FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kako sporo vrijeme prolazi, sta je ovo? 

Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
- muhamedhulk
- Kontakt:
Jesam izostavio u-21
Najbezbolnije je staviti Mujkica na LB a Jovica na klupu.
Mada, meni 352 je idealan za nas sa ovim igracima.
A sta sad taj Cengic u Sa B ekipi forsira 433? Koji k? Valjda ih treba navikavati na formaciju prve ekipe…

Mada, meni 352 je idealan za nas sa ovim igracima.
A sta sad taj Cengic u Sa B ekipi forsira 433? Koji k? Valjda ih treba navikavati na formaciju prve ekipe…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
Nadam se da je istina da ce Hosic/Cengic da dobiju jos par kola ako danas pobjede
makar to

Zadnja izmjena: benko21, dana/u 09 avg 2025, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- robertkosar
- Kontakt:
Umro je on davno samo se jos lešina vuce po putuNoProfit je napisao/la: ↑09 avg 2025, 13:03Mi ako već ove sezone ne osvojimo titulu, nema smisla da postojimo. Ko god bio na klupi.

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Otisli smo daleko no drugi mandati Pjace i Ademija su isto bili na nivou s tim da se nesto pita i konkurencija.napoleon72 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 11:02Katai jest bolji u drugom mandatu. Pjaca i Ademi vala nisu. Ademi vracen kao kod nas Krste u sezoni 17/18, radi nekog vracanja stabilnosti u ekipu. Solidan je al ne bolji nego prvi put. Ciru tek ne vrijedi spominjat, to je jedan od najboljih spiceva u Evropi. Bukvalno u Evropi na prste mozes nabrojat povratnike u neki klub. Bolje nego u prvom mandatu je 10%. Vratili su se Shevchenko u Milan, Griezmann u Atletico, Henry u Arsenal, Drogba u Chelsea, Kaka u Milan... i svi su slabiji nego u prvom mandatu.Kyle88 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 09:23Za formaciju se slazem, pogotovo kad uzmemo u obzir da niko nije osvojio ligu sa 3 nazad tj 5 nazad (nego je to 4231 ili 433) takodjer ii u regionu je ista situacija (izuzev Rijeke 4141 sto je opet slicno).napoleon72 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 08:40Malo se i presserava ovdje realno. Kakvo citanje protivnika, takticke postavke, nesta? Nije ovo Seria A da imas 10 taktickih genijalaca u ligi, pola ekipa vode treneri koji su bili u ligi i tad kad je Husref bio kod nas, drugo pola vode mladi treneri koji su ucili od ovih gore. I Zrinjski kojeg vodi Jarni br. 2. Sta se tu ima kontrirat, svi igraju 4231, lopta na krilo, propusti beka, centarsut, targetman glavom suta, desetka ceka iz pozadine. Fudbalska 2012. godina.
Moj licno najveci problem s Husrefom je vracanje na staro. Ja sam X puta pisao na ovom forumu koliko mrzim povratnike, taman se oni zvali Cimirot, Vladan, Rahman. Isto jelo se ne podgrijava dvaput. Ako se ti vracas na staro, znaci da se nisi pomaknuo naprijed od tog perioda. Koliko vas se vratilo u staru firmu nakon sto ste je napustili, i ako ste se i vratili, jeste li joj ponudili ista novo? I u fudbalu je isto. Sto se ostalog tice, Husref je najbolji kandidat da mu kazes "hocu titulu ove sezone i kraj price". Kao sto rekoh, zna svakog drugog trenera u ligi, il ga je trenirao il je imao duele s njim. Zna kako je igrat u Prijedoru a kako u Mostaru. Njemu treba zabranit da dovodi svoje igrace i to je to, jer je znao uvalit i Rundine pokemone a i kesirat 100k za Milanovica. Prije 5 godina, s obzirom na situaciju, to je kao da danas das milion za nekog igraca iz donjeg dijela tabele nase lige. U transfere se ne razumije i ne treba mu dat pristup tome. A za psovanje... pa zar nije kruzio video ovdje kako i Zekic opasno psuje s klupe? I to je izvikano, eto mi im smijemo s tribine psovat sve a trener treba da ih grli kad im Sloga tri uvali. Jelde.
Ja sam se davno pomirio da Sarajevo nikad nece bit ozbiljan klub. Puno je ljudi oko kluba koji gledaju svoj interes prije interesa zajednice. Sta je ozbiljan klub? Sposobni i iskusni ljudi na svim pozicijama, jaka akademija koja ima koordinaciju sa prvim timom, trener koji predstavi svoj dugorocni plan klubu, pa da se ocijeni da li se dugorocne ambicije kluba poklapaju s trenerom. Sportski direktor sa dobrim konekcijama koji radi u sprezi sa trenerom i dovodi mu ciljano igrace koje trener zeli. I sve to kad imas, onda potpisujes Sopica, Rieru, Milanica itd. Pa dvije godine ne osvojis nista pa onda uzmes tri duple krune u nizu. Mi nismo ozbiljan klub za tog. Mi smo igrace dovodili na potpis ugovora pa im gurnemo izmijenjene uslove pred nos i molimo Boga da ne skontaju. Znali smo trenera zvat na razgovor, covjek doputuje, oni ga nazovu dok je u Ferhadiji da kazu da ne dolazi jer je drugi primljen. Trenerima se svako petljao u posao. I trenere je svako dovodio i talio se preko raznih menadzera. Mirvic i ekipa su olicenje svega nabrojanog. Za takve i treba mahalski trener da ide godinu za godinom. U maju titula, u septembru iste godine raspad. Pa tri nova trenera pa opet Husref, autobusi igraca, razlicite formacije i taktike... takav klub smo od '46., sto da ocekujemo da sad budemo drugaciji?
Sto se tice povratka, zavisi koga vracas… Katai,Ademi,Pjaca,Ciro Immobile itd itd.
Svi navedeni su bili podjednako dobri ili bolji u drugom mandatu, jednostavno zavisi koga dovodis i kakav mu je cilj.
Rahmanovic DA, Cimirot mozda i ne, sto se mene tice.
Vezano za klub jesu se rodile promjene igdje preko noci? Miskovic je u klubu mislim oko 15 godina (vecinom kuka i da mu nema Dinama bio bi 3-4 vazda), Dinamo je gradio ovo sto ima 20 i kusur godina pa su sad poceli talasati zadnju godinu dana itd itd.
Svi smo svjedoci da covjek pokusava sa transferima i ostalim stvarima, nekad se mozes slagati nekad i ne bas no ko te pita, nije valjda da mu je trebalo 5 god da skonta ko zna a ko ne zna raditi i kakve ljude oko sebe postaviti, oke mozda nije al mozda ce skontat za 2-3 mj i odvesti nas u “nebo” i EL ako nista
Ovo za preko noci, nasa noc brate predugo traje. Miskovic je usao u klub 2017., prije 8 godina a ne 15. A teze je 3 put kad dodjes u klub koji prije toga nema nijednu titulu (te sezone su uzeli prvu), u ligi jednog kluba. Investitori su kod nas dosli u, istina, nestabilan klub, al u tom trenutku jedan od dva najveca. Evropa svake sezone, playoff 4 godine ranije, klub sa par titula i kupova, trece pretkolo LP, klub pun legendi i ikona Ex Yu fudbala... nije trebalo previse vala. Ne bi ni to bio problem da mi konstantno rastemo, pa da je 5% svake godine pa hajd. Al mi dvije godine dobri pa restart, syeban budzet, nema para, uprave se mijenjaju, vagoni igraca, 30 trenera...
Rijeku je od ulaska Miskovica vodilo 8 razlicitih trenera, ne racunajuci ova prelazna rjesenja kao kod nas Hosic sad. Nas je od ulaska Tana do danas vodilo 14 razlicitih trenera, od kojih su Husref i Dzeno rahmetli imali vise mandata (Husref dva, Dzeno tri stalna).
Miskovic je dosao u Rijeku 2013. I dosta godina je uzimao igrace na posudbe i sl od Dinama (kao kod nas sto su zasticeni Borac i Zrinjski) tako su i kod njih ove dvije ekipe (pogotovo Dinamo).
Kapiram sta hoces reci no Mirvic je tu “tek” 5 god i jos mu se nisu neki ljudi dokazali ili “skinuli maske”
Za nadati se da ce ti biti okej.
Po pobjedu danas.
Guli danas 2 gola, da se iskupi za Radnik.
Mušija je slabo reagovao kod 2 gola.Varijantas8 je napisao/la: ↑09 avg 2025, 13:27Ko je najrealnija opcija za u21, sa Musijom na golu imas potpunu slobodu za izbor igraca na terenu, Anes bio u B timu i nije uopste konkurisao za A tim, Mujkic (povrjeđen?), Vrban bi pomalo mogao poceti davati ruke, trebalo bi ga pocet ubacivat. Zanima me za sta ce se odluciti v.d. trener, i jel ostao sš, il su i oni otisli?
Izdajica i covjek bez obraza ne bi mu dao stado ovaca da cuva.
You are someone else I am still right here
-
- Kontakt:
Ima jedna crnogorska: Yebo covjeka koji rekne, pa ne porekne (dodao bih,ponekad). 5 godina nisam bio za to da gosp.Husref
vodi FKS. No sada u ovakvoj situaciji bih pozelio da bar polusezonu bude na klupi FKS, naravno ako to ne bi uticalo na njegovo
zdravlje. Od srca mu zelim dobro zdravlje. Gosp. Husref Musemic jeste trenerska legenda FKS, svidjelo se to nekom ili ne, pa i
meni. Trenerska DA, ali igracka NE.
Oni koji imaju 60-tak godina znaju o cemu pisem. Gosp. Husref Musemic je iz Janje dosao zato sto je brat, po meni najvece
legende Kluba(koju sam gledao), ljudska gromada, patriota , ma ljudina je bio Rahmetli VAHIDIN MUSEMIC.
Kad je kao mladic dosao iz Janje, svi smo bili sretni( Husref), jer je Rahmetli Vahidin ostavio neizbrisiv trag. Mislim da se 6 mjeseci radilo individualno sa Husrefom i kada je izaso na teren, kao da smo vidjeli Vahidina. Koliko su bili slicni po igri glavom, po kretanju
to je nevjerovatno. No igra nogom je bila neuporediva, ono dodavanje(asist.) Djajicu na EP "68 u Italiji i rusenje svjetskih prvaka
Engleza je istorija. Finale EPi kradja sudija mi je i danas u sjecanju.
Gosp. Husref nije igracka legenda i iz razloga sto kao igrac ne moze u istu recenicu sa: Vahidinom, Mufticem, Vujevicem,Fazlagicem,
ZELIMIROM VIDOVICEM-KELI,Sljivom, Susicem, Pajom, Hadzibegicem,Calom .... Koliko bi igracki legendi imali kad bi sad i gosp. Husref to bio.
A gdje su Muzurovic, Saran...
Ljudi koji su upoznali gosp.Husrefa su mi rekli da je jako dobar i pristupacan covjek. Odnos sa igracima( koji mogu biti qovna) je
druga prica.
I zbog porodice Musemic bi ga volio vidjeti jos jednom na klupi FKS, oni zive za FKS. Treba nesto i oprostiti.
Izvinite, doslo mi ludilo iz mladosti. Bilo je to dobro vrijeme ... kaze pjesma

vodi FKS. No sada u ovakvoj situaciji bih pozelio da bar polusezonu bude na klupi FKS, naravno ako to ne bi uticalo na njegovo
zdravlje. Od srca mu zelim dobro zdravlje. Gosp. Husref Musemic jeste trenerska legenda FKS, svidjelo se to nekom ili ne, pa i
Oni koji imaju 60-tak godina znaju o cemu pisem. Gosp. Husref Musemic je iz Janje dosao zato sto je brat, po meni najvece
legende Kluba(koju sam gledao), ljudska gromada, patriota , ma ljudina je bio Rahmetli VAHIDIN MUSEMIC.
Kad je kao mladic dosao iz Janje, svi smo bili sretni( Husref), jer je Rahmetli Vahidin ostavio neizbrisiv trag. Mislim da se 6 mjeseci radilo individualno sa Husrefom i kada je izaso na teren, kao da smo vidjeli Vahidina. Koliko su bili slicni po igri glavom, po kretanju
to je nevjerovatno. No igra nogom je bila neuporediva, ono dodavanje(asist.) Djajicu na EP "68 u Italiji i rusenje svjetskih prvaka
Gosp. Husref nije igracka legenda i iz razloga sto kao igrac ne moze u istu recenicu sa: Vahidinom, Mufticem, Vujevicem,Fazlagicem,
ZELIMIROM VIDOVICEM-KELI,Sljivom, Susicem, Pajom, Hadzibegicem,Calom .... Koliko bi igracki legendi imali kad bi sad i gosp. Husref to bio.
Ljudi koji su upoznali gosp.Husrefa su mi rekli da je jako dobar i pristupacan covjek. Odnos sa igracima( koji mogu biti qovna) je
druga prica.
I zbog porodice Musemic bi ga volio vidjeti jos jednom na klupi FKS, oni zive za FKS. Treba nesto i oprostiti.
Izvinite, doslo mi ludilo iz mladosti. Bilo je to dobro vrijeme ... kaze pjesma

Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 09 avg 2025, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Igramo danas?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- NeSamSafetee
- Kontakt:
No Keremeh no party
Banić, Guliashvili, Mlinarić, Jović, Elezi, Jatta, Beganović, Krdžalić, Bralić, Ristovski, Kuprešak
Kao prelazno rjesenje OK izbor za nesto duze fula totalna.Samozdravlje je napisao/la: ↑09 avg 2025, 15:39Ima jedna crnogorska: Yebo covjeka koji rekne, pa ne porekne (dodao bih,ponekad). 5 godina nisam bio za to da gosp.Husref
druga prica.
Izvinite, doslo mi ludilo iz mladosti. Bilo je to dobro vrijeme ... kaze pjesma![]()
![]()
Svaki put do sad je izgubio svlacionicu i to je obrazac koji se ponavlja ludo bi bilo ocekivati da ce sada biti drugacije.
You are someone else I am still right here
-
- Kontakt:
To i napisah momcino, polusezona i jeste prelazno rjesenje. Sad dovest Murinja, ne bi se snasao do kraja polusezone.fera je napisao/la: ↑09 avg 2025, 15:54Kao prelazno rjesenje OK izbor za nesto duze fula totalna.Samozdravlje je napisao/la: ↑09 avg 2025, 15:39Ima jedna crnogorska: Yebo covjeka koji rekne, pa ne porekne (dodao bih,ponekad). 5 godina nisam bio za to da gosp.Husref
druga prica.
Izvinite, doslo mi ludilo iz mladosti. Bilo je to dobro vrijeme ... kaze pjesma![]()
![]()
Svaki put do sad je izgubio svlacionicu i to je obrazac koji se ponavlja ludo bi bilo ocekivati da ce sada biti drugacije.
Upoznavanje Kluba i igraca bi potrajalo. Bolje i Ti , nego neki Rozman, Makedonac, Dudic...
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Trenutno korisnika/ca: ado-hz, Amidzaa, bordobijeli, bvsic, HariTz, Kaunas, nedimmmm1337, pitara i 71 gost.