FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
34
15%

Ukupno glasova: 230

BeHighirly
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BeHighirly » 10 avg 2025, 12:25

Gledam ovaj video nakon utakmice, i ponasanje Adzema, konkretnije prolazak pored svakog Zeljinog, tj svog igraca bez ikakvog obracanja, pruzene ruke, ili bilo cega.

Upravo zbog takvih situacija i gubi konce u svlacionici, te mislim da Zeljo izgleda zaista bezidejno, 2 kiksa na domacem terenu protiv Radnika i Rudara su dovoljni da se alarm upali, a pobjeda u Posusju je bila s(p)retna, uz bljesak Alica.

Dok se jos sezona moze spasiti reagujte, jer s ovom igrom i neznalicom na klupi sredina ili borba za opstanak nas cekaju.
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“

NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA

NO NZS. NO CPS.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 avg 2025, 12:30

1921boy je napisao/la:
10 avg 2025, 11:34
Orvel je napisao/la:
10 avg 2025, 11:29
A zasto Adzem uzima alibi to kako pitari igraju i gdje oni kiksaju? On izgleda to uzima kao referencu igre i rezultata svoje ekipe, kao nazalost i dosta neupucenih forumasa.
Pa mi se sad mjerimo po pitarima.Po svemu.Ako ce nam oni bit vodilja,bolje da se ugasimo odma.
Oni trebaju i da nam budu mjerilo i za tog investitora.
Inveatitor ne znaci titule, liga sampiona i Bernabeu.
Ako nemas plan, viziju i sistem dzaba ti i milijarde iz Arabije. Ko bi to kod nas vodio i pitao se nemam pojma ali vidi se do sad da ne znamo. Hoce li odjednom doc neko strucan, nadam se.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

VR6
Kontakt:

Post Postao/la VR6 » 10 avg 2025, 12:32

BocaJuniors1905 je napisao/la:
10 avg 2025, 11:42
Ja ne mogu da vjerujem da je lik još uvijek trener, kakav smo raspali klub
Tako nekako, raspali.

UO kad bi sad otpustio Adzema je pucanje sebi u nogu jer su oni istog doveli tj. vratili i AKO, kazem AKO su znali (nista licno protiv Adzema, nije ime ni bitno) da je on tiktoker, ima problema sa psihom (molim Boga da se izljecio), covjek sa ogromnim privatnim problemima, neko ko je izgubio titulu, a vodio 3:0 do ‘89 minute…
Trener koji je vodio drugoligase Gorazde, Jedinstvo.
Trener koji da nekome da igra i poslije ga javno pljuje i pravi sebi alibi za neuspjeh. To psiholog?
Nije samo kriv trener, krivi su i UO jer su njegov rang pa ne vide neke stvari ili su jako bezobrazni pa misle da ce im bezobrazluk proci i onda u trecem kolu dobijes nezadovoljne i ljute navijace sto bas mora biti uspjeh s obzirom kakvi smo mi navijaci jednog i jedinog nam kluba.

Mi i kada smo bili u zoni ispadanja nismo zvizdali nego smo bodrili igrace kako bi izvukli maximum iz njih jer smo znali da ne znaju jer se nisu qrcili da znaju.

Mi ne da smo najbolji navijaci u BiH, nego smo najtolerantniji, daleko! Tolerantan nije = glup.

Problem je u korijenu UO, talovi, podobnost, nepotizam.

UO koji je dovodio nekakvog arapa nastavnika fizickog, Akrapovica… i da ne nabrajam dalje.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 avg 2025, 12:34

Hrasno15 je napisao/la:
10 avg 2025, 09:42
irfo je napisao/la:
10 avg 2025, 09:37
Cekat septembar a do tad nekako skupiti sabura….
Novi trener bi trebao biti spreman do tad
Jedini problem je sto do 01.09. mi imamo još tri utakmice, a do kraja mjeseca još tri, da ne bude prekasno sa novim trenerom
Slazem se, sto prije to bolje, kobno moze biti gubljenje bodova kuci, pogotovo po nas u ovom formatu lige.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 avg 2025, 12:35

godrina je napisao/la:
10 avg 2025, 12:30
Oni trebaju i da nam budu mjerilo i za tog investitora.
Inveatitor ne znaci titule, liga sampiona i Bernabeu.
Ako nemas plan, viziju i sistem dzaba ti i milijarde iz Arabije. Ko bi to kod nas vodio i pitao se nemam pojma ali vidi se do sad da ne znamo. Hoce li odjednom doc neko strucan, nadam se.
Za investitora se djelimicno slazem.Njima sve vodi Ajla i lokalne ublehe koje zele da se okoriste.Kod nas bi vec bila druga prica.Prvenstveno jer bi sve vodio covjek koji zna kako klub dise i sta treba radit.Slazem se da pare ne vrjede nista ako nema sistema i znanja.Druga stvar,ne mora se sve gledat kroz prizmu loseg.Lutaju previse al opet i kao takvi imaju vise titula i trofeja od ulaska Tana nego mi odtad do danas.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 10 avg 2025, 12:36

1921boy je napisao/la:
10 avg 2025, 11:27
Argentina je napisao/la:
10 avg 2025, 11:22
A samo kod nas ima da ostvaris rezultat i dobijes otkaz.
Hoces da ti nacrtam jos hiljadu put da nije dobio otkaz zbog rezultata?
Vracanje dugova Bulicu,guranje njegovi igraca u klub.Bulic mu je ujedno bio i zastupnik,pri dolasku je reko da nema menadzera.Slago je Rahimica oko sastava u Sirokom,poslo mu da ce izvesti ove sa manjom minutazom,do pocetka utakmice promijenio ekipu i formaciju.Igraci 2x sedmicno imali slobodno.Navijacima prico bajke kako ostaje,kako ga ne zove niko,lago da ima ponude,poslije Zrinjskog reko da ide sam na kraju sezone da ga ne diraju,od decembra 3x davo ostavku.Od mladi igraca trazio pinku da zaigraju.Eto razlozi raskida.Nije otjeran zbog rezultata,otjeran je jer je lazov,prevarant.
Je li ostvario zacrtani cilj - izlazak u Evropu? Jeste.

Adzem.ne daje ostavku, ovaj davao iako je imao Evropu u rukama.
Adzem ne daje ostavku iako ga stadion tjera, ovaj imao podrsku od stadiona.
Adzem je unistio sve sto se moze unistiti (kapitena, golmana, napadaca, sad evo sere i na vezni red).

Na kraju krajeva, on je trener, on odredjuje sastav (sta mu ima ko drugi odredjivati, onda nam ne treba). I da jenoricao da ima ponude i nema, to nema veze s rezultatom. Nakon najgore sezone od rata, odveo naa u Evropu i bili u 1/2 kupa (kakav god da je raspored bio, igrali smo 1/2).

Ako cemo tjerati trenere radi svega drugog (osim rezultata), onda smo mi u ozbiljnom problemu. Onda smo da se ne lazemo, dno dna.

Kako god, Coric je proslost, ali se tako prema X treneru koji napravi zacrtano ne trebamo ponasati, to nije nivo naseg kluba. S druge strane, Adzem ima niz negativnih poteza u periodu od kad je dosao, da se trudis, tesko mozes ovo napraviti sto je on napravio. Imbecil, neka da ostavku!

P.S. Pres od sinoc i davanje argumenata i poredjenje sa Pitarima, ozbiljan klub bi ga pozvao odmah nakon pres konferencije, mozda bi je i prekinuo i objasnio mu da je bisvi. Papak!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 avg 2025, 12:40

Argentina je napisao/la:
10 avg 2025, 12:36
1921boy je napisao/la:
10 avg 2025, 11:27
Argentina je napisao/la:
10 avg 2025, 11:22
A samo kod nas ima da ostvaris rezultat i dobijes otkaz.
Hoces da ti nacrtam jos hiljadu put da nije dobio otkaz zbog rezultata?
Vracanje dugova Bulicu,guranje njegovi igraca u klub.Bulic mu je ujedno bio i zastupnik,pri dolasku je reko da nema menadzera.Slago je Rahimica oko sastava u Sirokom,poslo mu da ce izvesti ove sa manjom minutazom,do pocetka utakmice promijenio ekipu i formaciju.Igraci 2x sedmicno imali slobodno.Navijacima prico bajke kako ostaje,kako ga ne zove niko,lago da ima ponude,poslije Zrinjskog reko da ide sam na kraju sezone da ga ne diraju,od decembra 3x davo ostavku.Od mladi igraca trazio pinku da zaigraju.Eto razlozi raskida.Nije otjeran zbog rezultata,otjeran je jer je lazov,prevarant.
Je li ostvario zacrtani cilj - izlazak u Evropu? Jeste.

Adzem.ne daje ostavku, ovaj davao iako je imao Evropu u rukama.
Adzem ne daje ostavku iako ga stadion tjera, ovaj imao podrsku od stadiona.
Adzem je unistio sve sto se moze unistiti (kapitena, golmana, napadaca, sad evo sere i na vezni red).

Na kraju krajeva, on je trener, on odredjuje sastav (sta mu ima ko drugi odredjivati, onda nam ne treba). I da jenoricao da ima ponude i nema, to nema veze s rezultatom. Nakon najgore sezone od rata, odveo naa u Evropu i bili u 1/2 kupa (kakav god da je raspored bio, igrali smo 1/2).

Ako cemo tjerati trenere radi svega drugog (osim rezultata), onda smo mi u ozbiljnom problemu. Onda smo da se ne lazemo, dno dna.

Kako god, Coric je proslost, ali se tako prema X treneru koji napravi zacrtano ne trebamo ponasati, to nije nivo naseg kluba. S druge strane, Adzem ima niz negativnih poteza u periodu od kad je dosao, da se trudis, tesko mozes ovo napraviti sto je on napravio. Imbecil, neka da ostavku!

P.S. Pres od sinoc i davanje argumenata i poredjenje sa Pitarima, ozbiljan klub bi ga pozvao odmah nakon pres konferencije, mozda bi je i prekinuo i objasnio mu da je bisvi. Papak!
Nemoj se s debilom raspravljati dzabe,nema grama mozga... Debil ostaje debil

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 avg 2025, 12:45

Argentina je napisao/la:
10 avg 2025, 12:36

Atmosfera je bila u teskom khurcu,igra za khurac,isto ko i sad s Adzemom,samo si tad imo rezultate a sad ih nemas.Ovaj klub nije nicija babovina nit djedovina da se preko kluba prebijaju dugovi iz proslosti.Znaci ti nemas problem da te trener laze da zeli da ostane a sam da ostavku nakon Zrinjskog i kaze nemojte me dirat do ljeta,sam cu otic na kraju sezone?Okolo ide po podcastima,lajvovima,prica kako ce se za minutu dogovorit za ostanak a sam ZELI DA ODE!Adzema nabijem na khurac,ne branim ga,treba da bude bivsi da je ne znam ti sta.Al mante se Corica,vise nije nas trener,lazov je i tacka.Nek vodi Stanisu Mandica i Bulica u Gabelu pa tamo nek prosipa demagogiju.Zalosno je da ste svi pali na tu pricu.Kako si doso do 1/2 preko Leotara,Kruseva i Varesa,Bgt nemoj supljaka prosipat,pito bi te ja da smo imali Slogu,Borac ili neke druge ekipe u zrijebu.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 10 avg 2025, 12:46

E znate sta je meni najace kako kazu da je Sosic i ovakav i onakav a on je najgori ofanzivni vezni zadnjih 15 godina sto je igrao u Zelji . Tu poziciju su samo jos igrali zajko zeba i Semir Stilic . Inace ta pozicija kod nas ne postoji . I dangubic je kao prosle sezone bio pola ofanzivni vezni polu lazna devetka . Ali njega nesto puno ne pikam . I ti si imao Zajka Zebu majstora ove lige niko mu nista nije mogao . Imao si Stilica koji bi u pustinji nasao vodu imao je lik premagicne pasove . I ti imas Sosica koji je bukvalno rupa na terenu dobije loptu nece da je da nazad . U FIFA bi imao negativan vision rating . Svaku loptu koji dobije izgubi stalnim pokusavanjem driblanja jer misli da je Eden Hazard. Njega kad bi prodali ova nasa ekipa bi sigurno prodisala .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 12:51

Tri kola 5 bodova
Prossle sezone 6
Pretprosle 4
Sacekajmo jos malo i Jakirevic je imao 6 bodova u prva cetiri kola i ljudi su ga ostavili
Najalkse je sad tjerati
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 10 avg 2025, 12:54

Ja sam fino napisao prije utakmice, sve osim pobjede je da ih ganjamo po terenu ko birvaktile prije 7-8 godina.
Pun mi je ba više k prosjeka. Eto Zrinjski Borac i Sarajevo ulažu više ok izgubi od njih 19 0 ali onda dobij rudar 19 0. O ponašanju Adžema ne vrijedi pričati. A hvalio se da je on sastavljao ekipu pa sad ne može reći ne valja mu ekipa. Psiholog ne zna pružiti ruku igračima poslije utakmice.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 10 avg 2025, 12:54

Posto je jutro navodno pametnije od noci, ja sam idalje stava da ovaj kvazi trener nema sta da trazi kod nas. Nevjerovatno sta uprava dopusta.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 avg 2025, 12:57

NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 12:51
Tri kola 5 bodova
Prossle sezone 6
Pretprosle 4
Sacekajmo jos malo i Jakirevic je imao 6 bodova u prva cetiri kola i ljudi su ga ostavili
Najalkse je sad tjerati
Protiv koga si igro sada,a protiv koga prosle godine ? Ja fakat tebe ne kontam nodi.. Upisivo si bodove,nije sezona niti pocela pa kurcina..
Nismo ovakav raspored imali godinama,prva kola..

Prosle godine si 1 izgubio od sirokog,a zdrobili ih,zatim si u 5 tekmi uvezao 4 pobjede i nerijeseno... Druze drugoligas nam je bodove uzeo sinoc,"Drugoligas" Nisi napravio 3 100% sanse protiv seoske ekipe.. Radnik si odpiso kako znam,pa spasavaj bodove kuci...

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 avg 2025, 13:01

Manijakdokraja9 je napisao/la:
10 avg 2025, 12:54
Posto je jutro navodno pametnije od noci, ja sam idalje stava da ovaj kvazi trener nema sta da trazi kod nas. Nevjerovatno sta uprava dopusta.
Eto reko vam je losmi sticko kako bi se stvari trebali odvijati u narednom periodu. Ceka se skupstina, u slucaju novog investitora dosao bi sa njim i novi trener.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 10 avg 2025, 13:05

Kao sto je većina nas prije par sedmica pisala, da Adzem mentalno i karakterno nije dovoljno jak da bude trener Želje, to se već nakon 3 kola pokazalo istinitim.

Mislim da se vise ne može vratiti na pravi put i da je vrijeme da se traze druga rješenja.

Sad kad smo postali stabilni financijski, organizacijski, vrijeme je da se traze i ozbiljna trenerska rješenja.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 avg 2025, 13:08

Sarun je napisao/la:
10 avg 2025, 13:05
Kao sto je većina nas prije par sedmica pisala, da Adzem mentalno i karakterno nije dovoljno jak da bude trener Želje, to se već nakon 3 kola pokazalo istinitim.

Mislim da se vise ne može vratiti na pravi put i da je vrijeme da se traze druga rješenja.

Sad kad smo postali stabilni financijski, organizacijski, vrijeme je da se traze i ozbiljna trenerska rješenja.
Problem je sto Adzem nece da napusti poziciju, a ima 3 godine ugovor.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 10 avg 2025, 13:09

Ali samo mi recite jedno ime kojeg cemo mi dovesti kao trenera i da bude bolji . Evo molim vas recite. Fedja dudic nece se pojaviti nikad . Amar koliko ga god volio sadasnja uprava mu nece dati da dodje . Iz lige nemas koga necu vala da gledam jusufbegovica ili Zlatana Nalica . A stranci su tolika fula da je to smijesno pricati . I naravno Denis Coric i Nermin Basic se ne mogu vratiti . Jer je Basic trenerska prevara , a Coric muljator kao malo ko . I koga mi da dovedemo . Mozemo dovesti npr Savu Milosevica i moliti boga da ce biti nesto od njega , vratiti Mulalica . Iz srbije mi se iskreno ne dovede treneri jer imas Slavka petrovica koji je bio dobar trener ali kao osoba los . Onda si imao krcmarevica koji je bio i los trener i kao covjek los. Ove iz hrvatske isto svrha Tomislava Ivkovica i dan danas ne razumijem sta je on radio . Denis Coric muljator teski . Evo i Zoran Zekic isto je takav u Sarajevu bio . Iz ovih ostalih republika ne treba ni pricati . Dovoditi nekog iz npr poljske pa da mora imati prevodioca i to ne ide . Evo pitari traze novog trenera za najvecim budzetom u drzavi i opet ce vratiti husrefa jer nema ko da ga dovedes.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 13:11

b00t je napisao/la:
10 avg 2025, 12:57
NoDi80 je napisao/la:
10 avg 2025, 12:51
Tri kola 5 bodova
Prossle sezone 6
Pretprosle 4
Najalkse je sad tjerati
Protiv koga si igro sada,a protiv koga prosle godine ? Ja fakat tebe ne kontam nodi.. Upisivo si bodove,nije sezona niti pocela pa kurcina..
Nismo ovakav raspored imali godinama,prva kola..

Prosle godine si 1 izgubio od sirokog,a zdrobili ih,zatim si u 5 tekmi uvezao 4 pobjede i nerijeseno... Druze drugoligas nam je bodove uzeo sinoc,"Drugoligas" Nisi napravio 3 100% sanse protiv seoske ekipe.. Radnik si odpiso kako znam,pa spasavaj bodove kuci...
Pa eto izgubili smo bili
Sad nemamo poraza
Jeste kiks i sve, ali vjeruj da su nezgodne sve ekipe
Eto Radnik zabi 4 gola konama na Kosevu, a Rudar igra prvu ligu i zabili su nam golcinu iz slobodnog
Nisu to amateri kakvim se predstavljaju
Oni ce skidati gace Zrinjskom, Borcu, Sirokom, a protiv nas ce svi igrtai preozbiljno
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 avg 2025, 13:11, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 10 avg 2025, 13:11

Anpa je napisao/la:
10 avg 2025, 13:01
Manijakdokraja9 je napisao/la:
10 avg 2025, 12:54
Eto reko vam je losmi sticko kako bi se stvari trebali odvijati u narednom periodu. Ceka se skupstina, u slucaju novog investitora dosao bi sa njim i novi trener.
Da hoce i nas vise sunce ogrijat...

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 10 avg 2025, 13:16

tiagofaria25 je napisao/la:
10 avg 2025, 12:34
Hrasno15 je napisao/la:
10 avg 2025, 09:42
irfo je napisao/la:
10 avg 2025, 09:37
Cekat septembar a do tad nekako skupiti sabura….
Novi trener bi trebao biti spreman do tad
Jedini problem je sto do 01.09. mi imamo još tri utakmice, a do kraja mjeseca još tri, da ne bude prekasno sa novim trenerom
Slazem se, sto prije to bolje, kobno moze biti gubljenje bodova kuci, pogotovo po nas u ovom formatu lige.
Nažalost mi smo sada u takvoj situaciji da se može desiti da u narednih 6 kola ne osvojimo ni jedan bod a to onda znači tešku borbu za opstanak. Situacija sa Adžemom i ekipom je takva da je za nas bolje da ke još juče nakon utakmice postao bivši nego danas ili sutra

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: samoFKS i 19 gostiju.