Mali treba igrati jer boljeg nemamo. Sta to uopste moze zajebat? Ako nas razbije Austrija, to ce najmanje biti radi njega. Nas vezni red nije u stanju stvarat sanse ni protiv San Marina. Stvara se ekipa za Euro, tako da je iskustvo pritiska protiv Austrije pozeljno, odvesti ovako limitiranu ekipu na svjetsko prvenstvo je podvig u rangu osavjanja Eura od strane Grcke. Konkretno nas vezni red (minus Alajbegovic, koji tek treba stupit na scenu) nije ni medju najboljih 15-20 u Evropi. Cemu se onda nadati uprkos tome sto nas je sreca pomazila sa grupom za Svjetsko kako vjerovatno nikad nece?
Mogu slobodno reci da ce pedantni Njemci pozaliti sto su ga propustili. Da meni neko ponudi Havertza ili Alajbegovica, ja bih birao Kerima, koji je tek nagovjestio kakav igrac moze biti.
Mislim takodjer da je gubljenje vremena gurati ga po krilima. On u nasoj reprezentaciji treba igrat ofanzivnog veznog... odnosno da ima sto vise slobode u igri. Ako mu odgovara da se izvlaci na stranu, silazi po loptu, neka mu bude. Valjda ce u nekom periodu imati dovoljno dobru podrsku u veznom redu, a da to nisu kilavi Gigovic, limitirani Sunjic i ostali nesretnici
Iskreno receno, za Kerima je najbolje da ove godine igra grupnu fazu LE. Da bi naredne godine napravio prirodan iskorak ka najjacem klupskom takmicenju, uz nadam se nesto bolje saigrace, da ne budu vreca za nabijanje...
U svakom slucaju, mislim da celnici Salzburga vec zadovoljni trljaju ruke, i kontaju koliko ce zaraditi na njemu