Diadora je napisao/la: ↑11 avg 2025, 05:47
Beduin je napisao/la: ↑10 avg 2025, 23:19
Diadora je napisao/la: ↑10 avg 2025, 22:53
Nije dobijao poziv 3 4 okupljanja, manje vise bio bi nov. Drugo, omerovic je pozvan da Bude krilo ne bek. 3 dobre partije koje je pruzio u poluamaterskom hnl zbog kojih je dobio poziv SU bile na krilnoj poziciji ne na Beku. Trece, Nije tacno da je pomalo igrao za omladinsku ekipu nego redovno a par puta je usao sa klupe u prvom timu. Ta omladinska ekipa igra u drugoj ligi holandije koja je professionalna liga.
Valjda bi ti kao selektor trebao biti u stanju da vidis Ono sto I najveci debil vidi, da je esmir sa svim Manama I nedostatcima vec Sada nivo Koji omerovic I kulasin nikad nece dostici( da se razumijemo nece ni 99 posto nasih igraca jer onakav talenat je jako rijedak). Isto vazi I za kerima, lik je igrao za omladinsku ekipu koja je jedna of najjacih u evropi a ne za juniore zelje Kojoj seljaci iz velike obarske strpaju 5 komada. Valjda bi kao selektor I kao neko ko je u fudbalu cijeli zivot trebao znati I uvidjeti da je I Sam kerim kao junior Ronaldinho za igrace koje je pozvao.
Ono sto meni najvise smeta kod Barbe SU dupli arsini. Tahirovic je sjedio na tribinama I Nije igrao ni za ajaxovu drugu ekipu I redovno je dobijao pozive cak je bio I starter. I to je igrao poziciju za Koji nam nefali igraca . Esmir na drugu ruku, igra poziciju na kojoj smo deficitirani, igrao je redovno za drugi tim pomalo I za prvi, mladzi od tahe, nedobija poziv a njegovu poziciju igra gigovic Koji to nikad u zivotu Nije igrao u nema nijednu predispoziciju za to poziciju, I to nam je Haman doslo glave protiv hebenog San Marina, najgore ekipe na svijetu.
ZAR nevidis nelogicnosti?
De nemoj dalje, ko brata te molim.
Nail je i debitovao kao bek, usao umjesto Jusufa na poluvremenu, a tad je u sastavu bio i Esmir. Protiv Njemacke u onom debaklu igrao kao wing bek, cini mi se tad je Gigovic se nesto izvlacio desno. I opet kasnije protiv Madjarske mijenjao Jusufa. To je tebi pozivanje kao krilo, kakvo krilo, kad je igrao kao krilo?
Esmir nije dobijao poziv na 3-4 okupljanja?
Kako sad to kad nije pozivan na 2 okupljanja (mart i juni) po 2 utakmice, i to sad kad su startale kvalifikacije (3) utakmice + ona prijateljska?
A prije toga pozivan na 3 okupljanja. Nek me neko upuceniji ispravi ako grijesim, a to nisi ti.
To okuplkanje u martu on je tek poceo malo trenirati i igrati za PSV U21 ekipu, bez ikakvog ucinka na terenu, ja sam to pratio za razliku od tebe gdje se tek privikavao na Evropski i ozbiljniji fudbal, tako je sasvim opravdano ga se nije zvalo. Dok sad u junu se mogao i morao pozvati makar protiv Slovenije da igra.
DAKLE, nikakav on nije novi igrac i nemoj lupati onako proizvoljno neke cifre.
Isto tako vezano za Kerima, igrao ne za omladince i nema nikakvog razloga da ga se zvalo u A reprezentaciju. Cak je pred kraj sezone ostajao bez minuta za prvi tim Leverkuzena kad su njegovi mladji suigraci dobijali minutazu. To sto je i je li medju boljim fudbalskim skolama njihova je najmanje bitno u ovoj prici i situaciji.
Ti ili ne citas sta ja pisem ili nekontas. Upravu si da je esmir propustio 2 okupljanja , ja Sam SE zahebao Ali Nije istina da u martu Nije bio spreman. Vratio SE odigrao 3 utakmice za drugi tim I usao je u ls protiv Arsenala 15 minuta za prvi tim.
Istina je da je omerovic prvi put pozvan kao bek I Ono sto je odigrao protiv madzarske nakon sto je kockar pocro da ostrio kitu na gazibegovicu je vjerovatno najgora utakmica jednog igraca u historiji repke. Pored dusana kerkeza, Sinise muline, Nikole mikelinija, stojana vranjesa, velimira vidica to je bila nemoguca misija za ispunit Ali omerovicu je to uspjelo.
Na zadnje okupljanje, omerovic Nije pozvan kao bek nego kao krilo na osnovu 3 tekme u hnl koje je odigrao na krilu. Kojom logikom on dobija poziv prije esmira to ni samom kockaru Nije jasno. Ocigledno menadzerski pacovi igraju ulogu. Pozove kulasina I omerovica kao krilne igrace onda mu gigovic pocne kao krilo.
Alajbegovic je morao biti pozvan prvi jer ga njemCka vrbuje, drugo cak iako je omladinac I budali je jasno da kao balavac sa 17 godina bolji od ovog sto barba poziva. Uostalom to Vec dokazuje I to je I barba trebao da zna I da uvidi Jos prosle sezone. I budali je Bilo jasno da CE Mali preci u seniorski fudbal ove sezone.
Hajd nam sad objasni nepozivanje gazibegovica I karica zadnje okupljanje a silovanje malica I mujakica na neprirodnoj poziciji? Malic je imao slabiju minutazu od ove dvojice nepozvanih u zadnjih mjesec Dana prije okupljanja I opet je dobio poziv. Tu Nesto smrdi ZAR nemislis?
Na kraju si sve potvrdio sto sam te ispravio, mada i dalje pokusavas dokazati nedokazivo. Nail je uvijek pozivan kao bek, a ne krilo, te je to i igrao u 3 nastupa za reprezentaciju. Ne znam sta ti ovdje nije jasno. Kao takav ne iskljucije Esmira i njegovo nepozivanje.
To si i sam potvrdio, nesvjesno, spominjuci nepozivanje Jusufa. A to je vec druga prica, koju nismo vodili jer si lupao o skroz drugome.
Isto tako i nepozovanje Kerima je sasvim opravdano, do ovog narednog okupljanja. Ne mozes pozvati svako dijete koje iskoci na fudbalsku scenu tek tako. Kerim je pokazao da zasluzuje poziv i nadam se da ce se to i desiti.
Nemam ja sta tebi objasnjavati za Jusufa, da si pratio znao bi mije misljenje o tome. Naravno da je neopravdano izostavljen.
Isto tako i za Karica, da pratis fudbal znao bi koliko je i kako igrao prosle sezone i skontao da i nije neka steta sto ga se nije pozivalo, iako smo ga svi ovdje prizeljkivali. Pocetkom ove godine taman kad je dobio vecu minutazu povrijedio se i cijeli april propustio, a po povratku u par utakmica imao skromnu minutazu. Pametnom dosta.
Mada, i kao takav je bolje rjesenje od Mujakica, ali da je neka velika sreca po nasu reprezentaciju i nije, sa 28 godina tavori tamo i jedva izbori minutazu. Mozda ove sezone bude bolji i bude pozvan, nadajmo se.
Nema fajde dalje s tobom diskutovati, pocnem o necemu pa kad ne ide onda spopadas nekom upitima davno apsolviranom ovdje na forumu.
P.S. Ne znam zasto je sve boldirano, a nije oznacen tekst?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤