BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MElloo
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la MElloo » 10 avg 2025, 20:53

VensanKasel je napisao/la:
10 avg 2025, 20:50
MElloo je napisao/la:
10 avg 2025, 20:33
Ljudi spominju odbranu a mi vecinom zadnjih godina u svim bitnim utakmicama smo primali mnogo poena
Na euru kad smo dobili sloveniju primili mnogo
francusku u kvalifikacijama mnogo poena
sad hrvatsku mnogo poena

odbrana nama skripi odavno.U teoriji bi mogli igrati dobrru odbranu al je ne igramo
U kojoj teoriji ?
Veca nasih igraca u rotaciji su + defanzivci: Lazic,Atic,Gegic,Vrabac,Nurkic,Kamenjas

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 avg 2025, 20:55

Upravo sa utakmice. Imao sam malo veća očekivanja. Otpočetka tromo, sporo, bezidejno. Castenada u lošoj formi. Dozira ga. Nadam se da će uspjeti dici formu jer ovakav bolje da ga nema. Nurkic nabio poena ali nije to to.

Crna Gora više energije, volje, trice ulazile. Lazić i Amar po meni odlični. Koliko imamo još prijateljskih? Zna li neko?

Posjeta odlična stvarno.

Edit. Normalna i objektivna analiza Aziza. Sve rekao što svi pišemo i mislimo.
Zadnja izmjena: Vedad87, dana/u 10 avg 2025, 21:01, ukupno mijenjano 2 puta.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 avg 2025, 20:58

Vedad87 je napisao/la:
10 avg 2025, 20:55
Upravo sa utakmice. Imao sam malo veća očekivanja. Otpočetka tromo, sporo, bezidejno. Castenada u lošoj formi. Dozira ga. Nadam se da će uspjeti dici formu jer ovakav bolje da ga nema. Nurkic nabio poena ali nije to to.

Crna Gora više energije, volje, trice ulazile. Lazić i Amar po meni odlični. Koliko imamo još prijateljskih? Zna li neko?

Posjeta odlična stvarno.
Mislim 4. Za vikend turnir u Belgiji, protiv njih i Velike Britanije. I zadnji mecevi takodjer protiv Belgije u Sarajevu. 22 i 23 august.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 avg 2025, 20:58

Ma losa ekipa, mozda mogu tamo i dobiti nekog.
Ali ne mogu nigdje stici. Dva i po igraca jbg.

Bolje smo ja mislim imali ekipe prije 25 i 15 godina nego danas. Bilo 7 8 9 igraca podjednakih. Danas 2 i po. Ostali tarabe ne mogu igrati regularno ni u Sloboda Diti.

I tebi sada pored takvog rostera ne igraju Garza i Sulejmanovic koji su 3 i 4 najbolji aktivni igraci koje BiH ima.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 avg 2025, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 10 avg 2025, 20:59

MElloo je napisao/la:
Ljudi spominju odbranu a mi vecinom zadnjih godina u svim bitnim utakmicama smo primali mnogo poena
sad hrvatsku mnogo poena

odbrana nama skripi odavno.U teoriji bi mogli igrati dobrru odbranu al je ne igramo
U kojoj teoriji ?
Dobru odbranu mozes igrat samo sa pokretljivim igracima, sto smo radili u kvalifikacijama, a opet mnogo toga zavisi i od protivnika. Ako se spusta igra na centra, onda 4 i 5 (amar, kameni i nurkic) moraju odradit lavovski posao, jer gega, lazic, pa donekle Musa itekako mogu pokrivati pozic.2 i 3 u trci.

Najvise me plasi ta tranzicija nakon primljenog kosa. Danas, u jednom trenutku gubimo 10ak razlike, kaze komentator na Radio1: "kameniii za 3..."....."nurkic za 3, konacno je pogodio"...e **** ga ja!!!

Smije li im neko reci da ne sutiraju???

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 10 avg 2025, 21:01

MElloo je napisao/la:
10 avg 2025, 20:53
MElloo je napisao/la:
sad hrvatsku mnogo poena

U kojoj teoriji ?
Veca nasih igraca u rotaciji su + defanzivci: Lazic,Atic,Gegic,Vrabac,Nurkic,Kamenjas
Atić i Gegić su jedini koje možeš staviti na najboljeg igrača , tu nema greške . Možda i Laza , pogotovo sada zbog basketa jer su tu rukometne odbrane ...

Vrabac je tanak za reprezentaciju , Nurkić zadnju godinu dvije katastrofalan u odbrani .

Za mene je Kamenjaš solidan u defanzivi , čak ispod .

Imamo mi tu fiziku naravno , ali danas većina izbjegava odbranu , vode se time da je napad najbolja odbrana .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 avg 2025, 21:01

Ne mogu da vjerujem da Jusuf sebi dozvoli da je u lošoj formi, haman mu važnije po Krajini hladit' damu. Valjda je i sam svjestan da mu slijedi povratak u Evropu naredne sezone, ali vala pitanje i u koji klub. Umjesto da dođeš nikad spremniji, ti dozvoliš sebi ovakve stvari - sad će on, ono njegovo ali mi smo po dvojica u jednom krevetu; za doručak samo bude jedna vrsta salame; podloga nije adekvatna i ostali izgovori.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 avg 2025, 21:02

DamirT je napisao/la:
10 avg 2025, 20:58
Vedad87 je napisao/la:

Posjeta odlična stvarno.
Mislim 4. Za vikend turnir u Belgiji, protiv njih i Velike Britanije. I zadnji mecevi takodjer protiv Belgije u Sarajevu. 22 i 23 august.
Hvala drug na info.

Fin broj da se proba podići forma ali i volja, motivacija...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 10 avg 2025, 21:04

Iniesta12 je napisao/la:
10 avg 2025, 20:59
MElloo je napisao/la:
sad hrvatsku mnogo poena

U kojoj teoriji ?
Dobru odbranu mozes igrat samo sa pokretljivim igracima, sto smo radili u kvalifikacijama, a opet mnogo toga zavisi i od protivnika. Ako se spusta igra na centra, onda 4 i 5 (amar, kameni i nurkic) moraju odradit lavovski posao, jer gega, lazic, pa donekle Musa itekako mogu pokrivati pozic.2 i 3 u trci.

Najvise me plasi ta tranzicija nakon primljenog kosa. Danas, u jednom trenutku gubimo 10ak razlike, kaze komentator na Radio1: "kameniii za 3..."....."nurkic za 3, konacno je pogodio"...e **** ga ja!!!

Smije li im neko reci da ne sutiraju???
Da , odlično napisano za odbranu . Zaboravio si Atića , Musu izbaci on igra alibi odbranu .

Ne može im niko reći , danas je takva košarka . Svi šutiraju trojke , procenti ih ne interesuju .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 avg 2025, 21:05

DamirT je napisao/la:
10 avg 2025, 20:58
Vedad87 je napisao/la:

Posjeta odlična stvarno.
Hvala drug!

Imamo još fin broj utakmica. Ali da li je dovoljno vremena da se sve posloži...

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 10 avg 2025, 21:12

Jesmo ikog dobili, na ovim pripremama? Mislim ono, nije toliko važno, ali nadam se da nece demoralisati igrace.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 10 avg 2025, 21:19

Blackwargreymon je napisao/la:
10 avg 2025, 21:12
Jesmo ikog dobili, na ovim pripremama? Mislim ono, nije toliko važno, ali nadam se da nece demoralisati igrace.
Nismo. Izgubili od Kine 2x, zatim od Srbije i sad Crne Gore.
it's football day

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 10 avg 2025, 21:22

Ova Crna Gora nam nikako ne odgovara sa brzim zvrkovima kao sto su Drobnjak i Kljaic. probili su svaki put kad bi htjeli. generalno dosta dobrih akcija i smislene igre kod crnogoraca. vucevic odrzao cas kosarke. kod nas....standardno nase. poradjamo koseve. nurkic gusi protok lopte, imao je bezbroj izgubljenih lopti jer mu zbiju loptu kad krene zidat. musa nista bolji. u garbage timeu gine da popravi statistiku. poslije utakmice se smije sa svojim poznanicima, uzivio se da je zvijezda, strpljivo daje djeci autograme.....ne bi rekao da ce njemu tesko pasti neprolazak grupe. mada sam kontao da on intimno najvse izgara da se nesto napravi.

treba istaci najgoru partiju u dresu reprezentacije kenana kamenjasa. bio je katastrofalan u oba smjera. cak ni kos ne moze zagradit. ozenio se momcina pa se i on fino zapustio. o potezanju trica da ne govorim. adis ce nastavit forsirat petorke sa kamenim i jukom, odnosno kamenim i mikijem. opet me ovo veceras posjetilo na nase prokletstvo, i cinjenicu da nam momak koji biljezi skoro 14 poena u spaniji nece igrat, iako ga trebamo kao hljeb nasusni...

castaneda je katastrofalan...treba mu dati da se ispucava u narednim utakmicama pa sta bude. ostaje jedino nada da ce se podici. niko ne zna koliko.

jedina dobra stvar veceras je sto gegic izgleda dosta dobro...kondicija top, leti po terenu, kao da nije bilo povrede. atic je malo igrao, ali nije zbog povrede. ne znam sta je posrijedi, mozda mu je adis zamjerio sto ipak nije play. :|

moram priznat da je moj optimizam dobro splasnuo

ps. ne znam gdje nadjose igrat s j.benom belgijom toliko puta ...bolje da su organizovali meceve s estonijom, finskom... tako nekom suterski nastrojenom ekipom
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 10 avg 2025, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 10 avg 2025, 21:23

Shengelia preskočio. Mamukelashvili je igrao iako se priključio direktno u Kaunasu dan pred utakmicu.

slika

Matterhorn22
Kontakt:

Post Postao/la Matterhorn22 » 10 avg 2025, 21:27

Ovo je iskreno baš loše danas izgledalo. Sad je jasno zašto Nurkić i Castaneda nisu ni išli u Beograd. Nurkić je pogodio 1 tricu i nekako nešto ubacio, sve što je pokušao leđima je završilo izgubljenom loptom. U odbrani i skoku stacionaran, mislim da su crnogorci imali više skokova u napadu nego mi u odbrani. Castaneda je pokušao 4-5 trica, nije ubacio nijednu. To bi mogao biti problem.
Ono što raduje je da su Lazić, Alibegović i Musa standardno dobri. Mnogo smo opasniji za 3 nego na prošlom eurobasketu.

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 10 avg 2025, 21:32

Litva dobila 23 razlike Gruziju, ali raspad Grcke hmmm...

slika

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 10 avg 2025, 21:37

Drape je napisao/la:
10 avg 2025, 21:23
Shengelia preskočio. Mamukelashvili je igrao iako se priključio direktno u Kaunasu dan pred utakmicu.

slika
Vidim i Bitadze isto, on nam je najveći problem, školovan centar za FIBA košarku koji skupi 3-4 blokade kao od šale i slomi ritam protivniku.

Što se tiče današnje utakmice:

Castaneda - definitivno nespreman, pokušava ubrzati protok, ali se vidi da nema 5 na 5 uigranosti sa ostalima. Pri kraju se ispucavao, valjda uhvati neki ritam, teško preko 70% spremnosti za EB.

Gegić - korektan, malo guši protok lopte, ali pametna igra u oba smjera. Obzirom na povredu i sve mogu ga zamisliti na dobrom nivou za 2 sedmice.

Atić - Nije dobro ušao u meč i onda presjedio, ne znam zašto.

Alibegović - Odličan, vidi se šuterska forma i treninzi, treba još malo raditi na kondiciji da isporuči preko 20 minuta ako zatreba, a tako izgleda. Ni za njega se ne sekiram.

Lazić - isto kao Alibegović, pokretan, stigne sve preuzeti, malo nedostaje 5 na 5 igre u odbrani da se sve zakrpi.

Kamenjaš - Prvo poluvrijeme katastrofa, drugo malo bolji, žrtva akcija gdje ostane sam na trici 45°, potegao 0/2.

Musa - Indisponiran na početku, previše pokušaja da iznudi faul ispod koša na ulazu, standardno njegovo, vjerovatno je mogao dobiti bacanja još koji put, ali nije nikakva prijetnja u piku ni za tri danas.

Nurkić - Meni fizički okej, ima snage da gura i trči, ali kao da nije vidio lopte 2 sedmice, totalno bez osjećaja za floater I polaganje.

Vrabac - Standardno, bez nekih ekscesa, a ni ukradenih lopti.

Uglavnom zabrinut sam za stanje priprema, da smo fizički spremni i ciglarimo bilo bi okej, kao i ono obrnuto, a mi smo u oba segmenta malo iznad 50%.
Čini mi se da se uvelo dosta novih akcija, ali Nurkić opet ne nalazi organsko mjesto u selekciji da ponudi šta zna i sakrije mane.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 avg 2025, 21:52

Trenutna forma:

Castaneda - forma 10%
Gegic - forma 60%
Atic - forma 30%
Vrabac - forma 80%
Musa - forma 50%
Lazic - forma 90%
Alibegovic - forma 70%
Halilovic - forma 15%
Kamenjas - forma 15%
Nurkic - forma 5%
Penava - forma 30%

Do pocetka prvenstva za ocekivati:

Castaneda - forma 40%
Gegic - forma 90%
Atic - forma 60%
Vrabac - forma 90%
Musa - forma 80%
Lazic - forma 95%
Alibegovic - forma 85%
Halilovic - forma 55%
Kamenjas - forma 65%
Nurkic - forma 20%
Penava - forma 50%

Do pocetka utakmice s Gruzijom:

Castaneda - forma 70%
Gegic - forma 100%
Atic - forma 85%
Vrabac - forma 90%
Musa - forma 100%
Lazic - forma 100%
Alibegovic - forma 100%
Halilovic - forma 85%
Kamenjas - forma 90%
Nurkic - forma 40%
Penava - forma 70%
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 10 avg 2025, 21:53, ukupno mijenjano 1 put.

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 10 avg 2025, 21:53

Iniesta12 je napisao/la:
10 avg 2025, 21:32
Litva dobila 23 razlike Gruziju, ali raspad Grcke hmmm...

slika
Giannis jos ne igra, a oba netalentovana brata mu u sastavu. Tako da je ocekivano. :yawn:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.