Premijer liga BiH - aktuelno

Argentina
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Argentina » 09 avg 2025, 09:09

Generation74 je napisao/la:
08 avg 2025, 22:44
samirr je napisao/la:
08 avg 2025, 22:09
Iznad čega se Sarajevo izdiglo ? Rezultati su mjerilo za sve a ne igrači koji ne donose rezultate! Slažem se da je ovo najveći transfer nekog kluba s obzirom kakvu je Ljajic karijeru imao prije dolaska u Sarajevo. Da dovedeš i Ronalda ako ćeš imati iste rezultate kao u prošloj sezoni opet ništa nisi postigao osim marketinga. O plati koju navodno ima u Sarajevu mi je veoma glupo raspravljati , plaća je onaj ko ima a ne ko nema i time sam ti sve rekao! Ove sezone ispod titule smatram veliki neuspjeh ako dodje Husref za trenera vidim vas kao prvog favorita za naslov. Sretno u nastavku sezone
Hvala legendo!
Napisao sam iznad čega se Sarajevo izdiglo i to nisu nikakve insinuacije već činjenice, tako da nema smisla da ponavljam. Napisao sam i da ako Bog da ovo isprati rezultat i posjeta na stadionu, zaokružićemo sliku kluba za kojeg će mlađe generacije iz drugih gradova uživati da navijaju.

Da se ne lažemo, mi smo klub koji je prošle sezone najviše bio oštećen odlukama sudija i o tome se nema smisla pričati. Titule kroje ljudi iz saveza, a da ne spominjem Borca i silu koju provode, penal u Bijeljini Zrinjskom u zadnjoj minuti koji je sviran Kajkutu koji je glumio noja, itd da ne nabrajam.
Nadalje, ako osvajanje KUP-a prošle sezone nije rezultat, ne znam onda osim titule šta je!?

2x šampion Jugoslavije, 5x šampion Bosne i Hercegovine i 7x osvajač Kupa BiH, najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini i mi pričamo o rezultatima. Naravno ne računam trofeje nekakvih super kupova, kupova palih boraca iz drugog svjetskog rata, kupova opštinskih matičara...

Zato sada dovodimo Ristevskog koji je Dinamu bio skup za održavanje, dovodimo Adema Ljajića, ganjamo Seferovića, tako da nam i sudije neće moći ništa kao što ni Zrinjskom nisu mogli dok ih je Jakirović vodio.
Sarajevo se finansijski izdiglo i bez problema plate tranafer unutar lige, to sto ne stimaju druge stvari u unutar kluba, to je do internih stvari i do kluba. Da li kapital cist ili nije, to treba inatitucije da vide, a ne da se po forumi mahala i razvlaci. Ako neko zna za nepravilnost, ode u policiju i prijavi.

Da su sudije uticale na Sarajevo prosle sezone jesu, nije jedino i naravno da nije najgore proslo iako se to predstavlja kod navijaca, najostecenija ekipa je Igman iz prosle sezone.

Spominjes i nas, nismo mi najcistiji u proslosti bili, ne treba izmisljati da jesmo, ali da smo pokradeni za 2x titule, jesmo. Ali kad to spomenes, onda spomeni i da tvoj klub nije najcisci, pocesvi od tekmi s Borce prosle sezone, tekme sa Sirokim, pa ranije prodaje Igmanu za opstanak, Tuzla City itd.

Najtrofejniji - izbroj trofeje ponovo, pa ako na taj navic brojis javi ko ima najvise. Broji zvanicne trofeje koji au priznati!!! :kafa:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 avg 2025, 09:38

Generation74 je napisao/la:
09 avg 2025, 00:56
jurisicduska je napisao/la:
08 avg 2025, 23:14
Evo ovaj post je dokaz zašto Sarajevo kao klub neće nikad naprijed. Bar ne za naših života.
“tako da nam i sudije neće moći ništa kao što ni Zrinjskom nisu mogli dok ih je Jakirović vodio.”
A npr dvije suprotne situacije. Jakir uz kontinuitet i podršku kluba nakon katastrofalne prve sezone i sa pojačanjima koja su mahom bili iz druge hrvatske lige uz jedan ozbiljan i studiozan pristup napravio mašinu. Naravno uz to imao i normalno suđenje.
A ovo sto Sarajevo radi je divljanje.
Ali ovako razmišlja 92% navijača Sarajeva. Isto ovako ako ne i gore od ovog. Daj svega instant a kasnije ćemo se dozivat 3-4-5 godina nije ni bitno.
Ne razumijem zašto se kupovina skupih i provjerenih igrača, sa ciljem stvaranja moćnog i konkurentnog tima, naziva “divljanjem”. To je standardna praksa svih klubova koji imaju finansijsku moć. Nekada se pogodi, nekada ne – to je sport. Ono što je Jakirović postigao sa ekipom sastavljenom od drugoligaša bila je iznimka, a ne pravilo i vjerovatno se neće ponoviti "bar ne za naših života".

Iako se ne uključujem i rijetko pišem, često tvojim komentarima pristupam sa dozom uvažavanja jer djeluješ razumno, ali ovaj post me iznenadio – posebno dio sa “92%” bez ikakvog objašnjenja matematičke metode za izračunavanje tog procenta.

Šalu na stranu, u tvojim zadnjim postovima toliko kontradiktornosti i pesimizma na jednom mjestu rijetko se vidi. Mišljenje ti izgleda ima vrlo dinamičan raspored i očigledno imaš bogat spektar različitih stavova na temu Sarajeva.

Danas govorimo o klubu koji sklapa transfer vrijedan 600.000 eura godišnje, prodaje igrača za 5.000.000 KM, pravi izlazne transfere o kojima pričaju ozbiljni ljudi iz svijeta fudbala, a ti tvrdiš da “nikada neće naprijed”.

Ako je rješenje vraćanje na profile igrača poput Daglasa Numanovića, Radoša Protića, Radana Šunjevarića ili Jakirovićevih "drugoligaša" uz čekanje da se akademci probiju, onda ne govorimo o ambicijama već o stagnaciji.

Proces je dugotrajan i zahtijeva balans između ulaganja i prodaje – jedno bez drugog ne funkcioniše.
5 godina
7 direktora akademije
Husef, Vinko, Dzeno rahmetli, Sablic, Vasovski, Dzeno rahmetli Dudic , Obuca, Varesanovic, Dogan, Rozman, Zekic
Dakle od vojnika, “najboljih trenera” lige, trenera iz svih liga balkana pa opet nazad
200+ igraca
18 skauta
16 savjetnika Kepcija, Ibrakovica, Stanica, Rundi, srba , hrvata, makedonaca
24 bojkota i 18 tjeranja nekog
Divljamo.
Necu ni obajsnjavati sto dalje. Divljamo , baca covjek pare.

Rezultat = Jedan kup

Kad osovjimo 5 titula u 7 godina izdigli smo se. Jedini klub koji se ovdje izdigao je Zrinjski.

Jakir
Rendulic
Petrovic
Maka

Duplo manje ulaganja, duplo manje igraca, isti direktor skole fudbala, ista uprava, isti skauti.

Rezultat 3 titule, 2 kupa, superkup, grupne faze 2x. 150 bodova ispred.

Klub se pravi redom. Ja mislim da smo izgubili 5 godina. Moglo se to sto ti pricas uradit i prve godine. Na silu.

Izgubili smo 5 godina, nako, 5 godina sa najboljim uslovima, 5 godina sa najvećim platama, najboljim kampom,akademijom koja daje Plate Ko pojedini prvi timovi dakle šta ne valja = divljanje

Vise mislim da ovako necemo nikad naprijed, moramo malo promijeniti strategiju, stat iza nečeg, imat neki plan. Divljat svako pola godine, godinu neće donijet ništa. Može donijet titulu pa opet da čekamo 5 godina.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 avg 2025, 11:21

Ja ne znam što je ljudima toliko teško priznati da je Sarajevo najviše oštećeno u prethodnih par sezona, a isto tako i teško im je prevaliti preko jezik da je bilo sve regularno da bi Sarajevo imalo bar dvije titule više.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 09 avg 2025, 11:34

Znas kolko nas boli racku ko je vise ostecen i ko manje, milioneri ne znaju napraviti ekipu sa parama, to su cinjenice

Danas se nadamo kiksu i da im bas kriza biDNe, naravno uz pobjedu nasu, pa da nam opet malo tesko bude

Jufkice :tralala:

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 avg 2025, 12:00

Hrammm1921 je napisao/la:
09 avg 2025, 11:34
Znas kolko nas boli racku ko je vise ostecen i ko manje, milioneri ne znaju napraviti ekipu sa parama, to su cinjenice

Danas se nadamo kiksu i da im bas kriza biDNe, naravno uz pobjedu nasu, pa da nam opet malo tesko bude

Jufkice :tralala:
Kakav je po tebi igrač Adem Ljajić?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 avg 2025, 12:42

Drago mi je sto Husref preuzima iako nisam fan Sarajeva, bolji je od svakog drugog rjesenja za FKS.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 09 avg 2025, 12:55

N3R3D je napisao/la:
09 avg 2025, 11:21
Ja ne znam što je ljudima toliko teško priznati da je Sarajevo najviše oštećeno u prethodnih par sezona, a isto tako i teško im je prevaliti preko jezik da je bilo sve regularno da bi Sarajevo imalo bar dvije titule više.
Nije nikome problem priznati da je to istina. Puno više je bilo odluka u vašu korist, samo tada ovi pič.ki.asti portali to ne prenose. Pa pokrali ste Gosk bar 3 puta zadnji h godina. Da je realan ne bi imali ni ovoliko titula koliko imate sad. 2015 ste kupili, a korona titula vam poklonjena.
Zadnje 4 god, recimo Zrinjski vam pobjegao preko 100 bodova :urnebes:
Tako da ne se.r.i.
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 09 avg 2025, 12:57

Sheyi je napisao/la:
09 avg 2025, 12:42
Drago mi je sto Husref preuzima iako nisam fan Sarajeva, bolji je od svakog drugog rjesenja za FKS.
To je jedna seljacina i kočijaš iz Janje, koji samo psuje i mlatara rukama. Ponašanje brdjansko, Al eto takvi su izgleda dobrodošli u ovako društvo.

Najprvi
Kontakt:

Post Postao/la Najprvi » 09 avg 2025, 13:04

I u ratu je Sarajevo ujedinjavalo rvatsko serbske agresore i domace izdajnike

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 avg 2025, 13:05

LavoviGabela je napisao/la:
09 avg 2025, 12:57
Sheyi je napisao/la:
To je jedna seljacina i kočijaš iz Janje, koji samo psuje i mlatara rukama. Ponašanje brdjansko, Al eto takvi su izgleda dobrodošli u ovako društvo.
Nisi ti svjestan kakav gospodin je Husref, i kad ti psuje majku psuje ti jer ti zeli dobro seljacino jedina. Nema igraca kojeg je Husref trenirao da moze reci sta lose, a svima im se nagovorio bar jednom.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 avg 2025, 13:06

09 avg 2025, 12:55
N3R3D je napisao/la:
Nije nikome problem priznati da je to istina. Puno više je bilo odluka u vašu korist, samo tada ovi pič.ki.asti portali to ne prenose. Pa pokrali ste Gosk bar 3 puta zadnji h godina. Da je realan ne bi imali ni ovoliko titula koliko imate sad. 2015 ste kupili, a korona titula vam poklonjena.
Zadnje 4 god, recimo Zrinjski vam pobjegao preko 100 bodova :urnebes:
Tako da ne se.r.i.
Nije ova tema za tebe, koliko vidim Premijer liga

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 avg 2025, 13:15

Danas na 0-2 stat..Yebitito sto je sigurno sigurno je
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 09 avg 2025, 13:16

Ima li kraja ovoj SAGi zvanoj fk.sareal...Kao u lošoj drami, konstantna borba sa samim sobom, borba sa duhovima prošlosti, borba sa vizijama budućnosti koje su u konfliktu sa duhovima prošlosti, borba sa trenutnim duhovima koji ne znaju da li su u ambisu ili u oblacima...Uđeš na forum, i kao da si posmatrač psihologa i pacijenta koji leži na kauču i iznosi mu svoje probleme, strahove, demone sa kojima se bori...A jadni doktor uz pomoć gomile asistenata nema napredka, i godinama pokušava da uspostavi dijagnozu koja je izgleda još uvijek ovom svijetu nepoznanica...Bolivud je prešao igricu sa malom nevjestom i tri milje epizoda , ali vi ste i bolivud zaebali !
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 09 avg 2025, 13:16

Na šta je spala ova tema Premijer liga da glavnu diskusiju vodite sa pograničnim covjekom, čiji klub nije u ligi nikako, čije čitavo mjesto ima kapacitet kao pola jedne Tibrine zgrade. Momak ostao u prošlosti, a svemu uzorak sto kanalizaciju ispuštaju u breskve koje poslije konzumiraju. Na svemu tome dodajmo da im je glavni izvor pitke vode Neretva koja je u njihovom dijelu ekstremno zagađena. Momak ekstremno radioaktivan, pripazite se.
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 09 avg 2025, 13:24

opalaopala je napisao/la:
09 avg 2025, 13:16
Na šta je spala ova tema Premijer liga da glavnu diskusiju vodite sa pograničnim covjekom, čiji klub nije u ligi nikako, čije čitavo mjesto ima kapacitet kao pola jedne Tibrine zgrade. Momak ostao u prošlosti, a svemu uzorak sto kanalizaciju ispuštaju u breskve koje poslije konzumiraju. Na svemu tome dodajmo da im je glavni izvor pitke vode Neretva koja je u njihovom dijelu ekstremno zagađena. Momak ekstremno radioaktivan, pripazite se.
slika
Popravit će brzo, ne sekiraj se, prava urbana mahala :urnebes:
Zadnja izmjena: LavoviGabela, dana/u 09 avg 2025, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 09 avg 2025, 13:26

Sheyi je napisao/la:
09 avg 2025, 13:05
Sheyi je napisao/la:
Nisi ti svjestan kakav gospodin je Husref, i kad ti psuje majku psuje ti jer ti zeli dobro seljacino jedina. Nema igraca kojeg je Husref trenirao da moze reci sta lose, a svima im se nagovorio bar jednom.
Seljačina kakve nema, vidi se da je iz Janje.
https://reprezentac..ija.ba/443906-husref-musemic-brutalno-psovao-posmatracu-sudjenja-spomenuo-i-vicu-zeljkovica

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 avg 2025, 13:28

N3R3D je napisao/la:
Kako da nije
Nije mi tesko, vec se ne slazem
Samo borac, zeinjski i sarajevo osvajaju otkad je vico tu
Borac s juniorima penale izvodi, prekid lige, ponistavanje kupa, lakrdija naredne sezone…
Nakon Sirokog necu vise da pricam s vama o tome
Svake godine ste kao osteceni, a stalno nesto osvojite :stop:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 09 avg 2025, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 09 avg 2025, 13:33

09 avg 2025, 13:26
Sheyi je napisao/la:
09 avg 2025, 13:05

Seljačina kakve nema, vidi se da je iz Janje.
https://reprezentac..ija.ba/443906-husref-musemic-brutalno-psovao-posmatracu-sudjenja-spomenuo-i-vicu-zeljkovica
Sa gospodom gospodski, s ciganima ciganski. Prosto k'o suljpa. :cool:

Ti bi da me pljačkaš, a da ja budem gospodin? :lol:

Yebo mu Vico Zeljković pokoljenje. :thumbup:

Edit: Šta je s tvojim sindromom nazivanja seljačinom svakoga ko nije iz fucking Gabele sa tri kuće, četiri štale i sedam traktora? :rol: :rol: :rol:

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 09 avg 2025, 13:44

09 avg 2025, 13:24
opalaopala je napisao/la:
09 avg 2025, 13:16
slika
Popravit će brzo, ne sekiraj se, prava urbana mahala :urnebes:
Posto ti je intelekt jednak temperaturi u januaru na Trebevicu pa ne možeš razlikovat postojanje i ne postojanje kanalizacije. Razlika izmedju tvog sela koje nema kanalizaciju i vas istih koju praznite na polja sa kojih uzgajate voće i povrće, i pojedenih mostarskih naselja koja imaju problema sa kanalizacijom koja postoji prije nego sto tvoje selo čovjek naselio.
Razumijem tvoju frustraciju života u pograničnoj zoni da ne znaš ni gdje si ni kud si, cas jednu mrežu na mobitelu fatas cas drugu al to je problem života na granici
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 09 avg 2025, 13:54

Sunce ti hebem zamisli lik iz Gabele ti kaže da si seljak.
Yebem ti providera koji ti uvede internet u tu vukojebinu

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: aimar21, Hrammm1921, Mostarska, PapakIzSa, rishovski, UltraSa46, Vanja8 i 62 gosta.