreman, on i Erick kao tandem na sredini je definitivno najbolje sto imamo, sto se i pokazalo u utakmici protiv Kopera, na Grbavici.

Sta znaci da opet mora Sabic u prvih, zbog u21 pravila.
Ne mora Sabic ukoliko stavi Rakica u prvih 11
Nadam se da ce Rakic biti u prvih 11 i da ce krila igrati Cvetanoski, Boljevic ili Vini kao treca opcija
Sabic je za klupe i da udje u drugom kad su protivnici umorni
Jel Rakic ima BH pasos sigurno? Pise na TM, al znaju nekada i promasiti.

Trenutno Cveta i Vini su u najboljoj formi.
Ima brate on je rodjen u BiH
Vidio si protiv Rudara Foco i Sabic su bili izasli, a usao je Rakic
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 avg 2025, 21:56

10 avg 2025, 21:50
Levin je napisao/la:
10 avg 2025, 21:48
Realno, Velež ove sezone je izuzetno tanak. Evo gube i protiv Sirokog, nema alibija ovo se mora dobiti, pogotovo u ovakvoj situaciji.

Nadam se da ce Lagumdžija biti spreman, on i Erick kao tandem na sredini je definitivno najbolje sto imamo, sto se i pokazalo u utakmici protiv Kopera, na Grbavici.

Sto znaci da opet mora Sabic u prvih 11, zbog u21 pravila.
Je li gledaš utakmicu ili pratiš preko livescore-a?
Oboje bruda :D (doduse sofa je nije livescore). Preuzeli inicijativu nakon gola, sto je i ocekivano, prije toga jako slabo.
Hehe... Dobar. Ne izgleda mi Velež loše naprijed ali nazad su pravo tanki. Treb im samo pustiti loptu i Cvetu i Vinija da ih nadtrče preko krila. Ovdje Velež k'o nešto igra a Široki ih ubi kontrama.

Ne treba se bojati Veleža (Ovdje su već neki upisali poraz koliko vidim). Bolji smo u svim linijama.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 10 avg 2025, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 21:59

Kadeti izgubili od Radnika 3:1
Neki dan dobili Siroki 4:0, Zvezdu, Cluj , a sad izgubili :silent:

Meni nije jesno sta se desava sa juniorima i kadetima
je li sudije kolju, je li prodajte utakmice ili jednostavno pojma nemamo?
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 22:00

Husref preuzeo kone
Vracajte Amara Osima, samo on nam moze pomoci
Adzeme nek radi ono dto najbolje zna, a to je vodjenje OP sa Starovlahom i svi zadovoljni
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 avg 2025, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 10 avg 2025, 22:02

NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 21:55

Ima brate on je rodjen u BiH
Vidio si protiv Rudara Foco i Sabic su bili izasli, a usao je Rakic
To je top onda, jer nije kao da gubis nesto neigranjem ovog Nizozemca naprijed, a grehota da izostavis Vinija ili Cvetu zbog Sabica.
Levin je napisao/la:
10 avg 2025, 21:56
Hehe... Dobar. Ne izgleda mi Velež loše naprijed ali nazad su pravo tanki. Treb im samo pustiti loptu i Cvetu i Vinija da ih nadtrče preko krila. Ovdje Velež k'o nešto igra a Široki ih ubi kontrama.

Ne treba se bojati Veleža. Bolji smo u svim linijama.
Definitivno. Ma i naprijed nema zavrsnice, jer bukvalno im ne igra pravi spic. Ovaj Ivan Saric je prirodno vezni igrac, al pokusavaju sa njim na 9. Haskic ocito vise ne moze.

Doveli su Dogana na posudbu iz Rijeke, to je pravi napadac, valjda ne bude spreman za utakmicu protiv nas, a kakvi smo baksuzi hoce :lol:

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 avg 2025, 22:05

jedina zamjena moze brko bit, Sanine reaguj

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 10 avg 2025, 22:05

Ja protiv Slovenaca nisam bio nesto odusevljen ,osim 1.poluvremena na Grbavici gdje smo napadali nakon primljenog gola.U Sloveniji smo vidjeli da nismo ekipa koja ima snagu za napasti protivnika ,nakon vodstva i preokreta Slovenaca nigdje nas vise nije bilo na terenu.
Jos nesto taj silni Kopar primio je 12 golova od Vikinga :)

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 10 avg 2025, 22:06

Lokomotifa je napisao/la:
10 avg 2025, 21:24
Juniori izgubili 5-0 od Zvijezde 09, kadeti i pioniri izgubili 3-1 od Radnika Bijeljina. Prvi tim u ovom trenutku raštiman, i organizaciono, i sportski i moralno.

Pa ybt umijeće je klub ovakve snage dovesti na ovaj nivo. Svaka čast ko sve ovo vodi. Imaš u augustu tekuće godine 11 hiljada članova, na utakmicama protiv Rudara i Radnika na stadionu 8 hiljada, imaš PR, imaš vrijednu imovinu, imaš sponzore, imaš historiju i neko te dovede na ovaj nivo. Od svega se najviše divim saburu naših navijača.
Nije ti to burazeru sabur, vec uprava izdvaja finansijska sredstva za par likova u zamjenu za mir tribine. Ja ti kazem u zlatna vremena haos bi se napravio do sad 5 puta, hem zbog unistavanja kluba, hem zbog sudije koji te pisa na rodjenom stadionu te mnooogoo toga jos. Gore mi je sto je navijacima postalo svejedno i sto samo gledamo i trpimo nego bilo kakav poraz

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 10 avg 2025, 22:14

Jel Madzidu samo traka problem ili i promjena pozicije? Iako sam kaze da mu više paše ta pozicija 10, koju sada igra, nekako je bio ubojitiji sa krila.

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 10 avg 2025, 22:17

Naš klub se nalazi na prekretnici a kulminacija će se desiti vrlo brzo. Manje-više sve je povezano sa pričom oko ulaska potencijalnog investitora čime bi se vrata zatvorila masi ljudi sa raznoraznim interesima.

Većina ljudi u svim strukturama kluba podržava priču oko investitora. Da li će ta ponuda doći, da li će ponuda biti dobra, to ćemo tek vidjeti. Ali većina ljudi podržava taj proces.

Tu imamo dvije struje koje rade protiv ovog procesa. Jedna struja okupljena je oko Senada Misimovića. To su ljudi koji naivno vjeruju da možemo sami. Kao takvi imaju svoje mišljenje i argumente ali općenito svoju borbu vode uvjerenjem da nam investitor ne treba.

Druga struja okupljena je oko Badžaka i za razliku od ove prve nije vođena nikakvim uvjerenjem već ličnim interesima. I dok ovi prvi koliko-toliko igraju fer i rade na legitimnom lobiranju ljudi, ova struja uključila je i novac kojim potkupljuje navijače, politiku i medije kako bi zbog vlastitih interesa sabotirali ovaj proces. Skije se već guraju prema klubu lažima da se ljudi iz uprave tale u transferima za Holanđane i slično.

Tako su već počele priče da nam investitor ne treba da mi ovdje imamo ljude koji mogu ulagati pare u ekipu i slično. I dok priča o investitoru ide institucionalno i putem da crno na bijelo imamo prava i obaveze kluba i investitora, ova druga priča nema nikakav papir ni prava ni obaveze nego je sve u fazonu dogovorit ćemo se mi. A naravno sve to bi se radilo sa presuđenim kriminalcima iz susjedne nam države koji se sakrivaju u BiH kako ne bi izdržavali zatvorsku kaznu u državama EU.

Loša vijest je da su najuticajniji u grupi već obrlaćeni a dobra vijest je da su iako najuticajniji trenutno nemala manjina.

Nemojte se iznenaditi ako u predstojećoj sedmici krene serija članaka protiv ljudi iz kluba s ciljem njihovog blaćenja sve kako bi se ljudi otjerali a posljedično i potencijalni investitor. Zato pamet u glavu Željovci. Nemojte opet dopustiti da vas se dezavuiše. Slično se radilo i prije korone kada se ušlo u ekipu, kada su se namještale sudije i plaćali novinari da pišu članke. I to su sve radili ljudi koji se kunu u Želju i koji su bili u klubu, a sve kako bi otjerali neke druge da bi oni zajahali. Ljeto 2021. nam je pokazalo gdje smo na kraju završili.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 avg 2025, 22:25

Firebase je napisao/la:
10 avg 2025, 21:44
Ferroviere1987 je napisao/la:
10 avg 2025, 21:00
Ne znam jel samo meni, ali čini mi se da Madžid ove sezone ima više želje i volje nego prošle, kad nije bio toliko “pod lupom”.
Sad ga protivnici bukvalno melju – igraju dupli blok, flaster na njemu, svaki 1 na 1 završi udarcem po nogama ili čupanjem za dres.
Sinoć par puta Mirjaj (ili kako se već zove) ide otvorenim đonom na njega, obara ga, a sudija se pravi lud. Protiv Radnika ga je Krajišnik čuvao namjenski cijelu utakmicu – čupao, udarao… dok ga Madžid nije prosuo kod istoka, ali je već tad bio izudaran mnogo.

On je naš najbolji igrač trenutno, ne vidim boljeg, ali ne znam gdje je greška – da li mu Adžem daje previše slobode da probija preko krila, ili ga treba fiksirati na “desetki”?
Mali je ogroman talenat, ali bojim se da će potonuti nakon ova tri kola. Pritisak na njemu je ogroman, nepotreban, još i zbog kapitenske trake. Navijači prave pritisak, a vidi se da gori u želji da pokaže najbolje.
:thumbup:

Kad se iz jednog sredisnjeg dijela sjevera zaculo Madzide izlazi, nisam mogao vjerovati šta cujem.. Govorim drugu da sam Adzem namjerno ga ne bi izveo da mu ne bi zviždali slucajno a to se moglo ocekivati i on me demantuje za 5 min i uradi bas ono cega sam se bojao, e zato sam aplaudirao i mnogo ljudi okolo iz sve snage i svaka nam cast, najlakse je pljuvati a kakve je golove momak protiv Borca izmislio to se brzo zaboravilo. E sad na sve ovo ja i dalje "branim Adzema" i ako je vidljivo da nekad pravi bas neke amaterske poteze iz samo njemu znanih razloga, ali hajde neka proba napraviti neko cudo, jake su utakmice, sve će nam biti jasno vrlo brzo. Nakon 9 kola moci cemo praviti neke analize ovo do sada je sve mali uzorak utakmica da bi nesto ozbiljno i konkretno zaključili.
Evidentno je jedino to da moramo mnogo bolje od ovog sto trenutno pružamo!
Treba da mu bude cast sto mu psuju.
Psovali su Zebi, Bekricu, Lendricu, Ibri Sehicu.. dug je spisak od pojedinih bolesnika. Ocekivao sam da ce Adzemu sestru vrijedjati..

Uglavnom aplauz dobije Fatai, Trupe, tako neko totalno nevazan.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 22:28

Sosica na klupu protiv Veleza
Hocemo nesto novo i necemo da ovisimo o jednom igracu
Svi njega ocekuju i znaju otprilike kako cemo igrati
Mijenjaj nesto stavi ga na krilo ili na klupu i nek udje u drugom da zavrsi posao
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 10 avg 2025, 22:34

Zvijezda Brgule - Zeljeznicar juniori 5 :0
Bravo Salcine nek si se rijesii ublehe Curica, odmah krenulo bolje...

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 avg 2025, 22:35

NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 22:28
Mijenjaj nesto stavi ga na krilo ili na klupu i nek udje u drugom da zavrsi posao
Dajte covjeku kakav omladinski pogon da vodi… Treba nac nacin da najbitnijeg igraca i iole sposobnog kreatora oslobodis markera i on ga nadje. Klupa 😁
Zadnja izmjena: Anpa, dana/u 10 avg 2025, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 10 avg 2025, 22:36

Ako Ado ode, vraćajte Amara

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 10 avg 2025, 22:36

Ma ja ide sad prica dusmani tjeraju ljude iz kluba da bi otjerali i investirore...
Sve Faćo do Faće i bomba do bombe.
Pozdrav iz kiseljaka i idite svi

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 avg 2025, 22:38

Anpa je napisao/la:
10 avg 2025, 22:35
NoDi80 je napisao/la:
Dajte covjeku kakav omladinski pogon da vodi… Treba nac nacin da najbitnijeg igraca i iole sposobnog kreatora oslobodis markera i on ga nadje. Klupa 😁
ja bi ga na krilo i bolju na 10, pa da lopte ne vide ostali igraci :mrgreen:

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 avg 2025, 22:38

Frane2020 je napisao/la:
10 avg 2025, 22:36
Ma ja ide sad prica dusmani tjeraju ljude iz kluba da bi otjerali i investirore...
Sve Faćo do Faće i bomba do bombe.
Pozdrav iz kiseljaka i idite svi
Sta kao nije bilo opstrukcija jednog dijela uprave ?

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 avg 2025, 22:40

Kajkutenjoyer je napisao/la:
10 avg 2025, 22:38
Anpa je napisao/la:
10 avg 2025, 22:35
NoDi80 je napisao/la:
ja bi ga na krilo i bolju na 10, pa da lopte ne vide ostali igraci :mrgreen:
Treba da Foci gura lopte u for..

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 10 avg 2025, 22:50

Sosic sa Jaberom i bez Jabera nije isti igrac.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 4 gosta.