Da si procitao vise od uvodne tri recenice, vidio bi sta je momak napisao i zakljucio
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Ništa osim rutinski.
Ako imaju problem s tim nek mijenjaju klub il profesiju.
Sportski pozdrav.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Fakat ako napravimo sebi veceras problem, nek se svi odreknu igranja fudbala, i Adzem ostavku odma poslije utakmice
Ekipa koja je trebala 20 golova primiti u ove 2 utakmice?
Ako ce im to problem predstavljati , onda ne znam vise sta reci
Ja bih veceras probao sa formacijom 442 sa Rakicem i Koningsom u spicu, iza njih Cvetanovski, Foco, Erick i Sosic i u odbrani isto da ostane.
Ima sila zvana Vico i Beus. Ludi ste u najmanju ruku ako sa ovim igrackim kadrom koji nije za titule realno, moze osvojiti pored ovakvog saveza.MrAmarOsim je napisao/la: ↑08 avg 2025, 18:17Od većine titula koje smo osvojili, za rijetko koju se moglo reći prije sezone da smo najveći konkurenti i da je naša 100%. Za onu iz 97e me možda sjećanje ne služi, jer sam još uvijek bio osnovac, ali kroz maglu se mogu sjetiti da nas do proljeća niko nije računao uopšte da ćemo biti u igri za playoff, a kamoli da ćemo moći klepiti Pitare.
Prva titula sa Amarom da ne pričam, toga se baš dobro sjećam, jer je starije raje iz srednje išlo na gostovanja, pa se uvijek pisalo u one male bilježnice, koliko bodova imamo, kakvi smo, šta možemo, koliko nam je Europa daleko, a ne titula. Pa je osvojismo na kraju. Pa prva titula iz Amarovog drugog mandata isto tako, sezonu prije toga završili 9ti sa Krunićem, niko živ nije mogao ni vjerovati da ćemo moći bilo šta više od mjesta koje daje Europu, ali kurko, završismo prvi.
To je ono što nas, malo starije većinom nervira oko ovoga svega danas. Evo i zeljovolimte dobro reče, i u svim ovim sezonama smo se vazda nadali vrhu, bez obzira što stanje na terenu i nije možda pokazivalo takvo nešto. Kad ti imaš mentalitet kakav treba, s tim što se nadam da ga Adžem ima, mada me poprilično razuvjerio, i kad u svaku utakmicu ulaziš sa mentalitetom zgazit ćemo ih, nema te sile koja će te zaustavit. Pa prije 2 godine smo pod Sabljom mogli biti jesenji prvaci da Štila protiv Zrinjskog ne fuli prazan gol za 10 metara, i da smo protiv Borca izašli igrati fudbal, a ne boks.
Fk Željezničar.
Hvala drug. Nadam se da će i neki stariji forumaši početi ponovo češće pisati da se podigne kvalitet komunikacije jer često se sve svede na pljuvanje.Vedad87 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 09:34@Levin
Odavno sam na forumu. Zadnjih par godina rijetko ulazim, jer se rijetko može pročitati kvalitetna diskusija, nešto zanimljivo. Zbog tebe i tvojih postova opet uđem, vidim da li si sta napisao da pročitam i izađem. Svaka ti čast na analizama, opisima, na svemu što napišeš. Samo nastavi!
V3rtigo je napisao/la: ↑09 avg 2025, 09:57To je to, ako nismo u stanju takvu ekipu da dobijemo na Grbavici, bez da se mučimo sta onda da ocekujemo za sezonu?Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 02:46Ok, Posušje je već ok ekipa koja se iz godine u godinu pomalo poboljšava, ali neću da slušam kako se Rudar ne smije podcijeniti. Ekipa koja je primila 9 golova u 2 utakmice i zabila 1 nema šta tražiti na Grbavici. Sve ispod 3 boda je da ih ganjamo po terenu. Pun mi je više k aplauza nakon poraza protiv Rudara, Krupa, Zvijezda...
Prvo pobijediti pa onda upisati pobjedu! Mislim da je Adžem dobro rekao u najavi utakmice :AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑09 avg 2025, 11:27Ništa osim rutinski.
Ako imaju problem s tim nek mijenjaju klub il profesiju.
Sportski pozdrav.
Tek kad igrači pokažu maksimalan nivo profesionalizma, znanja, uigranosti i zrelosti u ovakvim utakmicama tek onda se možemo nadati ozbiljmo, iskoraku i dobrim rezultatima protiv jačih ekipa. Mislim da je svima jasno da imamo problem naprijed u zadnjoj trećini. Ne bi valjalo da se napravi greška kao protiv Radnika pa da ganjaš rezultat.Na meni je da maksimalno spremim ekipu, prije svega psihološki kako bi maksimalno ozbiljno shvatili utakmicu i da ne dopuste ni sekunde opuštanja, da igramo od prve do zadnje minute kako treniramo, želimo i da ispoštuju plan igre.
Po komentaru se vidi da nisi gledao prve dvije utakmice Rudara. Ukoliko Rudar uspije da popravi neke segmente u vezi i zadnjoj liniji ovo će biti pobjeda maksimalno jedan ili dva razlike. Nismo mi još toliko uigrani i nemamo rzvijene automatizme u napadu da nekoga nabijamo sa velikom gol razlikom ili tek tako rutinski pobjeđujemo. Ne mislim da će pobjeda doći u pitanje ali će se morati zaslužiti na terenu.Hrammm1921 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 11:45Fakat ako napravimo sebi veceras problem, nek se svi odreknu igranja fudbala, i Adzem ostavku odma poslije utakmice
Ne treba se pouzdati u to da će se njihov štoper okliznuti ispred gola, da će golmanu ispadati lopta, da će im se igrači sudarati, da će ostavljati napadača samog ili da će nam se sklanjati da šutamo kako želimo. Pogotovo se ne treba pouzdati u to da će nam svaki šut po golu završiti u golu.
Idemo ovo dobiti...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Adzem se ne slaze s tobom

Za mene je to jedna od najtežih utakmica kao trenera. Više bih volio da igramo protiv Sarajeva ili Zrinjskog jer je meni kao treneru puno lakše pripremiti taj meč nego protiv Rudara jer svi smatraju da je taj meč već pobijeđen sa 5,6 razlike. Ko tako misli, ne zna puno o nogometu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Jao Jure Guvo. Dobro bi nam dosao danas takav tip napadaca

Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Jednostavno morao sam se javiti na ovo Tiktokerovo najteza utakmica..
Tiktokeru ovo mora rutinski 5komada da bude,Slusaj “MORA!!”
Tiktokeru ovo mora rutinski 5komada da bude,Slusaj “MORA!!”
-
- Kontakt:
Muftić
Troupee – Seedorf – Karamarko – Alić
Fočo – Erik
Cvetanovski – Šošić – Vini
Konings
Vjerujem da ce biti ovaj sastav sto je Levin napisao. Najrealnije.
Fočo – Erik
Konings
Ali izjava da ako se ne slazes sa stavovima pojedinih forumasa da bude okarakterisana kao pljuvsnjr mi je presmijesna hahha.
Razumijem ja da ovdje ima bolesnika koji su tu da pljuju sve i svakog i toga ce uvijek biti.
Ali reci da je nama problem samo u napadu, zadnjoj trecini mi je ravna tome da svedemo fudbal na napadacki i odbrambeni. Po tom principu onaj ko igra napadacki fudbal ce uvijek pobjedjivati a onaj ko parkira autobus nikad nece izgubiti.
Ne pljujem nikog ali da je nama problem samo u zadnjoj trecini, mi bismo okupirali gol radnika i posusja ali spletom nespretnih okolnosti ne bismo zabili. MI NE ZNAMO IZGRADITI NAPAD KAKO TREBA. Gurni na krilo i trci, krilo nek ubaci u 16 (a nerijetko se ni ubacaj ne desi) pa u 16 sta bog da. Ja razumijem da se uigravala odbrana, i trebala se uigravati nakon godina primanja glupih golova. Ono sto zelim da vidim jeste svjezina u drugom poluvremenu protiv posusja koju je unio Vini npr.
Ja i dalje vjerujem da se mi mozemo poboljsati i da i Adzemu i ekipi treba vremena da se uigraju, ali svoditi nase probleme na neke banalne stvari je neozbiljno i kostat ce nas protiv jacih ekipa. Mi sa ovakvim prenosom lopte kakvog smo gledali u prve dvije ligaske utakmice, protiv jacih ekipa necemo moci igrati nista osim kontre. A posto ovdjr dosta raje napisa da je ipak realno ciljati titulu i da je TRENUTNO drugo mjesto "tragedija" kao i prije 13 (TRINAEST) godina kad smo zadnji put uzeli titulu, valjds je onds za ocekivati da igramo neki fudbal osim na kontre protiv nasih suparnika koji pretenduju za titulu.
Ironican sam jer i dalje mi nije jasno ko ziv moze i pomisliti da imamo promil sanse za titulu pored ekipe kakvu pitari imaju, pored savez klua Borac, protiv podpredsjednik savez kluba Zrinjski...
Razumijem ja da ovdje ima bolesnika koji su tu da pljuju sve i svakog i toga ce uvijek biti.
Ali reci da je nama problem samo u napadu, zadnjoj trecini mi je ravna tome da svedemo fudbal na napadacki i odbrambeni. Po tom principu onaj ko igra napadacki fudbal ce uvijek pobjedjivati a onaj ko parkira autobus nikad nece izgubiti.
Ne pljujem nikog ali da je nama problem samo u zadnjoj trecini, mi bismo okupirali gol radnika i posusja ali spletom nespretnih okolnosti ne bismo zabili. MI NE ZNAMO IZGRADITI NAPAD KAKO TREBA. Gurni na krilo i trci, krilo nek ubaci u 16 (a nerijetko se ni ubacaj ne desi) pa u 16 sta bog da. Ja razumijem da se uigravala odbrana, i trebala se uigravati nakon godina primanja glupih golova. Ono sto zelim da vidim jeste svjezina u drugom poluvremenu protiv posusja koju je unio Vini npr.
Ja i dalje vjerujem da se mi mozemo poboljsati i da i Adzemu i ekipi treba vremena da se uigraju, ali svoditi nase probleme na neke banalne stvari je neozbiljno i kostat ce nas protiv jacih ekipa. Mi sa ovakvim prenosom lopte kakvog smo gledali u prve dvije ligaske utakmice, protiv jacih ekipa necemo moci igrati nista osim kontre. A posto ovdjr dosta raje napisa da je ipak realno ciljati titulu i da je TRENUTNO drugo mjesto "tragedija" kao i prije 13 (TRINAEST) godina kad smo zadnji put uzeli titulu, valjds je onds za ocekivati da igramo neki fudbal osim na kontre protiv nasih suparnika koji pretenduju za titulu.
Ironican sam jer i dalje mi nije jasno ko ziv moze i pomisliti da imamo promil sanse za titulu pored ekipe kakvu pitari imaju, pored savez klua Borac, protiv podpredsjednik savez kluba Zrinjski...
Zadnja izmjena: Orvel, dana/u 09 avg 2025, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
- Hrammm1921
- Kontakt:
E cuj nisi gledao tekme rudara, brat bratu 15 trebali primit, ako hoces opravdanje za veceras, bukvalno drugoligasa imas , ako neces rijesiti rutinski , objesis se i cao
Drugoligas i to iz RS, ne kazem da ih moramo nabiti sa 5 razlike ali da pobijediti moramo, to je realnost. Gubitak bodova na Grbavici protiv jedne takve ekipe ti ne daje nikakav optimizam za BOLJEG ZELJU nego prosilih godina.Hrammm1921 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 14:39E cuj nisi gledao tekme rudara, brat bratu 15 trebali primit, ako hoces opravdanje za veceras, bukvalno drugoligasa imas , ako neces rijesiti rutinski , objesis se i cao
- NerminFatic
- Kontakt:
2:0 za miran nastavak sezone i djelidbu prvog mjesta. Idemoo. 

Dobro je keru, miran budi. Proslu si se pojeo od muke kad smo pobijedili.
Procitaj izjavu sa razumijevanjem i mozgom, ako ga imas. “Jedna od najtezih”
Realnije da starta Odinaka, ofanzivniji je od Trupea.tiagofaria25 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 13:55Muftić
Fočo – Erik
Konings
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Pusi ga Medo ono znas,a vjerujem da znas... Blizi ti se pajdi kraj,,,
Zadnja izmjena: b00t, dana/u 09 avg 2025, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.
- gegenpressing
- Kontakt:
Nećetiagofaria25 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 13:55Muftić
Fočo – Erik
Konings
Brohra ribo se...
Sabic i Foco od prve
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Trenutno korisnika/ca: b00t, Kajkutenjoyer, ristagrad i 41 gost.