VensanKasel je napisao/la: ↑10 avg 2025, 23:10
@Huske zašto si izbrisao post ?
Ma ne da mi se stari. Nekad malo da odmorim misli svratim ovdje napišem koji post, meni terapija uspjela, a onda se sjetim uvijek ovdje naleti neka budala što uvijek ima nekakvu kontru i negativnost i onda izbrišem.
Ovaj nije imao ni reparaciju, nekakve mu bezveze stvari u prostoru za gumu i standardna oprema mu tu, a prostor u gepeku nedopustivo mali, pogotovo ispod podnice. Auto je bilo Hyundai Bayon.
Zar je toliko ružan Passat B9? Nisam imao iskustvo unutrašnjosti, a kaže mi drug u Njemačkoj imaju mu 2 kolega tog Passata nove kupili, stalno jedan na servisu.
Trebao si vidjeti id3 tek, ono ne mogu vjerovati da je vw napravio.
Nova Škoda Kodiaq je stalno u problemu. Jedan moj poznanik će ići na sud sa prodavcem najvjerovatnije, jer iako je pod garancijom dozlogrdilo mu da ostaje toliko puno u kvaru.
A onda se javila informacija da novi Kodiaq, Tiguan, Touareg i nekakav Porsche imaji feleričan čip.
Tih problema nisu uskraćeni ni ostali proizvođači, previše je industrija otišla u kompjutersku tehnologiju, a drugarica mi kaže za Golf 8 automatik ponekad imam osjećaj da vozim igračku na bateriju, iako je dizel.
Ne kažem ja, imaju nova auta i korisne, zanimljive inovacije i mehanička unaprijeđenja, ali definitivno previše kompjutera senzora i struje, i to onih nekakvih baš bespotrebnih stvari.
Npr električna sjedišta su meni čista glupost, puno brže se to namješta old skul mehanički, sos, ambient light, električna ručna, startstop, ad blue, držanje razmaka, kočenje u nuždi, line asist, polopac goriva na struju, hill hold, električni automatik mjenjač, različiti potpisi dnevnih svijetala, animacije itd.
Kad smo kod kočenja u nuždi, drugar išao makadamom sporo bilo nešto sitnih rupa, senzor očitao prepreku i kočio čovjek nije očekivao proletila mu ruka kroz volan lupio glavom ubio se pravo.